Στην περιοχή που ζω σχεδιάζουν......

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Στην περιοχή που ζω σχεδιάζουν......

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Απρ 2013, 18:04

bucaneros A έγραψε:σε μια πολη υπαρχουν γκετο ειτε απο αυτοχθονες ειτε απο αλλοδαπους
η γκετοποιηση στις μεγαλες πολεις ειναι αναποφευκτη.
ερωτηση αγνοιας
οι ναοι ειναι "ασυλο " ?

Φυσικά και είναι αναπόφευκτη η γκετοποίηση (αν και γκέτο αυτοχθόνων πληθυσμών δεν νοείται από την λέξη με την Ευρωπαϊκή έννοιά της). Δεν πας όμως να την εντείνεις κιόλας...

Από όσο ξέρω οι ναοί έχουν ειδικό καθεστώς. Χρειάζεται άδεια για είσοδο της αστυνομίας για υπηρεσιακούς λόγους.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 16 Απρ 2013, 18:16

Vassilis Perantzakis έγραψε:Λόγος κωλυσιεργίας ήταν παρά οτιδήποτε άλλο. Και τώρα μην νομίζεις ότι τελείωσε το θέμα... Κάτι θα βρουν πάλι. Για να χτιστεί Ορθόδοξη εκκλησία να φανταστείς οι διαδικασίες της πολεοδομίας τελειώνουν μέσα σε λίγες μέρες...

Οι παπάδες έχουν δικιά τους πολεοδομία και την λένε ναοδομία, χωρίς πλάκα. Εκει να δεις ταχύτητα (και δυνατότητα για ρεύμα σε αυθαίρετα στις Κυκλάδες με πρόσχημα την παροχή ρεύματος στο εκκλησάκι που είναι το μόνο νόμιμο κτίσμα στο οικόπεδο).
Και μετα σε κοιτάνε περίεργα όταν λες για διαχωρισμό Κράτους εκκλησίας.

Στο βασικό θέμα διαφωνώ οτι η λατρεία και οι τόποι της ειναι κρατικό θέμα, ουτε διευκολύνσεις ούτε ειδικά/λογικά τιμήματα ούτε τίποτα. Ολα αυτά είναι χόμπι, και κρατικός παρεμβατισμός (με κάθε έννοια) στα χόμπι δεν είναι αποδεκτός. (Γιατι και στο τζαμι που σχεδιαζουν θα βαλουν συμβουλιο απο ατομα που ειναι ασχετα με την λατρεια που θα γινεται)

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 16 Απρ 2013, 20:35

Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι το σεξ είναι καλό και μας αρέσει, γιατί ο κόσμος αντιδρά στον βιασμό;;;;

Το πρόβλημα με τα τζαμιά στην Αθήνα δεν είναι η ισλαμοφοβία του Ελληνα, αλλιώς θα είχε πρόβλημα και με τα τζαμιά στην Θράκη, αλλά στο ότι κάποιοι με το έτσι θέλω κάνουν κατάληψη και επιβάλουν τα θέλω τους. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με την πράξη του βιασμού και είναι λογικό ο βιασθείς να τσινάει.

Δεν πρόκειται για τζαμιά που γίνονται για να εξυπηρετήσουν πληθυσμούς που εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία αλλά για πληθυσμούς που ουσιαστικά με το έτσι θέλω εισέβαλαν στην Ελληνική κοινωνία και επιβάλουν με την απειλή βίας ( πραγματικής ή άλλης) τις απαιτήσεις τους.
Βέβαια βλέπω τις παραινέσεις που τις ακούμε σε όλους τους βιασμούς, αφού θα τό δινες που θα το δινεσ κάπου, χαλάρωσε και απόλαυσέ το.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 16 Απρ 2013, 21:02

αρα προτεινεις?

επειδη γινονται βιασμοι, να απαγορευθει το σεξ καθολικα? ετσι το εκλαμβανω εγω...
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 16 Απρ 2013, 21:03

Vassilis Perantzakis έγραψε:Για να χτιστεί Ορθόδοξη εκκλησία να φανταστείς οι διαδικασίες της πολεοδομίας τελειώνουν μέσα σε λίγες μέρες...

Ναοδομία. άλλη διεύθυνση...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Απρ 2013, 21:08

Πέτρος έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Για να χτιστεί Ορθόδοξη εκκλησία να φανταστείς οι διαδικασίες της πολεοδομίας τελειώνουν μέσα σε λίγες μέρες...

Ναοδομία. άλλη διεύθυνση...

Ειδική διεύθυνση. Το ίδιο κάνει... :geek:
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 16 Απρ 2013, 23:22

Για την ιστορία και μόνο θα ήθελα να καταθέσω τα εξής:
Το θέμα της ανέγερσης Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αττική είναι παλιό και διαχρονικό αίτημα του Αραβικού Συνδέσμου ο οποίος το διακινεί, χωρίς αυτό να συσχετίζεται (λανθασμένα) με την πρόσφατη ένταση του μεταναστευτικού ρεύματος από τις χώρες του Αραβικού κόσμου.
Πρόκειται για πολιτιστικού τύπου αντιπαροχή, σε ανταπόδοση των απανταχού του Ισλάμ ανεμπόδιστα λειτουργουσών χιλιάδων Ορθοδόξων εκκλησιών. (Ειρήσθω εν παρόδω ότι το δόγμα του Ισλάμ αποδειγμένα και εκ του Κορανίου είναι υποδειγματικά ανεξίθρησκο).
Το αίτημα επανατέθηκε με ιδιαίτερη επιμονή την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος), οπότε και για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος ανταποκρίθηκε ως εξής:
1) Με τροπολογία (όλα τα δύσκολα έτσι προτιμάμε να τα διευθετούμε) που κατατέθηκε επειγόντως ενσωματωμένη στο Νομοσχέδιο που κανόνιζε τα σχετικά με τα Ολυμπιακά Έργα, ρυθμίστηκαν όλα τα σχετικά με τη δόμηση, διαχείριση κ.λ.π. του υπό ανέγερση Μουσουλμανικού Τεμένους και Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου. (Αυτός είναι ο πλήρης προσδιορισμός του υπό κατασκευήν οικήματος).
2) Χωροθετήθηκε «δασική» έκταση 35 στρεμμάτων στην «κορυφή» του λόφου Χούσμουζα της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Παιανίας και ζητήθηκε από την δασική υπηρεσία ο «αποχαρακτηρισμός» της έκτασης ώστε να μπορεί να οικοδομηθεί. (Για να πάει κανείς εκεί χρειάζεται να χρησιμοποιήσει και γαϊδούρι).
Αυτά που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικά της ελληνικής νοοτροπίας και του τρόπου που την καλλιεργούν και την αξιοποιούν οι Έλληνες πολιτικοί.
Ας δούμε τα κυριότερα:
– Ομάδες (στίφη θα έλεγα καλύτερα) Ελληνορθόδοξων «Χριστιανών», κυρίως του είδους των Παλαιοημερολογιτών, οργάνωσαν κατάληψη του χώρου και πρόχειρη δόμηση (με τη μέθοδο προ-κατ, που εδώ στην Ελλάδα την ξέρουμε καλά) μικρού ναΐσκου στη χωροθετημένη βουνοκορφή. (Δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα του Αγίου στον οποίο αφιερώθηκε, μάλλον θα ήταν κανένας παλιός μουσουλμανοφάγος).
– Οι ίδιοι οργάνωσαν σειρά συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις οποίες μαυροφόρες γυναίκες, κυρίως μοναχές, κραδαίνοντας εσταυρωμένους γιουχάϊζαν και καταριόνταν χριστιανικότατα όποιον τολμούσε και μόνο να αναφέρει τη λέξη Ισλάμ.
– Τεχνηέντως όλοι αυτοί με επανειλημμένα δημοσιεύματα, αφίσες, φέιγ - βολάν κ.λ.π. διέδιδαν ότι όλο αυτό είναι δάκτυλος των Τούρκων απίστων, που αφού ήδη μας πήραν το Βυζάντιο και την Αγιά Σοφιά (ω μαρμαρωμένε βασιλιά!) επιχειρούν έτσι να εισβάλλουν στη χώρα. (Ήταν η περίοδος που ο Ελληνορθόδοξος Συναγερμός του πανέξυπνου Γιώργου Καρατζαφέρη δεν άφηνε καμιά παρόμοια ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω περιοχή «έδωσε» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον δοξασμένο κύριο Μάκη Βορίδη, τον γνωστό και μη εξαιρετέο).
– Όλοι (εκτός από έναν) οι πολιτικοί φορείς (Δήμοι, τότε Νομαρχία, μέχρι και διάφοροι σύλλογοι) εξέδωσαν πύρινα ψηφίσματα κατά της εγκατάστασης του λεγόμενου Μουσουλμανικού Τεμένους και Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου.
– Ο μόνος ένας, που όχι μόνο δεν εξέδωσε κανένα ψήφισμα, αλλά συμφώνησε ομόφωνα (κουφαίνοντας τους πάντες) μέσω του Δημοτικού του Συμβουλίου, ήταν ο Δήμος Παιανίας(!) πράγμα εκ πρώτης όψεως εξαιρετικά παράξενο, αφού οι περισσότεροι αντιδρώντες πολίτες ήσαν Παιανιείς. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί και το γεγονός ότι πολύ έξυπνα οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου την ημέρα της ψηφοφορίας «έτυχε» να απουσιάζουν από τη συνεδρίαση, γιατί ήθελαν (είπαν) να παραστούν στην Χριστιανορθόδοξη Συνάθροιση του αείμνηστου μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, στο πεδίο του Άρεως, όπου αυτός κραδαίνοντας το επαναστατικό λάβαρο της Αγίας Λαύρας ζητούσε από τον Ελληνικό Λαό να μην δεχθεί την αφαίρεση από τις ταυτότητες του προσδιορισμού Χ (χριστιανός) Ο (ορθόδοξος) που μεταξύ άλλων προσυπέγραψε και ο μετέπειτα πρωθυπουργός μας Κ. Καραμανλής ο Β΄ (ο νεώτερος).
Το πράγμα βέβαια για τους γνωρίζοντες εξηγείται πολύ εύκολα ως εξής:
Ο τότε ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος, ο οποίος τύχαινε να είναι και προσωπικός φίλος του τότε Δημάρχου, με ενέργειές του φρόντισε να αποδοθεί ως αντιπαροχή στο Δήμο το γνωστό Σπήλαιο Κουτούκι της Παιανίας, το οποίο τότε διαχειριζόταν ο Ε.Ο.Τ. Αυτό όντως συνέβη, με αποτέλεσμα το εν λόγω θέρετρο που ήταν ένας αρκετά αξιόλογος επισκέψιμος τουριστικός προορισμός κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα (σχολεία κ.λ.π.) σήμερα να στέκεται ρημαγμένο και κλειστό.
Κάτι ανάλογο έκανε λίγο πριν και στη υπόθεση Οτσαλάν ο εν λόγω Υπουργός, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, η κατάληξη της οποίας καταδείχνει με ακρίβεια την ποιότητα και του ανδρός αλλά και της πρακτικής της «αντιπαροχής».
– Ακολούθησε μακρά σειρά από προσκόμματα και άλλα γραφειοκρατικά ευτράπελα που συνάντησαν οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες του Αραβικού Συνδέσμου οι οποίοι επεχείρησαν (οι ατυχείς) να εκδώσουν την οικοδομική άδεια του εν λόγω οικήματος, χωρίς φαίνεται να φροντίσουν να γνωρίζουν επακριβώς πώς διεκπεραιώνονται αυτές οι διαδικασίες στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο έχει διορίσει ως «δήμιο» κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας την μεγάλη συνεταίρα του την ελληνική γραφειοκρατία, η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι για να κουνηθεί προς την κατεύθυνση της επιθυμίας του αιτούντος, θα χρειαζόταν τόνους «ελαίου πρώτης ποιότητας».
Προφανώς ελάχιστοι ανά την υφήλιο θα άντεχαν για πολύ μια τέτοια μαρτυρική διαδικασία. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με τους Άραβες (και όχι Τούρκους βέβαια) ενδιαφερόμενους οι οποίοι σύντομα εγκατέλειψαν οριστικά εκείνη την προσπάθεια.
Από το όλο εγχείρημα, στην κορυφή του βουνού έχει απομείνει ένας γιγάντιος λευκός σταυρός, τον οποίο βλέπουν όσοι έρχονται προς Αθήνα από το Ελ. Βενιζέλος που μας θυμίζει ότι εμείς οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στους άπιστους ούτε να κάνουν την προσευχή τους στα άγια χώματά μας.
Αμήν!
Υ.Γ.: Δεν ξέρω τι θα γίνει στο «χωριό» σου αγαπητέ Βασίλη, μια και εσύ είσαι που έβαλες το θέμα, πάντως Μουσουλμανικό Τέμενος δύσκολα το βλέπω να οικοδομηθεί. Θα μου πεις και τι θα κάνουν οι χιλιάδες Μουσουλμάνοι; Μπορούν να βαπτισθούν Ελληνοχριστιανοί Ορθόδοξοι (προσοχή Ελληνοχριστιανοί όχι ότι κι ότι Ορθόδοξοι) οπότε μπορούν στη συνέχεια να γίνουν και μέλη της Χρυσής Αυγής ή του Καρατζαφέρη (που με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός), οπότε και το κεφάλι τους θα έχουν ήσυχο και δουλειά θα οικονομήσουν. Δεν θα μπορούν βέβαια να παντρεύονται πολλές γυναίκες αλλά εδώ υπάρχουν και οι γκόμενες!

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 17 Απρ 2013, 00:56

pappasadrian έγραψε:αρα προτεινεις?

επειδη γινονται βιασμοι, να απαγορευθει το σεξ καθολικα? ετσι το εκλαμβανω εγω...

Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αντίληψης.

Ήμουν σαφής. Επειδή μας αρέσει το σεξ δεν δικαιούμαστε να νομιμοποιούμε τον βιασμό.

Από που βγαίνει αυτό που κατάλαβες;;;;;;

Όσο για το τι προτείνω, νομίζω ότι η τοποθέτησή μου, πάλι το κάνει σαφές.

Αν στην περιοχή που μένει ο Βασίλης κατοικούν μουσουλμάνοι πολίτες, τότε καλώς και να γίνει το τζαμί.
Αν όχι, ή κατοικούν υπό καθεστώς απέλασης αλλοδαποί, τότε δεν έχει κανένα λόγο να γίνει τζαμί.

@Μιχάλης Μαντάς.

Για την ανεξιθρησκία του Ισλάμ, μπορώ να σου συστήσω τους φίλους μου τους Αιγύπτιους να σου εξηγήσουν πόσο ωραία μυρίζει η άνοιξη.

Για τα υπόλοιπα, νομίζω ότι το τέμενος ήδη έχει αρχίσει να χτίζεται στο στρατόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού, οπότε νομίζω ότι το θέμα έχει λήξει.
Όσο για την σπέκουλα που τόσο γλαφυρά περιγράφεις, νομίζω ότι ο Χριστόδουλος είχε δώσει σαν αντιπρόταση να αναπαλαιωθεί και να επαναλειτουργήσει το τζαμί της Αθήνας, το οποίο το αρνήθηκαν με έντονες αντιδράσεις οι πλακιώτες και οι λοιποί νέος και πλούτος (που παράδοξως είναι υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας για τους άλλους, την μπλέμπα), κάτι που δεν βλέπω να αναφέρεις στην περιγραφή των γεγονότων της εποχής εκείνης. ( μισή αλήθεια αν θυμάμαι καλά από τις ΨΕ είναι προπαγάνδα;;;; )

Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για την νέα κίνηση να χτιστούν τα 68 τζαμιά στην Αθήνα.
Και είναι γελοίο να γίνεται μία τέτοια κίνηση με μόνο σκοπό να προβοκάρει, την στιγμή οι πολιτικοί υπεύθυνοι που την στηρίζουν αρνούνται με μία απλή απόφασή τους να λύσουν το πρόβλημα της ταφής των μουσουλμάνων επιτρέποντας την ταφή στα δημοτικά νεκροταφεία.

Λυπάμαι αλλά αλλά έχω κουραστεί από το κάρβουνο ένθεν και ένθεν, αλλά έχω κουραστεί κιόλας από το πώς τσιμπάμε συνέχεια.
Οι λύσεις είναι απλές, φτάνει να αναλύσεις ένα πρόβλημα σε βάθος. Αν το εξετάσεις επιφανειακά απλά αναλώνεσαι σε ημίμετρα και δεν πετυχαίνεις τίποτα, μόνο χάνεις.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 17 Απρ 2013, 12:09

Kotsos έγραψε:
Για την ανεξιθρησκία του Ισλάμ, μπορώ να σου συστήσω τους φίλους μου τους Αιγύπτιους να σου εξηγήσουν πόσο ωραία μυρίζει η άνοιξη.

Μια απλή έρευνα στο νετ δείχνει αρκετά...
http://www.amnesty.org/en/news/egypt-s- ... 2013-03-27
http://www.persecution.org/category/cou ... ast/islam/
http://www.worldwatchmonitor.org/2012/0 ... 0864.html/
https://en.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Islam

και για την ανοχή τους να θυμίσω:

"Laws prohibiting religious conversion run contrary to Article 18 of the Universal Declaration of Human Rights, (Συνθήκη που έχουμε στις αρχές μας επίσης, 2 φορές ψηφισμένη και στο συνέδριο και σε ψηφοφορία)which states:
"Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance."

Όποιος διαβάσει είτε το Κοράνι, είτε τα Χαντιθ θα δει μόνος του κατά πόσο είναι ανεκτικοί ή όχι.

Η απόφαση πάρθηκε θα κοστίσει περίπου 846.000 ευρώ και λένε ότι δε θα έχει μιναρέ, για αρχιτεκτονικούς λόγους :lol: (Ζανή, Γιώργο, τι λέτε?)

Ξέρω ότι για το συγκεκριμένο υπήρξε επίσημη πρόταση να αναλάβει τη χρηματοδότηση η Τουρκιά (το οποίο απορρίφθηκε από την εδώ κοινότητα μουσουλμάνων) καθώς και αρχικά να γίνει όλη η ανέγερση από τη Σ. Αραβία σε συνεργασία με κολοσσό αραβική κατασκευαστική που εδρεύει (headquorters) στην Αθήνα, σε εκείνη την πρόταση μιλούσαν για ολικό μουσουλμανικό κέντρο, το μεγαλύτερο στον κόσμο μετά τη Μέκκα, κάπου χάθηκε αυτή η πρόταση. Το ίδρυμα Λάτση επίσης, ο επίσημος χρηματοδότης εγκεκριμένης Ελληνικής μετάφρασης του κορανίου, είχε λόγο...
http://www.latsis-foundation.org/gr/19/ ... oseis.html και http://www.latsis-foundation.org/megazi ... reloader=1

Βασίλη μια που ρώτησες πια είναι η θέση του καθένα μας, μπορώ να σου πω την δικιά μου:

Δεν έχω πρόβλημα ως πειρατής με καμία θρησκεία, και συμφωνώ απόλυτα με τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου ,έχω πρόβλημα με τα χρήματα που ξοδεύει το κράτος για οποιαδήποτε θρησκεία, όμως.

Ως άτομο, προσωπικά, και όχι πολιτικά, έχω ένα θεματάκι με το Ισλάμ, ...ψέματα! έχω θέμα με το Ισλάμ, ...καλύτερα! έχω θεματάρα με το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι πολιτικοθρησκευτικό, δε μιλάω για τους απλούς μουσουλμάνους.
Δε νομίζω να ζούσα πάνω από μισάωρο σε κάποιο Ισλαμικό (δεν είπα μουσουλμανικό) κράτος, θα μου πεις θα χαιρόταν αρκετοί εδώ, αλλά δε γαμείς...

[edit]
Για τα νεκροταφεία, επιτέλους πρέπει να πάψουν να είναι θρησκευτικό μονοπώλιο! και τα βαφτίσια και οι γάμοι και όλα τα σχετικά.
Μόνο το κράτος πρέπει να δίνει ληξιαρχικές πράξεις, γέννηση, γάμος, θάνατος και να είναι υποχρεωτικά για ολους τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ονοματοθεσία, γάμος, ταφή.
ΑΝ θέλει κάποιος να κάνει και θρησκευτικά, γούστο του, καπέλο του, αλλά να μη μπλέκει το κράτος σε αυτό, εξτραδάκι δικό του να είναι.
[/edit]
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

JudgeD

Δημοσίευσηαπό JudgeD » 17 Απρ 2013, 14:12

Τα θρησκευτικα ζητηματα εχουν εν πολλοις λυθεί. Εκκρεμοτητες υπαρχουν σε λιγα μονο ζητηματα
που πολυ συχνα μαλιστα λυνονται δικαστηριακα.

Νομιζω ότι το θεμα ειναι πιο πολύ κοινωνικό παρά νομικό.

Και εξηγούμαι. Γιατι ολοι κανουν θρησκευτικους γαμους, βαφτισια κηδειες, ενω επιτρεπονται τα αντιστοιχα πολιτικα?
Γιατι ενω νικησε πολιτικα και στρατιωτικα η Δεξια, στην Μεταπολιτευση θριαμβευσε ιδεολογικα η Αριστερα?

Η απαντηση ειναι μια. Ο Ελληνας μετα την καταστροφη της Κυπρου αγεται και φερεται.
Ειναι ερμαιο των εντυπωσεων, των μεσων και των ακραιων δυνατων φωνων.
Δεν εχει πολιτικες πεποιθησεις οπως οι παλιοτεροι. Εχει περισσοτερη πληροφορια, αλλα δεν εχει αποψη (τεκμηριωμενη).
Ο ογκος της πληροφοριας ειναι ανεπεξεργαστος και δεν πιστευει σε κατι, αλλα μονο στο προσωπικο του βραχυπροθεσμο συμφερον.

Ετσι ειναι και φουλ αντιμνημονιακος, ξερει οτι η χωρα του καταστρεφεται, αλλα στις κρισιμες στιγμες
ψηφιζει τους δημιους του για μια μικρη αλλα σιγουρη αναστολη της εκτελεσης από το απόσπασμα.
Οι ντουφεκιες των αλλων εκτελουμενων δεν τον συγκινουν. Κανει οτι μπορει για να μην ερθει η σειρα του
οσο και αν η λογικη λεει οτι καποτε θα ακουστει μια τουφεκια και γι αυτον.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 11 και 0 επισκέπτες