qwertyuiopasdfghjklz έγραψε:δηλαδή ένας μουσουλμάνος, τρίτεκνος και με κοινωνικά κριτήρια (τα λαμόγια,για να μην το πουν οικονομικα κριτήρια, το λένε κονωνικά, για να περνάνε από εκεί όλα τα μπουμπούκια τους που έχουν ψεύτικη βεβαίωση δυσλεξίας), μάλλον διαλέγει την κατηγορία μουσουλμάνος.
Αυτοί που έχουν δυσλεξία είναι στην γενική σειρά, αλλά δίνουν τα μαθήματα προφορικά (και είναι εξίσου δύσκολο)..
--------------------------------------------------
Να προτείνω μια βελτιωτική πρόταση που την λέω και σε συζητήσεις κτλ. ?
Θεωρώ κακό το υπάρχον σύστημα, απλά μια μικροβελτίωση..
Ναι οκ δεχόμαστε (φαντάζομαι όλοι) καποια κριτήρια (πολύτεκνοι κτλ) και συμφωνώ ότι για πολύτεκνους+ τρίτεκνους θα έπρεπε να υπάρχει και οικονομικό πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος (εκτός αν υπάρχει και δεν το ξέρω).
Τώρα με τους μουσουλμάνους νομίζω δεν είναι όσοι έχουν δηλώσει αυτό το θρήσκευμα αλλά μόνο η μειωνότητα της Θράκης ( υποθέτω.. αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Σίγουρα στην Ελλάδα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ θα έχουν ψεύτικα δικαιολογητικά για να βολευτούν.. αλλά δεν γίνεται να μην βοηθάς τους κοινωνικά "ασθενέστερους" επειδή υπάρχει τεράστια διαφθορά.. Την διαφθορά πρέπει να κτυπήσουμε όχι να κόψουμε τα "λογικά" προνόμια στους -πραγματικούς- δικαιούχους.
Πρέπει να τους δίνουμε -περίπου- ίσες ευκαιρίες (100% ισότητα δεν γίνεται ποτέ, γιατί είναι δύσκολο να συγκρίνεις αριθμητικά, πολλά ανόμια πράγματα)..
Μου θυμίσατε την ΔΟΕ που για τους περασμένους ολυμπιακούς έβγαλε ότι ο
Pistorius ότι έχει "άδικο" πλεονέκτημα..
Αν και φέτος είδα πολύ λιγότερα προβλήματα στις αποκλίσεις απο τα περσινά (πχ σε σχολές για 16-17, εμπαιναν και πολυτεκνοι με 3-4 ), θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει κατι σαν ποσοστιαίο "πλαφόν", αλλά προς τα κάτω, σε σύκριση με την "γενική σειρά" (Ας πούμε 10%, χωρίς να κολλήσουμε σε αυτό ). Να χρειάζεται για να μπουν στην κάθε σχολή, να έχουν το πολύ 10% λιγότερα μόρια από την "γενική σειρά". Αν κάποιος/κάποιοι δεν τις πιάσουν, να μοιράζονται στις άλλες ειδικές κατηγορίες, και αν δεν τις πιάνουν και εκείνοι, στην "γενική σειρά".
(Αυτή είναι η "απλή" έκδοση.. τα ποσοστά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά ανα κατηγορία)