baskin έγραψε:Ελπίδα τώρα είναι δηλαδή το ΟΧΙ στο μνημόνιο; Και ποιος σου είπε ότι δεν το αξιολογώ σαν σοβαρό πρόβλημα. Ακριβώς γι' αυτό δεν απαντάω με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Ενώ το ΟΧΙ (ή το ΝΑΙ) δεν είναι ευτελισμός; Το ευρώ ή δραχμή δεν είναι ευτελισμός; Που την είδες την προσπέραση;
Αν ΚΑΙ το ένα ΚΑΙ το άλλο είναι ευτελισμός για'σένα, τότε μάλλον δεν αφήνεις τίποτα απ'έξω, τα πάντα είναι ευτελισμός, σωστά; Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει!
Ελπίδα είναι για τον Έλληνα κάτι το οποίο από'δώ και πέρα θα βελτιώσει τη ζωή του και θα υποσχεθεί (και και θα κάνει πράξη) ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, απ'αυτό που επιφυλάσσει το μνημόνιο!
baskin έγραψε:Βεβαίως και είναι σοβαρότατα θέματα, γι' αυτό όλοι οι υπερμνήμονες και ακόμη περισσότερο οι αντιμνήμονες το έχουν ξεφτιλίσει σε μόδα. Γιατί απλά δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Προσπάθησα να σου δώσω μία διάσταση του θέματος και να σου πω ότι ΟΧΙ δεν καλύπτομαι από το ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο μνημόνιο, ούτε από το ΜΕΣΑ ή ΟΞΩ από το ευρώ, αλλά μάλλον δεν την πιάνεις γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να μπούμε και εμείς στο ίδιο trip.
ΔΕ με ενδιαφέρει τι έχουν κάνει μόδα οι αντί-υπέρ-μνήμονες (όπως τους αποκαλείς), και αν αυτοί δεν το παίρνουν στα σοβαρά πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;
ΔΕΝ καλύπτεσαι ούτε από το ΝΑΙ ούτε από το ΟΧΙ στο μνημόνιο; Υπάρχει και τρίτη άποψη; Διότι με την κοινή λογική είτε θα ψηφιζόταν ναι είτε όχι, δε μας δόθηκε τρίτη λύση νομίζω! Εσύ την είδες κάπου και δεν την είδε η υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη; Το "ΜΕΣΑ ή ΟΞΩ από το ευρώ" επίσης, πάλι δε σε καλύπτει; Βλέπεις τρίτη λύση; Να μας την πείς λοιπόν, εκτός αν τα θέματα αυτά τα θεωρείς πολύ "ποταπά" για να ασχοληθείς μαζί τους εφόσον είναι "της μόδας"!
baskin έγραψε:Θέλεις να τα πούμε χοντρά; Χέστηκα για αυτό που λένε "καλό του τόπου". Όσο δεν καταλαβαίνουν (όλοι οι ξαφνικοί "πατριώτες") ότι τόπος δεν υπάρχει χωρίς πλανήτη, εγώ θα χέζομαι για το "καλό του τόπου" και ναι είναι λαϊκισμός του ακραίου είδους και μπούρδα, μετά συγχωρήσεως.
Αν διαβάσεις τις τελευταίες γραμμές του post μου στο οποίο αναφέρθηκες, μιλάω για υγιή διάλογο και αντιπαράθεση, και όχι "να τα πούμε χοντρά", και όταν ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης τόσο χαμηλά, ο διάλογος χάνει κάθε νόημα! Μάλλον, ακούς μόνο τον εαυτό σου και την αντίθετη άποψη την εκλαμβάνεις ως ενοχλητικό θόρυβο και δεν είσαι εδώ μέσα για να βοηθήσεις στο κοινό συμφέρον αλλά για να εκφράσεις τη ματαιοδοξία και τον εγωισμό σου! Ελιζω να κάνω λάθος, αλλά η γλώσσα και το ύφος που χρησιμοποιείς αυτό δείχνει, και λυπάμαι!
Αν εσύ κύριε "χέστηκες" για το καλό του τόπου, πήγαινε να το πείς στις μητέρες που το παιδί τους λιποθυμάει στο σχολείο από την πέινα, και κρυώνει τη νύχτα στο σπίτι επείδη δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση! (Αλλά πάλι εδώ θα με πείς "λαϊκιστή", σωστά;)!
Νομίζω πολύς κόσμος, αντίθετα μ'εσένα, ΔΕ "χέστηκε" για τέτοια σοβαρά θέματα και δεν τα θεωρεί "μπούρδα" ούτε "λαϊκισμό του ακραίου είδους"!
Άν κάποιος θέλει να σώσει τον πλανήτη, πρέπει να σώσει πρώτα τον εαυτό του, μετά τη χώρα του και μετά να πάει παραπέρα! Αν εσύ και η χώρα σου βουλιάξεις, όσο καλές προθέσεις και να έχεις, ο πλανήτης δε θα πάρει ποτέ τη βοήθειά σου!
Αν δε μπορείς να το καταλάβεις αυτό, τότε λυπάμαι αλλά δε θα χάσω το χρόνο μου να το εξηγήσω περισσότερο!
baskin έγραψε:Μήπως να διερωτηθείς γιατί έχουμε απογοητευτεί από τους "Έλληνες".
Τέλος για τις συνεργασίες να σου πω, ότι δεν πιστεύω σε προεκλογικές συνεργασίες. Όταν έρθει η ώρα θεσμικά να κάνουμε δουλειά, τότε ναι να μιλήσουμε, να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε, αλλά αυτό είναι μετά τις εκλογές και όχι πριν.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κάνουμε συζήτηση και να μην παρεξηγήσεις, επιθετικές μου λέξεις ή εκφράσεις.
Από ποιούς Έλληνες έχεις απογοητευτεί ακριβώς; Γιατί νομίζω οι πολιτικοί "μας" αν και Έλληνες, για'μένα δεν αποτελούν παράδειγμα! Εγώ από τους Έλληνες γύρω μου έχω εντυπωσιαστεί, ειδικά τώρα τελευταία, και βλέπω την αξία τους! Οι πολιτικοί δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ή ποσοστό Έλληνα, και δεν τους λαμβάνω υπόψιν στην κρίση μου για το λαό της χώρας μου, και αν εσύ για κάποιο λόγο θέλεις να προβάλλεις ανθελληνικές απόψεις, καλύτερα να το κάνεις κάπου αλλού που θα σε ακούσουν!
Η συνεργασία είναι πάντα θεμιτή, είτε πρίν, είτε μετά τις εκλογές! Γιατί εσύ που θεωρείς τέτοια πράγματα ευτελή, τώρα ξαφνικά βάζεις ως ορόσημο τις εκλογές; Γιατί έχει νόημα για'σένα η συνεργασία μετά και όχι πρίν; Μήπως η εύκολη λύση θα είναι να ζητήσουμε συνεργασίες "μετά" εφόσον θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοί είναι οι "δυνατοί"; Αν βάζεις τέτοια θέματα. τότε βάζεις και υποψίες!
Καταλαβαίνω ότι κάνουμε συζήτηση, αρκεί να είναι η συζήτηση εποικοδομητική, και τα τελευταία σχόλια και των 2 μας δεν είναι και τόσο! Αντί να συζητάμε σοβαρά την πρόταση, μιλάμε σα να έχουμε κάτι να χωρίσουμε μεταξύ μας! Ελπίζω και οι 2 να συνετιστούμε και να συνεχίσουμε πιό ήρεμα και χωρίς αντιπαλότητα!