Loukianos έγραψε:Vassilis Perantzakis έγραψε:Kotsos έγραψε:Δεν θα δεις δικαστική αστυνομία. Θα δείς το αντικείμενο της υπηρεσίας που προτείνεις. Και αυτό καλύπτεται πλήρως από τμήματα της ΕΛΑΣ.
Αυτό που προτείνουν οι δικαστικοί είναι να δημιουργηθεί μία νέα υπηρεσία και να πάρει τα αντικείμενα από τα τμήματα της ΕΛΑΣ.
Και διερωτώμαι όπως και ο φίλος παραπάνω, που θα βοηθήσει;
Η εμπείρια μου από αντίστοιχες αλλαγές λέει πουθενά αντίθετα θα δημιουργήσει περισότερα προβλήματα και θα πολλαπλασιάσει το κόστος.
Αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς δεν γνωρίζω τι ακριβώς ζητάνε και τι ακριβώς εννοούν. Φυσικά και αν μιλάμε για αλληλεπικαλυπτώμενα τμήματα δεν έχει νόημα.
Συμφωνώ κ εγω με το Βασίλη ......αλλα δε το πιάνουμε απο την αρχή δηλαδή ποια είναι η ανάγκη για να δημιουργηθεί μια τέτοια υπηρεσία / σώμα στην Ελλάδα;
Σε άλλες χώρες τι ισχύει ( αναφέρθηκε παραπάνω ) αλλα ποια ηταν η ανάγκη που οδήγησε σε αυτό ; Εγώ με αυτό εχω κολήσει...
Για αυτό το λόγο για να αναπτύξουμε σχετική θέση χρειάζεται η βοήθεια νομικών και δικαστών. Επίσης αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι της οργάνωσης. Πρέπει να δούμε την ταχύτητα απόδοσης δικαιοσύνης καθώς και την οργάνωση των δικαστηρίων γενικά. Και σε αυτό απαιτείται η συμμετοχή νομικών και δικαστικών.