Kotsos έγραψε:Βασίλη νομίζω ότι έχεις λάθος. Δεν επιτρέπει τον ελεύθερο διαμοιρασμό για προσωπική χρήση. Η συμφωνία λέει ότι δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά αν πρώτα δεν του έχει γίνει σύσταση να σταματήσει τον διαμοιρασμό. Αν μία ώρα μετά την σύσταση συνεχίζεις να διαμοιράζεις πάς φυλακή.
Για προσωπική χρήση σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επανάληψη. Δηλαδή αν στο δώσω εγώ εσένα, χωρίς να το μοιράζω παντού, δεν πρόκειται να μου πει τίποτα. Απλό.
Επίσης εδώ τίθενται 2 θέματα:
1) Μπορεί να εκδώσει σε τυπωμένη μορφή το βιβλίο της χωρίς συμφωνία με εκδοτικό οίκο; (μιλάμε για μεγάλο εκδοτικό οίκο με πολλά κανάλια διανομής)
2) Γιατί να μην μπορεί να κερδίσει από το πόνημά της;
Επειδή οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τι λέμε, μην προσπαθούμε να υπαναχωρήσουμε σε αυτά που λέμε για να μην μας παρεξηγήσουν! Δεν είμαστε υπέρ της παρανομίας. Υπέρ της αλλαγής του νόμου είμαστε. Μέχρι να αλλάξει δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε και το νόμο και αυτά που λέμε. Η προσωπική χρήση διαφέρει πολύ του "το βάζω σε filesharing server με 100 clickable διαφημίσεις".
Αν τώρα μου πεις ότι εγώ ως προγραμματιστής δεν μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα και να το πουλάω χωρίς να επιτρέπω για ένα χρονικό διάστημα την δωρεάν αντιγραφή του (του ίδιου, όχι της ιδέας) επειδή είμαι Πειρατής... θα διαφωνήσω κάθετα. Μάλιστα ανάλογα το είδος, μπορεί να μην θέλω καν την δωρεάν προσωπική χρήση! Είναι ηθικό δικαίωμά μου. Το λέμε ή δεν το λέμε;