@ Ergoil: σου έχω δουλειά για την άμεση δημοκρατία.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: @ Ergoil: σου έχω δουλειά για την άμεση δημοκρατία.

Δημοσίευση από baskin »

kailor έγραψε:για αυτό λέω και για πως θα αποφασίζουμε - συζητάμε - ψηφίζουμε? δηλαδή όπως το κάναμε μέχρι τώρα. με τον παραδοσιακό τρόπο...
Ο παραδοσιακός τρόπος μας έφερε εδώ που φτάσαμε....

Αν για κάτι πρέπει να παλέψουμε είναι δωρεάν πρόσβαση για όλους στα ψηφιακά συστήματα. ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ για να φωνάζουμε για άμεση δημοκρατία στις πλατείες...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
kailor

Δημοσίευση από kailor »

baskin έγραψε:
kailor έγραψε:για αυτό λέω και για πως θα αποφασίζουμε - συζητάμε - ψηφίζουμε? δηλαδή όπως το κάναμε μέχρι τώρα. με τον παραδοσιακό τρόπο...
Ο παραδοσιακός τρόπος μας έφερε εδώ που φτάσαμε....

Αν για κάτι πρέπει να παλέψουμε είναι δωρεάν πρόσβαση για όλους στα ψηφιακά συστήματα. ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ για να φωνάζουμε για άμεση δημοκρατία στις πλατείες...
π.χ. εδώ στα απόμακρα χωριά του Νότιου Πηλίου κλείσαμε 14 μήνες που έχουμε ίντερνετ και μάλιστα μόνο των 2 mb. Και για να το καταφέρουμε αυτό υπογράψαμε ένα χαρτί αίτησης στο ΟΤΕ για να μπει ιντερνετ, σκέψου 3 χρόνια περίπου διαδικασίας υπογραφών που οι περισσότερες ήταν και από ξένους Γερμανούς οι περισσότεροι που έχουμε αρκετούς εδώ.

Άμα δεν υπάρχει είτε ρεύμα, είτε Ιντερνετ, μέχρι να γίνει αυτό οι αποφάσεις μπορούν να παίρνονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Είχα πει πριν κάτι μήνες να κάναμε φασαρία για τις ακριβές τιμές του ίντερνετ (το είχα πει στο mumble ;) ). Είχε συζητηθεί για λίγο, μετά έπεσε στο κενό λόγω πάσχα και μετά εκλογών. Μπας και τώρα θα έπρεπε να κάνουμε κάτι ή όχι?
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

kailor έγραψε:
ergoil έγραψε: για να υπάρχει ψηφιακή δημοκρατία χρειάζεται δίκτυο.
για να υπάρχει δίκτυο χρειάζονται ρουτερς και υπολογιστές.
υπάρχουν ρούτερς και υπολογιστές που δουλεύουν με πολύ χαμηλή κατανάλωση, και μπορούν να τροφοδοτηθούν με φωτοβολταικά.
άρα για να σταματήσει το ρεύμα, πρέπει να σταματήσει ο ήλιος.
και στην τελική, κάνε και λίγο ποδήλατο να φορτίσεις το λαπτοπ σου, για να μπορείς να ψηφίσεις και να μην θεωρηθείς νεκρός!
α δηλαδή έτσι και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα π.χ. σε κάποια οικογένεια και της κόψουν το ρεύμα για κάποιους μήνες, αυτή τι θα κάνει...

και εάν υπάρξει λέμε τώρα πρόβλημα με όλη την ΔΕΗ και κόψουνε το ρεύμα σε ολόκληρες πόλεις ή απλώς πάνε σε απεργία και κατεβάσουν τους διακόπτες για κανά μήνα. τι θα γίνει? για κανά μήνα τι θα κάνουμε? πως θα αποφασίζουμε - συζητάμε - ψηφίζουμε?
δεν κατάλαβες τίποτα.

εννοώ τεχνικά υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει υποδομή δικτύου με αυτόνομους ρούτερ (εκτός δεη), και αυτόνομο δίκτυο (εκτός ιντερνετ).
και για την οικογένεια την φτωχή, υπάρχουν πάμφθηνα λαπτοπ που λειτουργούν με πεταλιές από ποδήλατο.

δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι καν ενημερωμένος για αυτές της δυνατότητες. Κάπου αλλού, σε κάποια άλλα μέρη, ιερατεία φροντίζουν να κρατούν τον κόσμο στο σκοτάδι της τεχνολογικής παραπληροφόρησης, για να μην μπορέσει να ελευθερωθεί και να συνεχίζουν έτσι να τον ελέγχουν, μέσω βικιπεδιας, γούγληδων και φατσοβιβλίων.
kailor

Δημοσίευση από kailor »

ergoil έγραψε: δεν κατάλαβες τίποτα.

εννοώ τεχνικά υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει υποδομή δικτύου με αυτόνομους ρούτερ (εκτός δεη), και αυτόνομο δίκτυο (εκτός ιντερνετ).
και για την οικογένεια την φτωχή, υπάρχουν πάμφθηνα λαπτοπ που λειτουργούν με πεταλιές από ποδήλατο.

δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι καν ενημερωμένος για αυτές της δυνατότητες. Κάπου αλλού, σε κάποια άλλα μέρη, ιερατεία φροντίζουν να κρατούν τον κόσμο στο σκοτάδι της τεχνολογικής παραπληροφόρησης, για να μην μπορέσει να ελευθερωθεί και να συνεχίζουν έτσι να τον ελέγχουν, μέσω βικιπεδιας, γούγληδων και φατσοβιβλίων.
ακούω καλά? δεν έχεις λεφτά για να πληρώσεις για ρεύμα ή για ανεώσιμες πηγές ενέργειας, και έχεις λεφτά για λάπτοπ και ποδήλατο... μπα θα παράκουσα... αφ'όσον έχεις λεφτά για να αγοράσεις ποδήλατο έστω μεταχειρισμένο και λάπτοπ, σημαίνει ότι κάτι ψιλά βγάζεις, άρα θα μπορούσες πρώτα να έχεις ρεύμα και μετά όλα τα άλλα.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

kailor έγραψε:

ακούω καλά? δεν έχεις λεφτά για να πληρώσεις για ρεύμα ή για ανεώσιμες πηγές ενέργειας, και έχεις λεφτά για λάπτοπ και ποδήλατο... μπα θα παράκουσα... αφ'όσον έχεις λεφτά για να αγοράσεις ποδήλατο έστω μεταχειρισμένο και λάπτοπ, σημαίνει ότι κάτι ψιλά βγάζεις, άρα θα μπορούσες πρώτα να έχεις ρεύμα και μετά όλα τα άλλα.
το λαπτοπ με μπαταρία που έχει πάνω της κάτι σαν πετάλια ποδήλατου, κάνει 100 ευρώ, όσο ένας λογαριασμός ρεύματος ενός διμήνου. Το παίρνεις μια φορά, και το έχεις για πάντα.
SNM

Δημοσίευση από SNM »

kailor έγραψε:π.χ. εδώ στα απόμακρα χωριά του Νότιου Πηλίου κλείσαμε 14 μήνες που έχουμε ίντερνετ και μάλιστα μόνο των 2 mb. Και για να το καταφέρουμε αυτό υπογράψαμε ένα χαρτί αίτησης στο ΟΤΕ για να μπει ιντερνετ
Ασ'το, μια απ'τα ίδια κι εδώ, σε νιώθω. Κι εμείς είμαστε και 2 βήματα απ'την Αθήνα...
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
laskaris_vasilis

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

ergoil έγραψε:
kailor έγραψε:

το λαπτοπ με μπαταρία που έχει πάνω της κάτι σαν πετάλια ποδήλατου, κάνει 100 ευρώ, όσο ένας λογαριασμός ρεύματος ενός διμήνου. Το παίρνεις μια φορά, και το έχεις για πάντα.
Προφανώς μιλάς για το project του Negreponte και του MIT αλλά, για κάποιους λόγους, που δεν είναι του παρόντος δεν "τσούλησε".
Και αυτό που έχει δεν είναι "πετάλια ποδηλάτου" αλλά "μανιβέλα".
Το ότι δεν "τσούλησε" αποδεικνύει πως οι ψηφιακές πλατφόρμες, όπως πολύ σωστά είπε ο Θανάσης, είναι ένα εργαλείο μόνο. Από μόνες τους δεν αλλάζουν νοοτροπίες.
Οι λύσεις που προτείνεις είναι για γέλια. Το ωραίο δε είναι πως κατηγορείς τους άλλους σαν "αν-ενημέρωτους". Μπορούν να λειτουργήσουν (με ατέλειωτους περιορισμούς) μόνο σε συλλογικό επίπεδο.
Για να τις εφαρμόσεις ατομικά πρέπει να είσαι γνώστης και θα σου κοστίσει "ο κούκος αηδόνι".
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

laskaris_vasilis έγραψε: Οι λύσεις που προτείνεις είναι για γέλια. Το ωραίο δε είναι πως κατηγορείς τους άλλους σαν "αν-ενημέρωτους". Μπορούν να λειτουργήσουν (με ατέλειωτους περιορισμούς) μόνο σε συλλογικό επίπεδο.
Για να τις εφαρμόσεις ατομικά πρέπει να είσαι γνώστης και θα σου κοστίσει "ο κούκος αηδόνι".
ΓΙΑ ΟΛΑ όσα λέω εδώ μέσα, εννοείται ότι αφορούν την κοινότητα και όχι τον καθένα προσωπικά.
Είναι αυτονόητο ότι όλες οι λύσεις που προτείνω λειτουργούν στο πλαίσιο της συλλογικότητας και της κοινότητας, και απορώ πως μετά από τόσες συζητήσεις δεν κατάλαβες αυτό το υπονοούμενο.

Αυτό που προτείνω για δίκτυο υπολογιστών εκτός ΔΕΗ και ιντερνετ, μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά, και χωρίς περιορισμούς, αρκεί να υπάρχει συλλογική δουλειά και συμμετοχή.
kailor

Δημοσίευση από kailor »

ergoil έγραψε: Αυτό που προτείνω για δίκτυο υπολογιστών εκτός ΔΕΗ και ιντερνετ, μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά, και χωρίς περιορισμούς, αρκεί να υπάρχει συλλογική δουλειά και συμμετοχή.
Πως μπορεί να δουλέψει εκτός, ΔΕΗ (εκτός εάν έχεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας)? Και πως μπορείς να δουλέψεις το ίντερνετ εάν δεν σκας τουλάχιστον το 20άρι κάθε μήνα στον παροχέα που σου το προσφέρει?
Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Κομπειλάδας »

@Ergoil
Αφού έτσι κι αλλιώς θα καταλήγεις (σχεδόν) πάντα στην "Χαλαρή Συζήτηση" (ή θα σε "καταλήγουν")... Δες και αυτό, για να "χαλαρώσεις" λίγο... http://www.politicalmap.gr/ (σε καμιά περίπτωση δεν περιμένω να πάρεις σοβαρά ένα τέτοιο "γελοίο" test).

Εμένα μου έβγαλε αυτό: http://www.politicalmap.gr/showresult.p ... E%B7%CF%82

Απάντησα μονοκούκι και δεν έκανα καμιά αναθεώρηση στις απαντήσεις μου... Ήθελα λίγο περισσότερη "αναρχία" 8-) αλλά δεν μου έκατσε!!! :lol:
здравствуйте
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”