Η γνώμη μου για το κόμμα σας

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Η γνώμη μου για το κόμμα σας

Δημοσίευσηαπό anestis » 06 Απρ 2012, 10:44

Μας επιτρέπεις ελπίζω να αποφασίζουμε εμείς για μας.
Και να βάζουμε τα πράγματα στη ζυγαριά που εμείς επιλέγουμε.
Εμείς σε σεβόμαστε.
Και περιμένουμε το ίδιο.

spkostas έγραψε:Ας περιμένατε τις ευρωεκλογές.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

spkostas

Δημοσίευσηαπό spkostas » 06 Απρ 2012, 15:21

Άμα είναι να απαντήσει κανείς ας απαντήσει συνολικά στο σκεπτικό μιας τοποθέτησης που έχει αρχή,μέση και τέλος. Όχι απομονωνομένα να απαντάμε , σε όποια πρόταση μας κάνει, μόνο και μόνο για να πάμε αλλού την κουβέντα και να μην απαντήσουμε στην ουσία μήπως και δυσαρεστήσουμε κανένα ψηφοφόρο. Εκτός και αν το ελβετικό μοντέλο δημοκρατίας πάει μαζί με τη γνωστή ελβετική ουδετερότητα.... .
anestis έγραψε:Μας επιτρέπεις ελπίζω να αποφασίζουμε εμείς για μας.
. Συμφωνώ. Αποφασίστε εσείς για εσάς που θέλετε να πάτε πρωτού ζητήσετε από τους υπόλοιπους να έρθουν γιατί δεν έχουν όλοι αχρωματοψία. Διαφορετικά πρόκειται για ψάρεμα στα θολά νερά.
Εγώ αυτό είναι που θεωρώ έλλειψη σεβασμού.

όχι και τόσο φιλικά πλέον.
Κ.Σ.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 06 Απρ 2012, 15:39

spkostas έγραψε:Άμα είναι να απαντήσει κανείς ας απαντήσει συνολικά στο σκεπτικό μιας τοποθέτησης που έχει αρχή,μέση και τέλος. Όχι απομονωνομένα να απαντάμε , σε όποια πρόταση μας κάνει, μόνο και μόνο για να πάμε αλλού την κουβέντα και να μην απαντήσουμε στην ουσία μήπως και δυσαρεστήσουμε κανένα ψηφοφόρο. Εκτός και αν το ελβετικό μοντέλο δημοκρατίας πάει μαζί με τη γνωστή ελβετική ουδετερότητα.... .

Συμφωνώ. Αποφασίστε εσείς για εσάς που θέλετε να πάτε πρωτού ζητήσετε από τους υπόλοιπους να έρθουν γιατί δεν έχουν όλοι αχρωματοψία. Διαφορετικά πρόκειται για ψάρεμα στα θολά νερά.
Εγώ αυτό είναι που θεωρώ έλλειψη σεβασμού.

όχι και τόσο φιλικά πλέον.
Κ.Σ.

spkostas, δεν σκοπεύουμε να κυβερνήσουμε ακόμα. Ηρέμησε και διάβασε τι θέλουμε να κάνουμε.
Θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για την εμπειρία, όχι για να βγάλουμε 15 βουλευτές.

Όσο για το Ελβετικό μοντέλο είναι παράδειγμα μαζικής συμμετοχής των πολιτών και δείχνει ότι υπάρχει η ωριμότητα για να λειτουργήσει. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε copy & paste...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Thermaikos

Δημοσίευσηαπό Thermaikos » 06 Απρ 2012, 15:44

spkostas έγραψε: Όλα τα άλλα περί αναδιαπραγμάτευσης και ισοδύναμα μέτρα δεν με πείθουν.
Εγω προσωπικα αυτη ειναι η λυση που θελω. Συγκεκριμενο μνημονιο/σχεδιο/μεσοπροθεσμο ή οπως γουσταρεις πεστο, το οποιο θα εχει καλυτερους ορους απο τους σημερινους.
spkostas έγραψε:Οπότε δεν μπορώ να δώσω ψήφο σε ένα κόμμα το οποίο δεν ξέρω τι θα κάνει αν μπεί στη βουλή. Ας λειτουργίσει η άμεση δημοκρατία μέσα στο κόμμα για να πάρετε θέση. Μνημόνιο ή όχι. Ευρώ με κάθε θυσία ή όχι ή όπως αλλιώς θέλετε να το θέσετε.
Πιστευω οτι αν μπουν αυτα τα προπαγανδιστικα διλημματα "Μνημονιο ή οχι" και "Ευρω ή οχι", τοτε το κομμα θα γινει ιδιο με τα άλλα, αρα και να μη πιστευω πλεον οτι ΚΠΕ διαφερει απο τους άλλους.
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 06 Απρ 2012, 17:06

Thermaikos έγραψε:Πιστευω οτι αν μπουν αυτα τα προπαγανδιστικα διλημματα "Μνημονιο ή οχι" και "Ευρω ή οχι", τοτε το κομμα θα γινει ιδιο με τα άλλα, αρα και να μη πιστευω πλεον οτι ΚΠΕ διαφερει απο τους άλλους.

μόνο που όλος ο κόσμος πιστεύει το αντίθετο, πιστεύει ότι πολιτική σημαίνει θέσεις.
και στο τέλος θα μείνεις εσύ, ο ανέστης και ο βασπερ στο κόμμα, να παίζετε τις κουμπάρες.
http://iznogood.eucube.gr

spkostas

Δημοσίευσηαπό spkostas » 06 Απρ 2012, 17:07

Vassilis Perantzakis έγραψε:Θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για την εμπειρία
Αυτό μπορεί να το πεί μια ποδοσφαιρική ομάδα που κατεβαίνει σε διόργανωση ως αουτσαϊντερ άλλα όχι ένας πολιτικός φορέας που θεωρεί ότι πρεσβεύει κάτι σημαντικό για τη δημόσια ζωή. Δεν είμαι θυμωμένος, απαγοητευμένος είμαι γιατί είχα την ελπίδα ότι στην πορεία μέχρι τις εκλογές θα γινότανε καμιά ψηφοφορία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Thermaikos έγραψε:προπαγανδιστικα διλημματα "Μνημονιο ή οχι" και "Ευρω ή οχι"
Τι εννοείς προπαγανδιστικά; Δεν υπάρχει μνημόνιο; Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δάνεια κλπ ή δεν έχει σημασία το αν θα τηρήσουμε την συμφωνία ή όχι, αν θα έχουμε ευρώ ή όχι; Γιατί εγώ νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε και να αποφασίζουμε για πολιτικές, για δημόσιες υποδομές ή για φορολογία π.χ. από τη στιγμή που το μνημόνιο περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές για την επόμενη δεκαετία. Εν πάση περιπτώση είναι μια θέση και αυτή. Λες ότι δεν με αφορά το μνημόνιο, αν κατάλαβαίνω καλά, κάνω σαν να μην υπάρχει όποτε δεν έχω πρόβλημα με το αν θα συνεχίσει να ισχύει ή όχι. Ας γίνει ψηφοφορία λοιπόν, αυτό λέω.

spkostas

Δημοσίευσηαπό spkostas » 06 Απρ 2012, 17:17

@ Vassilis Peratzakis :
Το ίδιο με έσενα, για το μνημόνιο, πιστεύει ο πατέρας μου και ο αδελφός μου. Προφανώς, δεν τους θεωρώ προδότες ή λαμόγια ή οτιδήποτε άλλο, ξέρω ότι έχουν διαφορετική οπτική από εμένα. Το γεγονός ότι υπάρχει φανατισμός και μίσος από κάποιους λεγόμενους αντιμνημονιακούς δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 06 Απρ 2012, 17:34

@spkostas
Δέχομαι ότι δεν σε πείσαμε μέχρι τώρα.
Δέχομαι να είσαι επιφυλακτικός.
Μερικά πράγματα δεν θα γίνουν εχθές.

Ισως θα μπορούσες να ψηφίσεις οτιδήποτε σ' αυτές τις εκλογές
και να μας ξανα-ελέγξεις σε ένα χρόνο να δεις που βρισκόμαστε.

Το 80% των Ελλήνων διαφωνεί με ΑΥΤΑ το μνημόνια. Κι εγώ μαζί.
Και το 75% προτιμάει να μείνουμε στο ευρώ. Κι εγώ μαζί.
Ποια ψηφοφορία θα λύσει αυτήν την τρέλα;
Κατ' εμέ μόνο μια επεξεργασμένη πρόταση θα τη λύσει.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Thermaikos

Δημοσίευσηαπό Thermaikos » 06 Απρ 2012, 17:47

spkostas έγραψε:
Thermaikos έγραψε:προπαγανδιστικα διλημματα "Μνημονιο ή οχι" και "Ευρω ή οχι"
Τι εννοείς προπαγανδιστικά; Δεν υπάρχει μνημόνιο; Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δάνεια κλπ ή δεν έχει σημασία το αν θα τηρήσουμε την συμφωνία ή όχι, αν θα έχουμε ευρώ ή όχι; Γιατί εγώ νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε και να αποφασίζουμε για πολιτικές, για δημόσιες υποδομές ή για φορολογία π.χ. από τη στιγμή που το μνημόνιο περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές για την επόμενη δεκαετία. Εν πάση περιπτώση είναι μια θέση και αυτή. Λες ότι δεν με αφορά το μνημόνιο, αν κατάλαβαίνω καλά, κάνω σαν να μην υπάρχει όποτε δεν έχω πρόβλημα με το αν θα συνεχίσει να ισχύει ή όχι. Ας γίνει ψηφοφορία λοιπόν, αυτό λέω.

Λεω προπαγανδιστικα διλληματα. Δεν με αφορουν διλληματα τυπου "ΑΣΠΡΟ ή ΜΑΥΡΟ".
Αντε και καποιο κομμα ειναι ΚΑΤΑ του μνημονιου, αυτο δε σημαινει οτι θα πρεπει να εχει συγκεκριμενες προτασεις για το ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?
Αρα που οδηγουμαστε;; οτι πρεπει να υπαρχει ενα σχεδιο/μνημονιο/κλπ που θα εχει καλυτερους ορους κ πολιτικες απο το υπαρχον. Εκτος και αν πιστευεις οτι μπορουμε να οδηγηθουμε μονοι μας οπως δεν καναμε τα τελευταια 38 χρονια, πραγμα δυσκολο διοτι εκει που ξεκιναει η Ελλαδα σταματαει η λογικη.
Το ζητουμενο ειναι οι προτασεις που εχουν τα κομματα απεναντι στο μνημονιο. Δεν αρκει ενα στείρο ΟΧΙ.
Αρα αν ψηφιζεις με βαση τι θεση ενος κομματος για το μνημονιο, θα πρεπει να ξερεις κ τι ακριβως προτεινει.
Το ιδιο ισχυει κ για το διλλημα "Ευρω ή οχι". Αν ειχες ικανους πολιτικους, θα δεχομουν την εξοδο απο το ευρω παρα τη δυσκολια του εγχειρηματος. Ομως το συστημα ειναι σαπιο κ δεν μου δειχνει οτι μπορει να μας οδηγησει σε καλυτερη θεση.

Και αφου σου αρεσουν τα διλληματα να σου βαλω ενα:
Θες ξενους νταβατζηδες να αποφασισουν για την χωρα σου(οπως οι.. Τροικανοι)
ή θες τους γνωστους Ελληνες νταβατζηδες πολιτικους που εχεις τα τελευταια 38 χρονια μαζι με τις γνωστες οικογενειες εφοπλιστων;
Οπως διαπιστωνεις, δεν υπαρχει ευκολη επιλογη.
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----

spkostas

Δημοσίευσηαπό spkostas » 06 Απρ 2012, 17:58

Ναι συμφωνώ με όλα αυτά που λέτε Ανέστη και Θερμαϊκέ. Αλλά το ζήτημα για μένα μπορεί να τεθέι ως εξής: είμαστε διατεθημένοι να ρισκάρουμε παίζοντας το χαρτί της πάυσης πληρωμών ή όχι. Να πούμε δηλαδή τόσα μπορούμε να δώσουμε παραπάνω όχι. Έχετε κ. τροϊκανοί να προτείνετε κάτι καλύτερο; Ειδάλως προχωράμε μονομερώς με ένα σχέδιο για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Μέσα στην Ε.Ε. εκτός από συναινέσεις χρειάζονται και ρίξεις ηδάλως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ποτέ αυτόνομη παρουσία οπότε πιο το ώφελος; Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε στοιχειωδώς να παίρνουμε αποφάσεις για τον εαυτό μας, ως κράτος με την όποια μορφή έχει τώρα, όπου και αν οδηγήσει αυτό, ακόμα και αυτό μας οδηγήσει στην καταστροφή (δυο παιδιά έχω μη νομίζετε ότι δεν με απασχολεί το ενδεχόμενο να πάω στο ΑΤΜ και να μην βγάζει τίποτα!). Αλλιώς για ποιά δημοκρατία μιλάμε είτε άμεση ή έμμεση;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες