Voyager-1 έγραψε:@laskaris_vasilis
Άντε να σου εξηγήσω κι εγώ την αναγκαιότητα και ταυτόχρονα να σου πω και παρενέργειες με κόστος.
Όσο παραμένεις φοιτητής και δηλώνεις χαμηλό οικογενειακό ή προσωπικό εισόδημα δικαιούσαι δωμάτιο στην εστία (αν έχει, όπου έχει) στερώντας το από κάποιον που πράγματι σπουδάζει (εγώ, στην εστία της (θηλυκό τότε) Παντείου Σχολής - τώρα του (ουδέτερου τώρα) Πάντειου Πανεπιστημίου - βρήκα διαμένοντες "φοιτητές" δεκαετίας και πλέον, που είχαν παντρευτεί, έκαναν παιδιά και στέγαζαν την οικογένειά τους) σε δωμάτιο της "εστίας"![]()
Με ποιο τρόπο θα τους διώξεις από το κτίριο; όταν γνωρίζεις ότι στην ουσία κάνουν "κατάληψη" της εστίας;;......αφού είναι "φοιτητικό άσυλο" και παρόλο που έχουν δεκαετία να δώσουν έστω και ένα μάθημα κάνουν τυπικά "εγγραφή" και δικαιούνται και φαγητό (υπήρχε τότε εστιατόριο δίπλα στην σχολή που "εξαργύρωνε" τα περίφημα "κουπόνια" με μερίδες φαγητού ή με ρευστό χρήμα αν ήθελες........
....μειωμένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, ΚΤΕΛ και τραίνα, πλοία και ένα σωρό άλλες παροχές.
Τώρα έχουν αλλάξει μερικές παροχές - όχι όλες - και δίνουν φοιτητικό επίδομα για το νοίκι σου σε άλλη πόλη, αφορολόγητο στην δήλωση του πατέρα σου (μέχρι τα 23 νομίζω) κλπ. Όπως και να έχει υπάρχουν κάποια "προνόμια" για να συνεχίσεις να δηλώνεις φοιτητής.
Υ.Γ. Είμαι και εγώ ακόμα "φοιτητής" και σε 2 χρόνια (αν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν διαγραφές αιωνίων) θα ζητήσω "μεταγραφή" για την κόρη μου, από όπου περάσει και θα την πάω....Αθήνα που "σπουδάζω" κι εγώ. Ακραίο το δικό μου παράδειγμα πλην όμως είναι πραγματικότητα και ίσως να μην είμαι ο μόνος. (ντρέπομαιαισχύνομαι
αλλά θα το χρησιμοποιήσω αφού μου δίνει το δικαίωμα
)
Επειδή νομίζω ότι έχουμε συνεννοηθεί πλήρως, δεν συνεχίζω τον κατάλογο που άνοιξες με τα παραδείγματά σου, με καμιά 50αριά δικά μου παραδείγματα αναλόγου ... λογικής με τα δικά σου.
Πιστεύω δηλαδή εν κατακλείδι ότι, όπως και παραπάνω σημείωσα, ο "ελεγκτής" πρέπει να τους κατεβάσει όλους αυτούς από το "λεωφορείο" σε όποιο σημείο της διαδρομής κι αν βρίσκεται το δρομολόγιο.