Οκ, απλό, ετσι? Να πω πως είδα το ολο θεμα Engels/εκπροσωπηση/κλπ της τελευταιας εβδομάδας.Κομπειλάδας έγραψε:Γίνεται να μας περιγράψεις όλη την δικιά σου οπτική/γνώση/κατανόηση πάνω σε όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες σε ένα post.
Σε παρακαλώ πολύ αν γίνεται όχι αποσπασματικά.
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό. Εξηγώ. Δεν είναι μόνο αυτό που έχει γίνει. Έχω περάσει 1.5 χρόνο με την ιδέα των πειρατών ελλάδας στο μυαλό μου.
Οπότε νομίζω οφείλω μία πιο ευρεία ανασκόπηση της κατάστασης από την οπτική.
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - μια Χρονολογική Προσέγγιση.
Εν αρχή ην το χάος.
1991-2009 - Καμμία ιδέα για πολιτική, δεν με νοιάζει καθόλου. Πετάω χαρταετό. Αξίζει να σημειωθεί οτι ασχολούμαι με τους υπολογιστες από το 1999 (αν θυμαμαι καλα).
Σεπτέμβριος 2009 - Μπαίνω στο πανεπιστήμιο. Με το καλημερα (εγγραφή), έρχομαι αντιμέτωπος με την πολιτική, όπως αυτη εκφράζεται απο τις πανεπιστημιακές παρατάξεις. Δεν θα επεκταθώ, αλλα αναφέρω οτι σχεδον απο την πρωτη στιγμη, το σιχαθηκα. Παρόλα αυτα, συμμετάσχω, ακομμάτιστος, στις συλλογικες διαδικασίες του συλλόγου φοιτητών μου.
Οκτώβριος 2009 - Βουλευτικες Εκλογες - Ολως περιεργως, στις πρώτες εκλογες που εχω δικαίωμα ψήφου, καλούμαι εφορευτική επιτροπή. Ηταν μια διαδικασία που μου άρεσε. Είναι οντως "γιορτη της δημοκρατιας" (sic). Προβληματιζομαι με το γεγονος οτι βασικα καλουμαστε να κανουμε αυτην την γιορτη καθε οποτε κριθει πολιτικα σκοπιμο.
2009- - Αρχίζω να ασχολουμαι με το linux και με τα ανοιχτά προτυπα. Στην αρχή με την προφαση "wow, τζαμπα", αλλα σιγα σιγα καταλαβαινα την ιδεολογια του Open Source.
Σχεδόν ταυτόχρονα, τον Απρίλιο του 2009, ανοίγει αυτο. Δεν το εχω δει ακόμα, αλλα είναι αξιο αναφοράς για να δείξω οτι η πειρατική ιδέα ζυμώνεται απο το 2009.
Fast Forward
Απρίλιος 2011 - Καπου πετυχαίνω καποιο άρθρο για το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας. Και το πως πανε καλά στις δημοσκοπήσεις κλπ. Η αλήθεια είναι πως μου κίνησε την περιέργεια το όνομα. Πειρατες - piratebay, πειρατικα προγραμματα, torrents - ποσο οτι ναναι κοσμος κυκλοφορει που φτιαχνει κόμμα για το piratebay?
Το ψαχνω λιγάκι απο δω και απο κει, βλέπω στην wikipedia το σχετικό άρθρο, οπου αναφέρονται οι βασικες αρχες (της διακηρυξης της Ουψαλα). Παραθέτω:
- reform of copyright, exemption of non-commercial activity from copyright regulation, reduction of the duration of copyright protections; banning of DRM technologies, opposition to media or hardware levies;
- reform of patent law, particularly stating that patents on life (including patents on seeds and on genes) and software should not be allowed;
- strengthening civil rights, transparent government, speedy and fair trial and freedom of speech; expansion of the right to anonymity in communication.
Η wikipedia με παραπεμπει στο site του PPI. Το site του PPI με παραπέμπει στο pirateparty.gr (του 2011)
Ετσι πρωτογνώρισα λοιπον το pp-gr. Μαυρο
Και με 5 πραγματάκια περιεχόμενο, ακριβώς πάνω στις αρχές.
Ψάχνω να δω τι ακριβως υπαρχει, μια άκρη, κάτι για επικοινωνια, αλλα ματαια. To site φαινεται να ειναι αρκετα πεθαμενο. Παρόλα αυτα γράφομαι στο site..
18 Σεπτεμβρίου 2011 - Βερολίνο. Οι πειρατές παίρνουν 8.9% στις εκλογές του τοπικούυ κοινοβουλίου. Παγκόσμια κάλυψη του γεγονότος αυτού. Και αντίστοιχα και στην ελλάδα, γίνονται πολλά σχόλια στο pirateparty.gr
14 Οκτωβρίου 2011 - λαμβάνω το εξής email
Τρελή χαρά εγώ, μπαίνω και γράφομαι.pirateparty.gr [email protected] via pantera.websitewelcome.com
10/14/11
to me
Είδαμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί αρκετά το ενδιαφέρον για να δημιουργηθεί κάτι πιο επίσημο και στην Ελλάδα.
Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ένα forum για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν.
http://www.pirateparty.gr/forum
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό. Θα θέλαμε τη συμμετοχή όλων ώστε αν προχωρήσει η προσπάθεια, να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικότητα.
ευχαριστούμε,
pirateparty.gr
Στέλνουμε αυτό το email επειδή έχετε γραφτεί στο pirateparty.gr. Αν θέλετε να διαγραφείτε πατήστε εδώ
-----------------------------------
We have recently seen an increased interest to create something more formal in Greece.
Because of this we have created a forum for those that are willing to help/participate.
http://www.pirateparty.gr/forum
This is an open call. We would like everyone to participate so that if a greek pirate party emerges, to emerge with transparency and democratic means.
thank you,
pirateparty.gr
You have received this email because you have subscribed to pirateparty.gr. If you wish to unsubscribe please click here
Φτάνω λοιπόν σε ένα φόρουμ, λίγο πολύ με την ίδια εμφάνιση όπως και τώρα, αλλα με 8 μέλη πρίν απο εμένα http://pirateparty.gr/forum/memberlist.php και τόπικ όπως αυτό
Σχεδον άμεσα άρχισε και η συγγραφη του καταστατικου και η σχετικη συζητηση
Γενικα το αρχείο του forum είναι ενας ιδιαιτερος χωρος, και προτεινω σε οποιον εχει χρονο και διαθεση να το διαβασει.
Μέχρι το τέλος του 2011 λοιπον, το forum, και κατ'επεκταση το κομμα, δουλευει σιγα σιγα για την συνταξη των αρχων, και του καταστατικου του κομματος. Ο αριθμος των μελων ανεβαινει αργα αλλα σταθερα, και φτανει τα 70 περιπου μελη στο τελος του 2011.
σημ: η αναλυση θα βγει σε τευχη
συνεχιζεται..