Spinoff: ψηφος πολιτων VS ψηφος πειρατων

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Spinoff: ψηφος πολιτων VS ψηφος πειρατων

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 21 Σεπ 2012, 00:33

random έγραψε:Στο ξαναλέω, έχετε 14000 ψήφους, και τα κομματικά μέλη είναι βαριά-βαριά 400 άτομα. Είναι απολύτως φασιστικό να θέλετε να αποφασίσετε εσείς, για τα 14000 άτομα. Εγώ φυσικά δεν λέω καν αυτό, λέω ότι ο βουλευτής σας θα έπρεπε να ακουει όχι 14000 αλλά 9000000. Αλλά εσείς, με την κομματοσκυλική σας θεώρηση, ούτε καν αυτή την ελάχιστη προϋπόθεση, να επιστρέψετε σε 14000 άτομα την ψήφο που το κοινοβουλευτικό σύστημα τους έκλεψε, δεν εξασφαλίζετε.

Και η ανάλογία των 400/14000 όχι μόνο θα διατηρηθεί αν παρ΄ ελπίδα αυξήσετε το ποσοστό σας, αλλά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ετσι ο γνωστός φασισμός των κομματόσκυλων, το "εμείς αποφασίζουμε για όλους", θα γίνει ακόμα πιο έντονος.

Μόνο αν καταλάβετε τον καινούργιο σας ρόλο, ότι δεν είσαστε μέλη κόμματος, αλλά απλοί γραφειοκράτες ενός αμεσοδημοκρατικού συστήματος, τότε μόνον θα ξεκολλήσετε από το ιδεολογικό σας τέλμα.

Ρε Random τι εμποδίζει αυτά τα 14000 άτομα άλλα και ακόμα τα 9000000 άτομα να γίνουν μέλη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος;
Τίποτα.
Μιά αίτηση συμπληρώνεις, 12 ευρώ πληρώνεις και έχεις κάθε δικαίωμα να ψηφίσεις και να ελέγχεις τους Βουλευτές όπως νομίζεις.
Για να μην θέλει κάποιος να έρθει σαν ισότιμο μέλος στην παρέα μας, τότε άλλα ελατήρια έχει και άλλα νήματα τον κινούν. Είναι και αυτή η γαμημένη η Πρεσβεία που έχει κατακλήσει και το Ίντερνετ και τα φόρουμ.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 21 Σεπ 2012, 00:42

Kotsos έγραψε:
Όταν λές ότι στο φόρουμ ή στο λικουιντ επώνυμοι πιστοποιημένοι ψηφίζουν τι εννοείς;
Εννοείς ότι κάθε μέλος ( επώνυμο πιστοποιημένο) αντιστοιχεί σε ένα φυσικό πρόσωπο και αυτό έχει πιστοποιηθεί από κάποιον στον οποίο του έχει παρουσιασθεί το πρόσωπο και του έχει επιδείξει και ταυτότητα δηλαδή έχει γίνει ταυτοπροσωπία;
Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο τότε δεν έχουμε πιστοποιημένους συμμετέχοντες.
Το θέμα που θέτεις και δεν διαφωνώ είναι αν μετά την πιστοποιήση το μέλος μπορεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ώστε κανείς άλλος πρίν από αυτόν που έκανε την πιστοποιήση να μην μπορεί να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα.
Θέμα που προσκρούει όμως στο θέμα διαφάνειας γιατι κρύβει πιθανές συναλλαγές και ιδιοτελείς σκοπούς.
Και με δεδομένο ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του στην δημοκρατία θεωρώ το όλο θέμα ήσσονος σημασίας.
Πιο σημαντικό θεωρώ το θέμα της μυστικότητας της ψηφοφορίας όπου η ψήφος δεν μπορεί να οδηγήσει στο μέλος. Κάνενα σύστημα που εφαρμόζουμε δεν ικανοποιεί ένα τέτοιο κριτήριο. Εφόσον στο λικουιντ μπαίνεις με τον κωδικό σου η ψήφος σου καταγράφεται στο όνομά σου. Εκεί θέλω ασφάλειες αλλά δεν είμαι προγραμματιστής να ξέρω πώς μπορώ να το κάνω.

καλό είναι να με ρωτήσεις δημόσια, γιατί οι τεχνικές λεπτομέριες είναι καλύτερο να λέγονται δημόσια , έτσι ώστε και να μαθαίνουν κάποιοι και να κρίνεται η ακρίβεια αυτών που λέω.

Επειδή δεν μου αρέσουν τα ΠΜ και επειδή με ενδιαφέρει το θέμα να στοιχειοθετήσω μία πρόταση για ανέλυσε πώς το φαντάζεσαι;
Εγώ προσωπικά έχω στο μυαλό μου δημιουργία login name και κωδικών για όλα τα μέλη του Σώματος των Μελών, τα βάζουμε σε φακέλους και τα αποστέλουμε τυχαιοποιημένα σε όλα τα μέλη στην αρχή του έτους. Σαν ΙΤ γνώστης σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό να γίνεται ηλεκτρονικά; Να θυμάσαι όμως ότι το ηλεκτρονικό ίχνος ακολουθείται εύκολα ή πιο δύσκολα.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 21 Σεπ 2012, 01:46

inb4
random: μονοκομματικο κρατος, Führerprinzip, ολοι κατω απο την ιδια σημαια, ουγκ στον πλουραλισμο
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 21 Σεπ 2012, 07:54

Μελλον 1:

Έστω ότι βγάζουμε 8 βουλευτές που αποφασίζουν σύμφωνα με ότι λέει το Σώμα των Μελών.
Και το κοινοποιούμε κιόλας και το διαφημίζουμε.
Τι διαφορά θα έχουμε από κάποιο άλλο κόμμα που απλά ασκεί τη πολιτική του.
Το ότι δεν παίρνει τις αποφάσεις κάποιος πρόεδρος αλλά τα μέλη του. Δηλαδή δεν είναι ένας, είναι 20, 100, 300 άντε 1000 το πολύ... χαρακτηρισμένοι ως πειρατές με την κακή έννοια, κομπιουτεράδες και όποια άλλη λάσπη προωθήσουν τα ΜΜΕ.
Δεν προκειτε να γραφτεί κανείς παραπάνω στο κόμμα από ένα σημείο και μετά.

Μέλλον 2:

Έστω ότι βγάζουμε 8 βουλευτές που αποφασίζουν σύμφωνα με την γνώμη όλως των πολιτών.
Το διαφημίζουμε και το κοινοποιούμε.
Στην αρχή τσιμπάνε οι ακραίοι και στο πρώτη απόφαση που είναι να πάρουμε βγαίνει κάτι κουλό που είναι ενάντια στις αρχές μας.
Παρόλ'αυτά το ψηφίζουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι κρατάμε την υπόσχεση αυτή πως τους ακούμε όλους.
Παράλληλα όμως το τονίζουμε πως το αποτέλεσμα αυτό είναι λόγω συμμετοχής μόνο των ακραίων και κάνουμε και άλλη διαφήμιση με τα λεφτά των βουλευτών μας με στόχο τη συμμετοχή και δείχνοντας πως ένοχος είναι όποιος δε συμμετέχει.
https://twitter.com/e_kastrinakis

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 21 Σεπ 2012, 08:33

Kotsos έγραψε:
random έγραψε:Στο ξαναλέω, έχετε 14000 ψήφους, και τα κομματικά μέλη είναι βαριά-βαριά 400 άτομα. Είναι απολύτως φασιστικό να θέλετε να αποφασίσετε εσείς, για τα 14000 άτομα. Εγώ φυσικά δεν λέω καν αυτό, λέω ότι ο βουλευτής σας θα έπρεπε να ακουει όχι 14000 αλλά 9000000. Αλλά εσείς, με την κομματοσκυλική σας θεώρηση, ούτε καν αυτή την ελάχιστη προϋπόθεση, να επιστρέψετε σε 14000 άτομα την ψήφο που το κοινοβουλευτικό σύστημα τους έκλεψε, δεν εξασφαλίζετε.

Και η ανάλογία των 400/14000 όχι μόνο θα διατηρηθεί αν παρ΄ ελπίδα αυξήσετε το ποσοστό σας, αλλά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ετσι ο γνωστός φασισμός των κομματόσκυλων, το "εμείς αποφασίζουμε για όλους", θα γίνει ακόμα πιο έντονος.

Μόνο αν καταλάβετε τον καινούργιο σας ρόλο, ότι δεν είσαστε μέλη κόμματος, αλλά απλοί γραφειοκράτες ενός αμεσοδημοκρατικού συστήματος, τότε μόνον θα ξεκολλήσετε από το ιδεολογικό σας τέλμα.

Ρε Random τι εμποδίζει αυτά τα 14000 άτομα άλλα και ακόμα τα 9000000 άτομα να γίνουν μέλη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος;
Τίποτα.
Μιά αίτηση συμπληρώνεις, 12 ευρώ πληρώνεις και έχεις κάθε δικαίωμα να ψηφίσεις και να ελέγχεις τους Βουλευτές όπως νομίζεις.
Για να μην θέλει κάποιος να έρθει σαν ισότιμο μέλος στην παρέα μας, τότε άλλα ελατήρια έχει και άλλα νήματα τον κινούν. Είναι και αυτή η γαμημένη η Πρεσβεία που έχει κατακλήσει και το Ίντερνετ και τα φόρουμ.

:lol: :lol: :lol: :lol: δεν φτάνει που μας κλέβει το κοινοβουλευτικό κόμμα την ψήφο μας, θες να του δώσουμε και 14000Χ12=168000 ευρώ; Για κορόϊδα ψάχνεις; θα του δώσουμε όσα ακριβώς χρήματα χρειάζεται (ούτε ευρώ παραπάνω) και θα εγραφούμε όσοι ακριβώς χρειαζόμαστε για να επιτελέσει το κόμμα τον γραφειοκρατικό του ρόλο (και μόνο). Αν είναι εφικτό το κόμμα-γραφειοκράτης να έχει και τρία μόνο μέλη, αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο. Εγώ ανήκω στους ελεύθερους πολίτες, δεν γίνομαι μέλος κομματικού μηχανισμού. Μπορεί όμως να γίνω μέλος γραφειοκρατικού μηχανισμού για να βοηθήσω στα διαδικαστικά της άμεσης δημοκρατίας, αν το κόμμα έχει καλή εξέλιξη και μεταλλαχτεί έτσι.

Θα πρότεινα μάλιστα και την αλλαγή του ονόματος , από "κόμμα πειρατών ελλάδος", σε "ελληνικό πειρατικό γραφείο" ή απλά "έλληνες πειρατές"

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 21 Σεπ 2012, 09:00

random έγραψε:Θα πρότεινα μάλιστα και την αλλαγή του ονόματος , από "κόμμα πειρατών ελλάδος", σε "ελληνικό πειρατικό γραφείο" ή απλά "έλληνες πειρατές"

Η μάλλον καλύτερα:
"πειρατικό γραφείο ελλάδος" ή "πειρατές ελλάδος" (για να μην αποκλειστούν έλληνες πολίτες που έχουν και άλλη εθνικότητα)

Kotsos έγραψε:
Kotsos έγραψε:
Όταν λές ότι στο φόρουμ ή στο λικουιντ επώνυμοι πιστοποιημένοι ψηφίζουν τι εννοείς;
Εννοείς ότι κάθε μέλος ( επώνυμο πιστοποιημένο) αντιστοιχεί σε ένα φυσικό πρόσωπο και αυτό έχει πιστοποιηθεί από κάποιον στον οποίο του έχει παρουσιασθεί το πρόσωπο και του έχει επιδείξει και ταυτότητα δηλαδή έχει γίνει ταυτοπροσωπία;
Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο τότε δεν έχουμε πιστοποιημένους συμμετέχοντες.
Το θέμα που θέτεις και δεν διαφωνώ είναι αν μετά την πιστοποιήση το μέλος μπορεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ώστε κανείς άλλος πρίν από αυτόν που έκανε την πιστοποιήση να μην μπορεί να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα.
Θέμα που προσκρούει όμως στο θέμα διαφάνειας γιατι κρύβει πιθανές συναλλαγές και ιδιοτελείς σκοπούς.
Και με δεδομένο ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του στην δημοκρατία θεωρώ το όλο θέμα ήσσονος σημασίας.
Πιο σημαντικό θεωρώ το θέμα της μυστικότητας της ψηφοφορίας όπου η ψήφος δεν μπορεί να οδηγήσει στο μέλος. Κάνενα σύστημα που εφαρμόζουμε δεν ικανοποιεί ένα τέτοιο κριτήριο. Εφόσον στο λικουιντ μπαίνεις με τον κωδικό σου η ψήφος σου καταγράφεται στο όνομά σου. Εκεί θέλω ασφάλειες αλλά δεν είμαι προγραμματιστής να ξέρω πώς μπορώ να το κάνω.

καλό είναι να με ρωτήσεις δημόσια, γιατί οι τεχνικές λεπτομέριες είναι καλύτερο να λέγονται δημόσια , έτσι ώστε και να μαθαίνουν κάποιοι και να κρίνεται η ακρίβεια αυτών που λέω.

Επειδή δεν μου αρέσουν τα ΠΜ και επειδή με ενδιαφέρει το θέμα να στοιχειοθετήσω μία πρόταση για ανέλυσε πώς το φαντάζεσαι;
Εγώ προσωπικά έχω στο μυαλό μου δημιουργία login name και κωδικών για όλα τα μέλη του Σώματος των Μελών, τα βάζουμε σε φακέλους και τα αποστέλουμε τυχαιοποιημένα σε όλα τα μέλη στην αρχή του έτους. Σαν ΙΤ γνώστης σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό να γίνεται ηλεκτρονικά; Να θυμάσαι όμως ότι το ηλεκτρονικό ίχνος ακολουθείται εύκολα ή πιο δύσκολα.

Με αυτό που λες δεν υπάρχει έλεγχος σε αυτόν που στέλνει τους φακέλους, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει εικονικά μέλη ή να γνωρίζει σε ποιόν έστειλε τι. Και εγώ είμαι κατά της ηλεκτρονικής αρχικοποίησης, και θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση την φυσική παρουσία τουλάχιστον μια φορά. Η ολοκληρωμένη πρόταση είναι εδώ, μια παραλλαγή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τους επωνύμους. Το βασικό (και απολύτως απαραίτητο) πλεονέκτημα σε σχέση με την πρότασή σου είναι ότι υπάρχει απόλυτος έλεγχος από ολόκληρο το σώμα των μελών για το τι κάνει το προεδρίο και για το πόσοι πραγματικά αποτελούν το σώμα.

τα Login names μπορούν να αντικατασταθούν με το δημόσιο κλειδί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί με κάποια (πολύπλοκα) πρωτόκολλα δίνεται η δυνατότητα για πραγματικά κρυφή ψήφο. Σε αντίθεση με τα login names, που είτε επώνυμος είσαι είτε ανώνυμος, η ψήφος σου είναι φανερή αν όχι σε όλους, τουλάχιστον στον administrator.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 21 Σεπ 2012, 10:32

α.
random έγραψε: θα του δώσουμε όσα ακριβώς χρήματα χρειάζεται (ούτε ευρώ παραπάνω) και θα εγραφούμε όσοι ακριβώς χρειαζόμαστε για να επιτελέσει το κόμμα τον γραφειοκρατικό του ρόλο (και μόνο).

off-topic: Η λογική on demand/need πρέπει να ισχύει παντού, και στη συμμετοχή στις ψηφοφορίες, αλλιώς υπάρχει κατασπατάληση πόρων (και ανθρώπινων πόρων).

β.
Παγώνω λίγο όταν αισθάνομαι πως υπάρχω επειδή υπάρχει ο αριθμός μου. Αν πάψει ένα από τα δύο τι γίνεται; Και ακόμα χειρότερα, τι γίνεται με την "ανάσταση" ενός των δύο..
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 21 Σεπ 2012, 10:43

manos_ έγραψε:α.
random έγραψε: θα του δώσουμε όσα ακριβώς χρήματα χρειάζεται (ούτε ευρώ παραπάνω) και θα εγραφούμε όσοι ακριβώς χρειαζόμαστε για να επιτελέσει το κόμμα τον γραφειοκρατικό του ρόλο (και μόνο).

off-topic: Η λογική on demand/need πρέπει να ισχύει παντού, και στη συμμετοχή στις ψηφοφορίες, αλλιώς υπάρχει κατασπατάληση πόρων (και ανθρώπινων πόρων).

β.
Παγώνω λίγο όταν αισθάνομαι πως υπάρχω επειδή υπάρχει ο αριθμός μου. Αν πάψει ένα από τα δύο τι γίνεται; Και ακόμα χειρότερα, τι γίνεται με την "ανάσταση" ενός των δύο..

Τα συνέδρια όπου θα λαμβάνει ο καθένας την ψήφο του θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. 2 χρόνια), οπότε αν πεθάνεις και καταφέρει κάποιος και κλέψει τον αριθμό-ψήφο σου, αυτό θα διατηρηθεί μόνο μέχρι το επόμενο συνέδριο. Αν από την άλλη χάσεις ή σου κλέψουν τον αριθμό-ψήφο σου που είναι σε μορφή login name, αν είσαι ανώνυμος την πάτησες, αν είσαι επώνυμος δεν υπάρχει πρόβλημα. Και αν χάσεις ή σου κλέψουν τον αριθμό-ψήφο σου που είναι σε μορφή δημόσιου κλειδιού, κανένα πρόβλημα επώνυμος ή ανώνυμος.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 21 Σεπ 2012, 11:32

random έγραψε:
manos_ έγραψε:α.

.

το demand/need στη συμμετοχή στις ψηφοφορίες λύνεται με κατηγοριοποίηση των ψηφοφοριών σε σημαντικές ή μη, και με μεταβολή σε αυτές τις κατηγορίες των ελάχιστων ποσοστών συμμετοχής ωστε να θεωρούνται έγκυρες.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 21 Σεπ 2012, 15:49

mankasp έγραψε:Μελλον 1:

Έστω ότι βγάζουμε 8 βουλευτές που αποφασίζουν σύμφωνα με ότι λέει το Σώμα των Μελών.
Και το κοινοποιούμε κιόλας και το διαφημίζουμε.
Τι διαφορά θα έχουμε από κάποιο άλλο κόμμα που απλά ασκεί τη πολιτική του.
Το ότι δεν παίρνει τις αποφάσεις κάποιος πρόεδρος αλλά τα μέλη του. Δηλαδή δεν είναι ένας, είναι 20, 100, 300 άντε 1000 το πολύ... χαρακτηρισμένοι ως πειρατές με την κακή έννοια, κομπιουτεράδες και όποια άλλη λάσπη προωθήσουν τα ΜΜΕ.
Δεν προκειτε να γραφτεί κανείς παραπάνω στο κόμμα από ένα σημείο και μετά.

Μέλλον 2:

Έστω ότι βγάζουμε 8 βουλευτές που αποφασίζουν σύμφωνα με την γνώμη όλως των πολιτών.
Το διαφημίζουμε και το κοινοποιούμε.
Στην αρχή τσιμπάνε οι ακραίοι και στο πρώτη απόφαση που είναι να πάρουμε βγαίνει κάτι κουλό που είναι ενάντια στις αρχές μας.
Παρόλ'αυτά το ψηφίζουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι κρατάμε την υπόσχεση αυτή πως τους ακούμε όλους.
Παράλληλα όμως το τονίζουμε πως το αποτέλεσμα αυτό είναι λόγω συμμετοχής μόνο των ακραίων και κάνουμε και άλλη διαφήμιση με τα λεφτά των βουλευτών μας με στόχο τη συμμετοχή και δείχνοντας πως ένοχος είναι όποιος δε συμμετέχει.

Μέλλον 1
Οι πολίτες παύουν να ψάχνουν τον στοργικό πατερούλη/ηγέτη που θα σκύψει κατα βούληση να ακούσει την βάση αλλά παιρνουν το μέλλον τους στα χέρια τους και εκπαιδεύονται στην ενεργητική συμμετοχή με ανάληψη των ευθυνών των πράξεών τους μίας και η κρίση των ψηφοφοριών αποτελει κρίση στα πρόσωπά τους. Γίνονται υπεύθυνοι ενεργοί πολίτες βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία και μαζί συνδιαμορφώνουν το όραμα της ιδανικής πολιτείας.

Μέλλον 2
Οι πολίτες εξακολουθούν να ακολουθούν και να ψάχνουν ηγέτες/πατερούληδες και όταν αυτοί δεν τους κάνουν τα χατήρια εκδικητικά κάνουν μία πρόσκαιρη πράξη αντίδρασης για να τους δείξουν. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για καμία πράξη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ούτε δέχονται να αναλαμβάνουν τις προσωπικές επιπτώσεις της πράξης τους. Οι πολίτες εκπαιδεύονται να είναι πάντα υποτελείς αρχηγών, ανεύθυνοι, ατομικιστές, ωφελιμιστές και να μετατρέπονται σε άλογη μάζα. Αυτό το είδος του υπηκόου και όχι πολίτη είναι που ευθύνεται για την καταστροφή της Ελλάδος που βιώνουμε σήμερα και αν δεν εξαλειφθεί δεν δημιουργούμε μέλλον αλλά μένουμε προσκολημένοι στο παρελθόν.

Την νεοελληνική αφήγηση ότι φταίνε πάντα οι άλλοι και όχι εγώ, δεν την θεωρώ δείγμα πολίτη. Όπως και την νοοτροπία πολιτικής καφενείου κάντε με πρωθυπουργό για μία ώρα και όλα θα σιάξουν αλλά άμα γίνουν χάλια ε τι να κάνουμε είπαμε μία μαλακία εσείς έπρεπε να με ακούσετε;

Το ευρώ πχ το ζητήσαμε και το υποδεχθήκαμε μετά βαϊων και κλάδων. 95% στις δημοσκοπήσεις το θεωρούσε σωτηρία της χώρας και οι γραφικοί που διαφωνούσαν, μεταξύ των οποίων και εγώ, αντιμετωπιζόταν με το επιχείρημα είναι δυνατό το 95% του λαού να κάνει λάθος και εσύ να είσαι σωστός; Που είναι τώρα αυτό το 95% του λαού να δεχθεί τις συνέπειες των πράξεών του; Δηλώνει και διαδηλώνει να μην του αγγίξουν τα κεκτημένα του αλλά του γείτονα ή να τα πληρώσει η Μερκελ, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, και πάει λέγοντας. Ενίοτε κατασκηνώνει στην βουλή και ρίχνει και καμία μούντζα γιατί ποτέ δεν έφταιξε.
Το 60% του λαού συμφωνούσε με τα ραντιέρικα κέρδη και την πιστωτική επέκταση. Δώστε μας δικαίωμα να δανειζόμαστε πιο εύκολα φωνάζαν. Τι ευθύνη ανέλαβαν αυτοί για το αποτέλεσμα; Έστω μία αίτηση συγχώρεσης. Καμία. Κρύβονται πίσω από την καραμέλα το παλαιοκομματικό κατεστημένο και οι τράπεζες που φταίνε για όλα.
Πού είναι το 40% του Λαού μέλη της κλαδικής να αναλάβει τις ευθύνες του για τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα και τον αντιπαραγωγικό ιδιωτικό τομέα που δημιούργησε και τα δάνεια που αναγκαστήκαμε να πάρουμε για να τα συντηρήσουμε; Κρύβεται πίσω από την ψήφο του αντίδρασης στην Χρυσή Αυγή και στον ΣΥΡΙΖΑ, διαδηλώνει να μην πληρώσουμε τα δάνεια και δηλώνει δεν φταίω εγώ ο όφις με εξηπάτησε.

Εξουσία χωρίς ευθύνη είναι δικτατορία. Η Δαμόκλιος Σπάθη εκφράζει ακριβώς αυτό. Αν δεν είσαι ψυχικά έτοιμος να υποστείς του κινδύνους που επικρέμονται απο την καρέκλα δεν μπορείς να κάτσεις στην καρέκλα.

Και θές να το δούμε δημοκρατικά. Γιατί να κινδυνεύω εγώ να με λυντσάρουν ή να με απολύσουν από την δουλειά γιατί είμαι μέλος του ΚΠΕ και το κόμμα πήρα μία ακραία θέση στην βουλή και οι 1000 ergoil/random να μην έχουν καμία επίπτωση αλλά και καμία υποχρέωση να με στηρίξουν όπως έχουν βάση καταστατικού όλα τα μέλη απέναντι στα μέλη που υπόκεινται διώξεις; Η αρχή της δημοκρατίας είναι όλοι αποφασίζουμε με την ίδια ισχύ γιατι όλοι δεχόμαστε τις ίδιες επιπτώσεις. Αλιώς δεν είναι δημοκρατία. Είναι δικτατορία όπου κάποιος αποφασίζει για δεχθεί τις επιπτώσεις κάποιος άλλος.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Kotsos, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες