Τα αρνητικά του Συνεδρίου

Συζήτηση για το 1ο Συνέδριο του ΠΕΙΡ.
plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Τα αρνητικά του Συνεδρίου

Δημοσίευσηαπό plessas » 05 Νοέμ 2012, 11:53

crisal έγραψε:Μιλατε για ηλεκτρονικη ψηφοφορια. Ωραια και εγω θα την ηθελα. Γιατι δεν προτεινατε το θεμα αυτο?(πριν το συνεδριο) γιατι δεν κανατε μια εφαρμογη της ηλεκτρονικης ψηφοφοριας και να την φερετε στο συνεδριο να την δουλεψουμε.
Ειναι πολυ ευκολο να μιλας εκ των υστερων. Μηπως ομως θα επρεπε να μαθουμε οτι ειναι επικοιδομιτικο να μιλας εκ των προτερων και σκετη γκρινια να μιλας μετα?

Γιατί αυτό είναι γκρίνια; Είναι άποψη για το πως μπορεί να γίνει η διαδικασία καλύτερη την επόμενη φορά. Οι υπόλοιποι δηλαδή είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία με τα καρτελάκια; Όταν βλέπουμε ένα λάθος δεν πρέπει να προασπαθούμε να το διορθώνουμε;
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 05 Νοέμ 2012, 11:59

Εαν το πρωτο που εχουμε να πουμε για το συνεδριο ειναι αρνητικο, ναι ειναι γκρινια

Θα μπορουσαμε απο πριν να το πουμε ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ.

Μπορουμε στο επομενο συνεδριο να εχουμε ετοιμη προταση, να εχουμε ετοιμα μηχανηματα και λογισμικο (εαν φυσικα εχουμε λεφτα για κατι τετοιο) και να το δουλεψουμε εκει.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 05 Νοέμ 2012, 12:06

plessas έγραψε:Για το θέμα της ψηφοφορίας δικαιώθηκε πανηγυρικά ο random. Αν γίνονταν ηλεκτρονικά, ούτε προβλήματα με τις καταμετρήσεις θα υπήρχαν (να θυμίσω ότι έγιναν ενστάσεις και νέες ψηφοφορίες με αποτέλεσμα να αλλάζουν τα αποτελέσματα χωρίς προφανή λόγο), ούτε θα καθυστερούσαμε τόσο.

+1

μια απορια προς τον rainmaker. μήπως είσαι ο random? ακομη και τις ιδες λεξεις χρησιμοποιεις. αν θες κατι να πεις κανετο με στοιχεια και επισημη καταγγελια. κι αν εχεις δικιο θα ειμαι ο πρωτος που θα προσυπογράψω αυτα που θα γράψεις. αλλιως σωπασε για παντα (που λενε και στην εκκλησια) :P
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 05 Νοέμ 2012, 12:13

Εγώ πάντως θεωρώ προαπαιτούμενο (πριν φτάσουμε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία) την ψηφιακή διαβούλευση και ΠΡΟΚΡΙΣΗ των θεμάτων για το επόμενο συνέδριο, ώστε να μην φτάσουμε να έχουμε αντικρουόμενες ή συναφείς προτάσεις (όπως είχαμε κατά κόρον). Και το πιο σημαντικό: να έχουν κάτσει οι σύνεδροι ΑΠΟ ΠΡΙΝ να μελετήσουν τις προτάσεις.

Δεν επέμεινα, δυστυχώς, να έχει γίνει αυτό από το πρώτο συνέδριο, μιας και υπήρξε εμφανείς ΑΡΝΗΣΗ συμμετοχής στο μόνο σύστημα που διαθέτουμε για αυτήν την δουλειά (και δεν υπάρχει άλλο καλύτερο μέχρι στιγμής) και επειδή δεν υπήρχε η απαραίτητη συμμετοχή στην παραμετροποίηση του για αυτήν την δουλειά.

Για να αρχίσω να γκρινιάζω και πάλι. Όσοι νομίζουν ότι "θα βγούμε στην κοινωνία με σημαίες και ντουντούκες" πριν κάνουμε τις διεργασίες μας ΨΗΦΙΑΚΕΣ και αποδοτικές, δεν έχουν πιάσει το νόημα (bingo στον Ζάππα με την ανάρτηση των posts των εκλεγμένων...).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 05 Νοέμ 2012, 12:20

agelos έγραψε:
plessas έγραψε:Για το θέμα της ψηφοφορίας δικαιώθηκε πανηγυρικά ο random. Αν γίνονταν ηλεκτρονικά, ούτε προβλήματα με τις καταμετρήσεις θα υπήρχαν (να θυμίσω ότι έγιναν ενστάσεις και νέες ψηφοφορίες με αποτέλεσμα να αλλάζουν τα αποτελέσματα χωρίς προφανή λόγο), ούτε θα καθυστερούσαμε τόσο.

+1

μια απορια προς τον rainmaker. μήπως είσαι ο random? ακομη και τις ιδες λεξεις χρησιμοποιεις. αν θες κατι να πεις κανετο με στοιχεια και επισημη καταγγελια. κι αν εχεις δικιο θα ειμαι ο πρωτος που θα προσυπογράψω αυτα που θα γράψεις. αλλιως σωπασε για παντα (που λενε και στην εκκλησια) :P

viewtopic.php?f=158&t=2478&p=31778#p31778

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 05 Νοέμ 2012, 12:23

Και για να καταλάβετε πόσο μαλάκισμένα ψήφισαν οι χθεσινοί παρόντες <<πειρατές>>
Από τους εκλεγμένους στη ΔΕ, εκτός τον Αδριανό,κανείς τους δεν έχει μπεί στο κόπο να μπεί στο φόρουμ και να γράψει κάτι.
Αντίθετα με το Facebook όπου ήταν μέσα συνέχεια.
Μπράβο μας, μαλάκες πειρατές που ξημερωβραδιαζόμαστε πάνω στις πλατφόρμες του κόμματος .........
Να γαμήσω την άμεση δημοκρατία μας, ά , τη συγγενική ´αμεση δημοκρατία.
Αλλά εντάξει, αυτοί που ήταν εκεί, εσείς όλοι οι άλλοι που είσασταν ?? στο καναπέ?? φάτε καναπέ τώρα.........
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Νοέμ 2012, 12:33

Και αυτό που λες τώρα το βλέπουν μόνο όσοι γράφουν στο forum... ή ασχολούνται έστω να διαβάζουν...

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι το "πόσο μαλακισμένα ψήφισαν οι χθεσινοί παρόντες <<πειρατές>>"... Μιλάς προφανώς για την εκλογή οργάνων. Γιατί όμως λες ότι ψήφισαν μαλακισμένα; Δηλαδή κατά την γνώμη σου πως θα έπρεπε να ψηφίσουν; Με τα κριτήριά σου ή τα δικά μου; Δεν γίνεται. Αυτό είναι και το κακό με την δημοκρατία ή την άμεση δημοκρατία.

Αυτό που έλλειπε ήταν η ενημέρωση στα θέματα ψηφοφορίας του καταστατικού και παρ' όλ' αυτά αυτό που βγήκε είναι βελτίωση. Θα ήθελα και άλλη, αλλά εγώ φταίω που δεν βγήκα να στηρίξω προτάσεις που θα ήθελα να δω υλοποιημένες.

Αντί να λέμε τι έγινε, να λέμε τι πρέπει να γίνει και να ξεκινήσουμε να το οργανώνουμε. Εγώ για παράδειγμα λέω να πάμε στο "Διαμόρφωση πολιτικής" (viewforum.php?f=142) και να ασχοληθούμε με αυτό...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 05 Νοέμ 2012, 12:33

baskin έγραψε:Εγώ πάντως θεωρώ προαπαιτούμενο (πριν φτάσουμε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία) την ψηφιακή διαβούλευση και ΠΡΟΚΡΙΣΗ των θεμάτων για το επόμενο συνέδριο, ώστε να μην φτάσουμε να έχουμε αντικρουόμενες ή συναφείς προτάσεις (όπως είχαμε κατά κόρον). Και το πιο σημαντικό: να έχουν κάτσει οι σύνεδροι ΑΠΟ ΠΡΙΝ να μελετήσουν τις προτάσεις.

Δεν επέμεινα, δυστυχώς, να έχει γίνει αυτό από το πρώτο συνέδριο, μιας και υπήρξε εμφανείς ΑΡΝΗΣΗ συμμετοχής στο μόνο σύστημα που διαθέτουμε για αυτήν την δουλειά (και δεν υπάρχει άλλο καλύτερο μέχρι στιγμής) και επειδή δεν υπήρχε η απαραίτητη συμμετοχή στην παραμετροποίηση του για αυτήν την δουλειά.

Για να αρχίσω να γκρινιάζω και πάλι. Όσοι νομίζουν ότι "θα βγούμε στην κοινωνία με σημαίες και ντουντούκες" πριν κάνουμε τις διεργασίες μας ΨΗΦΙΑΚΕΣ και αποδοτικές, δεν έχουν πιάσει το νόημα (bingo στον Ζάππα με την ανάρτηση των posts των εκλεγμένων...).

συμφωνω για την ψηφιακή διαβούλεση αλλα για να γινει αυτο θελουμε ευκολόχρηστα μέσα για να το κάνουμε καθώς και εναν τρόπο να "πείσουμε" πόσο απαραίτητη είναι η καθημερινή συμμετοχη εστω και δικτυακα. για τα μέσα μην μου λες για το liquid. δεν ειναι ευκολο χρηστο. πρεπει να απαυθυνθούμε σε αμόρφωτους ψηφιακά πολίτες και να μπορέσουμε να τους δώσουμε με 2-3 βήματα τον τρόπο να συμμετέχουν. και το Liquid για τετοιο επίπεδο γνώσεις δεν κάνει. ας το παραδεχτούμε. δεν είμαι ειδικός για να αντιπροτείνω συστήματα δυστυχώς. αλλα τουλάχιστον αν και τώρα είχαμε την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας(ή έστω τηλεφωνικής τουλάχιστον για το καταστατικο που δνε υπαρχει θεμα προστασιας προσωπικών δεδομένων) θα είχαμε και μεγαλύτερης συμμετοχής. δεν πειραζει. το θεμα ειναι να εντοπίσουμε τα λάθη τωρα, να βρουμε λυσεις για το επόμενο συνέδριο...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 05 Νοέμ 2012, 12:37

agelos έγραψε:
baskin έγραψε:Εγώ πάντως θεωρώ προαπαιτούμενο (πριν φτάσουμε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία) την ψηφιακή διαβούλευση και ΠΡΟΚΡΙΣΗ των θεμάτων για το επόμενο συνέδριο, ώστε να μην φτάσουμε να έχουμε αντικρουόμενες ή συναφείς προτάσεις (όπως είχαμε κατά κόρον). Και το πιο σημαντικό: να έχουν κάτσει οι σύνεδροι ΑΠΟ ΠΡΙΝ να μελετήσουν τις προτάσεις.

συμφωνω για την ψηφιακή διαβούλεση αλλα για να γινει αυτο θελουμε ευκολόχρηστα μέσα για να το κάνουμε καθώς και εναν τρόπο να "πείσουμε" πόσο απαραίτητη είναι η καθημερινή συμμετοχη εστω και δικτυακα. για τα μέσα μην μου λες για το liquid. δεν ειναι ευκολο χρηστο. πρεπει να απαυθυνθούμε σε αμόρφωτους ψηφιακά πολίτες και να μπορέσουμε να τους δώσουμε με 2-3 βήματα τον τρόπο να συμμετέχουν. και το Liquid για τετοιο επίπεδο γνώσεις δεν κάνει. ας το παραδεχτούμε. δεν είμαι ειδικός για να αντιπροτείνω συστήματα δυστυχώς. αλλα τουλάχιστον αν και τώρα είχαμε την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας(ή έστω τηλεφωνικής τουλάχιστον για το καταστατικο που δνε υπαρχει θεμα προστασιας προσωπικών δεδομένων) θα είχαμε και μεγαλύτερης συμμετοχής. δεν πειραζει. το θεμα ειναι να εντοπίσουμε τα λάθη τωρα, να βρουμε λυσεις για το επόμενο συνέδριο...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Άγγελο.

Το συνέδριο τελείωσε, απλώς πρέπει να δούμε τώρα πως θα γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε εντελώς έτοιμοι στο επόμενο συνέδριο (όποτε και εάν γίνει) και να τα έχουμε λύσει όλα αυτά που δεν μας άρεσαν.

petrogazz
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 05 Νοέμ 2012, 13:25

agelos έγραψε:συμφωνω για την ψηφιακή διαβούλεση αλλα για να γινει αυτο θελουμε ευκολόχρηστα μέσα για να το κάνουμε καθώς και εναν τρόπο να "πείσουμε" πόσο απαραίτητη είναι η καθημερινή συμμετοχη εστω και δικτυακα. για τα μέσα μην μου λες για το liquid. δεν ειναι ευκολο χρηστο. πρεπει να απαυθυνθούμε σε αμόρφωτους ψηφιακά πολίτες και να μπορέσουμε να τους δώσουμε με 2-3 βήματα τον τρόπο να συμμετέχουν. και το Liquid για τετοιο επίπεδο γνώσεις δεν κάνει. ας το παραδεχτούμε. δεν είμαι ειδικός για να αντιπροτείνω συστήματα δυστυχώς. αλλα τουλάχιστον αν και τώρα είχαμε την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας(ή έστω τηλεφωνικής τουλάχιστον για το καταστατικο που δνε υπαρχει θεμα προστασιας προσωπικών δεδομένων) θα είχαμε και μεγαλύτερης συμμετοχής. δεν πειραζει. το θεμα ειναι να εντοπίσουμε τα λάθη τωρα, να βρουμε λυσεις για το επόμενο συνέδριο...

Για για ποιους αμόρφωτους ψηφιακά πολίτες μιλάμε :shock: , εδώ η ΔΕ (σχεδόν) ολόκληρη δεν μπαίνει κάν στον κόπο να δοκιμάσει (δεν είπα να το αποδεχτεί ντε και καλά).

Δυστυχώς έτσι δεν νοείται άμεση ψηφιακή δημοκρατία, χρειάζεται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από όλους και περισσότερο από αυτούς που μας αντιπροσωπεύουν, όχι μόνο facebook (ακόμα και η θειά μου μπαίνει...).

Α και για να μην ξεχνιόμαστε πόσα likes έχει η επίσημη σελίδα μας στο fb και πόσοι συμμετέχουν είπαμε;

Να μην πιάσω το θέμα με το ξεχρέωμα της οφειλής των εκλογών γιατί έχει γίνει ανέκδοτο...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες