Μήπως πάμε για διάλυση ή για ολικό restart?

Εδώ συζητιέται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια άλλη κατηγορία, σε χαλαρούς τόνους.
laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Μήπως πάμε για διάλυση ή για ολικό restart?

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

...... ή όταν αποξενώνω το κοινό μου στηρίζοντας άσχετες θέσεις.
Ορίστε;
Μπορείς να μας περιγράψεις το "κοινό" σου;
Που ξέρεις! Μπορεί να ανήκω και εγώ στο "κοινό" σου! (με έκανες και "ψάχνομαι")
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
pav

Δημοσίευση από pav »

laskaris_vasilis έγραψε:
Ορίστε;
Το "μου" προφανώς είναι όπως λέμε κόμμα μου, χώρα μου.

Το πρόβλημα με τη λέξη "κοινό" ποιο είναι; Βρήκες λαβράκι ή θες να μου την πεις για λάθος διατύπωση;

Αυτό εννοώ:
κοινό το [kinó] Ο38 (χωρίς πληθ.) : 1. η μεγάλη μάζα του πληθυσμού, σύνολο ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται με χαλαρούς και άτυπους κοινωνικούς δεσμούς, σαφείς όμως ως προς τα ενδιαφέροντα και τους ευρύτερους προσανατολισμούς
laskaris_vasilis

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

Δεν υπάρχει ούτε "κόμμα ΜΟΥ" ούτε "χώρα ΜΟΥ" (προσωπικά). Πόσο μάλλον "κοινό ΜΟΥ".
Κάτι τέτοια "νόστιμα" τα λέει και ο Sakis: "Καλώς ήρθατε ρουβίτσες ΜΟΥ"!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Kotsos

Δημοσίευση από Kotsos »

pav έγραψε:
laskaris_vasilis έγραψε:
Ορίστε;
Το "μου" προφανώς είναι όπως λέμε κόμμα μου, χώρα μου.

Το πρόβλημα με τη λέξη "κοινό" ποιο είναι; Βρήκες λαβράκι ή θες να μου την πεις για λάθος διατύπωση;

Αυτό εννοώ:
κοινό το [kinó] Ο38 (χωρίς πληθ.) : 1. η μεγάλη μάζα του πληθυσμού, σύνολο ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται με χαλαρούς και άτυπους κοινωνικούς δεσμούς, σαφείς όμως ως προς τα ενδιαφέροντα και τους ευρύτερους προσανατολισμούς
Παύλο κοινό μου σημαίνει ότι η ομάδα αυτή των ανθρώπων έχει
χαλαρούς και άτυπους κοινωνικούς δεσμούς,σαφείς όμως ως προς τα ενδιαφέροντα και τους ευρύτερους προσανατολισμούς[
σε αυτά που λές.

Και θα συμφωνήσω με τον Βασίλη ποιό είναι το ήδη συγκροτημένο ( σε έχει γνωρίσει, αποδεχθεί απόλυτα και έχεις γίνει ήδη κοινό ενδιαφέρον ικανό να δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσά του) κοινό σου (target group αγγλιστί για να μην μπερδεύεσαι);;;;;;;;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
James
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από James »

382085882.340024.jpg
382085882.340024.jpg (9.07 KiB) Προβλήθηκε 4677 φορές
Εγκυρες πηγές από την εκπομπή Hollywood now αναφέρουν ότι το "ηλίθιος και πανηλίθιος νο2" θα γυριστεί στην Ευρώπη με νέους πρωταγωνιστές τους Kotsos και vasilis las.
Stay tuned , soon in a theater near to you...
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
Kotsos

Δημοσίευση από Kotsos »

James έγραψε:
382085882.340024.jpg
Εγκυρες πηγές από την εκπομπή Hollywood now αναφέρουν ότι το "ηλίθιος και πανηλίθιος νο2" θα γυριστεί στην Ευρώπη με νέους πρωταγωνιστές τους Kotsos και vasilis las.
Stay tuned , soon in a theater near to you...
Προτιμώ το beavis n buthead με το ρόλο του beavis δικό μου,
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
manos_

Δημοσίευση από manos_ »

Η καραμέλα των τριών αρχών είναι μια μούφα αστήρικτη.
Δεν μπορείς να την διαχωρίζεις από τα υπόλοιπα της κοινωνίας.
Είσαι σαν την τάδε ομάδα, πχ λεωφορειατζήδες, που γράφουν όλους τους άλλους
και κάνουν στάση εργασίας γιατί τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους.
Αν θες μπορείς μια χαρά να επιλέξεις την καταδίκη της συρρίκνωσής σου.

Προσωπικά έδειξα πώς να ανοίξουν οι τρεις αέρινες/ουτοπικές αρχές σε κάτι πιο δόκιμο
για ένα κόμμα, μιλώντας για όραμα, αποστολή, πυλώνες πολιτικής κλπ.

Εκεί φάνηκαν πόσο λίγοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια εύτακτη πρόταση
και πιπιλίζουν την καραμέλα των τριών αρχών.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

manos_ έγραψε:Η καραμέλα των τριών αρχών είναι μια μούφα αστήρικτη.
Δεν μπορείς να την διαχωρίζεις από τα υπόλοιπα της κοινωνίας.
Είσαι σαν την τάδε ομάδα, πχ λεωφορειατζήδες, που γράφουν όλους τους άλλους
και κάνουν στάση εργασίας γιατί τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους.
Αν θες μπορείς μια χαρά να επιλέξεις την καταδίκη της συρρίκνωσής σου.

Προσωπικά έδειξα πώς να ανοίξουν οι τρεις αέρινες/ουτοπικές αρχές σε κάτι πιο δόκιμο
για ένα κόμμα, μιλώντας για όραμα, αποστολή, πυλώνες πολιτικής κλπ.

Εκεί φάνηκαν πόσο λίγοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια εύτακτη πρόταση
και πιπιλίζουν την καραμέλα των τριών αρχών.
Πάρε αυτό, διόρθωσε το και βάλε ότι λείπει (το όραμα, το γιατί).

Οι Βασικές Αρχές του Κόμματος είναι
- Ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των επικοινωνιών
- Η ελεύθερη πρόσβαση του προσώπου στη Γνώση και τον Πολιτισμό
Οι Στόχοι του Κόμματος είναι
- Η προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
- Η τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Την απαγόρευση πατεντών σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια.
- Η τροποποίηση της νομοθεσίας περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπυράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς και μόνο σε εμπορικές πράξεις.
- Η μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω δημοκρατικών διαδικασιών με ψηφιακά μέσα, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
- Η προστασία των πολιτών απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων
https://twitter.com/e_kastrinakis
manos_

Δημοσίευση από manos_ »

Ένα προσχέδιο είναι το παρακάτω. Οι Πυλώνες μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται ενδεχομένως με τις Αρχές, δεν είναι όμως ένα και το αυτό, διαβάστε καλά. Αν είναι κατανοητό και βοηθά μπορεί κάποιος να το διορθώσει, να το εξελίξει κλπ. Μέσα στο σχήμα αυτό βρίσκουν τη θέση τους όλοι, από τους ιδεολόγους ως και τους τύπους της δράσης και οι ρόλοι είναι επαρκώς διαχωρισμένοι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι συγκρούσεις. Γνώμη μου, προς το παρόν.

----

Όραμα

Η διατύπωση του οράματος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας περιγράφει τα όνειρα, τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες μας. Είναι η εικόνα ενός κόσμου στον οποίο στοχεύουμε σε μερικά, ίσως και αρκετά χρόνια από σήμερα, και παρόλο που απέχει από τον τρόπο λειτουργίας που επιβάλλει ο ρεαλισμός της σημερινής πραγματικότητας, μας οδηγεί ώστε να συγκροτούμε, να ελέγχουμε και να ανανεώνουμε τις αξίες μας ώστε να πετύχουμε αυτόν τον ίδιο τον οραματισμό μας.
Φανταστείτε έναν κόσμο που η ανθρώπινη κοινωνία θεμελιώνεται στην προσωπική και κοινωνική ελευθερία, διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια διαβίωσης και οδηγείται από την πολιτική ελευθερία του κάθε ανθρώπου, όπου ο ανθρώπινος πνευματικός πλούτος γίνεται γρήγορα κτήμα όλων και η ιδιωτική ζωή και το απόρρητο των επικοινωνιών προστατεύονται στα πλαίσια των ατομικών αυτών ελευθεριών. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.
----

Καταστατικό

Το Καταστατικό του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας αφορά τη συμφωνία των μελών του κάτω από το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία του κόμματος. Σκοπός του δεν είναι να επιβάλλει άμεσα την πολιτική αλλά να διαφυλάξει με τους κανονισμούς του την ταυτότητα του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, να παρέχει το πλαίσιο των λειτουργικών διαδικασιών και ταυτόχρονα να νομιμοποιεί τις δράσεις του κόμματος.
Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Έμβλημα.
Το κόμμα έχει τον τίτλο "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας κλπ κλπ
Άρθρο 2 - Δήλωση Αποστολής
...
...
Άρθρο ? - Βασικές Αρχές ( 3, 3+1 ? )
...
...
Άρθρο Φ - Μέλη
...
...
Άρθρο Χ - Συνέδριο
...
Προτάσεις για αλλαγές στο όραμα τίθενται από οποιοδήποτε μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και εξετάζονται όλες σε ετήσια βάση από την κοινότητα, απαιτώντας ισχυρή πλειοψηφία (4/5), επί των παρόντων μελών που ψηφίζουν, για την εφαρμογή τους.
...
Άρθρο Ψ
...
----

Αποστολή

Η Αποστολή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας αφορά τους άμεσους και εφικτούς στόχους του στη βάση της σημερινής πραγματικότητας.
Είναι η ενδυνάμωση και η εμπλοκή πολιτών σε δράσεις που προάγουν άμεσα τις Πειρατικές Αξίες, μέσα από διαδικασίες που παραδειγματίζουν και την υπόλοιπη κοινωνία για τον συλλογικό τρόπο λήψης των αποφάσεων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας παρέχει το έννομο οργανωτικό πλαίσιο για τις δράσεις αυτές και εν δυνάμει εκπροσωπεί, την πολιτική που χαράζει συλλογικά η Κοινότητα των Πειρατών, εντός της Βουλής των Ελλήνων.
----

Αρχές / Αξίες
Οι Αρχές του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας απαρτίζονται από 3 (ή 4) κεντρικούς άξονες που ψηφίζονται με ισχυρή πλειοψηφία (2/3), μένουν εν γένει σταθερές και καθορίζουν την ταυτότητα του κόμματος σε γενικές γραμμές.
Οι Αξίες του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας τοποθετούνται πέριξ των αρχών και δύνανται να αναπροσαρμόζονται πιο εύκολα από αυτές, με απλή πλειοψηφία.
- Οφείλει να κατοχυρωθεί η πολιτική ελευθερία που δεν υφίσταται σήμερα, με την έννοια της δυνατότητας της άμεσης συμμετοχής του κάθε πολίτη στο πολιτικό γίγνεσθαι.
- Ο εθελοντισμός οφείλει να είναι αναγνωρίσιμη αξία.
- Το περιβάλλον οφείλει να τελεί υπό προστασία το δυνατόν.
...
...
Κυρίως οι αρχές αλλά και οι αξίες, παρόλο που δεν μπορεί να απαιτηθεί να εφαρμοστούν άμεσα στην πραγματικότητα του πολιτικού γίγνεσθαι, καθορίζουν την Πολιτική του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, οριοθετώντας τους Πυλώνες της Πολιτικής του.

----

Πολιτική

Η Πολιτική του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας είναι οι θέσεις και οι προτάσεις του Κόμματος προς την Κοινωνία που θεωρούνται άμεσα εφαρμόσιμες, οι οποίες προάγουν τις αρχές και τις αξίες του ακόμα κι όταν δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν, να τις προτείνουν ή να επιχειρηματολογήσουν βάσει αυτών άμεσα. Στον σχεδιασμό και τη δόμηση και οργάνωση της Πολιτικής κυρίαρχο ρόλο παίζει η συνείδηση της Αποστολής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος. Όταν προκύπτουν πολιτικά αδιέξοδα η επιχειρηματολογία για την επιλογή της πολιτικής αντλείται από το Όραμα του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
Η Πολιτική Του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας λειτουργεί αλγοριθμικά, με βάση δηλαδή κάποιες σταθερές, που ονομάζονται Πυλώνες της Πολιτικής, οι οποίες καθορίζουν τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Κόμματος προς τα έξω. Γύρω από τους Πυλώνες, οι επιμέρους θέσεις στα θέματα προκύπτουν με επιχειρηματολογία που αντλείται από τις Αρχές και τις Αξίες του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Το σχήμα αυτό καθίσταται ιδιαίτερα σταθερό και ταυτόχρονα ευέλικτο και οι αποφάσεις της πολιτικής προκύπτουν ως οι θέσεις ισορροπίας μεταξύ των Πυλώνων.

Πυλώνες
1. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι ισχυρότερα των δικαιωμάτων των, Πολιτειακών και Μη, Εξουσιών στον Πολίτη (εμπεριέχεται η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων)

2. Διαφάνεια

3. Πνευματικά Δικαιώματα / Πατέντες

4.

5.

Στόχοι

Οι στόχοι του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας είναι το άμεσα επιθυμητό αποτέλεσμα που απορρέει από την εφαρμογή της Πολιτικής του.
- Η προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
- Η τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Την απαγόρευση πατεντών σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια.
- Η τροποποίηση της νομοθεσίας περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπυράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς και μόνο σε εμπορικές πράξεις.
- Η μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω δημοκρατικών διαδικασιών με ψηφιακά μέσα, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
- Η προστασία των πολιτών απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
agelos

Δημοσίευση από agelos »

εγω θέλω αυτες οι ερωτησεις να βγούνε προς ψηφοφορία για να δουμε το Στμ τι θέλει...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρή Συζήτηση”