ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 01 Δεκ 2012, 15:31

zio_donnie έγραψε:
yiannpap έγραψε:αιχο μυνι αφονως απω τι σιστασυ τις δοιυκουσας εποιτροπις. (σιγνομι για τα ωρθωγραφηκα λαθι αλλα ιμε αγραματως κε δαιν ξαιρο αν πραιπι να ειμε πιρατις).

Ο αρχηγός δεν σηκώνει ειρωνείες. Εγέρθητω!

+1
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 01 Δεκ 2012, 16:29

zio_donnie έγραψε:Και επειδή για κάποιους είμαστε "λίγοι" ας δούμε τι λένε για την λογοκρισία και για τα ανθρωπάκια που προσβάλλονται από τις λέξεις μερικοί δημιουργοί. Και βάζω μόνο Έλληνες γιατί τώρα είναι μομφή και να μιλάς ξένες γλώσσες και να τις χρησιμοποιείς.

Χατζιδάκις, Θεοδωράκης και Ξαρχάκος κατά της Λογοκρισίας

http://www.musicpaper.gr/documents/7-document/494-synthetesvslogokrisia

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
1. Το θέμα είναι πως αντιλαμβάνεται κανείς τον αυτοσεβασμό που οφείλει να έχει και την αξιοπρέπεια, την στοιχειωδώς ανθρώπινη.
Για μένα, και η ύπαρξη λογοκρισίας και μόνο, αποτελεί εμπόδιο στην οποιαδήποτε μουσική μου δραστηριότητα, ακόμα και αν εγώ δεν ενοχλούμαι προσωπικά.
Η «ευαισθησία» μου επί του θέματος δεν αφήνει περιθώρια να αγνοήσω το θέμα.
Δεν δέχομαι ούτε τη σκοπιμότητά της και συνεπώς ούτε την ύπαρξή της.
Η λογοκρισία μοιάζει μ’ ένα περιβόλι όπου μόνο λουλούδια δεν μπορούν ν’ ανθίσουν. Τη σιχαίνομαι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ

1. Είναι νομίζω αυτονόητο. Όταν ξέρεις ότι κάποιοι περιμένουν να «βάλουν κάτω» το έργο σου για να δουν τι έχει μέσα, δεν μπορείς να λειτουργήσεις απερίσπαστα. Δεν μπορείς να εκφραστείς. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι άλλοι είναι εντελώς αναρμόδιοι και με το πρόσχημα διαφόρων σκοπιμοτήτων λογοκρίνουν τα έργα –τη μουσική στην περίπτωσή μας- με τον τρόπο που ήδη αναλύσαμε στον ημερήσιο τύπο. Προφανώς λοιπόν, η ύπαρξη λογοκρισίας είναι αποπνικτική για κάθε δημιουργό. Για τούτο και στραφήκαμε εναντίον τους. Θέλουμε να περιφρουρήσουμε τη μουσική και την πνευματική δημιουργία

Αν το πρόσεξες zio και οι δυό, στις παραθέσεις που έκανες, μιλούν για "τέχνη"!! Την τέχνη τους εν προκειμένω!!
Η τέχνη με τον διάλογο απέχουν........... εκτός και αν εννοείς την "διαλεκτική" (τέχνη), που ορίζεται έτσι καταχρηστικά!!!
Πέρα από το ότι, και εσύ, χρησιμοποιείς τον όρο "λογοκρισία" που δόθηκε αυθαίρετα από τον δημοσιογράφο για να αντιπαραθέσεις στην πρόταση της ΔΕ!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 01 Δεκ 2012, 16:58

Κάθε μορφή έκφρασης είναι ιερή και κανένα όριο στην ελευθερία του λόγου δεν νοείται. Αν πρόσεξες δεν τους άγγιξε προσωπικά η λογοκρισία. Αλλά υπερασπίζονται το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως νομίζει. Για παράδειγμα τον Πανούση τον κυνηγήσανε με τριτοκοσμικές λογικές προστασίας της "αιδούς". Και αν διαβάσεις καλά τις "συστάσεις" θα καταλάβεις τι πραγματικά λέει ο συντάκτης τους πίσω από το κροκοδείλιο χαμόγελο και την ξύλινη γλώσσα:

- Κείμενα επιδεικτικά, με εμφανή την προσπάθεια επιβολής της προσωπικής άποψης.

Επιβολή της άποψης με επιδεικτικά κείμενα; Τα κείμενα δεν επιβάλλουν τίποτα απολύτως, η βία επιβάλει. Επίσης ο καθένας λέει την γνώμη του για να πείσει (duh), και δεν πίπτει λόγος σε κανένα να του υπαγορεύσει το ύφος. Οπότε αν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, ο ποιητής εννοεί πως ότι δεν καταλαβαίνει (για παράδειγμα την τεχνολογία) ή δεν του αρέσει (η ελευθερία του λόγου) είναι κατακριτέο και πρέπει να αλλάξει με τους κανόνες που ο ίδιος υποβάλλει μέχρι να ικανοποιηθεί η αλαζονεία του.

- Κακή, έως και ενοχλητική, χρήση της ελληνικής γλώσσας, ανακατεμένης με αγγλικές ορολογίες, που, συνήθως, συνδυάζονται άστοχα.

Εδώ ανάγει εαυτόν σε κριτή της ποιότητας του λόγου. Φυσικά ουδεμία κριτική επιτρέπεται στην δικιά του επιλογή ύφους.

Οπότε περνάμε στις συστάσεις:

Τα κείμενα να ελέγχονται από τους συντάκτες τους, όσο είναι δυνατόν, τόσο ορθογραφικά όσο και συντακτικά.

Ο ίδιος δεν το έπραξε γράφοντας την παραπάνω λογική ανακολουθία.

Σε περίπτωση που κάποιο θέμα δεν το κατέχουμε, δεν είναι σκόπιμο να παρεμβαίνουμε

Ο ίδιος δεν το έπραξε, αφού χαρακτηρίζει το φόρουμ "πρωτοποριακή πλατφόρμα" για τα ελληνικά δεδομένα. Με ένα σμπάρο δύο παραβιάσεις, γιατί αφενός το φόρουμ δεν είναι καινούρια τεχνολογία και αφετέρου προσβάλλει τα πολλά μέλη και τους χιλιάδες Έλληνες που το χρησιμοποιούν με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια.

Θεωρώ άσκοπο να συνεχίσω τον σχολιασμό του πατερναλιστικού ύφους, του τραγελαφικού μίσους για τα ακρωνύμια και τους ξένους όρους και την υποτίμηση της δυνατότητας κατανόησης νέων πραγμάτων και όρων από τους Έλληνες.

Σαν βαθμό θα του έδινα 12 στα 20. Καλό λεξιλόγιο αλλά κενό νοήματος, με προφανή στοιχεία άσκοπης επίδειξης γραμματικών γνώσεων και με πραγματικά λάθη και λογικές ανακολουθίες.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

yiannpap
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 01 Δεκ 2012, 17:19

Είμαστε σίγουροι ότι όλη η ΔΕ συνφωνεί με αυτό και αν έχει ενημερωθεί για τη δημοσίευσή του;

ΥΓ. Αν έχω κάνει ορθογραφικά λάθη διορθώστε με παρακαλώ.
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 01 Δεκ 2012, 18:00

η ΔΕ πλειοψηφικα συμφωνησε
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 01 Δεκ 2012, 18:11

zio_donnie έγραψε:Κάθε μορφή έκφρασης είναι ιερή και κανένα όριο στην ελευθερία του λόγου δεν νοείται. Αν πρόσεξες δεν τους άγγιξε προσωπικά η λογοκρισία. Αλλά υπερασπίζονται το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως νομίζει. Για παράδειγμα τον Πανούση τον κυνηγήσανε με τριτοκοσμικές λογικές προστασίας της "αιδούς". Και αν διαβάσεις καλά τις "συστάσεις" θα καταλάβεις τι πραγματικά λέει ο συντάκτης τους πίσω από το κροκοδείλιο χαμόγελο και την ξύλινη γλώσσα:

- Κείμενα επιδεικτικά, με εμφανή την προσπάθεια επιβολής της προσωπικής άποψης.

Επιβολή της άποψης με επιδεικτικά κείμενα; Τα κείμενα δεν επιβάλλουν τίποτα απολύτως, η βία επιβάλει. Επίσης ο καθένας λέει την γνώμη του για να πείσει (duh), και δεν πίπτει λόγος σε κανένα να του υπαγορεύσει το ύφος. Οπότε αν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, ο ποιητής εννοεί πως ότι δεν καταλαβαίνει (για παράδειγμα την τεχνολογία) ή δεν του αρέσει (η ελευθερία του λόγου) είναι κατακριτέο και πρέπει να αλλάξει με τους κανόνες που ο ίδιος υποβάλλει μέχρι να ικανοποιηθεί η αλαζονεία του.

- Κακή, έως και ενοχλητική, χρήση της ελληνικής γλώσσας, ανακατεμένης με αγγλικές ορολογίες, που, συνήθως, συνδυάζονται άστοχα.

Εδώ ανάγει εαυτόν σε κριτή της ποιότητας του λόγου. Φυσικά ουδεμία κριτική επιτρέπεται στην δικιά του επιλογή ύφους.

Οπότε περνάμε στις συστάσεις:

Τα κείμενα να ελέγχονται από τους συντάκτες τους, όσο είναι δυνατόν, τόσο ορθογραφικά όσο και συντακτικά.

Ο ίδιος δεν το έπραξε γράφοντας την παραπάνω λογική ανακολουθία.

Σε περίπτωση που κάποιο θέμα δεν το κατέχουμε, δεν είναι σκόπιμο να παρεμβαίνουμε

Ο ίδιος δεν το έπραξε, αφού χαρακτηρίζει το φόρουμ "πρωτοποριακή πλατφόρμα" για τα ελληνικά δεδομένα. Με ένα σμπάρο δύο παραβιάσεις, γιατί αφενός το φόρουμ δεν είναι καινούρια τεχνολογία και αφετέρου προσβάλλει τα πολλά μέλη και τους χιλιάδες Έλληνες που το χρησιμοποιούν με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια.

Θεωρώ άσκοπο να συνεχίσω τον σχολιασμό του πατερναλιστικού ύφους, του τραγελαφικού μίσους για τα ακρωνύμια και τους ξένους όρους και την υποτίμηση της δυνατότητας κατανόησης νέων πραγμάτων και όρων από τους Έλληνες.

Σαν βαθμό θα του έδινα 12 στα 20. Καλό λεξιλόγιο αλλά κενό νοήματος, με προφανή στοιχεία άσκοπης επίδειξης γραμματικών γνώσεων και με πραγματικά λάθη και λογικές ανακολουθίες.

Ως προς την "βαθμολογία", επιφυλάσσομαι για την στιγμή που πάψει η επιρροή των ναρκωτικών που πήρα σήμερα!!!!
"Γνωστό"σε όλους, πως, παίρνω "κατατονικά" "ματζούνια"!!!!
Διεκδικώ τον χρόνο που δικαιούται όποιος έχει ανάλογα "προβλήματα" (πειρατικά πάντα!!!!)
:D :D :D :D :D
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 01 Δεκ 2012, 18:15

Εγω προτεινω να φιμωσουμε τη ΔΕ...
Ή καλυτερα να την εκτελέσουμε, καθοτι Ζωντανος Τσαρος=Κακός Τσάρος.

Καποιοι δεν εχουν πολυπιστεψει οτι οι ΠΕΙΡ δεν ειναι αριστερο κομμα
και εμφανιζουν ηδη τις γνωστες ασθενειες.

Η σύσταση ειναι πολυ σωστή. Και εκφραζει τις αντιρρησεις πολλων Πειρατών που ειναι λιγο αποστασιοποιημενοι
επειδη ακριβως δεν αντεχουν τον "θορυβο" του φορουμ.

Η δικια μου αποψη ειναι οτι οταν ξεφυγουμε απο την μονομερεια του φορουμ και σαν κομμα εχουμε ΠΟΛΥ περιισοτερες δράσεις
απλα το τι γραφεται στο φορουμ θα ειναι απλα λεπτομερεια της κομματικης δραστηριοτητας.

Οποτε δεν θα χρειαζεται να "σβηνουμε" τον θορυβο του φορουμ (που θελει η ΔΕ). :idea:

Ο εχων ωτα ακουειν ακουετω.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 01 Δεκ 2012, 18:38

Α, μα φίλτατε Βασίλη ο σκοπός του σχολίου μου ήταν να σου εξηγήσω το σκεπτικό της παράθεσης του άρθρου με τις απόψεις διακεκριμένων δημιουργών περί λογοκρισίας, ως σχετικό με το θέμα που μας απασχολεί.

Ο συντάκτης του κειμένου "συστάσεων" προφανώς θεωρεί το κείμενό του "δημιουργία" και είναι καταφανέστατα υπερήφανος για το πόνημά του, κρίνοντας από τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο κατακρίνει τα πονήματα των υπολοίπων. Οπότε θα έπρεπε να αναγνωρίζει στους άλλους την ίδια ελευθερία, το κάθε σχόλιο σαν "δημιουργία" και ως τέτοια να την σέβεται, ανεξαρτήτως της προσωπικής του προτίμησης.

Αλλά όχι. Με γλοιώδη τρόπο διαχωρίζει τα σχόλια σε "καλά" και "κακά" και όχι μόνο με βάση την ορθογραφία και το συντακτικό, που τουλάχιστον είναι αντικειμενικά κριτήρια, αλλά κρίνοντας και κατακρίνοντας προθέσεις (πχ με την χρήση του όρου "επιδεικτικά κείμενα επιβολής γνώμης"). Προφασίζεται καλές προθέσεις, αλλά είναι καταφανής η περιφρόνησή του προς το μέσο, και τους ανθρώπους (που θεωρεί ανίκανους να κάνουν ένα δεξί κλικ και να αναζητήσουν με μια μηχανή αναζήτησης τον ορισμό ακρωνυμίων και ξένων όρων, απαιτώντας την μείωση του επιπέδου γνώσης στον χαμηλότερο κοινό παρανομαστή). Και επειδή αυτή η νοοτροπία δεν είναι ούτε πρωτότυπη, ούτε αθώα και έχοντας ήδη αποδείξει πως η συγγραφή ενός κειμένου στο φόρουμ αποτελεί έκφραση σύμφωνα και με τον συντάκτη παρέθεσα την άποψη του Ξαρχάκου που κατά την γνώμη μου ταιριάζει απόλυτα :

Όταν ξέρεις ότι κάποιοι περιμένουν να «βάλουν κάτω» το έργο σου για να δουν τι έχει μέσα

Όπως ο συντάκτης ήδη κρίνει, κατακρίνει και συστήνει στα μέλη να "μην επαναληφθεί"

Δεν μπορείς να εκφραστείς. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι άλλοι είναι εντελώς αναρμόδιοι και με το πρόσχημα διαφόρων σκοπιμοτήτων λογοκρίνουν τα έργα

Ο Ξαρχάκος, πολύ σωστά, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να κρίνει το έργο του και να του απαγορεύσει να το εκδόσει. Και εγώ συμφωνώ απόλυτα, καθότι δεν παραδέχομαι την αυθεντία της Δ.Ε στην κρίση της χρησιμότητας ή μη του κάθε σχολίου, και την θεωρώ παντελώς αναρμόδια να κάνει "συστάσεις" μπερδεύοντας το φόρουμ με τάξη σχολείου, μέρη που διέπονται από διαφορετικούς κανόνες και υπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Θεωρώ δε ότι αυτές οι συστάσεις, η ξύλινη γλώσσα και η σοβαροφάνεια που εκπέμπει το εν λόγω κείμενο, θέτουν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για λόγους που θα αναλύσω διεξοδικότερα σε κατάλληλο νήμα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 01 Δεκ 2012, 18:46

chprokop έγραψε:Εγω προτεινω να φιμωσουμε τη ΔΕ...
Ή καλυτερα να την εκτελέσουμε, καθοτι Ζωντανος Τσαρος=Κακός Τσάρος.

.

Να το πάρω σοβαρά αυτό? :cry:
Να το πάρω σαν προτροπή σε εγκληματική ενέργεια?
Να το πάρω σαν απειλή?
Να το πάρω σαν χιούμορ (black)?

Πες μου....
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

koslibpro

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 02 Δεκ 2012, 12:37

εμενα πιο πολυ απ'ολα με χαλασε η "συσταση". να μου ελεγαν κανουμε μια προταση βρε παιδι μου για να λειτουργει καλυτερα το φορουμ μπλα μπλα μπλα,να το δεχομουν.
η ελευθερια του λογου που λεμε παει περιπατο αν εγω γραψω κατι που για χ,ψ λογους δεν ταιριαζει (πχ ειναι ανορθογραφο) με τις συστασεις τις ΔΕ.
οποτε,προσωπικα απαντω ΟΧΙ στις συστασεις.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες