Απο τα ρολόγια της ΔΕΗ στο...online ρεύμα

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Απο τα ρολόγια της ΔΕΗ στο...online ρεύμα

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 24 Ιούλ 2014, 18:26

Petros έγραψε:Δεν μπορείς να ξεκινάς με το να έχεις δεδομένο ότι όλα γίνονται για να σε παρακολουθούν.

Ούτε όμως και να προσπαθείς να "αποδείξεις" ότι όλα είναι "καλά και άγια καμωμένα".

Ακόμα δεν απάντησες γιατί το δίκτυο/διανομή χρειάζεται να ξέρει την ΚΑΘΕ μια οικιακή κατανάλωση ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Δηλ. αν γνωρίζει ότι ο υποσταθμός Χ που εξυπηρετεί 50 σπίτια έχει ζήτηση 50Kw, δεν φτάνει;
Πρέπει ντε και καλά να ξέρει ότι:
Α σπίτι 2Kw
Β σπίτι 1,3Kw
Γ σπίτι 2,2Kw
....

Και ας πούμε ότι πρέπει να το γνωρίζει, τι θα κάνει (για την ακρίβεια τι μπορεί να κάνει) για αυτό, σε επίπεδο σπιτιού;
здравствуйте

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 24 Ιούλ 2014, 18:32

Αν δεν σπαταλούσες τόσο χρόνο για να επιμείνεις στην άποψή σου, θα έβλεπες ότι σου απάντησε ο Βασίλης εδώ κι εγώ εδώ :)

Το σπίτι καθευτό δεν θα δεί μεγάλες διαφορές.
Αυτό που θα αλλάξει είναι τα συνολικά κόστη συντήρησης δικτύου, εφόσον βασιζόμενοι στις μετρήσεις κάνουν ανάταξη του δικτύου
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 24 Ιούλ 2014, 18:55

Ρε θα με τρελάνεις, τι "ανάταξη δικτύου" θα κάνεις στο υποδίκτυο των οικιακών καταναλώσεων (από τον υποσταθμό και μετά); Ότι θέμε λέμε;

Το πολύ πολύ να βάλεις άλλον έναν υποσταθμό για να μοιράσεις το δίκτυο σε δυο από ένα... Και πάλι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ να ξέρεις την κάθε μια οικιακή κατανάλωση ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Και αυτό ΔΕΝ είναι άποψη είναι γεγονός, απλά δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να το δεις.
здравствуйте

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 24 Ιούλ 2014, 19:09

Απο το πρώτο μου κιόλας ποστ είπα πως "Βρίσκω παράλογη (και τολμω να πω και επικίνδυνη) την καταμετρηση και συλλογή της κατανάλωσής μου σε κεντρικό επίπεδο τη στιγμή που δεν έχω σαν πελάτης πρόσβαση στον κώδικα του συστήματος συλλογής και δεν έχω κάποια ρητή δήλωση για το ποιός μπορεί να γνωρίζει τα δεδομένα από τις καταναλώσεις μου στο συμβόλαιο με την ΔΕΔΔΗΕ."

Όσο για την ανάταξη, αυτή μπορεί να γίνει με βάση τις ομαδοποιημένες με σωστό τρόπο μέσες τιμές των καταναλώσεων
Έστω ότι σε μια γειτονιά που έχεις σε πολύ κοντινή απόσταση (παίζει μεγάλο ρόλο αυτό) 2 υποσταθμούς με δυναμικότητα 35kW ο καθένας, αν συγκεκριμένες ώρες φόρτου βλέπεις ότι υπάρχει ζήτηση από συγκεκριμένες παροχές που στο σύνολό τους φτάνουν τα 30kW θα κάνεις την κατάλληλη κατανομή ώστε να μην τις ρίξεις πάνω στον ίδιο Υ/Σ. Απλό είναι!

Για τις επιφυλάξεις σου συμφωνώ κι εγώ. Δεν χρειάζεται στην Κύθνο αυτό, στην Ελευσίνα χρειάζεται
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Ιούλ 2014, 20:02

Να κάνω μία προσπάθεια να καλύψω τις ανησυχίες του "Κομπειλάδα" και του "Petros":
Την "στοχοποίηση" σε επίπεδο μονάδας/κατοικίας, την βλέπω χρήσιμη για περιπτώσεις προστασίας ευαίσθητων ατόμων (Μην κοπεί το ρεύμα σε άνθρωπους που το έχουν ανάγκη), την αυτόματη διακοπή/σύνδεση της παροχής (γλυτώνεις το στείλε τον τεχνικό στην τάδε διεύθυνση να κάνει μία διακοπή), την αυτόματη επανασύνδεση όταν το επιθυμεί ο πελάτης. Ιδίως για το τελευταίο σου δίνω ένα απλό σενάριο:
Πολλοί συμπολίτες μας έχουν εξοχικά. Προκειμένου να μην πληρώνουν κερατιάτικα όλο το χρόνο, κάνουν διακοπές και επανασυνδέσεις σε συγκεκριμένες περιόδους. Με το υπάρχον σύστημα, προϋποθέτει τρεις τέσσερις μέρες τρέξιμο.
Μία να κάνεις την αίτηση επανασύνδεσης, μία να πάει ο τεχνικός για την σύνδεση, μία να κάνεις την αίτηση διακοπής, μία να πάει ο τεχνικός για την διακοπή!!!!
Με τους νέους μετρητές, στην χειρότερη περίπτωση, ο χρόνος αυτός μειώνεται σε κάποιες ώρες. Κάνεις την αίτηση σύνδεσης, κάνει ένα κλικ η ΔΕΗ , σου ενεργοποιεί την παροχή, και το αντίστροφο.
Μην αρχίσω δε να περιγράφω το τι τραβάνε οι τεχνικοί σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα σε κακοπληρωτές. Έχω ακούσει ιστορία ανθρώπου ο οποίος ανέβηκε στην κολόνα να κάνει την διακοπή (διότι από το ρολόι ο "καλοπληρωτής" εύκολα ένανε την επανασύνδεση), και ο "καλοπληρωτής" τον περίμενε κάτω με ένα θηρίο σκυλί!!!!!! Ο διάλογος; "Αν δεν συνδέσεις πάλι δεν το παίρνω το σκυλί"!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Ο τεχνικός δηλαδή έπρεπε να καλέσει τα ΜΑΤ για να κάνει μία διακοπή :lol: :lol: :lol:
Επίσης, αν ο μετρητής είναι σύγχρονος, τον συνδέεις και στην τηλεφωνική γραμμή και έπειτα κάνεις παπάδες! Όρα PLC πίνακες.
Παλιότερα υπήρχε ένα σχέδιο, μέσα από το δίκτυο της ΔΕΗ να υπάρχει και παροχή Internet. Αφού έτσι και αλλιώς όλα τα σπίτια είναι συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο. Δεν ξέρω που κόλλησε!!!!

Μπορώ να παρεθέτω εφαρμογές που απαιτούν σύγχρονους μετρητές και να λειτουργούν "στοχευμένα" μέχρι αύριο!!
Το πως θα χειρίζεται ο φορέας τώρα τα δεδομένα που θα συλλέγει αυτό είναι άλλο κεφάλαιο! Ανήκει στην ίδια κατηγορία των περιπτώσεων όπως οι κάμερες ρύθμισης της κυκλοφορίας, οι κάμερες ασφάλειας, η καταγραφή που κάνουν οι πάροχοι της κίνησης στο διαδύκτιο............. και χίλα δυό άλλα
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 24 Ιούλ 2014, 20:19

laskaris_vasilis έγραψε:Δεν ξέρω που κόλλησε!!!!

Στο SNR :mrgreen:

(άσχετο: ενδιαφέρον ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται για θόρυβο )

Λάσκαρη το ίδιο λέμε, απλά ο Κομπειλάδας κάνει το (για εμένα) λάθος να παίρνει την παρακολούθηση ως δεδομένη

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Ιούλ 2014, 20:26

Δεν νομίζω βρε Πέτρο! Το θέμα του θορύβου λύνεται με χίλιους τρόπους.
Άλλωστε και στο σύστημα διπλού χαλκού που έχουμε δεν υπάρχει θόρυβος; Της παλαβής γίνεται ιδίως στα νησιά!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 24 Ιούλ 2014, 21:09

Πέτρο, είτε πάρω ως "δεδομένη" την παρακολούθηση, είτε όχι, αυτή θα υπάρξει.
Δεν υπάρχει κανένα σύστημα που συλλέγει κεντρικά πληροφορίες και δεν το έχουν πειράξει ή δεν το έχουν εκμεταλλευτεί (ακα)κατάλληλα. Να με συγχωρείς αλλά "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε", και αυτό είναι πιο σίγουρο από την δική σου προσέγγιση τύπου "είναι για καλό"...

Και για την προσέγγιση του Βασίλη που ναι μεν είναι πιο "τεχνική" αλλά και πάλι κάνει το λάθος να τα "αποσυνδέει", το σύστημα είναι ένα, είτε το βλέπεις από τεχνική άποψη, είτε από οποιαδήποτε άλλη, το ένα φέρνει/υφίσταται λόγω του άλλου, είναι "παντρεμένα". Και όπως έλεγε και ο ίδιος παλιότερα "το σύστημα είναι σάπιο"! :mrgreen:
здравствуйте

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Ιούλ 2014, 21:47

Κομπειλάδας έγραψε:.... Να με συγχωρείς αλλά "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε", και αυτό είναι πιο σίγουρο από την δική σου προσέγγιση τύπου "είναι για καλό"...

Στην βάση αυτής της λογικής βρε "Κομπειλάδα", να καταργήσουμε τις πιστωτικές μας κάρτες, να διακόψουμε την τηλεφωνική μας γραμμή, να ...., να ......, ........ και κυρίως ........ να κυκλοφορούμε μονίμως φορώντας γάντια για να μην αφήνουμε ούτε τα αποτυπώματά μας!

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 25 Ιούλ 2014, 00:46

Κομπειλάδας έγραψε:από την δική σου προσέγγιση τύπου "είναι για καλό"...
Και για την προσέγγιση του Βασίλη που ναι μεν είναι πιο "τεχνική" αλλά και πάλι κάνει το λάθος να τα "αποσυνδέει", το σύστημα είναι ένα, είτε το βλέπεις από τεχνική άποψη, είτε από οποιαδήποτε άλλη, το ένα φέρνει/υφίσταται λόγω του άλλου, είναι "παντρεμένα".

Άχου... Dejavu έχω δεν παίζει... :shock:

baskin πες λίγο για συσχέτιση και αιτιότητα που τα έχεις και φρέσκα από την χθεσινή κουβέντα...

Επίσης ποτέ δεν είπα ότι "βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως είναι για καλό"...
Το αντιμετώπισα εντελώς τεχνικά και είπα ότι "από μόνο του δεν είναι κακό", είναι απλά επικίνδυνο αν δεν πάρεις ασφαλιστικές δικλείδες (free software, open data, ρήτρα στο συμβόλαιο)
Και αν θες να σου πω πως κάτι είναι πραγματικά επικίνδυνο, ορίστε.
το ότι κάτι έχει νοημοσύνη σημαίνει ότι μπορεί να αποφασίζει, το ότι κάτι μπορεί να αποφασίζει σημαίνει πως μπορεί να αναπτύξει συμφέροντα και να γίνει πραγματικά ανεξελεγκτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες