Τεχνητή διαφάνεια ή το πώς να λες πολλά χωρίς να λες τίποτα

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Τεχνητή διαφάνεια ή το πώς να λες πολλά χωρίς να λες τίποτα

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 12 Αύγ 2013, 14:47

Έκανα αυτό το post στην σελίδα μας στο FB:

Η τεχνητή διαφάνεια ή πώς να λες πολλά χωρίς να λες τίποτα ουσιαστικό...

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Η/Δ μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύουν στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (ΜΜΕΔ) τα σύνολα των Δημοσίων Υπαλλήλων και άλλων απασχολούμενων με κάποιου είδους εργασιακή σχέση στον Δημόσιο Τομέα και την μηνιαία εξέλιξη σε προσλήψεις, αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις κά.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!

Χωρίς τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οικονομικά στοιχεία (μισθοί, ανώτατος, κατώτατος, Μ.Ο., σύνολο, αποδοχές των απασχολούμενων με εργασιακή σχέση "ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ", κτλ.) το ΜΜΕΔ είναι "μια τρύπα στο νερό", απαραίτητη μεν, ελλιπής δε.
Αν δεν αναγράφονται τα οικονομικά στοιχεία, δηλ. πόσα και πως, δαπανά το κράτος σε μισθοδοσία, όλα τα στοιχεία για τον αριθμό των ΔΥ είναι απλά κενά περιεχομένου και άνευ σημασίας.

Ου μόνο πόσοι αλλά και πόσα.

Ξέρουν πόσοι είναι, που είναι, "τι κάνουν", τι εκπαίδευση έχουν, τι εργασιακή σχέση έχουν, σε ποιον φορέα είναι, τι θέση εργασίας έχουν, τι φύλο και τι ηλικία έχουν ΑΛΛΑ για το πόσο κοστίζουν; ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.

Να χαρώ εγώ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στην λειτουργία του Ελληνικού Κράτους!!!
"Στάχτη στα μάτια" & "Άλλα λόγια, να αγαπιόμαστε", το λένε αυτό στο χωριό μου.

Το ΜΜΕΔ θα το βρείτε εδώ >>> http://apografi.yap.gov.gr/apografi/default.asp
Εικόνα

-----------------------------------------------
Και ένα μέλος του κόμματος έγραψε τα εξής:

* Υπάρχει και ο προυπολογισμός του Κράτους.. Εκεί αναγράφεται το κόστος. Λίγο κυνήγι μαγισσών το post αυτό..

(απ.)> Αν υπάρχουν "μάγισσες"... κάποιος θα πρέπει να τις "κυνηγήσει" ... :P
(Αν αναφέρεσαι στις/στους "μάγισσες/μάγους των αριθμών" βέβαια)

* Εντάξει. Σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση, όπως και αυτή η χαζοθέση του κόμματος. Ούτε τα βασικά δεν γνωρίζετε. Ποιος γράφει? Με ποιον μιλαω?

(απ.)> Σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση;
Άρα δεν έκανες αστεία, με την αναφορά σου στον προϋπολογισμό!
Ο Kompeiladas είμαι. Για πες μας λοιπόν τα "βασικά" να τα μάθουμε και εμείς.

* Ο ποιος?!

(απ.)> Πάνε στο forum να δεις "ο ποιος"...

(έχει και συνέχεια. αλλά "ξεφεύγει" το πράμα...)
здравствуйте

someuser12345

Re: Τεχνητή διαφάνεια ή το πώς να λες πολλά χωρίς να λες τίπ

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 12 Αύγ 2013, 15:32

'Ετσι για τον χαβαλέ (γιατί είναι γελοιότητες όλα αυτά):
Γιώργος Κ. Κρόγιας @Facebook: Μετά από μια κόντρα εξυπνάδων, ήρθαμε επιτέλους στα σοβαρά: α) Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν πόσα παίρνει κάθε δημ. υπάλληλος μέχρι τελευταίου σεντ. Η απογραφή έγινε για να μάθει το ελλ. κράτος επιτέλους ΠΟΣΟΥΣ Δημ. Υπαλλήλους έχει β) Το σύνολο του μισθολογικού κόστους αναγράφεται στους ετήσιους προϋπολογισμούς, όπου τίθενται στόχοι. ΟΚ; γ) Επιμένω να μην καταλαβαίνω πως γίνεται ένας εντελώς ανώνυμος τύπος να διαχειρίζεται το επίσημο λογαριασμός FB του κόμματος και να ανεβάζει ό,τι του καπνίσει. Λυπάμαι. Αυτό δεν είναι κόμμα. Παιδική χαρά είναι για να ασχολούνται κάποιοι. Για αυτό λέω ότι είμαι κι εγώ μαλάκας, που επιτρέπω στον εαυτό μου να ανήκω σε τέτοιο απόκομμα. Αυτά. ciao.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 12 Αύγ 2013, 15:45

krogias έγραψε:'Ετσι για τον χαβαλέ (γιατί είναι γελοιότητες όλα αυτά):
Γιώργος Κ. Κρόγιας @Facebook: Μετά από μια κόντρα εξυπνάδων, ήρθαμε επιτέλους στα σοβαρά: α) Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν πόσα παίρνει κάθε δημ. υπάλληλος μέχρι τελευταίου σεντ. Η απογραφή έγινε για να μάθει το ελλ. κράτος επιτέλους ΠΟΣΟΥΣ Δημ. Υπαλλήλους έχει β) Το σύνολο του μισθολογικού κόστους αναγράφεται στους ετήσιους προϋπολογισμούς, όπου τίθενται στόχοι. ΟΚ; γ) Επιμένω να μην καταλαβαίνω πως γίνεται ένας εντελώς ανώνυμος τύπος να διαχειρίζεται το επίσημο λογαριασμός FB του κόμματος και να ανεβάζει ό,τι του καπνίσει. Λυπάμαι. Αυτό δεν είναι κόμμα. Παιδική χαρά είναι για να ασχολούνται κάποιοι. Για αυτό λέω ότι είμαι κι εγώ μαλάκας, που επιτρέπω στον εαυτό μου να ανήκω σε τέτοιο απόκομμα. Αυτά. ciao.

Για τον "χαβαλέ" λοιπόν (τις γελοιότητες τις αντιπαρέρχομαι και χάρισμα σου):

Α) Το πόσα παίρνει κάθε ΔΥ θα έπρεπε να αναγράφεται στον συγκεκριμένο ιστότοπο (όχι ονομαστικά για τον κάθε έναν αλλά σε σύνολα με την ίδια ανάλυση που υπάρχει για τα άλλα στοιχεία). Δεν αναγράφονται >>> άρα δεν μιλάμε για μητρώο ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ αλλά για κάτι άλλο πχ. μητρώο ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Β) Το σύνολο μισθολογικού κόστους στον προϋπολογισμό είναι ένα στοιχείο. Στο μητρώο ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ θα έπρεπε να αναγράφεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ. Πχ. εδώ: http://apografi.yap.gov.gr/apografi/Flows_June_2013.htm
θα έπρεπε να υπάρχουν και στήλες με οικονομικά στοιχεία. Αυτό λέω στο άρθρο. Όλα τα άλλα είναι δικές σου "εξυπνάδες".

Γ) Αν έβαζα τις καταχωρήσεις με το Ονοματεπώνυμο μου, μόνο την φάτσα μου θα έβλεπαν εκεί. Όλες τις καταχωρήσεις τις βάζω ως "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας". Το FB είναι κοινωνική δικτύωση και ως τέτοια αντιμετωπίζετε, μόνο. Αν είχες ενστάσεις για τα post που βάζω, μπορούσες να το πεις και πριν, όπως έκανες τώρα και να μπει το θέμα σε συζήτηση/διαβούλευση και ΑΝ το ήθελες/χρειαζόταν θα έμπαινε και σε ψηφοφορία και θα καταλήγαμε. Απλό ε;
здравствуйте

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 15 Αύγ 2013, 09:14

Α γιαυτό ζητάει παραίτηση ο κρογιας;
Μάλιστα.....
Αχ αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι.....
Α ρε πούστη μου, άραγε θα αξιωθώ να δώ να τελειώσει αυτο το νταβατζιλίκι της μονιμότητας ;;;;;
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 15 Αύγ 2013, 09:20

James, δεν είμαι μόνιμος υπάλληλος αγόρι μου. Ανά πάσα στιγμή μπορώ να απολυθώ. Αλλά δυστυχώς όταν θα καταλάβετε το πόσο σημαντική είναι για την Δημοκρατία την ίδια η μονιμότητα, θα είναι αργά και για εσάς.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 15 Αύγ 2013, 09:44

Στο νήμα αυτό, έτσι όπως ξεκίνησε, δεν τίθεται θέμα μονιμότητας των ΔΥ!!
Ο james το έθεσε και δικαίωμά του!
Εγώ ένα θα πω και ας το πάρει όποιος θέλει, όπως θέλει:
Την τελευταία τετραετία, καταργήθηκαν δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί εδώ και πενήντα χρόνια με αγώνες και θυσίες!
Μην μπαίνουμε στην διαδικασία Δημόσιοι υπάλληλοι VS ιδιωτικοί!!
Σήμερα μόλις διάβαζα πως ετοιμάζουν μειώσεις κατά 13% στον ιδιωτικό τομέα.

Πως ήταν αναγκαίος ο εξορθολογισμός του Δημόσιου τομέα, ήταν γνωστό τοις πάσι!
Δεν το έκαναν όμως ο "κυβερνήσεις" μας!
Προτίμησαν να τον αφήσουν να απαξιωθεί!! ΓΙΑΤΙ;
Μήπως βρίσκονται σε ανειλημμένη υπηρεσία με σκοπό να μηδενίσουν κάθε δικαίωμα, κάθε εργαζόμενου, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού;
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 15 Αύγ 2013, 09:50

Λάσκαρη, τα φίδια υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Αλλά αποχωρώ γιατί βλέπω ότι το ΠΕΙΡ. μετατρέπεται σιγά-σιγά σε φιδοφωλιά.
Εν πάση περιπτώσει, το σημαντικότερο: ζήτησα να διαγραφώ από παντού, αλλά ακόμη μπορώ και κάνω Login στο φόρουμ. Άρα, είμαι ακόμη μέσα στις βάσεις δεδομένων του Κόμματος και αυτό καταπατά τα δικαιώματά μου.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 15 Αύγ 2013, 10:09

Krogias
Από τη βάση μελών του κόμματος έχεις διαγραφεί καθώς και από μέλος του κόμματος στο φόρουμ.
Θέλεις ολική απενεργοποίηση του λογαριασμού σου από το φόρουμ?

Τα μηνύματα ΔΕΝ διαγράφονται ποτέ από κανέναν και για κανέναν λογαριασμό.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 15 Αύγ 2013, 10:28

@ekfrasi
Ναι. Σαν να μην υπήρχα. Ακόμη και τα post στο φόρουμ. Καθετί που έχω κάνει και γράψει εδώ μέσα.
Τα προεκλογικά σποτ και έντυπα, σάς τα χαρίζω.
Ευχαριστώ.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 15 Αύγ 2013, 10:36

@krogias
Αγαπητέ Γιώργο , το νήμα δε λέει για σένα, αλλά για τη διαφάνεια στις μισθολογικές καταστάσεις του δημοσίου, εσύ εμπλέκεσαι έπειδή ζήτησες παραίτηση μετά από το διαπληκτισμό σου στο Φατσοβιβλίο ? αυτό επισήμανα.
Δε με απασχολεί αν είσαι ΔΥ ή οχι, με απασχολεί ότι υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα ο θεσμός της μονιμότητας στο Δημόσιο τομέα. Και με ενοχλεί που αυτο το θεσμό τον έχουν χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί που έχουν περάσει από τη βουλή. Ακόμα και σήμερα που έχουν καταπατηθεί (καταργηθεί) όλα τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο τομέα υπάρχει αδιαφάνεια και πελατειακή σχέση, ή άλλως ανθρώπινο εμπόριο με δαμόκλειο σπάθη την ανέχεια και τη ανασφάλεια.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες