Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε ένα νέο πολιτικό κίνημα με κύρια αρχή την άμεση δημοκρατία;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 29 Ιαν 2013, 15:20

Ναι
3
10%
Όχι (θα εξηγήσω γιατί όχι)
22
71%
Άλλο
5
16%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
3%

Σύνολο ψήφων: 31

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 25 Ιαν 2013, 00:17

enros έγραψε:
SilindeElendil έγραψε:ΟΚ εγω λειπω με ποιο δικαιωμα με αφαιρεσες;

Δεν είχες ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία. Οπότε ζηλωτής-φασίστας δεν μπορείς να θεωρηθείς. Φασίστας σκέτος μόνο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και εγώ ζηλωτής είμαι, και φυσικά ντρέπομαι για αυτό.

Αν παντρευτουμε θα μετραμε για ζηλωτες -φασιστες;
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 25 Ιαν 2013, 00:23

enros έγραψε:

Δεν είχες ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία. Οπότε ζηλωτής-φασίστας δεν μπορείς να θεωρηθείς. Φασίστας σκέτος μόνο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και εγώ ζηλωτής είμαι, και φυσικά ντρέπομαι για αυτό.

Ειχα ψηφισει και μην παραποιεις το αποτελεσμα της ψηφοφοριας
ΔΞ/ΔΑ
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 25 Ιαν 2013, 00:48

SilindeElendil έγραψε:
enros έγραψε:

Ειχα ψηφισει και μην παραποιεις το αποτελεσμα της ψηφοφοριας
ΔΞ/ΔΑ

To target group για την μελέτη των φασιστων-ζηλωτών αποτελούν οι NAI της προηγούμενης ψηφοφορίας.
Εσύ, ο ΔΞ/ΔΑ, δεν αποτελείς αντικείμενο της έρευνας και της πρόβλεψής μου.

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 25 Ιαν 2013, 01:54

mankasp έγραψε:Θέλω να λειτουργούμε δημοκρατικά στο κόμμα. Δεν θέλω την άμεση δημοκρατία ως πολίτευμα, θέλω την δημοκρατία γενικώς, οποιασδήποτε μορφής. Αν αυτό είναι φασισμός, χέστηκα, τότε είμαι φασίστας.

Αυτό νομίζω έχει ξαναειπωθεί πολλές φορές.

Η δημοκρατία που ισχύει μόνο για όσους είναι εγεγραμμένοι στο κόμμα (για όσους δηλαδή έχουν αποδεχτεί ως αδιαμφισβήτητες τις αποφάσεις των 65 καταστατικών συνέδρων καθώς και μιας ΕΔ που "κόβει κεφάλια") και όσο οι του κόμματος επιμένουν να αποφασίζουν για πράγματα που αφορούν όλους τους πολίτες, από την οπτική γωνία των πολιτών αυτή η κομματική "δημοκρατία" αποτελεί φασισμό. Αν θέλετε λοιπόν να μην σας λέμε φασίστες, καταρχήν περιορίστε τις αποφάσεις σας στα του κόμματός σας και μην επεκτείνεστε σε ξένα χωράφια. Τα χωράφια των πολιτών δεν δικαιούται να τα αγγίζει η "δημοκρατία" σας.

mankasp έγραψε:Θέλω να λειτουργούμε δημοκρατικά στο κόμμα..

Το δυστύχημα είναι ότι δεν έχετε ούτε εσωτερική δημοκρατία στο κόμμα. Πως είναι δυνατόν να λειτουργείτε δημοκρατικά εσωτερικά στο κόμμα, όταν σκύβετε το κεφάλι σε αποφάσεις της ΕΔ του τύπου "ότι δεν προβλέπεται, απαγορεύεται";;;;;
Τελευταία επεξεργασία από 1 και enros, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 25 Ιαν 2013, 02:17

enros έγραψε:Το δυστύχημα είναι ότι δεν έχετε ούτε εσωτερική δημοκρατία στο κόμμα. Πως είναι δυνατόν να λειτουργείτε δημοκρατικά εσωτερικά στο κόμμα, όταν σκύβετε το κεφάλι σε αποφάσεις της ΕΔ του τύπου "ότι δεν προβλέπεται, απαγορεύεται";;;;;

Λες και ψέμματα! Που τις είδες ΡΕ τέτοιες αποφάσεις; Το αντίθετο κάναμε. Άσε που πήγαμε και βγάλαμε και την ορθή ερμηνεία του 6.2 ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην λέει ΚΑΝΕΝΑΣ τέτοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Τουλάχιστον αυτή τη χοντράδα από εσένα δεν την περίμενα.

Οπότε ή ανακάλεσε ή απέδειξε ότι υπάρχουν αποφάσεις της ΕΔ του τύπου "ότι δεν προβλέπεται, απαγορεύεται".

(Ο κεφαλοκυνηγός) :twisted: :twisted: :twisted:
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 25 Ιαν 2013, 02:21

Vassilis Perantzakis έγραψε:
enros έγραψε:Το δυστύχημα είναι ότι δεν έχετε ούτε εσωτερική δημοκρατία στο κόμμα. Πως είναι δυνατόν να λειτουργείτε δημοκρατικά εσωτερικά στο κόμμα, όταν σκύβετε το κεφάλι σε αποφάσεις της ΕΔ του τύπου "ότι δεν προβλέπεται, απαγορεύεται";;;;;

Λες και ψέμματα! Που τις είδες ΡΕ τέτοιες αποφάσεις; Το αντίθετο κάναμε. Άσε που πήγαμε και βγάλαμε και την ορθή ερμηνεία του 6.2 ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην λέει ΚΑΝΕΝΑΣ τέτοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Τουλάχιστον αυτή τη χοντράδα από εσένα δεν την περίμενα.

Οπότε ή ανακάλεσε ή απέδειξε ότι υπάρχουν αποφάσεις της ΕΔ του τύπου "ότι δεν προβλέπεται, απαγορεύεται".

(Ο κεφαλοκυνηγός) :twisted: :twisted: :twisted:

viewtopic.php?f=134&t=3429

6) α) Συζήτηση για το θέμα της ένστασης. Αποφασίζεται ότι η πρόταση για την επανάληψη της ψηφοφορίας δεν μπορεί να τεθεί, σύμφωνα με τον ισχύοντα και άρτι ψηφισθέντα Κανονισμό ψηφοφοριών στο φόρουμ, καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Μεταφέρουμε την απόφαση στους διαχειριστές ψηφοφοριών για τις δικές τους ενέργειες. (Απόφαση 1/2013)

Απαγορέψατε κάτι, γιατί δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη!

Αν το "δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη" θεωρηθεί λόγος απαγόρευσης ενός πράγματος, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα: "Ότι δεν προβλέπεται απαγορεύεται"

Αν τώρα εσύ εννοείς ότι ως ΕΔ μπορείτε να βγάζετε ότι παράλογη απόφαση θέλετε, και απλά πρέπει να περιμένουμε κάθε φορά από κάποιον λογικό άνθρωπο να σας αμφισβητήσει και να σας πάει σε ψηφοφορία, δεν έχω κάτι άλλο να πω εκτός από την παρατήρηση ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί λογικοί εδώ μέσα...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 25 Ιαν 2013, 02:33

enros έγραψε:http://www.pirateparty.gr/forum/viewtop ... 134&t=3429

6) α) Συζήτηση για το θέμα της ένστασης. Αποφασίζεται ότι η πρόταση για την επανάληψη της ψηφοφορίας δεν μπορεί να τεθεί, σύμφωνα με τον ισχύοντα και άρτι ψηφισθέντα Κανονισμό ψηφοφοριών στο φόρουμ, καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Μεταφέρουμε την απόφαση στους διαχειριστές ψηφοφοριών για τις δικές τους ενέργειες. (Απόφαση 1/2013)

Αν το "δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη" θεωρηθεί λόγος απαγόρευσης ενός πράγματος, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα: "Ότι δεν προβλέπεται απαγορεύεται"

Αν τώρα εσύ εννοείς ότι ως ΕΔ μπορεί να βγάζετε ότι παράλογο θέλετε, και απλά να περιμένετε από κάποιον να σας πάει σε ψηφοφορία, δεν έχω κάτι άλλο να πω εκτός από την παρατήρηση ότι δυστυχώς εδώ μέσα, δεν υπάρχουν λογικά όντα...

Αν η ψηφοφορία είχε γίνει εκτός κανονισμού θα είχαμε αποφασίσει την επανάληψή της. Από την στιγμή που είναι εντός κανονισμού δεν προβλέπεται επανάληψη γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ΠΟΤΕ δεν θα γινόταν να παρθεί απόφαση αν έστω και ένας διαφωνούσε. Αυτό που λες είναι ότι η ΕΔ δεν πρέπει να μπορεί να... αποφασίζει δικαιολογημένα για κάτι που είναι δικαιοδοσία της και την ρώτησαν! Η σοφιστεία παραμένει σοφιστεία.

Στον δικό σου κόσμο πιθανών να μπορεί ένας να αποφασίζει για όλους. Στο πραγματικό όμως πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες της πλειοψηφίας. Η μήπως αυτό δεν είναι αμεσοδημοκρατικό;

Η ΕΔ ρωτήθηκε και έβγαλε απόφαση πάνω στην ερώτηση. Δεν έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Κατάλαβες ή θα συνεχίσεις τα ψέματά σου; ΚΑΙ ΝΑΙ, αν κάποιος θεωρεί ότι και πάλι δεν ισχύει η απόφαση της ΕΔ, μπορεί να ζητήσει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 6.2, σου αρέσει δεν σου αρέσει...
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Vassilis Perantzakis, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 25 Ιαν 2013, 02:37

Vassilis Perantzakis έγραψε:
enros έγραψε:viewtopic.php?f=134&t=3429

Αν τώρα εσύ εννοείς ότι ως ΕΔ μπορείτε να βγάζετε ότι παράλογη απόφαση θέλετε, και απλά πρέπει να περιμένουμε κάθε φορά από κάποιον λογικό άνθρωπο να σας αμφισβητήσει και να σας πάει σε ψηφοφορία, δεν έχω κάτι άλλο να πω εκτός από την παρατήρηση ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί λογικοί εδώ μέσα...

Αν η ψηφοφορία είχε γίνει εκτός κανονισμού θα είχαμε αποφασίσει την επανάληψή της. Αυτό που λες είναι ότι η ΕΔ δεν πρέπει να μπορεί να... αποφασίζει δικαιολογημένα για κάτι που είναι δικαιοδοσία της και την ρώτησαν! Η σοφιστεία παραμένει σοφιστεία.

Δηλαδή παραδέχεσαι ότι το "δεν προβλέπεται" είναι δικαιολογία απαγόρευσης!
Εμ, γιαυτό σε λέμε φασίστα!
Είναι ακριβώς η ίδια δικαιολογία των καραβανάδων του στρατού. Όμως εκείνοι έχουν λόγο να είναι φασίστες, γιατί ασχολούνται με τον πόλεμο που εξ ορισμού είναι αντιδημοκρατικός.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 25 Ιαν 2013, 02:39

enros έγραψε:Δηλαδή παραδέχεσαι ότι το "δεν προβλέπεται" είναι δικαιολογία απαγόρευσης!

Από την στιγμή που είναι εντός κανονισμού δεν προβλέπεται επανάληψη γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ΠΟΤΕ δεν θα γινόταν να παρθεί απόφαση αν έστω και ένας διαφωνούσε

enros έγραψε:Εμ, γιαυτό σε λέμε φασίστα!

Με λέτε; Πληθυντικός; Και εμένα προσωπικά; Εγώ δεν θυμάμαι να σε είπα κάτι. Μάλιστα στηρίζω και πολλά από αυτά που λες όταν δεν είναι ανοησίες. ΤΩΡΑ προτείνω να γίνεις μέλος και να επικαλεστείς το 6.2. Αλλιώς είσαι άνανδρο καθαρματάκι. Αστείο μεν, αλλά καθαρματάκι... :twisted:

Συγκεκριμένα τώρα, το 6.2 εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει τελειωτική απόφαση από το σώμα των μελών. Η ΕΔ υπάρχει μόνο για να επιταχύνει κάποια πράγματα. Για τίποτε άλλο.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Vassilis Perantzakis, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 25 Ιαν 2013, 02:41

Το σωστο θα ηταν οι φηφοφοριες να μη λήγουν ποτέ. Δεν θα υπυρχε ετσι κανενα πρόβλημα
https://twitter.com/e_kastrinakis

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες