Να κάνω μία προσπάθεια να καλύψω τις ανησυχίες του "Κομπειλάδα" και του "Petros":
Την "στοχοποίηση" σε επίπεδο μονάδας/κατοικίας, την βλέπω χρήσιμη για περιπτώσεις προστασίας ευαίσθητων ατόμων (Μην κοπεί το ρεύμα σε άνθρωπους που το έχουν ανάγκη), την αυτόματη διακοπή/σύνδεση της παροχής (γλυτώνεις το στείλε τον τεχνικό στην τάδε διεύθυνση να κάνει μία διακοπή), την αυτόματη επανασύνδεση όταν το επιθυμεί ο πελάτης. Ιδίως για το τελευταίο σου δίνω ένα απλό σενάριο:
Πολλοί συμπολίτες μας έχουν εξοχικά. Προκειμένου να μην πληρώνουν κερατιάτικα όλο το χρόνο, κάνουν διακοπές και επανασυνδέσεις σε συγκεκριμένες περιόδους. Με το υπάρχον σύστημα, προϋποθέτει τρεις τέσσερις μέρες τρέξιμο.
Μία να κάνεις την αίτηση επανασύνδεσης, μία να πάει ο τεχνικός για την σύνδεση, μία να κάνεις την αίτηση διακοπής, μία να πάει ο τεχνικός για την διακοπή!!!!
Με τους νέους μετρητές, στην χειρότερη περίπτωση, ο χρόνος αυτός μειώνεται σε κάποιες ώρες. Κάνεις την αίτηση σύνδεσης, κάνει ένα κλικ η ΔΕΗ , σου ενεργοποιεί την παροχή, και το αντίστροφο.
Μην αρχίσω δε να περιγράφω το τι τραβάνε οι τεχνικοί σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα σε κακοπληρωτές. Έχω ακούσει ιστορία ανθρώπου ο οποίος ανέβηκε στην κολόνα να κάνει την διακοπή (διότι από το ρολόι ο "καλοπληρωτής" εύκολα ένανε την επανασύνδεση), και ο "καλοπληρωτής" τον περίμενε κάτω με ένα θηρίο σκυλί!!!!!! Ο διάλογος; "Αν δεν συνδέσεις πάλι δεν το παίρνω το σκυλί"!!!

Ο τεχνικός δηλαδή έπρεπε να καλέσει τα ΜΑΤ για να κάνει μία διακοπή
Επίσης, αν ο μετρητής είναι σύγχρονος, τον συνδέεις και στην τηλεφωνική γραμμή και έπειτα κάνεις παπάδες! Όρα PLC πίνακες.
Παλιότερα υπήρχε ένα σχέδιο, μέσα από το δίκτυο της ΔΕΗ να υπάρχει και παροχή Internet. Αφού έτσι και αλλιώς όλα τα σπίτια είναι συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο. Δεν ξέρω που κόλλησε!!!!
Μπορώ να παρεθέτω εφαρμογές που απαιτούν σύγχρονους μετρητές και να λειτουργούν "στοχευμένα" μέχρι αύριο!!
Το πως θα χειρίζεται ο φορέας τώρα τα δεδομένα που θα συλλέγει αυτό είναι άλλο κεφάλαιο! Ανήκει στην ίδια κατηγορία των περιπτώσεων όπως οι κάμερες ρύθμισης της κυκλοφορίας, οι κάμερες ασφάλειας, η καταγραφή που κάνουν οι πάροχοι της κίνησης στο διαδύκτιο............. και χίλα δυό άλλα
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!