Ορίστε;...... ή όταν αποξενώνω το κοινό μου στηρίζοντας άσχετες θέσεις.
Μπορείς να μας περιγράψεις το "κοινό" σου;
Που ξέρεις! Μπορεί να ανήκω και εγώ στο "κοινό" σου! (με έκανες και "ψάχνομαι")
Ορίστε;...... ή όταν αποξενώνω το κοινό μου στηρίζοντας άσχετες θέσεις.
Το "μου" προφανώς είναι όπως λέμε κόμμα μου, χώρα μου.laskaris_vasilis έγραψε:Ορίστε;...... ή όταν αποξενώνω το κοινό μου στηρίζοντας άσχετες θέσεις.
κοινό το [kinó] Ο38 (χωρίς πληθ.) : 1. η μεγάλη μάζα του πληθυσμού, σύνολο ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται με χαλαρούς και άτυπους κοινωνικούς δεσμούς, σαφείς όμως ως προς τα ενδιαφέροντα και τους ευρύτερους προσανατολισμούς
Παύλο κοινό μου σημαίνει ότι η ομάδα αυτή των ανθρώπων έχειpav έγραψε:Το "μου" προφανώς είναι όπως λέμε κόμμα μου, χώρα μου.laskaris_vasilis έγραψε:Ορίστε;...... ή όταν αποξενώνω το κοινό μου στηρίζοντας άσχετες θέσεις.
Το πρόβλημα με τη λέξη "κοινό" ποιο είναι; Βρήκες λαβράκι ή θες να μου την πεις για λάθος διατύπωση;
Αυτό εννοώ:κοινό το [kinó] Ο38 (χωρίς πληθ.) : 1. η μεγάλη μάζα του πληθυσμού, σύνολο ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται με χαλαρούς και άτυπους κοινωνικούς δεσμούς, σαφείς όμως ως προς τα ενδιαφέροντα και τους ευρύτερους προσανατολισμούς
σε αυτά που λές.χαλαρούς και άτυπους κοινωνικούς δεσμούς,σαφείς όμως ως προς τα ενδιαφέροντα και τους ευρύτερους προσανατολισμούς[
Προτιμώ το beavis n buthead με το ρόλο του beavis δικό μου,James έγραψε: Εγκυρες πηγές από την εκπομπή Hollywood now αναφέρουν ότι το "ηλίθιος και πανηλίθιος νο2" θα γυριστεί στην Ευρώπη με νέους πρωταγωνιστές τους Kotsos και vasilis las.
Stay tuned , soon in a theater near to you...
Πάρε αυτό, διόρθωσε το και βάλε ότι λείπει (το όραμα, το γιατί).manos_ έγραψε:Η καραμέλα των τριών αρχών είναι μια μούφα αστήρικτη.
Δεν μπορείς να την διαχωρίζεις από τα υπόλοιπα της κοινωνίας.
Είσαι σαν την τάδε ομάδα, πχ λεωφορειατζήδες, που γράφουν όλους τους άλλους
και κάνουν στάση εργασίας γιατί τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους.
Αν θες μπορείς μια χαρά να επιλέξεις την καταδίκη της συρρίκνωσής σου.
Προσωπικά έδειξα πώς να ανοίξουν οι τρεις αέρινες/ουτοπικές αρχές σε κάτι πιο δόκιμο
για ένα κόμμα, μιλώντας για όραμα, αποστολή, πυλώνες πολιτικής κλπ.
Εκεί φάνηκαν πόσο λίγοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια εύτακτη πρόταση
και πιπιλίζουν την καραμέλα των τριών αρχών.
----Φανταστείτε έναν κόσμο που η ανθρώπινη κοινωνία θεμελιώνεται στην προσωπική και κοινωνική ελευθερία, διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια διαβίωσης και οδηγείται από την πολιτική ελευθερία του κάθε ανθρώπου, όπου ο ανθρώπινος πνευματικός πλούτος γίνεται γρήγορα κτήμα όλων και η ιδιωτική ζωή και το απόρρητο των επικοινωνιών προστατεύονται στα πλαίσια των ατομικών αυτών ελευθεριών. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.
----Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Έμβλημα.
Το κόμμα έχει τον τίτλο "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας κλπ κλπ
Άρθρο 2 - Δήλωση Αποστολής
...
...
Άρθρο ? - Βασικές Αρχές ( 3, 3+1 ? )
...
...
Άρθρο Φ - Μέλη
...
...
Άρθρο Χ - Συνέδριο
...
Προτάσεις για αλλαγές στο όραμα τίθενται από οποιοδήποτε μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και εξετάζονται όλες σε ετήσια βάση από την κοινότητα, απαιτώντας ισχυρή πλειοψηφία (4/5), επί των παρόντων μελών που ψηφίζουν, για την εφαρμογή τους.
...
Άρθρο Ψ
...
----Είναι η ενδυνάμωση και η εμπλοκή πολιτών σε δράσεις που προάγουν άμεσα τις Πειρατικές Αξίες, μέσα από διαδικασίες που παραδειγματίζουν και την υπόλοιπη κοινωνία για τον συλλογικό τρόπο λήψης των αποφάσεων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας παρέχει το έννομο οργανωτικό πλαίσιο για τις δράσεις αυτές και εν δυνάμει εκπροσωπεί, την πολιτική που χαράζει συλλογικά η Κοινότητα των Πειρατών, εντός της Βουλής των Ελλήνων.
Οι Αξίες του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας τοποθετούνται πέριξ των αρχών και δύνανται να αναπροσαρμόζονται πιο εύκολα από αυτές, με απλή πλειοψηφία.
Κυρίως οι αρχές αλλά και οι αξίες, παρόλο που δεν μπορεί να απαιτηθεί να εφαρμοστούν άμεσα στην πραγματικότητα του πολιτικού γίγνεσθαι, καθορίζουν την Πολιτική του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, οριοθετώντας τους Πυλώνες της Πολιτικής του.- Οφείλει να κατοχυρωθεί η πολιτική ελευθερία που δεν υφίσταται σήμερα, με την έννοια της δυνατότητας της άμεσης συμμετοχής του κάθε πολίτη στο πολιτικό γίγνεσθαι.
- Ο εθελοντισμός οφείλει να είναι αναγνωρίσιμη αξία.
- Το περιβάλλον οφείλει να τελεί υπό προστασία το δυνατόν.
...
...
Η Πολιτική Του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας λειτουργεί αλγοριθμικά, με βάση δηλαδή κάποιες σταθερές, που ονομάζονται Πυλώνες της Πολιτικής, οι οποίες καθορίζουν τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Κόμματος προς τα έξω. Γύρω από τους Πυλώνες, οι επιμέρους θέσεις στα θέματα προκύπτουν με επιχειρηματολογία που αντλείται από τις Αρχές και τις Αξίες του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Το σχήμα αυτό καθίσταται ιδιαίτερα σταθερό και ταυτόχρονα ευέλικτο και οι αποφάσεις της πολιτικής προκύπτουν ως οι θέσεις ισορροπίας μεταξύ των Πυλώνων.
1. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι ισχυρότερα των δικαιωμάτων των, Πολιτειακών και Μη, Εξουσιών στον Πολίτη (εμπεριέχεται η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων)
2. Διαφάνεια
3. Πνευματικά Δικαιώματα / Πατέντες
4.
5.
- Η προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
- Η τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Την απαγόρευση πατεντών σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια.
- Η τροποποίηση της νομοθεσίας περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπυράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς και μόνο σε εμπορικές πράξεις.
- Η μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω δημοκρατικών διαδικασιών με ψηφιακά μέσα, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
- Η προστασία των πολιτών απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων