Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ...

baskin έγραψε:Είσαι κακός, αλλού μάλλον τον διαγράφουν, εδώ του μιλάμε, του κάνουμε πλάκα, του λέμε διάφορα. Που αλλού θα βρει τόση αγάπη;
baskin έγραψε:Είσαι κακός, αλλού μάλλον τον διαγράφουν, εδώ του μιλάμε, του κάνουμε πλάκα, του λέμε διάφορα. Που αλλού θα βρει τόση αγάπη;
baskin έγραψε:iznogood έγραψε:
πάμε ξανά. Προτείνω αντικατάσταση του:5.8 Η ιδιότητα του μέλους του κόμματος μπορεί να αρθεί με αιτιολογημένη απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας, εφ’ όσον η συμπεριφορά του μέλους δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος ή σε μέλη ή βλάπτει την εικόνα του κόμματος.
με το :5.8 Η ιδιότητα του μέλους του κόμματος μπορεί να αρθεί με αιτιολογημένη απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας, και ΜΟΝΟ εφόσον οι πράξεις ή τα λεγόμενα του μέλους είναι παράνομα ΚΑΙ θέτουν σε κίνδυνο την νομιμότητα του κόμματος.
αυτή είναι η πρότασή μου.
Αν είσαι εκλεγμένος εκπρόσωπος του κόμματος και καταδικαστείς για filesharing, δεν θέτεις σε κίνδυνο την νομιμότητα του κόμματος άρα δεν διαγράφεσαι.
Η συνέχεια του άρθρου 5.8, δηλαδή η πρόταση για την καταδίκη από διαφθορά που προβλέπεται από τον ΟΗΕ άρθρο 3452346536 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ!
Ρώτα αυτούς που την βάλανε να σου εξηγήσουν τι εννοούν.
Τώρα που την βλέπω, βλακεία μου φαίνεται, να την διαγράψουμε και αυτή για καλό και για κακό;
Με την ευαλφάλεια στην οποία αρέσκονται οι ξένοι, ποτέ δεν ξέρεις πως θα ορίσουν την διαφθορά.
Πάμε ξανά. Πως ορίζεται ο "κίνδυνος της νομιμότητας του κόμματος"; Αν το filesharing είναι παράνομο και εγώ καταδικαστώ, τότε το κόμμα θα κατηγορηθεί ότι υποθάλπει καταδικασμένο εγκληματία. Το ίδιο θα συμβεί κι αν κάνω φόνο. Για το νομικό σύστημα που θα με καταδικάσει είναι το ίδιο και το αυτό, ασχέτως πως το βλέπουμε εμείς.
baskin έγραψε:Και ενώ φαντάζομαι ότι στην περίπτωση του φόνο θα συμφωνήσεις ότι "τίθεται σε κίνδυνο η νομιμότητα του κόμματος", στην περίπτωση του filesharing είναι προσωπική σου κατάταξη ως προς την βαρύτητα του πηδήματος του ψίλου; Σε πληροφορώ ότι ο ιδιοκτήτης του Megaupload αντιμετωπίζει ποινή μεγαλύτερη από δολοφόνο. Άρα έχουμε θέμα του πως θα ορίσουμε την παρανομία, με ποια κριτήρια (τα νομικά ή τα δικά μας).
Τέλος η ιδιότητα του μέλους αίρεται αν αυτό καταδικαστεί αμετάκλητα για για διάπραξη αδικημάτων που προβλέπονται από τη διεθνή συνθήκη κατά της διαφθοράς (Γ.Σ ΟΗΕ , 58/4, 31 Οκτωβρίου 2003).
iznogood έγραψε:Στο ξαναλέω, αν καταδικαστείς για filesharing που έκανες στο σπίτι σου, δεν βάζεις σε κίνδυνο την νομιμότητα του κόμματος.
Αν κατεβάζεις από την dsl του συνεδρίου, την βάζεις.
Ξέρεις τι είναι υπόθαλψη εξκληματία; Μάλλον δεν ξέρεις γιαυτό λες αυτά που λες. Υπόθαλψη σημαίνει να προστατεύεις τον εγκληματία, να τον κρύβεις και να συμμετέχεις έμεσα στο έγκλημα ή να φυλάς το προϊον του εγλήματος. Υποθαλψη δεν είναι να τον υποστηρίζεις ιδεολογικά, και φυσικά υπάρχουν σωματεία και κόμματα που δέχονται καταδικασμένους σαν μέλη τους.
Μάθημα ελληνικά θα κάνουμε τώρα;
iznogood έγραψε:Όχι δεν τίθεται σε κίνδυνο η νομιμότητα του κόμματος , ακόμα και στην περίπτωση του φόνου, εκτός και αν διαπράξεις τον φόνο με την υπόθαλψη του κόμματος.
Rainmaker έγραψε:iznogood έγραψε:5.8 Η ιδιότητα του μέλους του κόμματος μπορεί να αρθεί με αιτιολογημένη απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας, και ΜΟΝΟ εφόσον οι πράξεις ή τα λεγόμενα του μέλους είναι παράνομα ΚΑΙ θέτουν σε κίνδυνο την νομιμότητα του κόμματος.
Έχω ερωτήσεις: πες ότι σ' έχω μαγνητοφωνήσει (παράνομα) και μιλάς για κινήσεις εις βάρος μελών ή του κόμματος
1) μπορώ να το καταθέσω στην επιτροπή;
2) θέτει σε κίνδυνο την νομιμότητα του κόμματος;
3) Εγώ (μαγνητοφώνησα) εχω υποπέσει σε ποινικό αδίκημα διαγράφομαι από το κόμμα;
4) Δεν θα πρέπει η επιτροπή ν' αποφασίσει υποκειμενικά;
ΥΓ: υπάρχουν κι αλλες πολλές ερωτήσεις που μπορουν να δημιουργηθούν.
iznogood έγραψε:Τέλος η ιδιότητα του μέλους αίρεται αν αυτό καταδικαστεί αμετάκλητα για για διάπραξη αδικημάτων που προβλέπονται από τη διεθνή συνθήκη κατά της διαφθοράς (Γ.Σ ΟΗΕ , 58/4, 31 Οκτωβρίου 2003).
Αντί να ασχολείστε με μένα, γιατί δεν ρωτάτε αυτούς που έβαλαν αυτή την φράση στο καταστατικό τι εννοούν;
baskin έγραψε:iznogood έγραψε:Στο ξαναλέω, αν καταδικαστείς για filesharing που έκανες στο σπίτι σου, δεν βάζεις σε κίνδυνο την νομιμότητα του κόμματος.
Αν κατεβάζεις από την dsl του συνεδρίου, την βάζεις.
Ξέρεις τι είναι υπόθαλψη εξκληματία; Μάλλον δεν ξέρεις γιαυτό λες αυτά που λες. Υπόθαλψη σημαίνει να προστατεύεις τον εγκληματία, να τον κρύβεις και να συμμετέχεις έμεσα στο έγκλημα ή να φυλάς το προϊον του εγλήματος. Υποθαλψη δεν είναι να τον υποστηρίζεις ιδεολογικά, και φυσικά υπάρχουν σωματεία και κόμματα που δέχονται καταδικασμένους σαν μέλη τους.
Μάθημα ελληνικά θα κάνουμε τώρα;
Να κάνουμε και μάθημα ελληνικών γιατί εμείς οι πτωχοί το πνεύματι, μάλλον το χρειαζόμαστε.
Ωραία, κατεβάζω παράνομο (σύμφωνα με τον νόμο) περιεχόμενο από την dsl του συνεδρίου γιατί βαρέθηκα να ακούω τους μαλάκες που μιλάνε. Το κόμμα λοιπόν, που σημειωτέων είναι υπέρ του filesharing (μάλλον καλύτερα κατά της ποινικοποίησης του) με διαγράφει γιατί του την πέσανε οι ηλεκτρονικόμπατσοι και δεν θέλει να μπλέξει.
Το έπιασα; Αυτό εννοείς;
baskin έγραψε:iznogood έγραψε:Όχι δεν τίθεται σε κίνδυνο η νομιμότητα του κόμματος , ακόμα και στην περίπτωση του φόνου, εκτός και αν διαπράξεις τον φόνο με την υπόθαλψη του κόμματος.
Συνεχίζω να ζορίζομαι να διακρίνω "τον κίνδυνο της νομιμότητας του κόμματος". Πρέπει να κάνω και το φόνο στο συνέδριο;
iznogood έγραψε: Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σε διαγράψουν δεν σε διαγράψουν, ανκάνεις φόνο θα φας ισόβια και θα ησυχάσει το κόμμα από εσένα μια και καλή.
baskin έγραψε:iznogood έγραψε: Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σε διαγράψουν δεν σε διαγράψουν, ανκάνεις φόνο θα φας ισόβια και θα ησυχάσει το κόμμα από εσένα μια και καλή.
Ώπ σε πιάσαμε!!! Οι ποινές για το filesharing έχουν ξεπεράσει των φόνων. Άρα μήπως είμαι πιο επικίνδυνος για το κόμμα ως παράνομος downloader πάρα σαν αντεροβγάλτης;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες