Οι Ιταλοί Πειρατές σε σύγχηση.

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Οι Ιταλοί Πειρατές σε σύγχηση.

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 25 Νοέμ 2012, 06:23

zio_donnie έγραψε: Οι "δραστήριοι" απλά εκμεταλλεύτηκαν το brand (μετά την επιτυχία των Γερμανών πειρατών) και κατέβηκαν στις εκλογές με αυτοσκοπό την εκλογή τους, και οι άλλοι που το πήγαιναν σιγά σιγά (αλλά ήταν οπαδοί των Πειρατών κατά τα δικά μας) έμειναν να κοιτάνε με το στόμα ανοικτό. Ίσως να μην ξέρεις την Ιταλική πολιτική κουλτούρα, η οποία είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να συναγωνιστεί την δική μας σε χάλι.

Αν αύριο βγεί κάποιος και ιδρύσει το κόμμα Ελληνες Πειρατές

Παρεμπιπτόντως κάποιος το έχει κάνει ήδη. Στον Άρειο πάγο υπάρχει κατατεθειμένο κάτι σαν "πειρατές Ελλάδας" με σήμα ίδιο με το δικό μας αλλά με άσπρη σημαία σε μαύρο φόντο. Τότε που το μάθαμε δεν είχε τις απαιτούμενες υπογραφές συνημμένες, μελλοντικά ποιος ξέρει, μπορεί και να τεστάρουμε την ανεκτικότητα σου.

Δεν είναι θέμα ανεκτικότητας, είναι θέμα αρχών. Αυτά που απαιτώ από τους άλλους πρέπει να επιτρέψω να μου τα κάνουν και σε μένα.
Το μακρυά από τον κώλο μου και χίλιες ξυλές δεν το θεωρώ πολιτική αλλά λαμογιά.

Αν θεωρώ ότι brand δεν πρέπει να υπάρχει και υποστηρίζω ότι δημιουργήσω μπορεί κάποιος να το πάρει και να το χρησιμοποιήσει όπως αυτός επιθυμεί δεν μπορώ να σκούζω για κάποιον που πήρε την ιδέα μου και την χρησιμοποιεί και αυτός. Είτε αυτό λέγεται λογότυπο, είτε λέγεται σήμα.
Έχω κατηγορηθεί πάμπολλες φορές για μη πειρατής εδώ μέσα γιατί όντας ο μοναδικός εδώ μέσα που έχω δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (τραγούδια, βιβλία και διπλώματα ευρεσιτεχνίας) ξέρω πως αισθάνεται κάποιος όταν βλέπει άλλους να κερδίζουν από την δουλειά του και προσπαθώ στις συζητήσεις να τονίσω και αυτή την πλευρά του προβλήματος για να βρεθεί μια μέση λύση.
Αντίθετα βλέπω πειρατόπουλα να φωνάζουν για copyleft και άλλα ρομαντικά, αλλά όταν την δουλειά τους την παίρνουν και την χρησιμοποιούν άλλοι να ζητούν την προστασία του copyright.
Τελικά δεν ξέρω ποιός είναι πιο υποκριτής. Εγώ που τα δίνω cc με περιορισμό nc ή τα πειρατόπουλα;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 25 Νοέμ 2012, 11:14

Kotsos έγραψε:Δεν υποστηρίζω κανέναν Διονύση.

Σαν πειρατές δεν πιστεύουμε σε brand name και ούτε έχουμε copyright των ιδεών μας.

Αν αύριο βγεί κάποιος και ιδρύσει το κόμμα Ελληνες Πειρατές και με τις ίδιες αρχές, δεν έχω κανένα λόγο να τον τρέχω στα δικαστήρια ούτε καν να τον κατηγορήσω για copycat αν σέβομαι τις Πειρατικές αρχές και δεν είμαι επαναστάτης του ........

Έτσ', έτσ'.

Μπορούν να γίνουν 500 κόμματα πειρατών στην Ελλάδα?
Απαντώ: Μακάρι.
;)
здравствуйте

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 25 Νοέμ 2012, 11:26

Κομπειλάδας έγραψε:
Kotsos έγραψε:Δεν υποστηρίζω κανέναν Διονύση.

Σαν πειρατές δεν πιστεύουμε σε brand name και ούτε έχουμε copyright των ιδεών μας.

Αν αύριο βγεί κάποιος και ιδρύσει το κόμμα Ελληνες Πειρατές και με τις ίδιες αρχές, δεν έχω κανένα λόγο να τον τρέχω στα δικαστήρια ούτε καν να τον κατηγορήσω για copycat αν σέβομαι τις Πειρατικές αρχές και δεν είμαι επαναστάτης του ........

Έτσ', έτσ'.

Μπορούν να γίνουν 500 κόμματα πειρατών στην Ελλάδα?
Απαντώ: Μακάρι.
;)

Θα γραφτώ μέλος και στα 500!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 25 Νοέμ 2012, 11:29

Αρκεί βέβαια να ξεχωρίζουν το ενα απο το άλλο. Αλλιως δημιουργων συγχυση στους ψηφοφορους..

Κατα τα λοιπά και εγω θα ημουν πολυ χαρουμενος να ειχαμε

Πειρατικη Πρωτοβουλια
Αμεσοδημοκρατικη Πρωτοβουλια Πειρατών
Ελληνικη Πειρατικη Κινηση
,κλπ κλπ :D :D :D

Θα ειχαμε και ανετα περιθωρια εκλογικω συνεργασιων, καθως και μελη αλλων κομματων να ερχονται στα συνεδρια :D :D :D

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 25 Νοέμ 2012, 12:41

Kotsos έγραψε:Σαν πειρατές δεν πιστεύουμε σε brand name και ούτε έχουμε copyright των ιδεών μας.

50% σωστό, ναι δεν έχουμε (ουτε θέλουμε να έχουμε) copyright των ιδεών μας
Σχετικά με το brand name απο της θέσεις μας όμως
Αντίθετα η νομοθεσία για τα εμπορικά σήματα είναι πρωταρχικά χρήσιμη για καταναλωτές και εταιρείες, λειτουργεί ικανοποιητικά και δε χρειάζεται μεταβολές.

Αρα φυσικά και να πάρουν της αρχές και το καταστατικό μας και ότι άλλο θέλουν απο την πολιτική παραγωγή μας, χαρα μας. Το όνομα ειναι αλλο θέμα.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Νοέμ 2012, 12:46

laskaris_vasilis έγραψε:Θα γραφτώ μέλος και στα 500!!

500x12=6000

Σου έχω καλύτερη ιδέα...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Νοέμ 2012, 14:44

Ρε παιδιά διαβάζει κανένας τι γράφω? Χαίρομαι για το χίλιοι καλοί χωράνε αλλά επειδή δεν ζούμε στα παραμύθια της χαλιμάς αλλά στον πραγματικό κόσμο ξαναλέω τι έγινε:

Κάποιος από το πουθενά, είδε τους Γερμανούς πειρατές που κάνανε επιτυχία και χωρίς καμία καθυστέρηση ή αρχές 'έστησε κόμμα και κατέβηκε στις εκλογές. Ποσώς με νοιάζει το σήμα και το όνομα, αν ακολουθούσε όντως τις αρχές. Αλλά αυτός απλά μάζεψε τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα απλά επειδή δέχθηκαν (σαν το Τζίμερο, και δεν είναι τυχαίο πως και αυτός είναι διαφημιστής).

Δηλαδή θα γραφόσασταν σε ένα κόμμα που θα περιμάζευε αυτόν:

Εικόνα

Σημείωνω το σλόγκαν του είναι "soluzione finale" (final solution το σχέδιο των Γερμανών για την εξάλειψη των Εβραίων)

Όσο για την στρατηγική 500 πειρατικά είναι καλύτερα από 'ένα είδα και τα χαίρια του ΜΚ-ΚΚΕ, ΚΚΕ-ΜΛ, κανονικού ΚΚΕ κτλ.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 25 Νοέμ 2012, 14:58

Δεν λεει κανεις αυτο ΔΙονυση.
Αλλα ειναι σαν τα διαζυγια. Αν ειναι μεσα στο ενα κομμα να γινομαστε κωλος, καλυτερα περισσοτερα και να συνεργαζονται (αν μπορουν).
Πρακτικα βεβαια δεν βλεπω στην παρουσα συγκυρια να τυπωνει ψηφοδελτια ουτε το πρωτο... αλλα μιλαμε επι της αρχης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Νοέμ 2012, 15:07

Αν ειναι μεσα στο ενα κομμα να γινομαστε κωλος, καλυτερα περισσοτερα και να συνεργαζονται (αν μπορουν).

Αν διαφωνείς τότε δεν κάνεις ίδιο κόμμα. Κάνεις κάτι άλλο. Τι άλλο θα ακούσω σήμερα? Σας βλέπω όλους τόσο χαλαρούς με τις ιδέες, θέλω να δω τι θα ψηφίσετε για τους Πειρατές Μακεδονίας. Προβλέπω ο εθνικισμός να βαρέσει κόκκινο.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 25 Νοέμ 2012, 15:12

zio_donnie έγραψε:
Αν ειναι μεσα στο ενα κομμα να γινομαστε κωλος, καλυτερα περισσοτερα και να συνεργαζονται (αν μπορουν).

Αν διαφωνείς τότε δεν κάνεις ίδιο κόμμα. Κάνεις κάτι άλλο. Τι άλλο θα ακούσω σήμερα? Σας βλέπω όλους τόσο χαλαρούς με τις ιδέες, θέλω να δω τι θα ψηφίσετε για τους Πειρατές Μακεδονίας. Προβλέπω ο εθνικισμός να βαρέσει κόκκινο.

Δημοκρατία αλά καρτ, δεν υπάρχει. Σεβομαστε την πλειοψηφια και με την εμπειρια διορθωνονται οι στρεβλωσεις.

Ορθοδοξο ΚΚΕ δεν υπαρχει. Λες να υπαρχει ορθοδοξο ΠΕΙΡ :ugeek: :ugeek: ???

[Παντως αν υπαρχει ειμαι βαθια χωμενος στο ιερατειο του :D :D :D :D :D ]

Του Falkvinge δεηθωμεν ... Τα σεβη μου, δεσποτα!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες