Μέλη και Χρέος - ποιός χρωστάει πόσα

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Ιδέες και Λύσεις για το Χρέος

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Νοέμ 2012, 20:29

Αυτό που δεν μπορώ να ανεχτώ άλλο είναι τις ντίβες που αρνούνται να πληρώσουν γιατί... φταίει άλλος!

Αν εννοείς εμένα ντίβα, αφενός είπα όχι ΚΑΙ στις πρώτες εκλογές αφετέρου σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας έχω τρέξει και πληρώσει διάφορα όσο μπορούσα, σίγουρα παραπάνω από τα τυπικά 12 ευρώ και σίγουρα παραπάνω από πολλούς που είπανε "μέσα σε όλα" αβίαστα με τραγελαφικά αποτελέσματα να πληρώνουμε! κόσμο να κατέβει υποψήφιος. Σε κάθε αντίρρηση οικονομικής φύσεως η απάντηση ήταν η ίδια. "Θα βρεθούν τα λεφτά". Και ήδη υπάρχουν προτάσεις για έξοδα πριν ακόμα ξεπληρωθεί το προηγούμενο.

Τώρα λοιπόν που έγινε κατανοητό ότι δεν "έχει ο θεός" το να ζητάς λεφτά χωρίς να δεσμευθείς αμετάκλητα σαν κόμμα πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί, είναι αφενός ανεύθυνο, αφετέρου αποκαρδιωτικό. Και πες με ντίβα αλλά εγώ ηθικά δεν μπορώ να υποστηρίζω τη μεγαλομανία και την σπατάλη. Οπότε πάρε τη συνδρομή μου, και το χαράτσι το πληρώνω εάν και εφόσον τηρηθεί αυτή η συμφωνία.

Αν θες να το δεις πατριωτικά και το ότι λέει το κόμμα είναι θέσφατο, δικαίωμά σου. Εγώ δεν θα υποστηρίξω αυτοκτονικές διαθέσεις επειδή της ψήφισε μια αμέτοχη απρόσωπη πλειοψηφία. Και τα χρέη σε κάνουν σκλάβο και θύμα εκβιασμών. Αν δεν χρώσταγες δεν θα χρειαζόταν να ακούς ντίβες σαν εμένα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Νοέμ 2012, 21:16

εγώ επειδή είμαι στο κόμμα πειρατών λέω να φερθώ ως πειρατής της θάλλασας να πάω εκεί που έχει θησαυρό λοιπόν... λέω να διαγραφώ από το κόμμα μέχρι να ξεχρεώσετε και όταν ξεχρεώσετε ξαναέρχομαι! :lol: :lol:

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 24 Νοέμ 2012, 21:26

3.12 Η μη πληρωμή της ετήσιας συνδρομής από το μέλος του κόμματος οδηγεί στη στέρηση του δικαιώματος της ψήφου φυσικής ή ηλεκτρονικής και στην στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Το ποσό της συνδρομής προτείνεται από την ΔΕ και ψηφίζεται από το σώμα των μελών. Καταβάλλεται άμεσα με την εγγραφή και λογίζεται ανά ημερολογιακό έτος ανεξάρτητα από την ημερομηνία εγγραφής. Σε ετήσια βάση η πληρωμή γίνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου κάθε ημερολογιακού έτους. Σε περίπτωση μη καταβολής της συνδρομής για ένα ή περισσότερα έτη, αυτή δεν εξαλείφεται αλλά αθροίζεται μέχρι την ημερομηνία καταβολής συνδρομής.

Είναι σαφές πως είναι θέμα της ΔΕ αν θα συνυπολογίσει το χρέος στο ποσό της συνδρομής. Η ΔΕ θα προτείνει, το σώμα θα αποφασίσει.

Και καλό είναι να γίνει γρήγορα αυτή η ψηφοφορία για να δούμε πόσοι θα συμμετέχουν και να έχουμε χρόνο να δούμε τι θα κάνουμε αν δεν πιάσουμε το 50%+1 των μελών με δικαίωμα ψήφου.
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 24 Νοέμ 2012, 21:27

Δεν κρατάω σημειώσεις για να ξέρω ποιος έκανε τι και ποιος έδωσε τι.

Ας ξεχωρίσουμε τα δύο θέματα.

Από τη μία έχουμε την απόφαση για την κάθοδο στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις. Και στις δύο η πλειοψηφία επέλεξε να κατέβουμε. Σωστό ή λάθος, τώρα πια είναι αργά. Κάναμε λάθη; Ναι. Ψήφισαν άτομα που δεν έχουν δώσει καν συνδρομή; Πιθανόν. Ούτε εγώ συμφωνούσα με όλα όσα κάναμε. Είμαστε όμως εδώ που είμαστε και έχουμε το χρέος που έχουμε.

Το άλλο θέμα είναι "ιδέες και λύσεις για το χρέος". Εγώ έφτασα να στηρίζω τον τρόπο που προτείνω γιατί βλέπω ότι παρά τις προσπάθειες λίγων, σε πολλές περιπτώσεις με σημαντικό προσωπικό κόστος, το χρέος παραμένει και πολλοί από εμάς σφυρίζουμε αδιάφορα. Τα πράγματα είναι απλά: Έχουμε 7000€ χρέος. Όλοι μας. Όχι εγώ, ούτε η προηγούμενη Δ.Ε., ούτε μόνο όσο ψήφισαν "ΝΑΙ" για την κάθοδο στις εκλογές.

7000€, 400 μέλη μας κάνει 17.5€ έκαστος*. Μία φορά και τέλος. Πιστεύω πως έχουμε πια προσγειωθεί, όσοι (αν) βιάζονταν για Βουλή χαλάρωσαν και δεν θα ξαναβρεθούμε σε τέτοια θέση.

Ίσως να ήταν χρήσιμο να ψηφίσουμε από τώρα απόφαση πως δεν θα ξανακατέβουμε σε εκλογές αν δεν έχουμε τα χρήματα ή τα απαραίτητα έσοδα.

* Επειδή οι μισοί δεν έχουν δώσει καν συνδρομή, υπολογίζω 200 μέλη, άρα 35€ έκαστος.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 24 Νοέμ 2012, 21:30

Ιδέες και Λύσεις για το Χρέος

και οχι

Ανασκοπηση του ποσο για τον π**τσο ειμαστε οικονομικα

ουτε

Γ' Δημοτικου - Μαθηματικα - Διαιρεση
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Νοέμ 2012, 21:32

Ίσως να ήταν χρήσιμο να ψηφίσουμε από τώρα απόφαση πως δεν θα ξανακατέβουμε σε εκλογές αν δεν έχουμε τα χρήματα ή τα απαραίτητα έσοδα.

Γενίκευσε το σε οποιαδήποτε δράση και όχι μόνο στις εκλογές και εγώ θα βάλω ότι μου αντιστοιχεί. Αλλά πρέπει να είναι επίσημη απόφαση, γιατί στην ωριμότητα του καθενός δεν μπορείς να βασιστείς.

Και μια πρόταση για να μαζέψουμε χρήματα χωρίς να μπλέκεται το κόμμα και με σχετική ευελιξία:

- Κάθε τοπικό γραφείο οργανώνει δράσεις, εκδηλώσεις ή οτιδήποτε ανάλογα με τις δυνατότητες και τις γνωριμίες που υπάρχουν. Ένας ή μια ομάδα οργανώνει, βγάζει ένα budget και στέλνει μηνύματα σε όλους ζητώντας ένα ποσό για την χρηματοδότηση του πρότζεκτ. Δίνει μια προθεσμία για να μαζέψει τα χρήματα (προκαταβολικά) και αν μαζευτούν προχωράει. Πραγματοποιεί την δράση, πληρώνει το κόστος της και την διαφορά την καταθέτει ως δωρεά στο κόμμα.

Σαν παράδειγμα αναφέρω μια συναυλία που προσπαθήσαμε να οργανώσουμε έτσι αλλά χάθηκε στο χάος των εκλογών (θα ξαναπροσπαθήσουμε). Μπάντες που παίζουν δωρεάν σε κατάστημα που θα μας έδινε ποσοστά επί των εισπράξεων της βραδιάς.

Επειδή το κόμμα δεν μπορεί να διαθέτει εμπορικές δραστηριότητες, τα μέλη οργανώνουν τα πάντα προσωπικά και επαφίεται στην καλή τους πίστη να μην φύγουν με το ταμείο ή δεν τσεπώσουν τα κέρδη. Επίσης δεν τίθεται θέμα καλλιτεχνικού γούστου. Όλα παίζουν από μπουζούκια μέχρι μπαλέτο.

- Πάγκος του κόμματος με φυλλάδια/μπλουζάκια/merchandize σε φεστιβάλ/δημόσιες συναθροίσεις. Μπλοκάκι αποδείξεων. Η ίδια λογική με τα μαθήματα που θα οργανώσουμε στην έδρα.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και zio_donnie, έχει επεξεργασθεί 24 φορά/ες συνολικά

petrogazz
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 24 Νοέμ 2012, 21:57

mankasp έγραψε:Είναι σαφές πως είναι θέμα της ΔΕ αν θα συνυπολογίσει το χρέος στο ποσό της συνδρομής. Η ΔΕ θα προτείνει, το σώμα θα αποφασίσει.

Και καλό είναι να γίνει γρήγορα αυτή η ψηφοφορία για να δούμε πόσοι θα συμμετέχουν και να έχουμε χρόνο να δούμε τι θα κάνουμε αν δεν πιάσουμε το 50%+1 των μελών με δικαίωμα ψήφου.

Και αναρωτιέμαι που θα ψηφίσουμε; Στο forum; Εκεί δλδ που ψηφίσαμε και για τις εκλογές :mrgreen:

omissman

Ιδέες και Λύσεις για το Χρέος2

Δημοσίευσηαπό omissman » 25 Νοέμ 2012, 00:54

* Επειδή οι μισοί δεν έχουν δώσει καν συνδρομή, υπολογίζω 200 μέλη, άρα 35€ έκαστος.

και δε μας λες Παυλο, πως ακριβως σκεφτεσαι "να τους τα παρουμε" ;;;
μηπως να στειλουμε το διδυμο Λασκ - Ζαπ με κανενα ουζι ανα χειρας ;;;

[και μαθηματικα γνωριζω]...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Νοέμ 2012, 01:00

με κανενα ουζι ανα χειρας

Με κανά ούζο κάτι μπορείς να κάνεις. Αρκεί να μην τα πιουν στο δρόμο.

nerfe

Δημοσίευσηαπό nerfe » 25 Νοέμ 2012, 01:20

Στην ψηφοφορία του χρέους είχαμε τα εξής:

ψήφισαν OXI (δεν ξέρω αν χρωστάνε)

tziakas
divak
krogias
aNTwNHs
GIWKA
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΝΙΟΣ
djlk
zerokill
plessas
apneagr
chprokop
Ιωσήφ Μαυροματάκης
dimitrisc
kapakompiras
g_maras
LouisaT
michael_kemanetzis

και άλλοι 16

ψήφισαν ΛΕΥΚΟ (χρωστάνε)

Zekvyrin
omissman
kostik

και άλλοι 9

ψήφισαν με φανερή ψηφοφορία NAI (χρωστάνε σίγουρα)

SilindeElendil
agelos
Yiannis Motsakos
crisal
Κώστας Χαμπίπης
baskin
Η γη των πιγκουίνων
gounara
kostasrose
spiros
piratiko.org
tsentseris
yiannpap
Amberdawn
Loukianos
SpecialK
Tzouvekas Theodoros
ekfrasi
headofthebored
James
Jack Sparrow
panos427
koskin53
JohnPagonis
imak
spqx
Nikatsu
kissand
Z53
chiossif
Vassilis Perantzakis
despotak
-mesitiko-
anginara
jammamon
BLR
John Delfis
arisnek
Rainmaker
dinos
giantsos
dimis75a
thok12
bmichal
laskaris_vasilis
ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Tritonio
neuromantis
eleni_paliou
Iakovos
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΓΗΣ
dimosgr
cmet
perastikos
stamatisgr1974

και άλλοι 65 που κρύβονται, και για αυτούς πρέπει να πληρώσουν όσοι τους κρύβουν.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΙ ΛΥΚΟΙ;;;
ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΦΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ !!!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες