Ρύθμιση για διαγραφές φοιτητών από τις σχολές.

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ρύθμιση για διαγραφές φοιτητών από τις σχολές.

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 01 Σεπ 2014, 19:25

Voyager-1 έγραψε:@laskaris_vasilis
Άντε να σου εξηγήσω κι εγώ την αναγκαιότητα και ταυτόχρονα να σου πω και παρενέργειες με κόστος.

Όσο παραμένεις φοιτητής και δηλώνεις χαμηλό οικογενειακό ή προσωπικό εισόδημα δικαιούσαι δωμάτιο στην εστία (αν έχει, όπου έχει) στερώντας το από κάποιον που πράγματι σπουδάζει (εγώ, στην εστία της (θηλυκό τότε) Παντείου Σχολής - τώρα του (ουδέτερου τώρα) Πάντειου Πανεπιστημίου - βρήκα διαμένοντες "φοιτητές" δεκαετίας και πλέον, που είχαν παντρευτεί, έκαναν παιδιά και στέγαζαν την οικογένειά τους) σε δωμάτιο της "εστίας" :!:
Με ποιο τρόπο θα τους διώξεις από το κτίριο; όταν γνωρίζεις ότι στην ουσία κάνουν "κατάληψη" της εστίας;;......αφού είναι "φοιτητικό άσυλο" και παρόλο που έχουν δεκαετία να δώσουν έστω και ένα μάθημα κάνουν τυπικά "εγγραφή" και δικαιούνται και φαγητό (υπήρχε τότε εστιατόριο δίπλα στην σχολή που "εξαργύρωνε" τα περίφημα "κουπόνια" με μερίδες φαγητού ή με ρευστό χρήμα αν ήθελες ;) ........
....μειωμένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, ΚΤΕΛ και τραίνα, πλοία και ένα σωρό άλλες παροχές.

Τώρα έχουν αλλάξει μερικές παροχές - όχι όλες - και δίνουν φοιτητικό επίδομα για το νοίκι σου σε άλλη πόλη, αφορολόγητο στην δήλωση του πατέρα σου (μέχρι τα 23 νομίζω) κλπ. Όπως και να έχει υπάρχουν κάποια "προνόμια" για να συνεχίσεις να δηλώνεις φοιτητής.

Υ.Γ. Είμαι και εγώ ακόμα "φοιτητής" και σε 2 χρόνια (αν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν διαγραφές αιωνίων) θα ζητήσω "μεταγραφή" για την κόρη μου, από όπου περάσει και θα την πάω....Αθήνα που "σπουδάζω" κι εγώ. Ακραίο το δικό μου παράδειγμα πλην όμως είναι πραγματικότητα και ίσως να μην είμαι ο μόνος. (ντρέπομαι :oops: αισχύνομαι :cry: αλλά θα το χρησιμοποιήσω αφού μου δίνει το δικαίωμα :mrgreen: )

Επειδή νομίζω ότι έχουμε συνεννοηθεί πλήρως, δεν συνεχίζω τον κατάλογο που άνοιξες με τα παραδείγματά σου, με καμιά 50αριά δικά μου παραδείγματα αναλόγου ... λογικής με τα δικά σου.
Πιστεύω δηλαδή εν κατακλείδι ότι, όπως και παραπάνω σημείωσα, ο "ελεγκτής" πρέπει να τους κατεβάσει όλους αυτούς από το "λεωφορείο" σε όποιο σημείο της διαδρομής κι αν βρίσκεται το δρομολόγιο.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 01 Σεπ 2014, 19:32

Τα δικαιώματα αυτά δεν υφίστανται πλέον από το 2001 και μετά. Κάποιος μπορούσε να έχει τις φοιτητικές παροχές μέχρι τα 2ν χρόνια, ενώ πρόσφατα με τον 4009/2011 μέχρι τα ν+2.

Το μέτρο είναι απαράδεκτο ως κάθετο, αν και τελικά θα διαγραφούν μόνο οι ανενεργοί μετά από πολύ καιρό πιέσεων και χαμένου χρόνου φοίτησης...

Τη θέση μου την έγραψα πριν λίγες ημέρες στο face και την μεταφέρω: Οι διαγραφές «αιώνιων φοιτητών» εξυπηρετούν τον γνωστό-άγνωστο στόχο της εντατικοποίησης των σπουδών και της πειθαρχίας των φοιτητών, ενώ καμία σχέση δεν έχουν με την «αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου» που ευαγγελίζονται.

Και κάτι άλλο: υποτίθεται ότι διαγράφουν τους λιμνάζοντες για να βοηθήσουν τους «επιμελείς»...
Παρόλα αυτά εγώ που μπήκα 4ος στην 1η μου επιλογή και χρωστώ 8 θεωρίες κι ένα εργαστήριο, ενώ έχω περάσει 8 μαθήματα από το επόμενο (και τελευταίο με μαθήματα) εξάμηνο τη στιγμή που είμαι στο τέλος του 3ου (από τα 4 χρόνια της σχολής) και είμαι ένας κατά γενική ομολογία «επιμελής» φοιτητής, κανείς μα κανείς ποτέ δεν με επιβράβευσε. Ποτέ δεν πήρα ούτε ένα επίδομα (πέραν του στεγαστικού που είναι 1000€. Kοροϊδία δηλαδή όταν ένας χρόνος ενοικίου ενός αξιοπρεπούς στούντιο, είναι το λιγότερο στα 2000€ ΜΟΝΟ το ενοίκιο, χώρια ηλεκτρισμός, ύδρευση, τηλεφωνία, ίντερνετ). Ποτέ δεν πήρα ένα κουπόνι να αγοράσω ένα βιβλίο που θα μου χρησιμεύσει στην μελέτη μου. Σε τίποτα δεν με βοήθησαν εμένα λοιπόν τον «επιμελή» (μη χέσω). Οι μόνες παροχές που είχα ως τώρα ήταν παρά μόνο οι αυτονόητες: βιβλία, μειωμένο κόστος στη μετακίνηση και φυσικά την διδασκαλία.

δεν καταλήγω κάπου, σας αφήνω να το σκεφτείτε...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 01 Σεπ 2014, 22:10

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά .....
Τα επιχειρήματα, κατά την γνώμη μου, είναι αν μη τι άλλο "χαλαρά"!
Δεν μου λέει, εμένα προσωπικά τίποτα το "φτηνό φαΐ", οι "φτηνές μετακινήσεις" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! Χέστηκε η φοράδα στ` αλώνι!!! Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι τρώνε φτηνά!!! Ήμαρτον!!!! Που μας έχουν φτάσει!!!! Να ανταγωνιζόμαστε τον διπλανό μας ούτως ώστε να μην τρώει "φτηνά" και να μην μετακινείται "φτηνά"!!!!
Αιδώς Αργείοι!!!!!

Να το πω αλλιώς:
Αν η κοινωνία μας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την "φτηνή φοιτητική στέγη" προκειμένου να επιβιώσουν, τότε το πρόβλημα φρονώ πως δεν είναι των φοιτητών αλλά της κοινωνίας!
Σε τελική ανάλυση, έχω παράδειγμα μέσα από την οικογένειά μου όπου, στενότατος συγγενής μου, αν και φοιτούσε το 1939 (στα ίδια αμφιθέατρα μάλιστα με τον Καστοριάδη), κατάφερε να πάρει το πτυχίο του το 1980!!!!!!
Λίγο η κατοχή, λίγο ο εμφύλιος, λίγο η διαδικασία του να δημιουργήσει οικογένεια, λίγο η προσπάθεια να καθιερωθεί στο επάγγελμά του, λίγο ....... χίλια δυό πράγματα, έφτασε εκεί που έφτασε!
Για να κλείσω:
Με ενοχλούν οι "οριζόντιες" διευθετήσεις!
Σε γενικές γραμμές, τείνω να συμφωνήσω με το σκεπτικό του Petros!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 01 Σεπ 2014, 22:33

laskaris_vasilis έγραψε:Δεν μου λέει, εμένα προσωπικά τίποτα το "φτηνό φαΐ", οι "φτηνές μετακινήσεις" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! Χέστηκε η φοράδα στ` αλώνι!!! Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι τρώνε φτηνά!!! Ήμαρτον!!!! Που μας έχουν φτάσει!!!! Να ανταγωνιζόμαστε τον διπλανό μας ούτως ώστε να μην τρώει "φτηνά" και να μην μετακινείται "φτηνά"!!!!

Δεν υπάρχουν τέτοιες παροχές από το 2001 και μετά πάντως, ότι και να λένε...

επίσης ξέχασα ότι μέσα στις παροχές είναι και η σίτιση! Φανταστείτε πόσο... ποιοτική είναι που ούτε καν την θυμήθηκα. Κατα τα άλλα είναι πληρωμένη χρυσάφι, (και μόνο ένας εργολάβος σε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα... Μαφιόζικες δουλειές...) και αν τα ΑΕΙ θέλουν να εξορθολογίσουν τις δαπάνες τους καλό θα είναι να φτιάξουν επιτροπές ελέγχου σίτισης ούτως ώστε οι κάθε λογής εργολάβοι να πληρώνονται με βάση την προσφερόμενη ποιότητα...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 02 Σεπ 2014, 00:20

"Χέστηκες" για το φτηνό φαϊ, "χέστηκες" για την φτηνή μετακίνηση, "χέστηκες" γενικά. Εγώ δεν "χέστηκα" ρε Βασίλη, αφού θες να χρησιμοποιήσουμε τέτοιο λεξιλόγιο. Όταν αυτά αφορούν παροχές σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται ή τις παίρνουν με πλάγιο-έμμεσο τρόπο, έχω θέμα, είναι παράνομο (δλδ ορίζει αλλιώς ο νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, είχαν άλλωστε προειδοποιηθεί από το 2007 και το 2011 ας λάμβαναν σοβαρά τις τότε προειδοποιήσεις, γιατί να λάβουν και τρίτη ;;;....εεε ;;;;)
ΚΑΙ επιβαρύνεται αδίκως ο προϋπολογισμός των ιδρυμάτων και του κράτους ΚΑΙ παρουσιάζονται σχολές για ψηφοθηρικούς , τοπικούς λόγους ότι έχουν πληθώρα φοιτητών. Έρχεται ο κάθε τοπικός πολιτευτής και υποστηρίζει να μην κλείσει το τάδε ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Κάτω Ρεματιά γιατί φοιτούν λέει 5.000 άτομα με σκοπό να μπορεί να "χώσει"-διορίσει καθαρίστριες, συντηρητές, γραμματείς, βιβλιοθηκονόμους, κηπουρούς για μισό μέτρο πρασιά κλπ.....και στην πράξη δεν φοιτούν ούτε 500 (το 1/10).

Ναι Βασίλη το φτηνό φαϊ, την φτηνή μετακίνηση που παρέχει σε ΜΗ δικαιούχους την πληρώνει ο Πέτρος με το να του δίνει ΜΟΝΟ 1000 € αντί 3000 € για στέγαση. Για να μπορεί να σπουδάσει ανενόχλητος και να μην χρειάζεται ο "επιμελής" να δουλεύει γκαρσόνι για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα έξοδα του.

Γιατί το θέμα δεν είναι ότι θα διαγραφούν άτομα που θέλουν πράγματι να σπουδάσουν και τους συνέβησαν ατυχίες επί σειρά ετών και δεν τα κατάφεραν. Θα διαγραφούν άνθρωποι που δεν θέλουν να σπουδάσουν αποδεδειγμένα μέσα από τις πράξεις τους. Θέλουν να διατηρήσουν την ιδιότητά τους πιθανότατα οι 999/1000 για τα ευεργετήματα που τους δίνει η φοιτητική ιδιότητα. Αυτό είναι το θέμα μου. Όποιος τις δικαιούται να τις λάβει όποιες και να είναι αυτές οι παροχές και να λάβει και παραπάνω. Αν κόπτεσαι για τον 1/1000 που πράγματι θα αδικηθεί σου απάντησα παραπάνω---> έλαβε 2 προειδοποιήσεις εδώ και 7 χρόνια, ας φρόντιζε, είχε όλο τον καιρό.

Δεν με νοιάζει ρε Βασίλη τι έγινε το 1939, τώρα δεν έχουμε πόλεμο ή χούντα και άλλα τέτοια. Ο νόμος είναι νόμος. Και σε παρακαλώ λύσε μου αυτή την απορία και μόνο (και ο Πέτρος και ο Βάσπερ), ποιος ο λόγος να λέγεται κάποιος φοιτητής όταν έχει να πατήσει σε αμφιθέατρο περίπου δεκαετία (μόνο 7 είναι η προειδοποίηση) αν είναι η αμέλεια
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 02 Σεπ 2014, 01:44

Δεν μου λέει, εμένα προσωπικά τίποτα το "φτηνό φαΐ", οι "φτηνές μετακινήσεις" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! Χέστηκε η φοράδα στ` αλώνι!!! Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι τρώνε φτηνά!!! Ήμαρτον!!!! Που μας έχουν φτάσει!!!! Να ανταγωνιζόμαστε τον διπλανό μας ούτως ώστε να μην τρώει "φτηνά" και να μην μετακινείται "φτηνά"!!!!
Αιδώς Αργείοι!!!!!

Ναι το κατακρίνω να τρώει φτηνά αν δεν το δικαιούται, όπως κατακρίνω τον λουφαδόρο υπάλληλο που δεν πάει στην εργασία του 5-10 χρόνια και όμως πληρώνεται, είναι το ίδιο. Και σε εμένα αυτό το "Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι τρώνε φτηνά" δεν πιάνει, τους άλλους μπορεί να τους αποστόμωσες με την λαϊκίστικη έκφρασή σου, όχι εμένα.
Αν σε αυτό το "Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι τρώνε φτηνά" προσθέσεις τα
"Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή 2-3 γιατροί έγραψαν συνταγές σε πεθαμένους" δεν είναι το σύνολο των γιατρών επίορκοι,
το "Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι δουλεύουν στον Δήμο ενώ δεν χρειάζονται" αφού είναι φτωχαδάκια,
το "Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι ταβερνιάρηδες δεν κόβουν απόδειξη" θα σωθούμε με 10€ ΦΠΑ ;;
το "Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι έβαλαν βενζίνη στο Ι.Χ και χρέωσαν την υπηρεσία τους" αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα,
το "Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι είναι υπεράριθμοι", βοηθάνε γενικά, δύο βγάζουν φωτοτυπίες, τρείς μονογράφουν την αίτηση, ένας κρατάει το πρωτόκολλο, δύο δίνουν πληροφορίες (λάθος συνήθως), τρεις επικυρώνουν αντίγραφα (αν και καταργήθηκε η επικύρωση αντιγράφων), έξι φροντίζουν τον κήπο (αν και υπάρχει μια άδεια γλάστρα μόνο), άλλοι δύο φέρνουν καφέδες σε αυτούς που κρατάνε τα βαριά @ρχίδι@ των υπόλοιπων που δεν βοβούνται να χαλάσουν το μανικιούρ και ξύνονται ελεύθερα......και πλήθος άλλων τέτοιων "όμορφων" πρακτικών του Αίλλυνα-λαμόγιου-παραθυράκια-βολεψηματία.....μα τι να κάνουμε ;; είναι "δικά" μας παιδιά....να τους απολύσουμε και να μεγαλώσει η ανεργία ;;;.......απαπα.....καλύτερα να βάλουμε νέους φόρους και να μειώσουμε συντάξεις-μισθούς.

Αρκεί να τρώει και να μετακινείται φθηνά ο 50άρης φοιτητής <<<<"Σιγά μην πέσει έξω το δημόσιο επειδή κάποιοι άνθρωποι τρώνε φτηνά">>>> ή κάτι άλλο από τα παραπάνω
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 02 Σεπ 2014, 07:41

Voyager-1 έγραψε:Έρχεται ο κάθε τοπικός πολιτευτής και υποστηρίζει να μην κλείσει το τάδε ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Κάτω Ρεματιά γιατί φοιτούν λέει 5.000 άτομα με σκοπό να μπορεί να "χώσει"-διορίσει καθαρίστριες, συντηρητές, γραμματείς, βιβλιοθηκονόμους, κηπουρούς για μισό μέτρο πρασιά κλπ.....και στην πράξη δεν φοιτούν ούτε 500 (το 1/10).

Γι αρχή, δεν υπάρχει ΑΕΙ στην Κάτω ρεματιά. Και οι Βουλευτές δεν μπορούν να διορίσουν κανένα εδώ και πολλά χρόνια στα ΑΕΙ, μιας και τα πάντα (καθαρισμό, συντήρηση, κηπουρικές εργασίες κτλ) τα παίρνουν εργολάβοι που υποαπασχολούν (γιατί και εργασία δεν το λες) ανασφάλιστους μετανάστες και παίρνουν 10000€ στην χειρότερη για να φτιάξουν το γκαζόν.

Voyager-1 έγραψε:Ναι Βασίλη το φτηνό φαϊ, την φτηνή μετακίνηση που παρέχει σε ΜΗ δικαιούχους την πληρώνει ο Πέτρος με το να του δίνει ΜΟΝΟ 1000 € αντί 3000 € για στέγαση. Για να μπορεί να σπουδάσει ανενόχλητος και να μην χρειάζεται ο "επιμελής" να δουλεύει γκαρσόνι για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα έξοδα του.

Το φαγητό στη λέσχη πληρώνεται ανά δικαιούχους ανά χρόνο. Δηλαδή: είναι 3000 οι δικαιούχοι; 3000 μερίδες την ημέρα πληρώνεται ο εργολάβος σίτισης. Δεν πα να πάνε να φάνε μόνο οι 800; Το λαμόγιο θα βγάλει 2200 μερίδες κέρδος την ΗΜΕΡΑ!
Η σίτιση στα ΑΕΙ της Ελλάδας είναι μία μεγάλη ΜΑΦΙΑ που συντηρείται με την φορολογία του πολίτη.

Voyager-1 έγραψε:Γιατί το θέμα δεν είναι ότι θα διαγραφούν άτομα που θέλουν πράγματι να σπουδάσουν και τους συνέβησαν ατυχίες επί σειρά ετών και δεν τα κατάφεραν. Θα διαγραφούν άνθρωποι που δεν θέλουν να σπουδάσουν αποδεδειγμένα μέσα από τις πράξεις τους. Θέλουν να διατηρήσουν την ιδιότητά τους πιθανότατα οι 999/1000 για τα ευεργετήματα που τους δίνει η φοιτητική ιδιότητα. Αυτό είναι το θέμα μου. Όποιος τις δικαιούται να τις λάβει όποιες και να είναι αυτές οι παροχές και να λάβει και παραπάνω. Αν κόπτεσαι για τον 1/1000 που πράγματι θα αδικηθεί σου απάντησα παραπάνω---> έλαβε 2 προειδοποιήσεις εδώ και 7 χρόνια, ας φρόντιζε, είχε όλο τον καιρό.

το λινκ από το esos που παράθεσα το διάβασε κανείς, ή απλά συνεχίζετε να λέτε;

Voyager-1 έγραψε:Δεν με νοιάζει ρε Βασίλη τι έγινε το 1939, τώρα δεν έχουμε πόλεμο ή χούντα και άλλα τέτοια. Ο νόμος είναι νόμος. Και σε παρακαλώ λύσε μου αυτή την απορία και μόνο (και ο Πέτρος και ο Βάσπερ), ποιος ο λόγος να λέγεται κάποιος φοιτητής όταν έχει να πατήσει σε αμφιθέατρο περίπου δεκαετία (μόνο 7 είναι η προειδοποίηση) αν είναι η αμέλεια

Δεν μπορώ να καταλάβω ρε συ Σπύρο ποιο πρόβλημα έχεις με κάποιον που έχει χάσει κάθε φοιτητικό δικαίωμα και δεν επιβαρύνει έστω και στο ελάχιστο τον οποιονδήποτε προϋπολογισμό και θες να διαγραφεί...
Σου εξήγησα το Σημερινό status quo νομοθεσίας και κατάστασης, εσύ όμως επιμένεις στη παπαρολογία των media, την ίδια που έχει παρατείνει για μια δεκαπενταετία την νοοτροπία ότι ΑΕΙ= μόνο Πανεπιστήμιο...

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 02 Σεπ 2014, 08:52

Δεν μπορώ να καταλάβω ρε συ Σπύρο ποιο πρόβλημα έχεις με κάποιον που έχει χάσει κάθε φοιτητικό δικαίωμα και δεν επιβαρύνει έστω και στο ελάχιστο τον οποιονδήποτε προϋπολογισμό και θες να διαγραφεί...

....το ότι πληρώνει μισό εισιτήριο στα ΜΜΜ δεν είναι επιβάρυνση;;;....έτσι ενδεικτικά αναφέρω αυτό σαν απάντηση στο "ελάχιστο" που λες. Το "έχει χάσει κάθε φοιτητικό δικαίωμα" περιμένω να μου το αποδείξεις. Εγώ σου λέω ότι έχω ακόμα δικαιώματα 25 χρόνια μετά μάλιστα μου τηλεφώνησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο να ψηφίσω στις φοιτητικές εκλογές. Και εφόσον είμαι γραμμένος στους καταλόγους για να ψηφίσω, παίρνω βεβαίωση (ειδικά εγώ άνετα, μόλις με δουν) και την χρησιμοποιώ κατά το δοκούν και απολαμβάνω τις περισσότερες παροχές. Και αν τελικά δεν περάσει η διαγραφή, μόνο για το γαμώτο θα πάω να πάρω ότι μου δίνει δικαίωμα η σχολή μου και έλα τότε να μου πεις ότι δεν επιβαρύνω κανέναν.

Η απάντηση που με καλύπτει είναι:
LouisaT έγραψε:Εγώ λέω πως πρέπει να διαγραφούν. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να είναι φοιτητής όλη του την ζωή. Εάν δεν σπουδάζει -- δηλαδή δεν πηγαίνει σε μαθήματα, δεν δίνει εξετάσεις, δεν περνάει τις εξετάσεις -- πρέπει να σταματήσει να είναι φοιτητής. Επίσης, αυτό το πράγμα με το να μπορείς να δώσεις ένα μάθημα όοοοσες φορές θέλεις μέχρι να το περάσεις, πρέπει επίσης να αλλάξει. Το να μπορείς να τελειώσεις μια σχολή μέσα στο χρονικό διάστημα που καθορίζεται ως εύλογο από το πανεπιστήμιο είναι κι αυτό ένα κριτήριο για το κατά πόσον είσαι άξιος να πάρεις το πτυχίο της σχολής. Αλλιώς είναι άδικο για τους φοιτητές που τελειώνουν κανονικά. Αυτοί δηλαδή τί, μαλάκες είναι και ξεσκιστήκανε;

Αν υπάρχει κάποιος, για τον οποίο συντρέχουν πολύ ειδικοί λόγοι, καλό είναι το πανεπιστήμιο να μπορεί να δει την υπόθεσή του ξεχωριστά. Αλλά, σόρρυ κιόλας, όσο σοβαροί κι αν είναι οι λόγοι, και στο εξωτερικό δεν σου επιτρέπουν να μείνεις φοιτητής για πάντα. Σου δίνουν την ευκαιρία να πάρεις μια μικρή αναβολή, να δώσεις τις εξετάσεις σου λίγο πιο μετά, τέλος πάντων κάνουν μια κάποια διευκόλυνση. Δεν σου λένε, «έλα όποτε σου φανεί». 3 χρόνια. Αυτό είναι. Αν δεν μπορείς να τελειώσεις μέσα σε 3 1/2, (4 σε άλλες χώρες), αν δεν περάσεις το μάθημα με την δεύτερη προσπάθεια, έφυγες. Τελείωσε. Δεν μπορεί εγώ να παίρνω πτυχίο στα 4 χρόνια κι ο άλλος να κάνει 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, και τα δύο πτυχία να είναι ισάξια.
(πρώην -mesitiko-)

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 02 Σεπ 2014, 09:16

Και όπως γράφει ο Μιχάλης
ο "ελεγκτής" πρέπει να τους κατεβάσει όλους αυτούς από το "λεωφορείο" σε όποιο σημείο της διαδρομής κι αν βρίσκεται το δρομολόγιο.

έστω και αν έχει άδεια καθίσματα και δεν κόβουν την θέση από κανέναν.
(πρώην -mesitiko-)

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 02 Σεπ 2014, 09:36

Voyager-1 έγραψε:....το ότι πληρώνει μισό εισιτήριο στα ΜΜΜ δεν είναι επιβάρυνση;;;

Μα ΔΕΝ πληρώνει μισό, γιατί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να πληρώνει μισό.
Από το 2001 και μετά, η κάρτα μειωμένου φοιτητικού εισιτηρίου εκδιδόταν από τον ΟΑΣΑ με ετήσια ισχύ έως και το 2011 οπότε και καταργήθηκε μαζί με το βιβλιάριο σπουδών, δημιουργώντας την Ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Voyager-1 έγραψε:....έτσι ενδεικτικά αναφέρω αυτό σαν απάντηση στο "ελάχιστο" που λες. Το "έχει χάσει κάθε φοιτητικό δικαίωμα" περιμένω να μου το αποδείξεις.

Τι να σου αποδείξω ρε Voyager; Το αυταπόδεικτο; Με όρεξη ξύπνησες;
Στο απέδειξα 4 φορές ως τώρα...

Voyager-1 έγραψε:Εγώ σου λέω ότι έχω ακόμα δικαιώματα 25 χρόνια μετά μάλιστα μου τηλεφώνησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο να ψηφίσω στις φοιτητικές εκλογές. Και εφόσον είμαι γραμμένος στους καταλόγους για να ψηφίσω, παίρνω βεβαίωση (ειδικά εγώ άνετα, μόλις με δουν) και την χρησιμοποιώ κατά το δοκούν και απολαμβάνω τις περισσότερες παροχές. Και αν τελικά δεν περάσει η διαγραφή, μόνο για το γαμώτο θα πάω να πάρω ότι μου δίνει δικαίωμα η σχολή μου και έλα τότε να μου πεις ότι δεν επιβαρύνω κανέναν.

Τι σχέση έχει η ΔΑΠ/ΠΑΣΠ που σε παίρνει τηλέφωνο με το θέμα μας;
Και αν είσαι τόσο ξεροκέφαλος πια, πήγαινε. Τι άλλο να σου πω;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες