Spinoff: ψηφος πολιτων VS ψηφος πειρατων

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
random
Επικοινωνία:

Re: Spinoff: ψηφος πολιτων VS ψηφος πειρατων

Δημοσίευσηαπό random » 20 Σεπ 2012, 16:49

Kotsos έγραψε:Στο Κόμμα των Πειρατών πιστοί στις Αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας της Κοινωνίας των Ομοίων το δικαίωμα στην εξουσία επί του συνόλου (ψήφος) συνδέεται με την υποχρέωση της ελάχιστης προσφοράς προσωπικής εργασίας πρός το σκοπό αυτή η κοινωνία των ομοίων να γίνει πραγματικότητα. Όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει ενεργα στον αγώνα αυτό με προσωπική εργασία. Οι μή συμμετέχοντες σε αυτό τον κοινό αγώνα εφόσον δεν θέλουν να θυσιαστούν δεν έχουν δικαίωμα να διατάζουν το σύνολο να θυσίαστεί.

Ποιόν αγώνα και ποιά εργασία κάνετε; Κομματική εργασία κάνετε, όχι εργασία οφέλιμη για την κοινωνία. Τρίχες κάνετε, και αποπροσανατολίζετε μάλιστα τον κόσμο με τις κομματικές επιτροπές σας οι οποίες αντί να βρίσκονται στην γη βρίσκονται στον αστερισμό του Α κενταύρου. Άσε δε που το κριτήριο εγγραφής στο κόμμα δεν είναι καν αυτή η μάταιη κομματική εργασία, αλλά μόνο τα 12 ευρώ της συνδρομής. Ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα δηλαδή.

Ο αγώνας που πρέπει να δωθεί είναι στην βουλή, στην πηγή της εξουσίας. Εκεί πρέπει να αρχίσετε να ξεψαχνίζετε και να καταγγέλνετε νομοσχέδια που αποφασίζονται για μας χωρίς εμάς. Και την βουλή δεν έχετε ακόμα καν ξεκινήσει να την αγγίζετε.

Όσο δε για αυτό που λες, ότι στις Αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται και η Κοινωνία των Ομοίων, αυτό είναι μια καθαρά φασιστική θεώρηση. Είναι αδύνατον να υπάρχει κοινωνία ομοίων, όπου όλοι προσφέρουν ακριβώς το ίδιο. Στην πράξη πάντα συμβαίνει κάποιος να προσφέρει παραπάνω και κάποιος λιγότερο. Και επειδή αυτό συμβαίνει πάντα, κάποια άτομα με φασιστική νοοτροπία το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να διασπάσουν την κοινωνική συνοχή της δημοκρατίας, και να αποσχιστούν από τον κορμό της. Χωρίς να λογαριάζουν βέβαια οι φασίστες αυτοί, ότι παρόλο που προσφέρουν παραπάνω από τον συμπολίτη τους, από την δημοκρατία όμως λαμβάνουν οι ίδιοι πολύ περισσότερα.

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 20 Σεπ 2012, 18:31

Τρικυμία εν κρανίω Random.
Ο Βουλευτής ενός κόμματος είναι εκφραστής της πολιτικής αντίληψης για το κοινό καλό του ποσοστού των ατόμων που έκριναν ότι εκφράζει τις απόψεις του γίαυτό και η ισχύς της ψήφου του είναι αναλογική των ατόμων που εκπροσωπεί. (στην Ελλάδα 1βουλευτής εκπροσωπεί 20000 άτομα).
Ο Βουλευτής επώνυμα αναλαμβάνει την ευθύνη και τις συνέπειες για τις πράξεις του, όπως και το κόμμα που τον στηρίζει και τα επώνυμα μέλη του αναλαμβάνουν την ευθύνη και τους κινδύνους από τις πράξεις του Βουλευτή.

Αν δεν είσαι μέλος του κόμματος να αναλάβεις επώνυμα την ευθύνη για τις συνέπειες των αποφάσεων σου πώς εξασφαλίζεται το αξίωμα της Ισονομίας από τα τρία αξιωματικά Ι της Δημοκρατίας;
Η λογική σου εσείς θα πολεμήσετε, όλοι θα δοξαστούμε μόνο στην Ηθικη των λαμόγιων της Γενιάς του Πολυτεχνείου που μας έφτασαν ώς εδώ ταιριάζει. Λυπάμαι Random αλλά χορτάσαμε ανευθυνοϋπεύθυνους. Το Δημόσιο βρίθει από τέτοιους.

Και επειδή αρέσκεσαι να μιλάς με κλισέ και τσιτάτα όταν δεν έχεις επιχειρήματα και σου αρέσει η λογική ρίχνω λάσπη και χαρακτηρισμούς και κάτι θα κολήσει, φασισμός (εθνικοσοσιαλισμός) είναι αυτό που θές εσύ όπου τα δικαιώματα σου πηγάζουν μόνο από την καταγωγή σου που την αποδικνύεις με την εθνικότητά σου και όχι από την ισότιμη συμμετοχή σου στο κοινό καλο. Κατάλαβες μικρέ μου φασίστα.
Στην Δημοκρατία όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα από την Πολιτεία και τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτή. Κανένας δεν πρέπει να υποχρεώνεται να προσφέρει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος της κοινωνίας. Η επιπλέον προσφορά είναι εθελοντική και ανιδιοτελής διότι δεν πρέπει να επιφέρει περισσότερα προνόμια και δικαιώματα.
Γι'αυτό οι υποχρεώσεις απέναντι στην πολιτεία αποφασίζονται από κοινού στην δημοκρατία ώστε να εξασφαλίσει ότι όλοι μπορούν να ανταποκριθούν.
Κατάλαβες μικρέ μου Φασίστα που εσύ απλά θέλεις να επιβάλεις την γνώμη σου και απειλείς ότι αν δεν τη δεχτούμε θα στείλεις το μαύρο φίδι να μας φάει;

Επειδή μας τα έχεις κάνει ούμπαλα με τα 12 ευρώπουλα. Δεν ξέρω τί εικόνα έχεις στο φαντασιακό σου αλλά τα χρήματα δεν τα μαζεύουμε από λεφτουλιές αλλά αποτελούν χρόνο εργασίας.
Τα 12 ευρώ είναι η ελάχιστη εργασία που πρέπει να καταβάλει το κάθε μέλος για να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν οι υποδομές που κάνουμε χρήση όλοι μας για να λειτουργήσει το κόμμα.
Η δουλειά του κόμματος εφόσον δεν είναι σε θέση εξουσίας είναι να παράγει πολιτική σκέψη. Όλα αυτά τα μέσα που χρησιμοποιείς τί είναι; Δεν είναι προσφορά εργαλείων πολιτικής σκέψης στην κοινωνία; Δεν είναι αυτό εργασία ωφέλιμη στην κοινωνία; Τί θεωρείς εργασία ωφέλιμη στην κοινωνία, να μοιράσουμε συσσίτια; Είμαστε πολιτικός σχηματισμός που δουλειά του είναι να παράγει πολιτική και όχι φιλόπτωχο ταμείο. Άντε γιατί έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου με τις έννοιες.
Τέλος κομματόσκυλο είναι κάποιος που ανταλάσει την ψήφο του σε ένα πολιτικό σχηματισμό και δηλώνει υποστηρικτής του, με αντίτιμο ανταλάγματα και προσωπικά οφέλη. Σου θυμίζει αυτό την συμπεριφορά κάποιου που λέει αν δεν μου δώσετε εξουσία να ψηφίζω χωρίς να έχω ευθύνη απέναντι στην κοινωνία εγώ θα σας εγκαταλείψω και θα στείλω το μαύρο φίδι να σας φάει; Μήπως όταν θές να δείς πώς είναι το κομματόσκυλο κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 20 Σεπ 2012, 18:55

Αυτό που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό είναι η έκφραση με φανατισμό μιας άποψης.
Ακόμα κι αν αρμέγεις αρμέγεις την αγελάδα, δίνεις μια κλωτσιά στον κουβά και πάει.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 20 Σεπ 2012, 21:48

Kotsos έγραψε:Ο Βουλευτής ενός κόμματος είναι εκφραστής της πολιτικής αντίληψης για το κοινό καλό του ποσοστού των ατόμων που έκριναν ότι εκφράζει τις απόψεις του γίαυτό και η ισχύς της ψήφου του είναι αναλογική των ατόμων που εκπροσωπεί.

αυτό ισχύει σαν κανόνας, αλλά ισχύει για τους βουλευτές του κοινοβουλευτισμού, όχι για τον βουλευτή της άμεσης δημοκρατίας.

ο βουλευτης της άμεσης δημοκρατίας είναι εξαίρεση στον κανόνα αυτό, μιας και εξ΄ορισμού ένας τέτοιος βουλευτής είναι εκφραστής της πολιτικής αντίληψης για το κοινό καλό όλων.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 20 Σεπ 2012, 22:36

Kotsos έγραψε:Η λογική σου εσείς θα πολεμήσετε, όλοι θα δοξαστούμε μόνο στην Ηθικη των λαμόγιων της Γενιάς του Πολυτεχνείου που μας έφτασαν ώς εδώ ταιριάζει.

Πρώτον δεν πολεμάτε. Είσαστε πολιτικό κόμμα μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, και αυτό που κάνετε είναι να κλέβετε για τέσσερα χρόνια την ψήφο του λαού.
Είναι χρεός σας να την επιστρέψετε πίσω, άσχετα βέβαια που οι κομματικές σας παρωπίδες δεν σας αφήνουν να το δείτε αυτό.

Δεύτερον δεν μπορείς να μιλάς για δόξα σε έναν ανώνυμο. Την αρρώστια της δόξας την έχετε εσείς, οι ψωνισμένοι επώνυμοι.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 20 Σεπ 2012, 22:46

random έγραψε:
Kotsos έγραψε:Η λογική σου εσείς θα πολεμήσετε, όλοι θα δοξαστούμε μόνο στην Ηθικη των λαμόγιων της Γενιάς του Πολυτεχνείου που μας έφτασαν ώς εδώ ταιριάζει.

Πρώτον δεν πολεμάτε. Είσαστε πολιτικό κόμμα μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, και αυτό που κάνετε είναι να κλέβετε για τέσσερα χρόνια την ψήφο του λαού.
Είναι χρεός σας να την επιστρέψετε πίσω, άσχετα βέβαια που οι κομματικές σας παρωπίδες δεν σας αφήνουν να το δείτε αυτό.

Δεύτερον δεν μπορείς να μιλάς για δόξα σε έναν ανώνυμο. Την αρρώστια της δόξας την έχετε εσείς, οι ψωνισμένοι επώνυμοι.

Μιλάς πολυ σωστά εγώ την ψήφο μου την επιστρέφω στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τελικά είσαι θεός πως μας επηρεαζεις, αδικεισαι εσύ πρωθυπουργός έπρεπε να είσαι και όχι απλός ανώνυμος, μήπως είσαι ο ΓΑΠ? :o

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 20 Σεπ 2012, 23:02

Rainmaker έγραψε:
random έγραψε:

Μιλάς πολυ σωστά εγώ την ψήφο μου την επιστρέφω στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τελικά είσαι θεός πως μας επηρεαζεις, αδικεισαι εσύ πρωθυπουργός έπρεπε να είσαι και όχι απλός ανώνυμος, μήπως είσαι ο ΓΑΠ? :o

Στο ξαναλέω, έχετε 14000 ψήφους, και τα κομματικά μέλη είναι βαριά-βαριά 400 άτομα. Είναι απολύτως φασιστικό να θέλετε να αποφασίσετε εσείς, για τα 14000 άτομα. Εγώ φυσικά δεν λέω καν αυτό, λέω ότι ο βουλευτής σας θα έπρεπε να ακουει όχι 14000 αλλά 9000000. Αλλά εσείς, με την κομματοσκυλική σας θεώρηση, ούτε καν αυτή την ελάχιστη προϋπόθεση, να επιστρέψετε σε 14000 άτομα την ψήφο που το κοινοβουλευτικό σύστημα τους έκλεψε, δεν εξασφαλίζετε.

Και η ανάλογία των 400/14000 όχι μόνο θα διατηρηθεί αν παρ΄ ελπίδα αυξήσετε το ποσοστό σας, αλλά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ετσι ο γνωστός φασισμός των κομματόσκυλων, το "εμείς αποφασίζουμε για όλους", θα γίνει ακόμα πιο έντονος.

Μόνο αν καταλάβετε τον καινούργιο σας ρόλο, ότι δεν είσαστε μέλη κόμματος, αλλά απλοί γραφειοκράτες ενός αμεσοδημοκρατικού συστήματος, τότε μόνον θα ξεκολλήσετε από το ιδεολογικό σας τέλμα.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 20 Σεπ 2012, 23:46

Ρεσί random, χρησιμοποιείς βαριά γλώσσα. Κι εγώ τρολάρισα τον ergoil αλλά δεν είναι ωραίο.
Ότι κι αν είναι, η εικόνα που βγάζεις είναι αυτή του φανατικού και αυτό σε συνδέει με τους ακραίους που κατακρίνεις.

Προσωπικά πιστεύω πως το "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" ως τίτλος περιέχει πλεονασμούς.
Κανένα άλλο (μεγάλο?) κόμμα δεν λέει πως είναι κόμμα στον τίτλο του.
Και κανένα (επίσης μεγάλο?) δεν αναφέρει την ιθαγένειά του.

Ο τίτλος λοιπόν πράγματι εγκλωβίζει στο ότι πρόκειται για κόμμα
και με είχε τσιμπήσει στην αρχή κι εμένα πολύ, μετά συνήθισα στην ιδέα,
καθώς και οι ξένοι πειρατές φέρουν στον τίτλο τους την αντίστοιχη λέξη.
Μόνο που είναι πιο γλυκιά η δικά τους, θυμίζει πάρτυ,
ενώ η λέξη "κόμμα" φέρνει πράγματι στον νου τα κομματόσκυλα.

Ενδεχομένως τα ράσα να κάνουν τον παπά, όταν τα φοράς υποβάλλεσαι.
Δεν είναι ανάγκη να φωνάζεις σαν τον προφήτη στην έρημο όμως,
ακούγεσαι σαν αιρετικός ιεραπόστολος. Κι αν δεν μιλάς για τη δική σου τη δόξα,
δοξάζεις το πιστεύω σου και τη διδασκαλία σου σε υπερθετικό βαθμό.

Δίκιο ή άδικο, ο φανατικός περιθωριοποιείται. Νόμος της φύσης.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 20 Σεπ 2012, 23:53

random έγραψε:
Στο ξαναλέω, έχετε 14000 ψήφους, και τα κομματικά μέλη είναι βαριά-βαριά 400 άτομα. Είναι απολύτως φασιστικό να θέλετε να αποφασίσετε εσείς, για τα 14000 άτομα. Εγώ φυσικά δεν λέω καν αυτό, λέω ότι ο βουλευτής σας θα έπρεπε να ακουει όχι 14000 αλλά 9000000. Αλλά εσείς, με την κομματοσκυλική σας θεώρηση, ούτε καν αυτή την ελάχιστη προϋπόθεση, να επιστρέψετε σε 14000 άτομα την ψήφο που το κοινοβουλευτικό σύστημα τους έκλεψε, δεν εξασφαλίζετε.

Και η ανάλογία των 400/14000 όχι μόνο θα διατηρηθεί αν παρ΄ ελπίδα αυξήσετε το ποσοστό σας, αλλά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ετσι ο γνωστός φασισμός των κομματόσκυλων, το "εμείς αποφασίζουμε για όλους", θα γίνει ακόμα πιο έντονος.

Μόνο αν καταλάβετε τον καινούργιο σας ρόλο, ότι δεν είσαστε μέλη κόμματος, αλλά απλοί γραφειοκράτες ενός αμεσοδημοκρατικού συστήματος, τότε μόνον θα ξεκολλήσετε από το ιδεολογικό σας τέλμα.

Εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν ο βουλευτης θα ακολουθεί την απόφαση όλου του λαού ή των μελών του κόμματος για μένα είναι το ίδιο δημοκρατικό, αλλα
Πρώτον οργανώνεις το κόμμα με τέτοια μορφή ώστε να δείξεις στον λαό ότι αυτο που του λέμε είναι εφικτο, είναι μια μικρογραφία αυτού που θελουμε να δημιουργήσουμε αν δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε στο κόμμα τότε δεν εφαρμόζεται και σε επίπεδο χώρας.
Και δεύτερον και για μένα ποιο σημαντικό είναι αυτο που επιλέγουμε να είναι δίκαιο χωρις δικαιοσύνη κανένα πολιτικό σύστημα δεν αξίζει. Αν εσυ ταυτιζεις το κόμμα (αυτο με τα 400 μέλη και τις 14000 ψήφους που πήρε πριν 3 μήνες) με όλη τη χώρα εδω εγω δεν μπορώ να πω και να κανω τίποτα είναι η άποψη σου ...σεβαστή!

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 21 Σεπ 2012, 00:01

Rainmaker έγραψε:
random έγραψε:

Εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν ο βουλευτης θα ακολουθεί την απόφαση όλου του λαού ή των μελών του κόμματος για μένα είναι το ίδιο δημοκρατικό, αλλα
Πρώτον οργανώνεις το κόμμα με τέτοια μορφή ώστε να δείξεις στον λαό ότι αυτο που του λέμε είναι εφικτο, είναι μια μικρογραφία αυτού που θελουμε να δημιουργήσουμε αν δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε στο κόμμα τότε δεν εφαρμόζεται και σε επίπεδο χώρας.
Και δεύτερον και για μένα ποιο σημαντικό είναι αυτο που επιλέγουμε να είναι δίκαιο χωρις δικαιοσύνη κανένα πολιτικό σύστημα δεν αξίζει. Αν εσυ ταυτιζεις το κόμμα (αυτο με τα 400 μέλη και τις 14000 ψήφους που πήρε πριν 3 μήνες) με όλη τη χώρα εδω εγω δεν μπορώ να πω και να κανω τίποτα είναι η άποψη σου ...σεβαστή!

Δεν ταυτίζω το κόμμα με όλη την χώρα. Την ιδέα που υποστηρίζει ότι πρεσβεύει το κόμμα, δηλαδή αυτή της άμεσης δημοκρατίας, αυτήν ταυτίζω με όλη την χώρα. Αν το κόμμα πρεσβεύει την άμεση δημοκρατία για όλους τους έλληνες πολίτες, τότε σε αυτήν πρέπει να αναφέρεται. Και όχι να δημιουργήσει μια κομματική άμεση δημοκρατία, που μπορεί μεν στο επίπεδο του κόμματος να είναι πράγματι άμεση δημοκρατία, αλλά στο επίπεδο όλων των ελλήνων πολιτών, δεδομένου των ποσοστών που ανέφερα παραπάνω, είναι φασισμός και ολιγαρχία.

Από εκεί και πέρα αυτό που λές είναι σωστό, το να φτιάξεις μια μικρογραφία αυτού που θελεις να δημιουργήσεις για να το δείξεις στον κόσμο ως μοντέλο, αυτό είναι σίγουρα απαραίτητο. Αυτό όμως το κάνεις για τεχνικούς λόγους, όχι για ιδεολογικούς. Εδώ η συζήτηση είναι ιδεολογική και όχι τεχνική.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες