Σε ότι αφορά το τρίτο:
Οτιδήποτε ξεφεύγει σε προσωπική επίθεση ("είσαι τέτοιος") είναι προβληματικό και χρήζει αντιμετώπισης.
Αν έχεις να κάνεις με φανατικούς, η επισήμανση και απαξίωση της συμπεριφοράς αυτής αρκεί.
Η αγνόηση, πχ μιας ομάδας τριών, σημαίνει και αποδοχή. Υποχρεούσαι να απαντάς λοιπόν
και να μην αγνοείς το "τρολάρισμα των τριών".
3 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ...
Re: 3 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ...
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Γιώργο, δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε λογοκρισία. Προσωπικά δεν μου αρέσει να βρίζω κανέναν, αλλά θα απαντήσω σε όποιον με βρίσει με καυστικό τρόπο. Η ΕΔ μπορεί να κάνει τον moderator ή τον πυροσβέστη σε χιλιάδες posts, ούτε τον μπαμπούλα έκφρασης. Υπάρχει η λειτουργία στο φόρουμ για αναφορά ανάρτησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή από όποιον νομίζει ότι καταπατιόνταν οι κανόνες του forum.
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν νομίζω προσωπικά ότι τίθεται θέμα αλλαγής της γλώσσας της ανακοίνωσης. Λέμε καθαρά ότι η ενημέρωση του PP-EU πρέπει να γίνει μέσω της ΔΕ και δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς επίσης εκκρεμεί και αίτημα κρίσης της απόφασης της ΕΔ από το ΣτΜ (Σώμα των Μελών).Η επιστολή στα Αγγλικά είναι συγκεκριμένη και δεν περιέχει ιδιαίτερη γλώσσα. Είναι απλή κοινοποίηση της απόφασης ακύρωσης. Άλλα θα λέμε εμείς και άλλα θα λέμε στους ξένους; Δεν νομίζω ότι γίνεται.
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν νομίζω προσωπικά ότι τίθεται θέμα αλλαγής της γλώσσας της ανακοίνωσης. Λέμε καθαρά ότι η ενημέρωση του PP-EU πρέπει να γίνει μέσω της ΔΕ και δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς επίσης εκκρεμεί και αίτημα κρίσης της απόφασης της ΕΔ από το ΣτΜ (Σώμα των Μελών).Η επιστολή στα Αγγλικά είναι συγκεκριμένη και δεν περιέχει ιδιαίτερη γλώσσα. Είναι απλή κοινοποίηση της απόφασης ακύρωσης. Άλλα θα λέμε εμείς και άλλα θα λέμε στους ξένους; Δεν νομίζω ότι γίνεται.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
Οι διαχειριστές του φόρουμ δεν έχουν δικαίωμα στο περιεχόμενο και τις απόψεις των αναρτήσεων,
υποχρεούνται όμως σε διαγραφή των προσωπικών επιθέσεων. Υποχρεούνται σημαίνει απομάκρυνση
και αντικατάσταση όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους, όταν πετούν δηλαδή χαρταετό στις προσωπικές επιθέσεις.
υποχρεούνται όμως σε διαγραφή των προσωπικών επιθέσεων. Υποχρεούνται σημαίνει απομάκρυνση
και αντικατάσταση όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους, όταν πετούν δηλαδή χαρταετό στις προσωπικές επιθέσεις.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Vassilis Perantzakis έγραψε:(1) Γιώργο, δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε λογοκρισία. Προσωπικά δεν μου αρέσει να βρίζω κανέναν, αλλά θα απαντήσω σε όποιον με βρίσει με καυστικό τρόπο. Η ΕΔ μπορεί να κάνει τον moderator ή τον πυροσβέστη σε χιλιάδες posts, ούτε τον μπαμπούλα έκφρασης. Υπάρχει η λειτουργία στο φόρουμ για αναφορά ανάρτησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή από όποιον νομίζει ότι καταπατιόνταν οι κανόνες του forum.
(2) Όσο για τα υπόλοιπα, δεν νομίζω προσωπικά ότι τίθεται θέμα αλλαγής της γλώσσας της ανακοίνωσης. Λέμε καθαρά ότι η ενημέρωση του PP-EU πρέπει να γίνει μέσω της ΔΕ και δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς επίσης εκκρεμεί και αίτημα κρίσης της απόφασης της ΕΔ από το ΣτΜ (Σώμα των Μελών).Η επιστολή στα Αγγλικά είναι συγκεκριμένη και δεν περιέχει ιδιαίτερη γλώσσα. Είναι απλή κοινοποίηση της απόφασης ακύρωσης. Άλλα θα λέμε εμείς και άλλα θα λέμε στους ξένους; Δεν νομίζω ότι γίνεται.
Δυστυχως αγαπητε Βασιλη, θα σε στενοχωρησω !
ΔΕΝ ζητησα καμμια λογοκρισια - αραγε απο παρανοηση ή απο σκοπιμοτητα >>βλεπε Γκαιμπελς<< μερικα μελη επιμενουν να διαστρεβλωνουν αυτα που γραφω ;;;
1. Μιλαω ΚΑΘΑΡΑ για ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ με τους κανονες του forum και σε περιπτωσεις κατ' εξακολουθηση υποτροπης (αρα δολου) οι "δραστες" να καλουνται σε απολογια με το ερωτημα της διαγραφης . ΟΛΑ τα αλλα μπορει να τα κανει η ΕΔ, αυτο την δυσκολευει ;;; αυτο με κανει να σκεφτομαι ως μη οφειλα...
2. αλλα λογια ν' αγαπιομαστε ! ή εγω εχω ξεχασει τα ελληνικα μου (δεν νομιζω) ή εσεις δεν θελετε να καταλαβετε το προφανες οδηγωντας ΜΑΖΙ με τους "αλλους" (και η πλακα ειναι : για τον ιδιο ακριβως λογο) τα πραγματα στον τοιχο.
Να το κανω λοιπον πενηνταρακια μηπως και συνεννοηθουμε :
Οταν λες σε καποιον :"...παρε την αποφαση ΜΟΥ και κοινοποιησε την στον ταδε..." τον κανεις ταχυδρομο σου ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;
Ε, λοιπον αυτο δεν ειναι ενα τυπικο θεμα γλωσσας. ειναι θεμα ΥΦΟΥΣ ! Ακριβως εκει βρισκεται η πολιτικη διασταση της "γλωσσας".
Και ο Μιχαλης στις παραινεσεις προς τα μελη δεν ελεγε εξωφρενικα πραγματα στο συνολο τους ! Ομως ηταν τελειως λαθος ο "δασκαλιστικος" τροπος που τα ελεγε. Αυτον ξερει, αυτον χρησιμοποιει ! Τι ακριβως δεν καταλαβες απο αυτο που λεω ;
Εκτος εαν ο ελλοχευων μικροεγωισμος εχει καταλαβει τους παντες και ενω κανουν ευκολη κριτικη στην καμπουρα του αλλου, ειναι απολυτως ανικανοι να δουν τη δικη τους καμπουρα !
Θεσμικα οργανα ειστε , επιτελους βρειτε ενα αποτελεσματικο τροπο να συνεννοειστε χωρις "συναισθηματικους" και λοιπους υπογειους "λυρισμους"...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
-
- Επικοινωνία:
Ρε παιδιά κάτι απλό σας λέει. Η Ε.Δ πήρε μια απόφαση. Η Δ.Ε πρέπει να την εφαρμόσει. Η Ε.Δ δεν πρέπει να δίνει οδηγίες για το πως θα γίνει. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, η Δ.Ε πρέπει να ακυρώσει την ανάθεση στον Ένγκελς. Τέλος. Δεν χρειάζεται ούτε να μεταφέρει την απόφαση της Ε.Δ, ούτε μετάνοιες να κάνει γιατί την ακύρωσε. Μια πρόταση αρκεί: Ανακαλούμε την ανάθεση κατόπιν εσωκομματικής απόφασης, ή κάτι παρόμοιο. Τι τους νοιάζει τους ξένους για τα δικά μας; Και γιατί πρέπει να δείξουμε με το ζόρι πως υπήρξε σφάλμα της Δ.Ε και ακυρώθηκε όπως ακυρώθηκε; Αν ενδιαφερθεί κάποιος θα του πούμε, αλλιώς γινόμαστε ρεζίλι με εσωκομματικές έριδες που δεν αφορούν κανένα. Το θέμα είναι να ακυρωθεί η ανάθεση όχι να εκτεθεί όποιος πήρε την απόφαση όπως την πήρε. Αυτό είναι άλλο καπέλο εντελώς και αφορά εμάς και μόνο εμάς.
Φτάνει πια με τη γραφειοκρατία, τα δικολαβίστικα τερτίπια και την ξύλινη γλώσσα εκατέρωθεν. WTF?
Φτάνει πια με τη γραφειοκρατία, τα δικολαβίστικα τερτίπια και την ξύλινη γλώσσα εκατέρωθεν. WTF?
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Διονυση θενξ !
Φαινεται οτι για ορισμενους δεν ειναι τοσο "απλο"...
Φαινεται οτι για ορισμενους δεν ειναι τοσο "απλο"...
-
παντως η επιτροπη διαιτησιας του PPI εχει λαβει την αποφαση της ΕΔ μας, απο καποιον αγνωστο αποστολεα, που απλα εκανε copy paste την ανακοινωση της ΕΔ στο ενημερωτικο δελτιο
Quote for emphasis
From: giorgos nikolaoy <detonboy@gmail.com>
Date: 2012/12/7
Subject: Pirate Party of Greece Arbitration Committee
To: "coa@pp-international.net" <coa@pp-international.net>
Απόφαση Ε.Δ. για την εκπροσώπηση στο PP-EU.
Δημοσίευσηαπό baskin » 06 Δεκ 2012, 23:51
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μετά την από 5-12-2012 απάντηση της ΔΕ στην ερώτηση της ΕΔ για την λήψη απόφασης όσον αφορά την εκπροσώπησή μας στο συνέδριο του PPEU στο Manchester , η ΕΔ συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση και με ομοφωνία αποφάσισε τα εξής:
1. Ακυρώνει βάσει του αρ. 8.3.7 του Καταστατικού την εν λόγω απόφαση για την ανάθεση της εκπροσώπησης του PP-GR στο Συνέδριο του Manchester, καθώς δεν υπήρξε σύγκληση της ΔΕ και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το Καταστατικό (ανοικτή συνεδρίαση), αλλά κατά παράβαση κάθε έννοιας διαφάνειας η απόφαση λήφθηκε τόσο με αποστολή e-mail όσο και τηλεφωνικά, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται πώς εκφράστηκε η αρνητική ψήφος (ελλείψει πρακτικών). Η σύμφωνη με το Καταστατικό σύγκληση του οργάνου δεν αποτελεί μια τυπική διάταξη, αλλά κρίσιμη για την εγκυρότητα των αποφάσεων πρόβλεψη του Καταστατικού που υπηρετεί την αρχή της διαφάνειας.
Θεωρούμε τον επείγοντα χαρακτήρα της απόφασης αδικαιολόγητο, καθότι οι ημερομηνίες του συνεδρίου του PP-EU είχαν ανακοινωθεί μήνες νωρίτερα. Επίσης δεν εξετάστηκε η δυνατότητα του remote delegation στην περίπτωση που δεν θα μπορούσε να παραστεί μέλος μας αυτοπροσώπως, μια δυνατότητα βάσει κανονισμού γνωστού ήδη από το συνέδριο της Βαρκελώνης, o οποίος παρέμεινε ίδιος σε αυτό το σημείο και για το συνέδριο του Manchester.
2.Διαβιβάζει την εν λόγω απόφαση, μέσω της Δ.Ε., στο Προεδρείο του Συνεδρίου του PP-EU στο Manchester και στο προεδρείο του PPI.
Η επιτροπη διαιτησιας του Κομματος Πειρατων Ελλαδας
Προκοπίδης Χριστόφορος
Στράτος Ζολώτας
Αθανασόπουλος Παναγιώτης
Παπαναστάσης Γιάννης
Περαντζάκης Βασίλειος
Ακολουθεί το κείμενο στα αγγλικά για την αποστολή στο PP-EU και το PPI
Pirate Party of Greece
Arbitration Committee
As a result of the Board Committees’ (from here on referred to as BC) reply to our inquiry regarding the representation of our party to the PP-EU Manchester conference dated 5/12/2012, the Arbitration Committee (from here on referred to as AC) has met in full composition and unanimously decided the following:
1) To nullify, based on article 8.3.7 of the Statute, the aforementioned decision regarding the representation of PP-GR to the Manchester conference, since the BC did not convoke the mandatory official, open meeting required to make such a decision according to our Statute. Instead, and against the very principle of transparency, the agreement was reached via email and phone calls, moreover without specifying the means the negative vote was expressed. The convocation of the meetings of this Body in accordance to the Statute is not a trite ordinance, but an indispensable, for the validity of all decisions, Statute provision that safeguards transparency.
We find the urgency of the decision unjustified, since the PP-EU conference dates have been announced months in advance. Moreover, and in the eventuality that a PP-GR member could not attend in person, the possibility of remote delegation was not taken in consideration, despite being an already known and viable option since the Barcelona conference.
2) To forward this decision to the Manchester PP-EU Conference Chairman and to the PPI Board Committee for informational purposes.
The Pirate Party of Greece Arbitration Committee
Προκοπίδης Χριστόφορος / Christoforos Prokopidis
Ζολώτας Στράτος / Stratos Zolotas
Αθανασόπουλος Παναγιώτης/ Athanasopoulos Panagiotis
Παπαναστάσης Γιάννης/ Yiannis Papanastasis
Περαντζάκης Βασίλειος/ Vasileios Perantzakis
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Quote for emphasis
From: giorgos nikolaoy <detonboy@gmail.com>
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
Εκει δεν εχουν συμπλεγματα "ταχυδρόμου".
Οταν λεμε Α ειναι Α. Οχι Αα, αν παμε απο άλλο δρόμο...
Για την τιμη καποιων, το πως θα ανακοινωθει κατι εχει τη σημασια του.
Οταν λεμε Α ειναι Α. Οχι Αα, αν παμε απο άλλο δρόμο...
Για την τιμη καποιων, το πως θα ανακοινωθει κατι εχει τη σημασια του.

παντως η επιτροπη διαιτησιας του PPI εχει λαβει την αποφαση της ΕΔ μας, απο καποιον αγνωστο αποστολεα, που απλα εκανε copy paste την ανακοινωση της ΕΔ στο ενημερωτικο δελτιο
Μα το θεμα δεν ειναι αν η ΕΔ του PPI ειναι ενημερη ή οχι με οποιονδηποτε τροπο, αλλα με ποιο ΘΕΣΜΙΚΟ τροπο θα την ενημερωσουμε εμεις.
Τωρα το ποσο "αγνωστος" ειναι ο αποστολεας, ας μη το ψαξουμε καλυτερα. Ακομη και ο πιο ασχετος στηνει σε 5΄ ενα λογαριασμο-μουφα στο gmail και κολλαει το κειμενο πουχει κοπιαρει απ' το forum...
Χριστοφορε τι επαθες ; κολλησε η βελονα ;;;
-
- Επικοινωνία:
omissman έγραψε:Δυστυχως αγαπητε Βασιλη, θα σε στενοχωρησω !
ΔΕΝ ζητησα καμμια λογοκρισια - αραγε απο παρανοηση ή απο σκοπιμοτητα >>βλεπε Γκαιμπελς<< μερικα μελη επιμενουν να διαστρεβλωνουν αυτα που γραφω ;;;
1. Μιλαω ΚΑΘΑΡΑ για ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ με τους κανονες του forum και σε περιπτωσεις κατ' εξακολουθηση υποτροπης (αρα δολου) οι "δραστες" να καλουνται σε απολογια με το ερωτημα της διαγραφης . ΟΛΑ τα αλλα μπορει να τα κανει η ΕΔ, αυτο την δυσκολευει ;;; αυτο με κανει να σκεφτομαι ως μη οφειλα...
Βρε Γιώργο, εδώ δεν μπορεί να κάνει κρίση αυτών που είναι γραμμένα στο καταστατικό σύμφωνα με κάποια μέλη. Θα καλεί και σε απολογία για τους κανόνες του Forum; Οι κανόνες του forum ισχύουν για το forum. Δεν είναι κανόνες του κόμματος. Μην τα μπερδεύουμε. Οποιαδήποτε τέτοια επέμβαση της ΕΔ στο forum, ναι, θα ήταν λογοκρισία.
omissman έγραψε:2. αλλα λογια ν' αγαπιομαστε ! ή εγω εχω ξεχασει τα ελληνικα μου (δεν νομιζω) ή εσεις δεν θελετε να καταλαβετε το προφανες οδηγωντας ΜΑΖΙ με τους "αλλους" (και η πλακα ειναι : για τον ιδιο ακριβως λογο) τα πραγματα στον τοιχο.
Να το κανω λοιπον πενηνταρακια μηπως και συνεννοηθουμε :
Οταν λες σε καποιον :"...παρε την αποφαση ΜΟΥ και κοινοποιησε την στον ταδε..." τον κανεις ταχυδρομο σου ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;
Ε, λοιπον αυτο δεν ειναι ενα τυπικο θεμα γλωσσας. ειναι θεμα ΥΦΟΥΣ ! Ακριβως εκει βρισκεται η πολιτικη διασταση της "γλωσσας".
Και ο Μιχαλης στις παραινεσεις προς τα μελη δεν ελεγε εξωφρενικα πραγματα στο συνολο τους ! Ομως ηταν τελειως λαθος ο "δασκαλιστικος" τροπος που τα ελεγε. Αυτον ξερει, αυτον χρησιμοποιει ! Τι ακριβως δεν καταλαβες απο αυτο που λεω ;
Εκτος εαν ο ελλοχευων μικροεγωισμος εχει καταλαβει τους παντες και ενω κανουν ευκολη κριτικη στην καμπουρα του αλλου, ειναι απολυτως ανικανοι να δουν τη δικη τους καμπουρα !
Θεσμικα οργανα ειστε , επιτελους βρειτε ενα αποτελεσματικο τροπο να συνεννοειστε χωρις "συναισθηματικους" και λοιπους υπογειους "λυρισμους"...
Θα διαφωνήσω Γιώργο.
Δεν έχω κανέναν συναισθηματισμό. Η απόφαση ήταν παράνομη γιατί η ΔΕ δεν έβγαλε ούτε πρακτικά, ούτε την πήγε σε ψηφοφορία ως όφειλε, ούτε έκανε την παραμικρή ανακοίνωση προ του γεγονότος. Η ΕΔ έβγαλε την μόνη απόφαση που μπορούσε, σύντομη και χωρίς καμία σάλτσα. Η δε ΕΔ μπορεί να ελεγχθεί για την απόφασή της από το Σώμα των Μελών το οποίο και ζήτησα. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Περιμένουμε την ΔΕ να βγάλει την απόφαση για να πάει σε ψηφοφορία.
Ο δασκαλίστικος τρόπος Γιώργο, δεν περιέχει συναισθηματισμούς. Η το ένα μπορούμε να έχουμε κάνει ως ΕΔ ή το άλλο. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχω κάνει τίποτα από τα δύο και έχω ζητήσει να κριθούν όλα με ψηφοφορία. Είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω. Ως μέλος έχω αυτό το δικαίωμα.
Ή θα κάνουμε αυτά που λέμε, ή δεν είμαστε Κόμμα Πειρατών για μένα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι περισσότερο πειρατής και ποιος δεν είναι, δεν με ενδιαφέρει ποιοι δεν θέλουν ποιους, ποιοι ξέρουν από κομπιούτερ και ποιοι όχι (το βλέπω και αυτό λες και είμαστε κλαμπ), δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κανένα πρόσωπο, παρά μόνο να αγνοήσω στην προσωπική μου διάδραση αν θεωρώ κάποιον επιζήμιο (στο Forum θα τους αλλάζω τα φώτα όμως). Αλλά όταν δεν τηρούνται τα συμφωνημένα, θα είμαι χωρίς συναίσθημα στην άποψή μου, όπως και ήμουν στην Ε.Δ.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες