Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - μια Χρονολογική Προσέγγιση.

Εδώ συζητιέται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια άλλη κατηγορία, σε χαλαρούς τόνους.
Απάντηση
adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευση από adrian »

Μου το ζήτησε ο Σίμος, και νομίζω είναι μια καλή κίνηση.
Κομπειλάδας έγραψε:Γίνεται να μας περιγράψεις όλη την δικιά σου οπτική/γνώση/κατανόηση πάνω σε όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες σε ένα post.
Σε παρακαλώ πολύ αν γίνεται όχι αποσπασματικά.
Οκ, απλό, ετσι? Να πω πως είδα το ολο θεμα Engels/εκπροσωπηση/κλπ της τελευταιας εβδομάδας.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό. Εξηγώ. Δεν είναι μόνο αυτό που έχει γίνει. Έχω περάσει 1.5 χρόνο με την ιδέα των πειρατών ελλάδας στο μυαλό μου.

Οπότε νομίζω οφείλω μία πιο ευρεία ανασκόπηση της κατάστασης από την οπτική.

Εν αρχή ην το χάος.

1991-2009 - Καμμία ιδέα για πολιτική, δεν με νοιάζει καθόλου. Πετάω χαρταετό. Αξίζει να σημειωθεί οτι ασχολούμαι με τους υπολογιστες από το 1999 (αν θυμαμαι καλα).

Σεπτέμβριος 2009
- Μπαίνω στο πανεπιστήμιο. Με το καλημερα (εγγραφή), έρχομαι αντιμέτωπος με την πολιτική, όπως αυτη εκφράζεται απο τις πανεπιστημιακές παρατάξεις. Δεν θα επεκταθώ, αλλα αναφέρω οτι σχεδον απο την πρωτη στιγμη, το σιχαθηκα. Παρόλα αυτα, συμμετάσχω, ακομμάτιστος, στις συλλογικες διαδικασίες του συλλόγου φοιτητών μου.

Οκτώβριος 2009 - Βουλευτικες Εκλογες - Ολως περιεργως, στις πρώτες εκλογες που εχω δικαίωμα ψήφου, καλούμαι εφορευτική επιτροπή. Ηταν μια διαδικασία που μου άρεσε. Είναι οντως "γιορτη της δημοκρατιας" (sic). Προβληματιζομαι με το γεγονος οτι βασικα καλουμαστε να κανουμε αυτην την γιορτη καθε οποτε κριθει πολιτικα σκοπιμο.

2009- - Αρχίζω να ασχολουμαι με το linux και με τα ανοιχτά προτυπα. Στην αρχή με την προφαση "wow, τζαμπα", αλλα σιγα σιγα καταλαβαινα την ιδεολογια του Open Source.

Σχεδόν ταυτόχρονα, τον Απρίλιο του 2009, ανοίγει αυτο. Δεν το εχω δει ακόμα, αλλα είναι αξιο αναφοράς για να δείξω οτι η πειρατική ιδέα ζυμώνεται απο το 2009.

Fast Forward

Απρίλιος 2011 - Καπου πετυχαίνω καποιο άρθρο για το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας. Και το πως πανε καλά στις δημοσκοπήσεις κλπ. Η αλήθεια είναι πως μου κίνησε την περιέργεια το όνομα. Πειρατες - piratebay, πειρατικα προγραμματα, torrents - ποσο οτι ναναι κοσμος κυκλοφορει που φτιαχνει κόμμα για το piratebay?

Το ψαχνω λιγάκι απο δω και απο κει, βλέπω στην wikipedia το σχετικό άρθρο, οπου αναφέρονται οι βασικες αρχες (της διακηρυξης της Ουψαλα). Παραθέτω:
  • reform of copyright, exemption of non-commercial activity from copyright regulation, reduction of the duration of copyright protections; banning of DRM technologies, opposition to media or hardware levies;
  • reform of patent law, particularly stating that patents on life (including patents on seeds and on genes) and software should not be allowed;
  • strengthening civil rights, transparent government, speedy and fair trial and freedom of speech; expansion of the right to anonymity in communication.
Εκπλήσσομαι (μένω μαλακας). Με 5 λέξεις, όλα όσα πιστεύω. Και πραγματικά θεωρώ ακόμα ότι με αυτά τα 3 απλά αλλα βασικα πράγματα, όλα μπορουν να μπουν στην θέση τους, και να αρχίζει να λειτουργεί το κράτος και η κοινωνία καλύτερα.

Η wikipedia με παραπεμπει στο site του PPI. Το site του PPI με παραπέμπει στο pirateparty.gr (του 2011)

Ετσι πρωτογνώρισα λοιπον το pp-gr. Μαυρο :P
Και με 5 πραγματάκια περιεχόμενο, ακριβώς πάνω στις αρχές.

Ψάχνω να δω τι ακριβως υπαρχει, μια άκρη, κάτι για επικοινωνια, αλλα ματαια. To site φαινεται να ειναι αρκετα πεθαμενο. Παρόλα αυτα γράφομαι στο site..

18 Σεπτεμβρίου 2011 - Βερολίνο. Οι πειρατές παίρνουν 8.9% στις εκλογές του τοπικούυ κοινοβουλίου. Παγκόσμια κάλυψη του γεγονότος αυτού. Και αντίστοιχα και στην ελλάδα, γίνονται πολλά σχόλια στο pirateparty.gr

14 Οκτωβρίου 2011 - λαμβάνω το εξής email
pirateparty.gr [email protected] via pantera.websitewelcome.com

10/14/11

to me
Είδαμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί αρκετά το ενδιαφέρον για να δημιουργηθεί κάτι πιο επίσημο και στην Ελλάδα.
Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ένα forum για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν.

http://www.pirateparty.gr/forum

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό. Θα θέλαμε τη συμμετοχή όλων ώστε αν προχωρήσει η προσπάθεια, να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικότητα.

ευχαριστούμε,
pirateparty.gr

Στέλνουμε αυτό το email επειδή έχετε γραφτεί στο pirateparty.gr. Αν θέλετε να διαγραφείτε πατήστε εδώ

-----------------------------------

We have recently seen an increased interest to create something more formal in Greece.
Because of this we have created a forum for those that are willing to help/participate.

http://www.pirateparty.gr/forum

This is an open call. We would like everyone to participate so that if a greek pirate party emerges, to emerge with transparency and democratic means.

thank you,
pirateparty.gr

You have received this email because you have subscribed to pirateparty.gr. If you wish to unsubscribe please click here
Τρελή χαρά εγώ, μπαίνω και γράφομαι.

Φτάνω λοιπόν σε ένα φόρουμ, λίγο πολύ με την ίδια εμφάνιση όπως και τώρα, αλλα με 8 μέλη πρίν απο εμένα http://pirateparty.gr/forum/memberlist.php και τόπικ όπως αυτό

Σχεδον άμεσα άρχισε και η συγγραφη του καταστατικου και η σχετικη συζητηση

Γενικα το αρχείο του forum είναι ενας ιδιαιτερος χωρος, και προτεινω σε οποιον εχει χρονο και διαθεση να το διαβασει.

Μέχρι το τέλος του 2011 λοιπον, το forum, και κατ'επεκταση το κομμα, δουλευει σιγα σιγα για την συνταξη των αρχων, και του καταστατικου του κομματος. Ο αριθμος των μελων ανεβαινει αργα αλλα σταθερα, και φτανει τα 70 περιπου μελη στο τελος του 2011.

σημ: η αναλυση θα βγει σε τευχη
συνεχιζεται..
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
adrian

Re: Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - μια Χρονολογική Προσέγγιση.

Δημοσίευση από adrian »

3 Iανουαριου 2012 - Οι περισσοτεροι απο εμας τους 70 ακομα δεν εχουμε συνελθει καλα καλα απο τους εορτασμους της πρωτοχρονιας, και ξαφνικα, δημοσιευεται στο in.gr αυτο http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231144352

Ετσι, αποκτήσαμε προσοχη απο κει που δεν το περιμεναμε, και ενω δεν ειχε δομηθει τιποτα. Ερχεται λοιπον ενα κυμα ανθρωπων, και αρχιζει να ψαχνει και να ρωταει τα παντα. Ποια ειναι η αποψη μας για την αμεση δημοκρατια, ποια ειναι η αποψη μας για τα μνημονια, ποια ειναι η αποψη μας για πολλα και διαφορα ζητηματα, κλπ. Καθε καρυδιας καρυδι εν ολιγοις.

Υπηρξε μια σαστιση για μερικες μερες, αλλα ανασκουμπωθηκαμε και προσπαθησαμε να διαχειριστουμε αυτο το πληθος.

Το καλο με την υποθεση ηταν οτι πλεον υπηρχε (σχεδον) ικανος αριθμος ατομων για να προχωρησουμε και στην επισημη ιδρυση του κομματος.

14 Ιανουαριου
- Αυτη τιτλοφορειται ως η ημερομηνια ιδρυσης του κομματος, γιατι εκεινη την ημερα ξεκινησαν να μαζευονται οι δηλωσεις των ατομων για τον αρειο παγο.

10 Φεβρουαριου
- Αρειος παγος, επισημη αναγνωριση του κόμματος.

Απο κει και περα, ξεκιναμε χαλαρα πλεον τις δουλειες για δομηση του προγραμματος του κόμματος, και ελπίζουμε για συνεδριο ισως τον Ιουνιο, για να εχουμε και επισημως εκλεγμενη ΔΕ, ΕΔ, και να γινουν οτι διορθωσεις και προσθηκες θελουμε στο καταστατικο και το προγραμμα, επισημα και τυπικα.

Όμως, τα πράγματα δεν ηρθαν ακριβως οπως τα ειχαμε καποιοι στο μυαλο μας...
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
bucaneros A

Δημοσίευση από bucaneros A »

και μετα ηρθαν οι αγανακτισμενοι!!!!!!!
zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zio_donnie »

Εικόνα

go on.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρή Συζήτηση”