Ανοιχτή επιστολή προς Ε.Δ.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Ανοιχτή επιστολή προς Ε.Δ.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 03 Δεκ 2012, 12:55

Kotsos έγραψε:Μα Βασίλη ο άνθρωπος ζητάει να ανακοινωθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Διαιτησίας.
Αυτό δεν αναφέρεται στα άρθρα του καταστατικού που παραθέτεις.
Νομίζω στα πλαίσια της διαφάνειας δεν έχει άδικο οι συνεδριάσεις της ΕΔ να είναι ανοικτές για τα μέλη να τα παρακολουθήσουν.
Μην βγουν μετά από καπνά μήνα τίποτα περίεργα email πάλι, αλλα για την ΕΔ.

Υπάρχουν τα emails στην σχετική λίστα και υπάρχει και στο wiki. το πρόβλημά του δεν είναι όμως τα πρακτικά. Το πρόβλημά του είναι ότι αποφασίσαμε χωρίς να "κληθούμε". Το οποίο όπως γράφω καλύπτεται ΠΛΗΡΩΣ από το 8.3.7.

Όσο για τις συνεδριάσεις, είναι ανοικτές. Και ανακοινώνονται. Έχουν ανακοινωθεί ΟΛΕΣ και θα ανακοινώνονται ΟΛΕΣ. Όπως ανακοινώθηκε και η σημερινή στις 10:30.

viewforum.php?f=134

Ελπίζω να απάντησα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 03 Δεκ 2012, 13:01

Vassilis Perantzakis έγραψε:
Kotsos έγραψε:Μα Βασίλη ο άνθρωπος ζητάει να ανακοινωθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Διαιτησίας.
Νομίζω στα πλαίσια της διαφάνειας δεν έχει άδικο οι συνεδριάσεις της ΕΔ να είναι ανοικτές για τα μέλη να τα παρακολουθήσουν.

Υπάρχουν τα emails στην σχετική λίστα και υπάρχει και στο wiki. το πρόβλημά του δεν είναι όμως τα πρακτικά. Το πρόβλημά του είναι ότι αποφασίσαμε χωρίς να "κληθούμε". Το οποίο όπως γράφω καλύπτεται ΠΛΗΡΩΣ από το 8.3.7.

Όσο για τις συνεδριάσεις, είναι ανοικτές. Και ανακοινώνονται. Έχουν ανακοινωθεί ΟΛΕΣ και θα ανακοινώνονται ΟΛΕΣ. Όπως ανακοινώθηκε και η σημερινή στις 10:30.

viewforum.php?f=134

Ελπίζω να απάντησα.

Nope.
Χθές περιμέναμε σαν τους τύπους έξω από το κονκλάβιο, να βγεί το συμβούλιο το καρδινάλιων να μας ανακοινώσει την απόφαση ποιός θα είναι ο νέος Πάπας.

Και στην αναφορά ο διοικητής παρατάσει το στράτευμα και βγαίνει και του ανακοινώνει τις ποινές και τις αποφάσεις του, αλλά δεν θα το έλεγες δημοκρατική διαδικαδία.
Αν είχαμε και επιλοχίσ χθές να δώσει προσοχή ειλικρινά θα αισθανόμουν σαν ήμουν ξανά στον στρατό.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 03 Δεκ 2012, 13:05

Οταν η συνεδριαση αφορα προσωπα τοτε γινεται κλειστη.Εαν αφορουσε εργαλεια ή αποφαση ή κατι αλλο τοτε θα γινονταν ανοικτη οπως και την προηγουμενη φορα.Αυτο μονο και τιποτα αλλο.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 03 Δεκ 2012, 13:07

Κώστα. Η Ε.Δ. όταν εμπλέκονται θέματα μελών έχει δικαίωμα να συνεδριάσει σε κλειστή συνεδρίαση.

Όπως μπορείς να δεις στα πρακτικά, πάρθηκε μία απόφαση για αίτημα μέλους και μία για νέα συνεδρίαση για το επίμαχο θέμα. Επίσης για την χθεσινή επιστολή του μέλους Γιώργου Μαριόττι, εκκρεμεί η συγγραφή της απόφασης για να μπει στα πρακτικά.

Η συζήτηση που έγινε ενώπιον όλων όπως γνωρίζεις δεν έδωσε απαντήσεις. Το μόνο μέλος της Δ.Ε. που ήταν παρών (ο Γιώργος Μαριόττι) δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και είπε ότι η Δ.Ε. θα βγάλει ανακοίνωση την Τρίτη. Αυτά ξέρουμε και εμείς (συν ότι έχει βγει από τα email και τα logs που έβγαλε ο Ανδριανός).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 03 Δεκ 2012, 13:10

Kotsos έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:

viewforum.php?f=134

Ελπίζω να απάντησα.

Nope.
Χθές περιμέναμε σαν τους τύπους έξω από το κονκλάβιο, να βγεί το συμβούλιο το καρδινάλιων να μας ανακοινώσει την απόφαση ποιός θα είναι ο νέος Πάπας.

Και στην αναφορά ο διοικητής παρατάσει το στράτευμα και βγαίνει και του ανακοινώνει τις ποινές και τις αποφάσεις του, αλλά δεν θα το έλεγες δημοκρατική διαδικαδία.
Αν είχαμε και επιλοχίσ χθές να δώσει προσοχή ειλικρινά θα αισθανόμουν σαν ήμουν ξανά στον στρατό.

Μιλάς για την δική σου ερώτηση;

1) Αυτή αποφασίστηκε νωρίτερα, μας πήρε 2 μέρες, και τα πρακτικά υπάρχουν όλα στα email. Δεν γνωρίζω την ακριβή διαδικασία, αλλά νομίζω μπορείς να τα πάρεις αν τα θες. Δεν θα δεις όμως κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφει η ανακοίνωση καθώς ήταν θέμα ανάγνωσης και ερμηνείας άρθρου του καταστατικού σχετικά με την διαφωνία σου.

2) Η συζήτηση που κάναμε στο δωμάτιο δεν είχε να κάνει με το δικό σου θέμα, εκτός από τον έλεγχο αν είναι καθαρά γραμμένο. Την περισσότερη ώρα συζητούσαμε για την απόφαση της ΔΕ με το delegation.

3) ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ όποιος θέλει μπορεί να μπει να παρακολουθήσει!!! Απλά δεν το κατάλαβες εσύ. Την περισσότερη ώρα που ήμασταν μέσα ήταν και κάποιος άλλος. Δεν του είπαμε να βγει... Οπότε θα σε παρακαλούσα την επόμενη φορά απλά να ρωτήσεις και να μπεις. Ειδικά για χθες, παρόλο που μπορούμε να κάνουμε κλειστή συνεδρίαση [Edit]στο λέει και ο baskin και ο SilindeElendil [/Edit] δεν ήταν.

Τέλος, όπως είπα και χθες στο mumble και έχω γράψει και στο φόρουμ, το 6.2 του καταστατικού δίνει την δυνατότητα σε οποιοδήποτε μέλος να ζητήσει απόφαση της ΕΔ να πάει στο σώμα των μελών. Μάλιστα στο συνέδριο έγινε ένα λάθος κατά την γνώμη μου και δεν ψηφίστηκε οι αποφάσεις της ΕΔ να περνάνε από επικύρωση στο σώμα μελών πριν την εκτέλεση, εκτός των εκτάκτων αποφάσεων που θα περνάνε το συντομότερο μετά την εκτέλεση.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 03 Δεκ 2012, 13:22

baskin έγραψε:Κώστα. Η Ε.Δ. όταν εμπλέκονται θέματα μελών έχει δικαίωμα να συνεδριάσει σε κλειστή συνεδρίαση.

Όπως μπορείς να δεις στα πρακτικά, πάρθηκε μία απόφαση για αίτημα μέλους και μία για νέα συνεδρίαση για το επίμαχο θέμα. Επίσης για την χθεσινή επιστολή του μέλους Γιώργου Μαριόττι, εκκρεμεί η συγγραφή της απόφασης για να μπει στα πρακτικά.

Η συζήτηση που έγινε ενώπιον όλων όπως γνωρίζεις δεν έδωσε απαντήσεις. Το μόνο μέλος της Δ.Ε. που ήταν παρών (ο Γιώργος Μαριόττι) δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και είπε ότι η Δ.Ε. θα βγάλει ανακοίνωση την Τρίτη. Αυτά ξέρουμε και εμείς (συν ότι έχει βγει από τα email και τα logs που έβγαλε ο Ανδριανός).

Δεν θυμάμαι να γίναν ερωτήσεις. Αλλά ίσως λόγω ηλικίας να μην θυμάμαι και πολλά. Είναι και αυτό το Αλτσχάιμερ.
Θυμάμαι που βγήκατε, ειπώθηκε ότι δεν βγάλετε απόφαση και θα γίνει συνεδρίαση αύριο και μετά έληξε.
Η συζήτηση μετά πήγε για το σύστημα ψηφοφορίας και τη λευκή απεργία και ότι σε λίγες μέρες που θα βγάλεις το λικουιντ θα πρέπει να ψηφιστεί γιατί άλλο εργαλείο δεν υπάρχει, και αλλά πολλά που μετά το παράτησα και δεν σας άκουγα.

Από την άλλη στα κλειστά δικαστήρια, όπως θα σου πει και ο δικηγόρος που είναι μέλος σας, η ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο γίνονται και αυτές απουσία κοινού.
Είναι οι ίδιοι λόγοι αβροφροσύνης που επικαλείσαι για κλειστή συνεδρίαση της ΕΔ παρόλο που πάλι δεν θυμάμαι να προβλέπεται από το καταστατικό.

Είπαμε γενικά μετά το συνέδριο έχουμε ξεφύγει πολύ.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 03 Δεκ 2012, 13:34

Βασίλη τι ακριβώς δεν κατάλαβα.
Όταν από λάθος μπήκα μου είπατε ότι είναι μόνο για τα μέλη της ΕΔ και έπρεπε να βγω, και είναι μόνο ένα μέλος να καταγραφεί που δεν μπορούσατε να του πείτε να φύγει για άλλους λόγους.

Το σεβάστηκα και έφυγα.

Απλά αυτό δεν αλλάζει την άποψη μου ότι δεν θα έπρεπε να ήταν κλειστή και όλες οι συνεδριάσεις της ΕΔ να παρακολουθούνται από όλα τα μέλη.

Όσο για την δικιά μου πρόταση, μπορώ να έχω τις ενστάσεις μου αλλά αντιλαμβάνομαι τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της ΕΔ να μην καθυστερήσει η απόφαση της ΔΕ μέχρι να γίνει η νόμιμη διαδικασία της ψήφισης από το σώμα των μελών. καταγράφονται οι λόγοι τους κρατάω για μένα και δεν έχω καμία όρεξη να το συνεχίσω.

Απλά με πείραξε η απάντηση που πήρα στην ερώτηση μα καλά μία ψηφοφορία θα πάρει μία μέρα η απάντηση ήταν ότι δεν έχουμε εργαλείο ψηφοφορίας και όταν είπα μα το φόρουμ, η απάντηση που πήρα ήταν ότι μέχρι να ψηφισθεί το λικουιντ δεν έχουμε εργαλείο ψηφοφορίας.

Απάντηση που καταγράφηκε και αυτή.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 03 Δεκ 2012, 13:41

Κώστα η Ε.Δ. δεν είχε σχέση με την συζήτηση για τις ψηφοφορίες, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.

Για το θέμα της εκπροσώπησης έγιναν ερωτήσεις δημοσίως στο Γιώργο Μαριόττι, ο οποίος δεν απάντησε. Η Ε.Δ. συνεδρίασε για δύο ακόμη αιτήματα μελών και προσπάθησε να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα για το ζήτημα της εκπροσώπησης. Δεν προχώρησε σε καμία απόφαση επί αυτού. Για τα θέματα των μελών έχουμε ομόφωνα συμφωνήσει να συζητιούνται σε κλειστές συνεδριάσεις όπου καλούνται οι εμπλεκόμενοι (εφόσον χρειάζονται διευκρινήσεις).

Τα πρακτικά απεικονίζουν αυτό που έγινε και επίσης υπάρχει η mailing list της Ε.Δ. στην οποία υπάρχει αρχείο με τα διαδικαστικά θέματα (συντονισμός και σύνταξη αποφάσεων).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 03 Δεκ 2012, 13:42

Kotsos έγραψε:Βασίλη τι ακριβώς δεν κατάλαβα.
Όταν από λάθος μπήκα μου είπατε ότι είναι μόνο για τα μέλη της ΕΔ και έπρεπε να βγω, και είναι μόνο ένα μέλος να καταγραφεί που δεν μπορούσατε να του πείτε να φύγει για άλλους λόγους.

Το σεβάστηκα και έφυγα.

Απλά αυτό δεν αλλάζει την άποψη μου ότι δεν θα έπρεπε να ήταν κλειστή και όλες οι συνεδριάσεις της ΕΔ να παρακολουθούνται από όλα τα μέλη.

Όσο για την δικιά μου πρόταση, μπορώ να έχω τις ενστάσεις μου αλλά αντιλαμβάνομαι τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της ΕΔ να μην καθυστερήσει η απόφαση της ΔΕ μέχρι να γίνει η νόμιμη διαδικασία της ψήφισης από το σώμα των μελών. καταγράφονται οι λόγοι τους κρατάω για μένα και δεν έχω καμία όρεξη να το συνεχίσω.

Απλά με πείραξε η απάντηση που πήρα στην ερώτηση μα καλά μία ψηφοφορία θα πάρει μία μέρα η απάντηση ήταν ότι δεν έχουμε εργαλείο ψηφοφορίας και όταν είπα μα το φόρουμ, η απάντηση που πήρα ήταν ότι μέχρι να ψηφισθεί το λικουιντ δεν έχουμε εργαλείο ψηφοφορίας.

Απάντηση που καταγράφηκε και αυτή.

Όταν συζητάμε για πρόσωπα, τότε είναι κλειστό. Αφού εκείνη την ώρα συζητούσαμε για πρόσωπα, καλά έκανες και το σεβάστηκες.

Για το δεύτερο θέμα, ποιος σου απάντησε έτσι; Άσχετα αν δικαιολογείται ή όχι ψηφοφορία για θέμα που καλύπτεται από το καταστατικό, δεν έχω ενημερωθεί να έχει διακοπεί η διαδικασία ψηφοφοριών για τα οικονομικά ενήμερα μέλη. Θα το ψάξω...

Tzouvekas Theodoros
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Tzouvekas Theodoros » 07 Δεκ 2012, 00:37

Kotsos έγραψε:
James έγραψε:Παραιτήσου τώρα, γιατί θα σε παραιτήσει το σώμα στις 1/2/13

Συμφωνήσαμε για συνέδριο και ημερομηνία;

Ετσι να αρχίζουν οι δελφίνοι να εμφανίζονται σιγά σιγά.
Ειδικά αυτοί που μαθαίνουν τις αποφάσεις πρίν τα υπόλοιπα μέλη γιατί έχουν πολλά πειρατόσημα κολλημένα.

Και τα μέλη ζούμε στην νιρβάνα μας.

το καταντήσαμε ,μπουρδέλο η μου φένετε ; Kotsos σαν να εχεις δικιο . για να δουμε ... τι θα δουμε...
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες