ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Perseas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Δημοσίευσηαπό Perseas » 17 Φεβ 2012, 15:32

kailor έγραψε:Κατά την προσωπική μού γνώμη δεν πρέπει να συνεργαστούμε με κανένα μικρότερο κόμμα. Έχουμε τις δικές μας απόψεις και ιδέες. Άμα κάποιος από άλλο κόμμα η ανεξάρτητος έχει τα ίδια ενδιαφέροντα ας έρθει με μας.

Ωστόσο για απόψεις περί οικονομία και παιδεία κλπ που δεν τα έχουμε με τον καιρό και γνωρίζοντας πραγματικά τι συμβαίνει μέσα στα Υπουργεία θα αποκτήσουμε τις δικές μας απόψεις , δεν χρειαζόμαστε κάποιο άλλο κόμμα να μας βοηθήσει.

Πολύ εγωιστικό το "... Άμα κάποιος από άλλο κόμμα η ανεξάρτητος έχει τα ίδια ενδιαφέροντα ας έρθει με μας"!
Δε νομίζω ότι οι προσωπικοί εγωισμοί έχουν θέση εδώ μέσα!

Και φίλε μου, αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις (είναι πολλά, το ξέρω) όλα τα παραπάνω, θα δείς ότι ΔΕΝ προτείνω να ζητήσουμε βοήθεια από κανέναν (άλλωστε, άλλο είναι η ανταλλαγή γνώσεων, και δε βλέπω πού είναι το κακό εκεί, και άλλο η βοήθεια, που ακόμα κι αυτή θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη αν κάποιος μας την προσφέρει), αλλά να συσπειρώσουμε ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Το να διασπαστεί ο κόσμος σε 1002 μικρές ομάδες δεν οδηγεί πουθενά, και θα τον κάνει αργά η γρήγορα να στραφεί αναγκαστικά στα μεγάλα κόμματα! ΠΡΕΠΕΙ ο κόσμος πάσει θυσία να συσπειρωθεί! Αλλιώς όλη η προσπάθεια θα πάει χαμένη!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 17 Φεβ 2012, 15:33

Perseas έγραψε:Αν διαβάσεις σωστά αυτά που γράφω, θα δείς ότι λέω "...αρκετοί όπως είπα ήρθαν εδώ ακριβώς λόγω της 'αντιμνημονιακής καψούρας' τους μεταξύ άλλων!", το οποίο σημαίνει ότι ναι μεν μας πονάει το μνημόνιο (και όποιος δεν το αξιολογεί ως σοβαρό πρόβλημα κάνει μέγα λάθος, εφόσον θα επηρεάζει τη ζωή μας για τα επόμενα 50 χρόνια περίπου, με πολύ επιεικείς υπολογισμούς), αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους φυσικά νοιαζόμαστε και αγωνιούμε και πολεμάμε!

Ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα ΤΩΡΑ, και αυτή τη στιγμή, από τις απόψεις που βλέπω εδώ μέσα, δε φαίνεται να μπορούμε να του τη δώσουμε με ρομαντισμούς και σχέδια για το απώτερο μέλλον!

Ελπίδα τώρα είναι δηλαδή το ΟΧΙ στο μνημόνιο; Και ποιος σου είπε ότι δεν το αξιολογώ σαν σοβαρό πρόβλημα. Ακριβώς γι' αυτό δεν απαντάω με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

Perseas έγραψε:Νομίζω ότι το να ευτελίζουμε κάποια θέματα τα οποία άλλαξαν άρδην τον τρόπο και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων δεν είναι σωστό! Δε μιλάμε εδώ για μόδα, δυστυχώς δεν πρόκειται για μόδα που θα περάσει έτσι απλά! Το θέμα του μνημονίου είναι ΠΟΛΥ σοβαρό και το θέμα επιστροφής στη Δραχμή ακόμα σοβαρότερο όπως έχουν έρθει τα πράγματα! Και ως παράταξη, νομίζω πρέπει να έχουμε θέση ΚΑΙ σε αυτά τα θέματα και να μην τα προσπερνάμε επειδή τα θεωρούμε "μόδα"!
Αν δηλαδή επαναληφθεί μια συνέντευξη στελεχών του κόμματος σε ραδιόφωνο ή οπουδήποτε αλλού, και τα στελέχη ρωτηθούν για τα θέματα αυτά,και η απάντησή τους είναι ότι πρόκειται για "μοδάτα" θέματα, τότε μάλλον το χάσαμε το "παιχνίδι" και την υποστήριξη του κόσμου! Πρόκειται για σοβαρότατα θέματα, ίσως και επικίνδυνα όπως λές φίλε μου, αλλά ακριβώς γι'αυτό το λόγο πρέπει να ασχοληθούμε κι εμείς σοβαρά μαζί τους! Δε λέω να "εγκλωβιστούμε" μόνο σε αυτά τα θέματα, αντίθετα, πρέπει να ασχοληθούμε με όλα τα σημαντικα, όσο αυτό είναι δυνατό!

Ενώ το ΟΧΙ (ή το ΝΑΙ) δεν είναι ευτελισμός; Το ευρώ ή δραχμή δεν είναι ευτελισμός; Που την είδες την προσπέραση;

Βεβαίως και είναι σοβαρότατα θέματα, γι' αυτό όλοι οι υπερμνήμονες και ακόμη περισσότερο οι αντιμνήμονες το έχουν ξεφτιλίσει σε μόδα. Γιατί απλά δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Προσπάθησα να σου δώσω μία διάσταση του θέματος και να σου πω ότι ΟΧΙ δεν καλύπτομαι από το ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο μνημόνιο, ούτε από το ΜΕΣΑ ή ΟΞΩ από το ευρώ, αλλά μάλλον δεν την πιάνεις γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να μπούμε και εμείς στο ίδιο trip.

Perseas έγραψε:Αν θεωρείς ότι "το καλό του τόπου" είναι λαϊκισμός και αφράτες γενικολογίες, μάλλον καλύτερα να πάς στο πασοκ η τη νέα δημοκρατία, εδώ νομίζω όλοι για το καλό του τόπου παλεύουμε και αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις όλα τα γραφόμενα όλων εδώ μέσα, θα δείς ότι η "γενικολογία" παίρνει μορφή και ίσως καταλάβεις τί θεωρούμε καλό για τον τόπο!

Θέλεις να τα πούμε χοντρά; Χέστηκα για αυτό που λένε "καλό του τόπου". Όσο δεν καταλαβαίνουν (όλοι οι ξαφνικοί "πατριώτες") ότι τόπος δεν υπάρχει χωρίς πλανήτη, εγώ θα χέζομαι για το "καλό του τόπου" και ναι είναι λαϊκισμός του ακραίου είδους και μπούρδα, μετά συγχωρήσεως.

Perseas έγραψε:Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ στη συνεργασία με κάθε ομοϊδεάτη απ'όπου και να είναι (εντός ή εκτός Ελλάδας)! ΟΜΩΣ απορώ που εσύ υποστηρίζεις τη συνεργασία και μάλιστα αναντίρρητα και με πάθος, με κάποιους εκτός Ελλάδος, και αντιπαρέρχεσαι πάλι με πάθος, τη συνεργασία με Έλληνες... Απλά διερωτώμαι!

Μήπως να διερωτηθείς γιατί έχουμε απογοητευτεί από τους "Έλληνες".

Τέλος για τις συνεργασίες να σου πω, ότι δεν πιστεύω σε προεκλογικές συνεργασίες. Όταν έρθει η ώρα θεσμικά να κάνουμε δουλειά, τότε ναι να μιλήσουμε, να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε, αλλά αυτό είναι μετά τις εκλογές και όχι πριν.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κάνουμε συζήτηση και να μην παρεξηγήσεις, επιθετικές μου λέξεις ή εκφράσεις.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Φεβ 2012, 15:50

Όταν κάποιος διαβάσει μόνο αυτό που έγραψες φυσικά δε θα συνεχίσει να διαβάζει παρακάτω εφόσον κατά πάσα πιθανότητα θα υποθέσει ότι ανέφερα, ή χειρότερα, πρότεινα συνεργασία με τη χρυσή αυγή και θα πιστέψει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που πραγματικά θέλω να δώσω εδώ μέσα!

Ο άνθρωπος που βαριέται να διαβάσει ολόκληρο το συλλογισμό και τα παρατάει μόλις διαβάσει κάτι με το οποίο διαφωνεί, είναι ανάξιος λόγου, και η άποψη του δεν με απασχολεί πόσο μάλλον η ενδεχόμενη συνεργασία μαζί του.

Όσο για την συνεργασία. Το να είσαι Έλληνας είναι άσχετο και δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω περισσότερα κοινά με τους Ευρωπαίους ομοιδεάτες μου παρά με τον Έλληνα που θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί τώρα που του βάλανε χέρι, και που σε δέκα μέρες θα αλλάξει μπαντιέρα και θα πάει με όποιον του τάξει τα περισσότερα. Και επειδή το πρόβλημα μας δεν είναι Ελληνικό αλλά παγκόσμιο, δεν μπορώ να συνεργαστώ με στενόμυαλους που ενδεχομένως απαιτούν έξοδο απο Ευρώπη, το euro και δεν ξέρω τι άλλο και κατηγορούν για τα χάλια μας τους "ξένους" σαν γενική και αόριστη έννοια.

Καταλήγωντας, η πρόταση σου για συνεργασία περιορίζεται πάρα πολύ από το τι θέλει ο καθένας. Η λογική του "όλοι οι μικροί μαζί" είναι άσκοπη, άκαιρη και δεν με εκφράζει γιατί δεν σκοπεύω να υποχωρήσω σε βασικές αρχές μόνο και μόνο για να μπούμε στη βουλή. Στην ζωή και στην πολιτική δεν γίνεται να τους ευχαριστήσεις όλους. Τα παραδοσικά κόμματα αυτό έκαναν και είδαμε που κατέληξε.

Φτάνει πια με την "ρεαλ πολιτικ", χρειάζεται και κάποιος που ότι λέει το κάνει και δεν αραιώνει τις αρχές του για πρόσκαιρα κέρδη. Αν είναι να μπω στη βουλή με κόσμο που δεν με εκφράζει, ποτέ και μπω.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 17 Φεβ 2012, 15:57

Κατι δεν καταλαβαινω και διορθωστε με αν κανω λαθος.
Πριν καλα καλα ξεκινησουμε να οργανωθούμε. Πριν βάλουμε σε μια ταξη τις σκεψεις μας. πριν αποκτησουμε οποαιδηποτε εμπειρια απο το κόμμα, πριν κάνουμε καν το πρωτο μας συνέδριο συζηταμε για συνεργασία με αλλα κομματα.

Ποιος θα ειναι ο λόγος αυτός? Τι θα κερδίσουμε. Μηπως θα επρεπε πρωτα να οργανωθουμε (ολοι μας ξερουμε το ....σχετικο ανεκδοτο) και μετα να μιλαμε για συνεργασιες?

Αν δεν συμαζψουμε τα του οίκου μας, η μάλλον αν δεν αρχισουμε να συμαζζευομαστε πως μπορουμε να συνεργαστουμε με οποιονδηποτε?

Θα είμαστε ο "μικρός,απροστατευτος αδελφος" και φυσικο επακολουθω θα ειναι να μας καπελωσουν αμέσως.

Δεν μιλάω για την ουσία αν δηλαδή υθέλουμε ή δεν θέλουμε συνεργασία με αλλα κόμματα αλλα για το τυπικο μέρος της υπόθεσης.

Perseas

Δημοσίευσηαπό Perseas » 17 Φεβ 2012, 16:10

baskin έγραψε:Ελπίδα τώρα είναι δηλαδή το ΟΧΙ στο μνημόνιο; Και ποιος σου είπε ότι δεν το αξιολογώ σαν σοβαρό πρόβλημα. Ακριβώς γι' αυτό δεν απαντάω με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Ενώ το ΟΧΙ (ή το ΝΑΙ) δεν είναι ευτελισμός; Το ευρώ ή δραχμή δεν είναι ευτελισμός; Που την είδες την προσπέραση;

Αν ΚΑΙ το ένα ΚΑΙ το άλλο είναι ευτελισμός για'σένα, τότε μάλλον δεν αφήνεις τίποτα απ'έξω, τα πάντα είναι ευτελισμός, σωστά; Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει!
Ελπίδα είναι για τον Έλληνα κάτι το οποίο από'δώ και πέρα θα βελτιώσει τη ζωή του και θα υποσχεθεί (και και θα κάνει πράξη) ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, απ'αυτό που επιφυλάσσει το μνημόνιο!

baskin έγραψε:Βεβαίως και είναι σοβαρότατα θέματα, γι' αυτό όλοι οι υπερμνήμονες και ακόμη περισσότερο οι αντιμνήμονες το έχουν ξεφτιλίσει σε μόδα. Γιατί απλά δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Προσπάθησα να σου δώσω μία διάσταση του θέματος και να σου πω ότι ΟΧΙ δεν καλύπτομαι από το ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο μνημόνιο, ούτε από το ΜΕΣΑ ή ΟΞΩ από το ευρώ, αλλά μάλλον δεν την πιάνεις γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να μπούμε και εμείς στο ίδιο trip.

ΔΕ με ενδιαφέρει τι έχουν κάνει μόδα οι αντί-υπέρ-μνήμονες (όπως τους αποκαλείς), και αν αυτοί δεν το παίρνουν στα σοβαρά πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;
ΔΕΝ καλύπτεσαι ούτε από το ΝΑΙ ούτε από το ΟΧΙ στο μνημόνιο; Υπάρχει και τρίτη άποψη; Διότι με την κοινή λογική είτε θα ψηφιζόταν ναι είτε όχι, δε μας δόθηκε τρίτη λύση νομίζω! Εσύ την είδες κάπου και δεν την είδε η υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη; Το "ΜΕΣΑ ή ΟΞΩ από το ευρώ" επίσης, πάλι δε σε καλύπτει; Βλέπεις τρίτη λύση; Να μας την πείς λοιπόν, εκτός αν τα θέματα αυτά τα θεωρείς πολύ "ποταπά" για να ασχοληθείς μαζί τους εφόσον είναι "της μόδας"!

baskin έγραψε:Θέλεις να τα πούμε χοντρά; Χέστηκα για αυτό που λένε "καλό του τόπου". Όσο δεν καταλαβαίνουν (όλοι οι ξαφνικοί "πατριώτες") ότι τόπος δεν υπάρχει χωρίς πλανήτη, εγώ θα χέζομαι για το "καλό του τόπου" και ναι είναι λαϊκισμός του ακραίου είδους και μπούρδα, μετά συγχωρήσεως.

Αν διαβάσεις τις τελευταίες γραμμές του post μου στο οποίο αναφέρθηκες, μιλάω για υγιή διάλογο και αντιπαράθεση, και όχι "να τα πούμε χοντρά", και όταν ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης τόσο χαμηλά, ο διάλογος χάνει κάθε νόημα! Μάλλον, ακούς μόνο τον εαυτό σου και την αντίθετη άποψη την εκλαμβάνεις ως ενοχλητικό θόρυβο και δεν είσαι εδώ μέσα για να βοηθήσεις στο κοινό συμφέρον αλλά για να εκφράσεις τη ματαιοδοξία και τον εγωισμό σου! Ελιζω να κάνω λάθος, αλλά η γλώσσα και το ύφος που χρησιμοποιείς αυτό δείχνει, και λυπάμαι!
Αν εσύ κύριε "χέστηκες" για το καλό του τόπου, πήγαινε να το πείς στις μητέρες που το παιδί τους λιποθυμάει στο σχολείο από την πέινα, και κρυώνει τη νύχτα στο σπίτι επείδη δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση! (Αλλά πάλι εδώ θα με πείς "λαϊκιστή", σωστά;)!
Νομίζω πολύς κόσμος, αντίθετα μ'εσένα, ΔΕ "χέστηκε" για τέτοια σοβαρά θέματα και δεν τα θεωρεί "μπούρδα" ούτε "λαϊκισμό του ακραίου είδους"!

Άν κάποιος θέλει να σώσει τον πλανήτη, πρέπει να σώσει πρώτα τον εαυτό του, μετά τη χώρα του και μετά να πάει παραπέρα! Αν εσύ και η χώρα σου βουλιάξεις, όσο καλές προθέσεις και να έχεις, ο πλανήτης δε θα πάρει ποτέ τη βοήθειά σου!
Αν δε μπορείς να το καταλάβεις αυτό, τότε λυπάμαι αλλά δε θα χάσω το χρόνο μου να το εξηγήσω περισσότερο!

baskin έγραψε:Μήπως να διερωτηθείς γιατί έχουμε απογοητευτεί από τους "Έλληνες".

Τέλος για τις συνεργασίες να σου πω, ότι δεν πιστεύω σε προεκλογικές συνεργασίες. Όταν έρθει η ώρα θεσμικά να κάνουμε δουλειά, τότε ναι να μιλήσουμε, να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε, αλλά αυτό είναι μετά τις εκλογές και όχι πριν.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κάνουμε συζήτηση και να μην παρεξηγήσεις, επιθετικές μου λέξεις ή εκφράσεις.

Από ποιούς Έλληνες έχεις απογοητευτεί ακριβώς; Γιατί νομίζω οι πολιτικοί "μας" αν και Έλληνες, για'μένα δεν αποτελούν παράδειγμα! Εγώ από τους Έλληνες γύρω μου έχω εντυπωσιαστεί, ειδικά τώρα τελευταία, και βλέπω την αξία τους! Οι πολιτικοί δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ή ποσοστό Έλληνα, και δεν τους λαμβάνω υπόψιν στην κρίση μου για το λαό της χώρας μου, και αν εσύ για κάποιο λόγο θέλεις να προβάλλεις ανθελληνικές απόψεις, καλύτερα να το κάνεις κάπου αλλού που θα σε ακούσουν!

Η συνεργασία είναι πάντα θεμιτή, είτε πρίν, είτε μετά τις εκλογές! Γιατί εσύ που θεωρείς τέτοια πράγματα ευτελή, τώρα ξαφνικά βάζεις ως ορόσημο τις εκλογές; Γιατί έχει νόημα για'σένα η συνεργασία μετά και όχι πρίν; Μήπως η εύκολη λύση θα είναι να ζητήσουμε συνεργασίες "μετά" εφόσον θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοί είναι οι "δυνατοί"; Αν βάζεις τέτοια θέματα. τότε βάζεις και υποψίες!

Καταλαβαίνω ότι κάνουμε συζήτηση, αρκεί να είναι η συζήτηση εποικοδομητική, και τα τελευταία σχόλια και των 2 μας δεν είναι και τόσο! Αντί να συζητάμε σοβαρά την πρόταση, μιλάμε σα να έχουμε κάτι να χωρίσουμε μεταξύ μας! Ελπίζω και οι 2 να συνετιστούμε και να συνεχίσουμε πιό ήρεμα και χωρίς αντιπαλότητα!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Φεβ 2012, 16:22

Αν εσύ κύριε "χέστηκες" για το καλό του τόπου, πήγαινε να το πείς στις μητέρες που το παιδί τους λιποθυμάει στο σχολείο από την πέινα, και κρυώνει τη νύχτα στο σπίτι επείδη δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση! (Αλλά πάλι εδώ θα με πείς "λαϊκιστή", σωστά;)!

Συ είπας. Για πόσο ακόμα θα μπλέκουμε την πολιτική με το φωσκολικό μελόδραμα. Και επειδή με έστειλες στην ΝΔ και το ΠαΣοΚ αναρώτησου ποιος είχε καραμέλα τις εκφράσεις "καλό του τόπου" "σωτηρία της πατρίδας" και λοιπές γραφικούρες γιατί εγώ θυμάμαι το Γιωργάκη και τον Αντωνακη να λένε "καλό του τόπου" δέκα φορές ανά πρόταση. Ειδικά η αντικατάσταση των λέξεων "χώρα" από τον "τόπο", του "εισοδήματος" από το "βιός" και των "Ελλήνων πολιτών" από το "λαός" είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των πολιτικάντηδων και αρνούμαι να συμμετάσχω.

Ο καθένας με την προσωπική του αισθητική, εμένα πάντως μου προκαλεί ιλαρότητα και μετα από λίγο δυσφορία, όλη αυτη η ξύλινη γλώσσα άνευ περιεχομένου που απευθύνεται μόνο στο θυμικό και είναι περισσότερο για να μαζέψεις χρήματα για ελεημοσύνες και όχι για να κάνεις πολιτική.

Perseas

Δημοσίευσηαπό Perseas » 17 Φεβ 2012, 16:36

@zio_donnie
Κανεις σοβαρός δεν κατηγορεί τους ξένους γενικά και αόριστα! Αντιθέτως οι κατηγορίες είναι πολύ στοχευμένες και με ντοκουμέντα! Αλλα δε θα ασχοληθώ τώρα και από'δώ για το ποιός φταίει για τα χάλια μας, αν θέλεις το κάνουμε σε ξεχωριστό post!
Για κάποιον που θέλει να ονομάζεται "πειρατής" σε βρίσκω πολύ απόλυτο! Δε μπορείς να απορρίπτεις κάποιον αν δε διαβάσει όλο το κατεβατό εδώ μέσα! Και ποιός είσαι εσύ που θα απορρίψεις τον οποιονδήποτε; Πολλοί, μαζί κι εγώ, διαβάζουν κάποιες φορές όταν δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο, κάποια ενδεικτικά σχόλια και αν τους ενδιαφέρουν, τότε διβάζουν και τα υπόλοιπα! Εσύ δηλαδή τα έχεις διαβάσει ΟΛΑ σε ΟΛΑ τα θέματα και τα posts εδώ μέσα;
Για τα άλλα που λές, για είσοδο στη βουλή, και υποχώρηση σε βασικές αρχές, δε σου απαντώ διοτι έχω απαντήσει σε προηγούμενο post, και αυτό δείχνει ότι ή δεν το διάβασες (κάτι για το οποίο κατηγορείς όποιον δεν το κάνει) ή ότι δεν του έδωσες τη δέουσα προσοχή λόγω των παρωπίδων που φοράς!
zio_donnie έγραψε:..... Ο καθένας με την προσωπική του αισθητική, εμένα πάντως μου προκαλεί ιλαρότητα και μετα από λίγο δυσφορία, όλη αυτη η ξύλινη γλώσσα άνευ περιεχομένου που απευθύνεται μόνο στο θυμικό και είναι περισσότερο για να μαζέψεις χρήματα για ελεημοσύνες και όχι για να κάνεις πολιτική.

Αν δεν κάνω λάθος, ούτε πολιτικός αρχηγός είμαι ούτε στο "λαό" μιλάω! Μια πρόταση κάνω και αν εσύ αμφισβητείς τις καλές μου προθέσεις, πρόβλημά σου! Άλλωστε ξέρω πολύ καλά τι είμαι και τι θέλω και δε με ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη ατόμων σαν κι εσένα!
Το να λές και να επαναλαμβάνεις ότι "το καλό του τόπου" είναι "λαϊκισμός" Επίσης πρόβλημά σου! ΟΜΩΣ ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ πρόβλημά σου η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα! Μάλλον δεν είναι κάν πρόβλημα για'σένα και φαίνεται να μιλάς εκ'του ασφαλούς, σαν τους δημοσιογραφίσκους των καναλιών που ότι δεν πάει με τα συμφέροντά τους το λένε "λαϊκισμό" και "γραφικό"!
Καλά θα κάνεις να βγείς λίγο και στον δρόμο, να ρωτήσεις τον απλό πολίτη όταν λέμε "Καλό του Τόπου" τί εννοούμε! Τότε μόνο θα καταλάβεις για τί μιλάμε εδώ μέσα!

@crisal
Έχεις απόλυτο δίκιο για την οργάνωση, και η πρότασή μου είναι να γίνει κάτι όταν θα οργανωθούμε και θα είναι δυνατό να κάνουμε μια τέτοια κίνηση ως συγκροτημένη ομάδα φυσικά! Ελπίζω μόνο να προχωρήσει το θέμα της οργάνωσης, όχι βιαστικά, αλλά γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε δυναμικά στα γεγονότα!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Φεβ 2012, 16:45

Για κάποιον που θέλει να ονομάζεται "πειρατής" σε βρίσκω πολύ απόλυτο!

Χαχαχαχα, καλώς και την επιτροπη ιδεολογικής καθαρότητας.

Δε μπορείς να απορρίπτεις κάποιον αν δε διαβάσει όλο το κατεβατό εδώ μέσα!

Αν δεν τα διαβάζει τι κάθεσαι και τα γράφεις, κάνεις προπόνηση στο τυφλό σύστημα? Πως θα γίνει κουβέντα άμα ο καθένας μιλάει χωρίς να έχει ακούσει? Δεν διαβάζω όλα τα ποστ απλά διαβάζω εκεί που απαντάω. Στοιχειώδης εύγενεια και κανόνας της διαλεκτικής. Εσύ που είσαι πολυάσχολος απάντα σε ότι νομίζεις ότι κατάλαβες.

Μάλλον δεν είναι κάν πρόβλημα για'σένα και φαίνεται να μιλάς εκ'του ασφαλούς, σαν τους δημοσιογραφίσκους των καναλιών που ότι δεν πάει με τα συμφέροντά τους το λένε "λαϊκισμό" και "γραφικό"!
Καλά θα κάνεις να βγείς λίγο και στον δρόμο, να ρωτήσεις τον απλό πολίτη όταν λέμε "Καλό του Τόπου" τί εννοούμε! Τότε μόνο θα καταλάβεις για τί μιλάμε εδώ μέσα!

Μάλιστα, τώρα και θεωρίες συνομωσίας, και απρόκλητη ad hominem επίθεση. Λαμπρά, προσελκύσαμε τους αγανακτισμένους ξερόλες.

Τώρα τι να σου πω? Ότι είσαι ο καλύτερος εργατοπατέρας μοναδικός γνώστης της πραγματικότητας και εγώ ένας πουλημένος καπιταλιστής ιμπεριαλιστής? Στο λέω για να χαρείς ότι έχεις δίκιο. Συνέχισε να φωνασκείς με τα σπαστά ελληνικά σου.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 17 Φεβ 2012, 17:08

Perseas έγραψε:Αν ΚΑΙ το ένα ΚΑΙ το άλλο είναι ευτελισμός για'σένα, τότε μάλλον δεν αφήνεις τίποτα απ'έξω, τα πάντα είναι ευτελισμός, σωστά; Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει!
Ελπίδα είναι για τον Έλληνα κάτι το οποίο από'δώ και πέρα θα βελτιώσει τη ζωή του και θα υποσχεθεί (και και θα κάνει πράξη) ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, απ'αυτό που επιφυλάσσει το μνημόνιο!

Καθόλου δεν τα έχω μπερδέψει, μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Όλα αυτά που λες θα τα φέρει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο μνημόνιο. Θέλεις να μετρήσουμε και τις γενικότητες, φανφάρες που μας τσαμπουνάς. Σε μία πρόταση έχεις πει όλες τις λαϊκίστικες γενικολογίες των ΟΧΙτζήδων.

Perseas έγραψε:ΔΕ με ενδιαφέρει τι έχουν κάνει μόδα οι αντί-υπέρ-μνήμονες (όπως τους αποκαλείς), και αν αυτοί δεν το παίρνουν στα σοβαρά πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;
ΔΕΝ καλύπτεσαι ούτε από το ΝΑΙ ούτε από το ΟΧΙ στο μνημόνιο; Υπάρχει και τρίτη άποψη; Διότι με την κοινή λογική είτε θα ψηφιζόταν ναι είτε όχι, δε μας δόθηκε τρίτη λύση νομίζω! Εσύ την είδες κάπου και δεν την είδε η υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη; Το "ΜΕΣΑ ή ΟΞΩ από το ευρώ" επίσης, πάλι δε σε καλύπτει; Βλέπεις τρίτη λύση; Να μας την πείς λοιπόν, εκτός αν τα θέματα αυτά τα θεωρείς πολύ "ποταπά" για να ασχοληθείς μαζί τους εφόσον είναι "της μόδας"!

'Οταν δεν ξέρεις δεν μιλάς και προπαντός δεν προσβάλλεις. Έχω πει την άποψη μου για τα ψευτοδιλήμματα των ΝΑΙ, αλλά κυρίως και των ΟΧΙ και των "ελληναράδων" δραχμολάγνων, εδώ στο forum.

Perseas έγραψε:Αν εσύ κύριε "χέστηκες" για το καλό του τόπου, πήγαινε να το πείς στις μητέρες που το παιδί τους λιποθυμάει στο σχολείο από την πέινα, και κρυώνει τη νύχτα στο σπίτι επείδη δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση! (Αλλά πάλι εδώ θα με πείς "λαϊκιστή", σωστά;)!
Νομίζω πολύς κόσμος, αντίθετα μ'εσένα, ΔΕ "χέστηκε" για τέτοια σοβαρά θέματα και δεν τα θεωρεί "μπούρδα" ούτε "λαϊκισμό του ακραίου είδους"!

Άν κάποιος θέλει να σώσει τον πλανήτη, πρέπει να σώσει πρώτα τον εαυτό του, μετά τη χώρα του και μετά να πάει παραπέρα! Αν εσύ και η χώρα σου βουλιάξεις, όσο καλές προθέσεις και να έχεις, ο πλανήτης δε θα πάρει ποτέ τη βοήθειά σου!
Αν δε μπορείς να το καταλάβεις αυτό, τότε λυπάμαι αλλά δε θα χάσω το χρόνο μου να το εξηγήσω περισσότερο!

Εύγε με την φωσκολειάδα σου, συγκινήθηκα και θα υποστηρίξω το όχι από εδώ και πέρα, μιας και αυτό θα φέρει φαί στα παιδιά που λιποθυμάνε και πετρέλαιο στους καυστήρες.

Αν δεν μπορείς να ξεκαβαλήσεις από την αντιμνημονιακή σου φοράδα, ούτε εγώ θα χάσω τον χρόνο να σου μιλήσω για σοβαρά πράγματα και τρόπους αλλαγής του κατεστημένου, γιατί το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το ΟΧΙ και όχι η προοπτική.

Perseas έγραψε:Από ποιούς Έλληνες έχεις απογοητευτεί ακριβώς; Γιατί νομίζω οι πολιτικοί "μας" αν και Έλληνες, για'μένα δεν αποτελούν παράδειγμα! Εγώ από τους Έλληνες γύρω μου έχω εντυπωσιαστεί, ειδικά τώρα τελευταία, και βλέπω την αξία τους! Οι πολιτικοί δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ή ποσοστό Έλληνα, και δεν τους λαμβάνω υπόψιν στην κρίση μου για το λαό της χώρας μου, και αν εσύ για κάποιο λόγο θέλεις να προβάλλεις ανθελληνικές απόψεις, καλύτερα να το κάνεις κάπου αλλού που θα σε ακούσουν!

Η συνεργασία είναι πάντα θεμιτή, είτε πρίν, είτε μετά τις εκλογές! Γιατί εσύ που θεωρείς τέτοια πράγματα ευτελή, τώρα ξαφνικά βάζεις ως ορόσημο τις εκλογές; Γιατί έχει νόημα για'σένα η συνεργασία μετά και όχι πρίν; Μήπως η εύκολη λύση θα είναι να ζητήσουμε συνεργασίες "μετά" εφόσον θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοί είναι οι "δυνατοί"; Αν βάζεις τέτοια θέματα. τότε βάζεις και υποψίες!

Για δείξε μου και εμένα λίγο εντυπωσιασμό γιατί δεν τον βλέπω. Μια χαρά αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι οι πολιτικοί μας. Δεν τους πέταξε UFO, από τους "Έλληνες" προέκυψαν και επέτρεψε μου τριγύρω μου να βλέπω σαχλομαλάκες επαναστάτες της δεκάρας και της αρπαχτής κάθε μέρα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση των πολιτικών μας (το αντίστροφο ισχύει, αλλά πλέον όλοι είμαστε καλοί και οι κακοί είναι από αλλού).

Ντάξει το κόβω εδώ γιατί ήρθα σε αυτό το κόμμα για να μην ασχολούμαι με τα ΝΑΙ και ΟΧΙ, τα ΜΕΣΑ και ΕΞΩ αλλά με δράσεις που θα έχουν προοπτική για όλη την Ευρώπη (και τον κόσμο) και αυτό φίλε μου με ΟΧΙτζήδες της ευκαιρίας και δραχμολάγνους δεν γίνεται. Ούτε γίνεται με τα τσιράκια των αγορών του ΝΑΙ, αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις και συνεχίζουμε το δράμα...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Perseas

Δημοσίευσηαπό Perseas » 17 Φεβ 2012, 17:09

@zio_donnie
Απαξιώ να απαντήσω στις βλακώδεις προσβολές σου (άλλωστε το επίπεδο το έριξες τόσο ωστε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κατάφερες να απωθήσεις και τους τελευταίους που ίσως να είχαν διάθεση για σοβαρή συζήτηση), αλλά μια ερώτηση: Τα σπαστά Ελληνικά πού τα είδες;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες