zio_donnie έγραψε: Οι "δραστήριοι" απλά εκμεταλλεύτηκαν το brand (μετά την επιτυχία των Γερμανών πειρατών) και κατέβηκαν στις εκλογές με αυτοσκοπό την εκλογή τους, και οι άλλοι που το πήγαιναν σιγά σιγά (αλλά ήταν οπαδοί των Πειρατών κατά τα δικά μας) έμειναν να κοιτάνε με το στόμα ανοικτό. Ίσως να μην ξέρεις την Ιταλική πολιτική κουλτούρα, η οποία είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να συναγωνιστεί την δική μας σε χάλι.Αν αύριο βγεί κάποιος και ιδρύσει το κόμμα Ελληνες Πειρατές
Παρεμπιπτόντως κάποιος το έχει κάνει ήδη. Στον Άρειο πάγο υπάρχει κατατεθειμένο κάτι σαν "πειρατές Ελλάδας" με σήμα ίδιο με το δικό μας αλλά με άσπρη σημαία σε μαύρο φόντο. Τότε που το μάθαμε δεν είχε τις απαιτούμενες υπογραφές συνημμένες, μελλοντικά ποιος ξέρει, μπορεί και να τεστάρουμε την ανεκτικότητα σου.
Δεν είναι θέμα ανεκτικότητας, είναι θέμα αρχών. Αυτά που απαιτώ από τους άλλους πρέπει να επιτρέψω να μου τα κάνουν και σε μένα.
Το μακρυά από τον κώλο μου και χίλιες ξυλές δεν το θεωρώ πολιτική αλλά λαμογιά.
Αν θεωρώ ότι brand δεν πρέπει να υπάρχει και υποστηρίζω ότι δημιουργήσω μπορεί κάποιος να το πάρει και να το χρησιμοποιήσει όπως αυτός επιθυμεί δεν μπορώ να σκούζω για κάποιον που πήρε την ιδέα μου και την χρησιμοποιεί και αυτός. Είτε αυτό λέγεται λογότυπο, είτε λέγεται σήμα.
Έχω κατηγορηθεί πάμπολλες φορές για μη πειρατής εδώ μέσα γιατί όντας ο μοναδικός εδώ μέσα που έχω δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (τραγούδια, βιβλία και διπλώματα ευρεσιτεχνίας) ξέρω πως αισθάνεται κάποιος όταν βλέπει άλλους να κερδίζουν από την δουλειά του και προσπαθώ στις συζητήσεις να τονίσω και αυτή την πλευρά του προβλήματος για να βρεθεί μια μέση λύση.
Αντίθετα βλέπω πειρατόπουλα να φωνάζουν για copyleft και άλλα ρομαντικά, αλλά όταν την δουλειά τους την παίρνουν και την χρησιμοποιούν άλλοι να ζητούν την προστασία του copyright.
Τελικά δεν ξέρω ποιός είναι πιο υποκριτής. Εγώ που τα δίνω cc με περιορισμό nc ή τα πειρατόπουλα;