Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Δημοσίευσηαπό omissman » 31 Μαρ 2013, 18:00

Μετά από την παρότρυνση του mankasp και με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Falkvinge , ανεβάζω εδω μια ανάλυση της Κυπριακής κρίσης με την ελπίδα οτι μια πιο ψύχραιμη ματιά θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα βαθύτερα και πραγματικά αίτια της σύγχρονης κυπριακής κρίσης.

Χωρίς να διαφωνώ με την επισήμανση της απόλυτης έλλειψης διαφάνειας - η οποία αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και την οποία άλλωστε στηλιτεύουν σχεδόν όλοι οι σχολιαστές (από τους Financial Times και τον Economist μέχρι το ΒΗΜΑ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) - στο κυπριακό τραπεζικό "σύστημα" , θεωρώ υποχρέωσή μου να τονίσω κάποιες "λεπτομέρειες" που δεν συμφωνούν με τη "γενική εικόνα" , τουλάχιστον όπως την παρουσιάζει στο άρθρο του ο Falkvinge.

Με δυό λόγια, ενώ είναι βέβαιο ότι αρκετές επιχειρήσεις - μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές οι οποίες είχαν εμπορική δραστηριότητα στο νησί - πλήττονται από την επιλεγείσα καταστροφική, για τους λόγους που αναφέρονται συστηματικά στην παραπάνω ανάλυση - δεν είναι ακριβές ότι οι καταθέσεις τους αποτελούσαν αποκλειστικά κεφάλαια κίνησης και μισθοδοσίας.

Απλούστατα διότι συνήθως οι επιχειρήσεις δεν διακρατούν σε καταθετικούς λογαριασμούς τέτοια κεφάλαια , παρά μόνον σε λογαριασμούς όψεως στους οποίους οι κινήσεις γίνονται το πολύ μέσα σε 2 ~ 3 ημέρες. Φαίνεται ότι υπάρχουν πράγματι εταιρείες οι οποίες κατελήφθησαν εξ απίνης από την εξοργιστική αυτή "λύση" και έχασαν κεφάλαια κίνησης που μόλις είχαν καταθέσει για άμεση χρήση (π.χ. μισθοδοσία δεκαπενθημέρου, εξόφληση επιταγών προμηθευτών κλπ).

Είναι όμως κάπως παράδοξο να υποστηρίζεται αυτό για το σύνολο των εταιρειών, όταν στους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" των οικονομικών και εμπορικών εξελίξεων, είναι γνωστό τουλάχιστον από τις αρχές του 2013 ότι συζητιόταν η λύση του κουρέματος των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών. Παρά τις επανειλημμένες και έντονες διαψεύσεις των εκπροσώπων των τραπεζών, αλλά και αυτού ακόμη του νέου υπουργού οικονομικών της Κύπρου Μ.Σαρρή, γνωστού μέλους του "σκληρού" κυπριακού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είχε ήδη διαμορφωθεί για την τύχη των καταθέσεων.

Παράλληλα, από τα σταδιακά δημοσιευόμενα στοιχεία, φαίνεται ότι αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούσαν τις κυπριακές τράπεζες για το "παρκάρισμα" σε προθεσμιακούς λογαριασμούς των ανενεργών κεφαλαίων τους εξ αιτίας των εξαιρετικά υψηλών επιτοκίων που απολάμβαναν. Κατά το Δεκέμβριο 2012 - Ιανουάριο 2013 τα επιτόκια βραχυχρόνιων καταθέσεων είχαν διαμορφωθεί στα ύψη του 4,90 % ~ 5,20% !!! Συγκριτικά τα αντίστοιχα επιτόκια των ελληνικών λογαριασμών μετά βίας πλησίαζαν το 3,6% για μακροχρόνιες δεσμεύσεις όμως, ενώ οι λογαριασμοί όψεως έχουν , όπως είναι γνωστό , μηδενικά επιτόκια.

Αυτά τα ολίγα για να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης και να μη κάνουμε "εύκολες" γενικεύσεις.

Να μη ξεχνάμε δε οτι η απληστία είναι ο χειρότερος σύμβουλος των κακών επιχειρηματιών.

Τα υπόλοιπα στην ανάλυση που επισυνάπτεται, για τη συγγραφή της οποίας χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και εκτεταμένες αναφορές από τις πηγές που αναφέρονται στο τέλος, ενώ για τις κριτικές παρατηρήσεις είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο υπογράφων,
οπότε ...βαράτε ελεύθερα 8-)
Συνημμένα
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της Κύπρου.odt
(84.21 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 237 φορές
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Re: Μερικές αλήθειες για την Κύπρο

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 31 Μαρ 2013, 18:12

Μια ληστεία όσο "δικαιολογημένη/αιτιολογημένη" και "απαραίτητη/σωτήρια" και να είναι, παραμένει πάντα ληστεία.-
Όλα τα άλλα είναι "προφάσεις εν αμαρτία"

:|
здравствуйте

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 31 Μαρ 2013, 18:44

Σίμο,

διάβασον μεν, πάταξον ...δεν :D

Το ότι είναι ληστεία δεν συζητείται. Για την ακρίβεια πρόκειται περί δήμευσης.
Απλώς κάποιοι επιχειρηματίες την πάτησαν, αν και ειχαν χρόνο να πάρουν τα μέτρα τους.

Αυτό όμως (η ληστεία) ισχυει πολυ περισσότερο για τα ασφαλιστικά ταμεία, το Πανεπιστήμιο, την εκκλησία κλπ αν και νομίζω οτι εχει αποφασιστεί πλέον να εξαιρεθουν απο το κούρεμα.

Το κεντρικο ζήτημα είναι ότι η "λυση" που επελέγη μετα το "ηρωϊκό" ΟΧΙ των κοντόφθαλμων κυπρίων βολευτών, είναι μεν ευεργετική για τους μικροκαταθέτες αλλά καταστροφική για τους καταθέτες της Λαϊκής τράπεζας στο σύνολό τους, και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις.

Κάνε τον κόπο να διαβάσεις την ανάλυση και θα καταλάβεις γιατι η κυπριακή ελιτ εξουσίας επέλεξε την καταστροφή μιας τράπεζας, στην οποία σημειωτέον ΔΕΝ ήταν παρκαρισμένα σημαντικά ρωσικά κεφάλαια, τα οποία προτιμούσαν την τρ. Κύπρου.

Το ζήτημα της συμμετοχής των μεγαλοκαταθετών στην απόσβεση των τραπεζικών χρεών δεν ειναι καινούργιο. Το ζητούσε ο ...τΣυριζα με επιμονη απο την αρχη της κρίσης . Ομοίως και διάφοροι λαλίστατοι οικονομολόγοι - δημοφιλείς δημόσιες περσόνες - και οχι χωρις επιχειρήματα !
Τι συνέβη λοιπόν και ξαφνικά ανέκρουσαν πρύμναν (οι συριζαίοι, οχι οι οικονομολόγοι) ;;;

Δυστυχώς τα πράγματα δεν ειναι άσπρο / μαύρο και μόλις τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων στην Κύπρο, από το οποίο έχουμε να μάθουμε πολλά.

Ξέρω οτι οι πειρατες δεν αρέσκονται να διαβάζουν μεγάλα κείμενα, :mrgreen: προτιμώντας τα σύντομα, εύπεπτα, συνθηματολογικά άρθρα των guru που εχουν για ολα μια εύκολη εξήγηση, χωρις φυσικά να κάνουν τον κόπο να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία...

Οπλιστείτε με υπομονή όμως και θα αποζημιωθείτε.
Είναι ένα εύκολο κείμενο, χωρίς πολλούς τεχνικούς όρους, που διαβάζεται σαν παραμύθι ! :)

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 31 Μαρ 2013, 21:00

omissman, ευχαριστώ για την μαζεμένη ανάλυση. Αν συμφωνείτε και οι άλλοι θα μπορούσε να βγει στο παπαγαλάκι - ίσως με κάποια "επικοινωνιακή" επιμέλεια του στυλ γραφήματα για το κομμάτι "η Κύπρος με αριθμούς";

Έχω μια παρατήρηση για τα 2 ιστορικά "όχι" που αναφέρεις:
1. Νομίζω ότι είναι άκομψος ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων του 1963 – και δεν είναι ακριβώς “όχι” με την έννοια ότι οι συμφωνίες δοκιμάστηκαν στην πράξη πριν ο Μακάριος επιχειρήσει να αλλάξει τα “13 σημεία”. Οι ομοιότητες βέβαια υπάρχουν στο ότι, όπως αποδείχθηκε όμως αρκετά χρόνια αργότερα, το τότε “plan B” δε δούλεψε και έγινε η αφορμή για παγίωση χειρότερης κατάστασης.
2. Η αλλαγή στάσης του Παπαδόπουλου με αυτό το “άλλο λέμε έξω άλλο λέμε μέσα” μπορεί όντως να θεωρηθεί εξαπάτηση των τότε Ευρωπαίων συνομιλητών, αλλά τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε με δημοψήφισμα για το οποίο είχαν προηγηθεί ικανές αναλύσεις και δεν ήταν απόφαση “εν βρασμώ ψυχής” του κοινοβουλίου μέσα σε ένα βράδυ. Και πάλι βέβαια δεν υπήρχε ικανό plan B.

Αυτό που ακόμα δεν έχω ξεκάθαρο αλλά σιγά σιγά προκύπτει από το κείμενό σου είναι αν μπορεί να γίνει επιμερισμός του προβλήματος σε σχέση με συγκεκριμένα γεγονότα. Δηλαδή, το "πακέτο διάσωσης" των 17 δις πραγματικά θα μειωνόταν κατά 2 δις αν είχε αποφευχθεί η καταστροφή στο Μαρί - ή αυτό έχει "καλυφθεί" από το Ρωσικό δάνειο (που άλλωστε δε θα είχαμε Ρωσική "βοήθεια" όπως είδαμε) και δεν εμπλέκεται στο τραπεζικό πρόβλημα εκτός από την αύξηση του Δημοσίου χρέους ; Η συμμετοχή στο ελληνικό PSI πόσο εκτός πέταξε τις κυπριακές τράπεζες και πόσο καθοριστικό ήταν; Η ανεπάρκεια βέβαια της πολιτικής ελίτ είναι ξεκάθαρη απ' όποια μεριά και να το πιάσεις... Οι δε πολίτες που είχαν στηρίξει τη μισή οικονομία της χώρας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι αστείο να πιστεύουν ότι το ΑΚΕΛ είναι κομμουνιστικό κόμμα...

Ένα θέμα στο οποίο δεν εμβαθύνεις είναι η στάση της Ελλάδας στο ζήτημα. Πέρα από το ανέκδοτο "όταν στην Ελλάδα υπάρχει χούντα την πληρώνει η Κύπρος", πόσο θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στο πρόβλημα; Και εδώ η πολιτική ελίτ είναι για γέλια - οι μεν άφαντοι οι δε με ουτοπικές προσεγγίσεις, με αλληλοκατηγορίες γυμνασιακού επιπέδου και χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση για το θέμα (τουλάχιστον στο προσκήνιο). Πώς αξιολογείς την αγορά των εδώ υποκαταστημάτων από τον Σάλλα; Αφαίρεσε ζημιές από την Κύπρο ή της στέρησε προοπτικές βελτίωσης της συμφωνίας; Στην πρώτη περίπτωση, το μόρφωμα Πειραιώς-Αγροτική-Κυπριακές πόσες χρεοκοπημένες τράπεζες σηκώνει (φαντάζομαι όσες ο ελληνικός μηχανισμός στήριξης θέλει); Στη δεύτερη, γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο;

Τελευταίο... Τι νομίζεις για τις προτάσεις που ακούγονται για έξοδο της Κύπρου από το Ευρώ; Και εννοώ δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο και όχι τις κραυγές ελληνικών κομμάτων που θέλουν η Κύπρος να κάνει την επανάσταση που δεν έκανε η Ελλάδα.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 01 Απρ 2013, 00:18

@ dizzyk

αφου εκατσα σαν ΜΑΛΑΚΑΣ και έγραψα μια αναλυτική απάντηση στις εποικοδομητικές παρατηρήσεις σου, για τις οποίες και σε ευχαριστώ , πληκτρολογώντας σχεδόν μια ολόκληρη ώρα ,

μόλις πάτησα την "υποβολή" το ηλίθιο αυτό forum

έσβησε τα πάντα και μου ζήτησε να ξανασυνδεθώ !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Αει σιχτήρ, καλά κάνω και τα γράφω πρώτα σε κειμενογράφο και μετά κοπι-πέιστ !

sorry αλλα δεν εχω καμμια διάθεση να τα ξαναγράψω τωρα, ισως αυριο που θαχω ξενευριάσει.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 01 Απρ 2013, 00:21

session timeout λέγετε... και έχει επιλογή όταν συνδέεσαι να σε κρατάει συνδεδεμένο. 8-)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 01 Απρ 2013, 00:30

Έχω την εντύπωση/αίσθηση ότι, η κατά τα άλλα καλώς γενόμενη υπερ-ανάλυση της κατάστασης, της μαύρης κι άραχνης κατάστασης, σχεδόν σε όλη την Νότια Ευρώπη, το μόνο αποτέλεσμα που θα βγάλει είναι ακριβώς μόνο αυτό: "η κατάσταση είναι μαύρη, κατάμαυρη και άραχνη"!!!

Οι διαπιστώσεις των "κακώς εχόντων" πραγμάτων όμως ΔΕΝ καταλήγει σε απαντήσεις ή/και προτάσεις προς την καλυτέρευση (για διόρθωση δεν γίνεται καν λόγος, επειδή είναι "beyond repair" το όλο πανηγύρι, απλά περιμένουμε την ολοσχερή κατακρήμνιση του όλου οικοδομήματος, αργά αλλά σταθερά).

Δεν βλέπω να βάζουμε το όποιο βάρος μας πάνω στην έρευνα και εύρεση Θέσεων και Προτάσεων για να δώσουμε ως κόμμα.

Και είναι και λίγο περίεργο... Έχουμε όλη την γνώση και την ικανότητα να αναλύουμε διεξοδικά και υπεραναλυτικά τα θέματα της κρίσης και ταυτόχρονα αδυνατούμε να βάλουμε κάτω 5-10 πράγματα και να τα θέσουμε ως προτάσεις για τους Πειρατές!!!

Πραγματικά μένω έκθαμβος από την ισχνή παντοδυναμία μας στην μεθ' όλων των εξηγήσεων, επεξηγήσεων και εμπεριστατωμένων αναλύσεων της αλήθειας και από προτάσεις και θέσεις ένα μεγάλο μηδενικό!!!

Ok, το κατάλαβα, για το ποιος φταίει, πότε έφταιξε, πως έφταιξε και όλα τα σχετικά... Ε, και;

Είναι σαν αυτό που προσπάθησε να εξηγήσει/δικαιολογήσει ο ωραίος-αλλά-κενού-περιεχομένου βουλευτής της ΝΔ, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, προχθές στην Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ.
Είπε το εξής απίθανο: "Για την κατάσταση στην Ελλάδα, φταίει (άκουσον άκουσον ραγιά για να μαθαίνεις την αλήθεια) το ότι με την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ως κράτος και οι Έλληνες ως λαός, δεν πέρασαν από μια νορμάλ διαδικασία εξέλιξης, που θα τους έφερνε με φυσιολογικό τρόπο/τριβή σε μια σύγχρονη κρατική οργάνωση, όπως τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αντ' αυτού "πηδήξαμε" από τον ραγιαδισμό στον ευρωπαϊσμό, απότομα και γρήγορα χωρίς ζύμωση..." (δεν συνεχίζω γιατί κρανιοεγκεφαλίζομαι άσχημα)

Άρα, δεν φταίνε οι όποιες κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, της μετά την επανάσταση πολιτικής και κυβερνητικής μας ιστορίας (εννοώντας και μετά την μεταπολίτευση, βεβαίως βεβαίως) αλλά η "κακία μας μοίρα" να πάμε από τους τεμενάδες στα ευρωπαϊκά σαλόνια... Και να σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον ψηφίζουν (αυτόν και τους ομοτράπεζους του) και τον βγάζουν βουλευτή, ανελλιπώς εδώ και τόσα-όσα χρόνια, τον κύριο (παπα-)Άρη!!! :evil:

Τεσπά, γέμισα και εγώ το "σεντόνι" μου, έτσι να βγάλω το άχτι μου...

Επιστρέψατε εις τους καναπέδες και στον διαλογισμόν/εσωτερικόν τουρισμόν...
Ωωωωωωμμμμμμμμμμμμ, Ωωωωωωωμμμμμμμμμμμμ....
:|
здравствуйте

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 01 Απρ 2013, 03:44

Αγανάκτησες φίλε μου ?
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν μπορώ να παράγω θέσεις και πρόγραμμα, οι γνώσεις μου είναι μικρές και εγώ κάτω του μετρίου.
Οι επαϊοντες έχουν τις λύσεις, απλά ξεκουράζονται για να έχουν μεγαλύτερη δύναμη, να πάρουν μεγαλύτερη φόρα αύριο.
Έχουν άποψη για τα πάντα, αλλά που να ασχολούμαστε βρε αδερφέ τώρα, έχουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα, ας τα κάνουν οι άλλοι !
Είμαστε πολύ καλοί για κριτική, απόψεις, γνώμες, συμπεράσματα, αλλά και για να συζητάμε, σχολιάζουμε, ενίοτε να βρίζουμε, χλευάζουμε, μεμφόμαστε ή απλά γράφουμε στο φόρουμ ή και απέχουμε.

Σε φιλολογική λέσχη και περιπατητικό όμιλο όπως ξέρεις καλά μου είναι αδύνατο να συμμετέχω. Διάλεξα να καταπιαστώ με ΚΟΜΜΑ και όσο και αν επιμένεις, γνώμη δεν μου αλλάζεις, ότι εδώ είναι ΚΟΜΜΑ.
Πες με λαϊκιστή, παλαιοκομματικό, ξεπερασμένο ή ότι βρίσκομαι σε λάθος κόμμα, όπως πιστεύουν πολλοί εδώ μέσα, αλλά είμαι παρών, έχω άποψη, δεν κρύβομαι, δεν απέχω και μιλάω ακόμα ! Προσπαθώ να βοηθήσω όπου μπορώ, όσο αντέχω και να μην δημιουργώ τριβές και να υφαίνω ίντριγκες.
Έχω το χρόνο και την τύχη (να πω ? ) να περιδιαβαίνω στα ψηφιακά μέσα του κόμματος ώρες αμέτρητες, μακάρι να είχα και τις γνώσεις. Απογοήτευση ! Νιώθω μόνος, ο μοναδικός επιζών σε ένα απέραντο κενό σύμπαν.
Δεν κρύβω ότι θέλω κάτι πολύ περισσότερο από τις διαολεμένες 3 αρχές και δεν είμαι ο μόνος, αλλά παντού ερημιά. Μάταια ! όλοι περιμένουν να ωριμάσει το φρούτο να πέσει. Κανείς δεν σκέφτεται ότι χρειαζόμαστε σκάλα να ανέβουμε στο δέντρο. Και αν δεν έχουμε να φτιάξουμε !(σκάλα) ή ακόμα να φυτέψουμε το δέντρο !
Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να έρθει ο γειτονικός αγρότης να μας προσφέρει την δικιά του σκάλα ή το πανέρι με τα φρούτα χωρίς εμείς να ιδρώσουμε για κάτι.

Τέλος πάντων, άλλη μία φορά τα γράφω για να τα διαβάσω εγώ.
Συγχώρα με που σου μιλάω σε δεύτερο ενικό, ξέρω ότι είσαι καλοπροαίρετος μαζί μου και να σου θυμίσω ότι όλα ζώα της γης και όλα τα πετεινά του ουρανού, τόσο ανόμοια και αντίπαλα μεταξύ τους χώρεσαν στην ίδια κιβωτό.

Υ.Γ. Μιλάω σε εσένα (ξέρεις εσύ) για να ακούσουν όλοι, αλλά φεϋ, πάλι αγανακτισμένο θα με πουν ! Είμαι ! Μόνο με την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα. Εγώ έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσω όσο αντέξω. Ίσως μέχρι το τέλος.
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 01 Απρ 2013, 10:00

@mesitiko + @simos, Δεν καταλαβαίνω τι λύση/πρόταση περιμένετε και γιατί πρέπει να δώσουμε μια. Η λύση υπάρχει και είναι τα μνημόνια που υπογράφονται. Κακώς η καλώς και όσο και αν πονάει αυτή είναι η μόνη λύση για εμένα. Η δική μας η δουλεία πιστεύω είναι να φροντίσουμε να εφαρμοστούν αυτά που η Ελλάδα υπέγραψε στο σύνολό τους, διάφανα και αξιοκρατικά.

Εγώ ως πειρατής ψηφίζω υπέρ μνημονίων, ΕΚΤ, ΔΝΤ κτλ.... τουλάχιστον είναι μια λύση. Αν κάποιος βρει κάποια καλύτερη ας την πει και βλέπουμε.
https://twitter.com/e_kastrinakis

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 01 Απρ 2013, 11:09

Δεν κρύβω ότι θέλω κάτι πολύ περισσότερο από τις διαολεμένες 3 αρχές και δεν είμαι ο μόνος, αλλά παντού ερημιά.

Δεν είναι αντιφατικό αυτό που λες? Που είναι όλοι αυτοί που θέλουνε να λύσουνε τα πάντα όλα και ποιος τους εμποδίζει? Άρα μάλλον είσαι μόνος.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες