Προσχέδια προγράμματος και ανάπτυξη πολιτικών θέσεων.
Re: Προσχέδια προγράμματος και ανάπτυξη πολιτικών θέσεων.
χρειαζόμαστε πληροφορίες και να φτιάξουμε μια υποτυπώδη βιβλιογραφία, sites κλπ....
Οπως πρότεινα και αλλού που που ο Βασίλης ξεκίνησε το θέμα για την δικαιοσύνη καλόν είναι ο εισηγητής ενός θέματος brainstorming να διαμορφώνει βασικά ερωτήματα/παραμέτρους για κάθε θέμα ώστε να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιά είναι η τελική εικόνα αυτού που θέλουμε να φτάσουμε και μετά να μπούμε στα επιμέρους κομμάτια που θα συνθέσουν το παζλ της τελικής εικόνας.
Για να γίνει αυτό κατανοητό ας δούμε το θέμα δικαιοσύνης που μιλάμε.
- Η δικαιοσύνη είναι θέμα πολιτικό η νομικό;
- Η δικαιοσύνη υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο, κοινωνικό έλεγχο, ή κανένα έλεγχο;
- Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ελέγχου, τιμωρίας, παραδειγματισμού ή σωφρονισμόυ;
Η απάντηση σε αυτές τις τρείς ερωτήσεις που μου έρχονται τώρα στο μυαλό και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλες ορίζουν και τις λύσεις που θα προτείνεις.
Αν πείςι πχ ότι η δικαιοσύνη είναι νομικό θέμα προτείνεις νομικούς δικαστές. Αν πείς ότι είναι πολιτικά θέμα προτείνεις λαϊκά δικαστήρια ενώ αν πείς ότι είναι και τα δύο προτείνεις μεικτά δικαστήρια ενόρκων.
Αν η δικαιοσύνη υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο οι δικαστές διορίζονται και ελέγχονται από τον υπουργό, αν πείς ότι υπόκειται σε κοινωνικό έλεγχο οι δικαστές είναι αιρετοί όπως στις ΗΠΑ πχ ενώ αν πείς ότι δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο τότε οι δικαστές διορίζονται και ελέγχονται από τους ίδιος πχ τον Αρειο Πάγο.
Βέβαια μπορείς να παρακάμψεις όλη την παραπάνω κοπιαστική διαδικασία και ο καθένας να προτείνει το μακρύ και το κοντό του ατάκτως εριγμένα και να γίνει ένα μπάχαλο αντιδικιων και κατασπατάλησης εργατοωρών χωρίς να είναι δυνατό να συγκροτηθεί μια ευρύτερη μεγάλη εικόνα.
Για να γίνει αυτό κατανοητό ας δούμε το θέμα δικαιοσύνης που μιλάμε.
- Η δικαιοσύνη είναι θέμα πολιτικό η νομικό;
- Η δικαιοσύνη υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο, κοινωνικό έλεγχο, ή κανένα έλεγχο;
- Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ελέγχου, τιμωρίας, παραδειγματισμού ή σωφρονισμόυ;
Η απάντηση σε αυτές τις τρείς ερωτήσεις που μου έρχονται τώρα στο μυαλό και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλες ορίζουν και τις λύσεις που θα προτείνεις.
Αν πείςι πχ ότι η δικαιοσύνη είναι νομικό θέμα προτείνεις νομικούς δικαστές. Αν πείς ότι είναι πολιτικά θέμα προτείνεις λαϊκά δικαστήρια ενώ αν πείς ότι είναι και τα δύο προτείνεις μεικτά δικαστήρια ενόρκων.
Αν η δικαιοσύνη υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο οι δικαστές διορίζονται και ελέγχονται από τον υπουργό, αν πείς ότι υπόκειται σε κοινωνικό έλεγχο οι δικαστές είναι αιρετοί όπως στις ΗΠΑ πχ ενώ αν πείς ότι δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο τότε οι δικαστές διορίζονται και ελέγχονται από τους ίδιος πχ τον Αρειο Πάγο.
Βέβαια μπορείς να παρακάμψεις όλη την παραπάνω κοπιαστική διαδικασία και ο καθένας να προτείνει το μακρύ και το κοντό του ατάκτως εριγμένα και να γίνει ένα μπάχαλο αντιδικιων και κατασπατάλησης εργατοωρών χωρίς να είναι δυνατό να συγκροτηθεί μια ευρύτερη μεγάλη εικόνα.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
""Με την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας υπαγόμενης και ελεγχόμενης απευθείας από τη δικαστική εξουσία θα εκλείψουν εξαρτήσεις των αστυνομικών από την εκτελεστική εξουσία, ενώ τα όργανά της θα εμποτιστούν με το πνεύμα σεβασμού και νομιμότητας που διέπει το δικαστικό σώμα", ανέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες. "
Από το αρθρο στον Σκάι...
Ποιός ειναι ο στόχος να γίνει αυτό το βήμα πρός αυτή τη Δικαστική Αστυνομία ; Πως θα ωφεληθεί ο πολίτης;
Ερωτήματα.....
Ποιός ειναι ο στόχος να γίνει αυτό το βήμα πρός αυτή τη Δικαστική Αστυνομία ; Πως θα ωφεληθεί ο πολίτης;
Ερωτήματα.....
Loukianos έγραψε:""Με την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας υπαγόμενης και ελεγχόμενης απευθείας από τη δικαστική εξουσία θα εκλείψουν εξαρτήσεις των αστυνομικών από την εκτελεστική εξουσία, ενώ τα όργανά της θα εμποτιστούν με το πνεύμα σεβασμού και νομιμότητας που διέπει το δικαστικό σώμα", ανέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες. "
Ερωτήματα.....
Θα ανέβει ο μισθός των DREDD από 1000 ευρώ στα 4000.
Άσε που μετά δεν θα μπορούν να λένε εμείς τους πιάνουμε, εσείς δικαστικοί τους αποφυλακίζετε. Θα γίνουν συνένοχοι.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Η δικαστική αστυνομία είναι αυτή που ερευνά το έγκλημα μέχρι την λύση του. Δεν είναι η κλασσική αστυνομία που παρακολουθεί,συλλαμβάνει και φροντίζει για την μεταφορά κρατουμένων. Η δικαστική αστυνομία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες και εγκληματολόγους. Θα σας δώσω link το συντομότερο δυνατό. Μην φαντάζεστε κάτι σαν το CSI. Μάλλον κάτι σαν το FBI πρόκειται (το πραγματικό, όχι το χολιγουντιανό).
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
Παρόλο που βγαίνουμε εκτός θέματος σε δύο κράτη μόνο υπάρχει αστυνομικό σώμα υπαγόμενο στο υπουργείο δικαιοσύνης. Στην Πορτογαλία και στις ΗΠΑ. και στα δύο είναι forensic τμήματα. Δες τον σύνδεσμο της Wikipedia που σου παρέθεσα στο κουμπάσο.
Αυτά που περιγράφεις ως ιδιότητες της δικαστικής αστυνομίας υπάρχουν ήδη σαν τμήματα στην ΕΛΑΣ.
Οπότε μάλλον θα μετατάξουμε αυτά τα τμήματα στο υπουργείο δικαιοσύνης από το δημοσίας τάξεως (ΠΡΟΠΟ στις μέρες μας)
Αλλάζοντας υπουργό δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στην λειτουργία των τμημάτων αυτών.
Αυτά που περιγράφεις ως ιδιότητες της δικαστικής αστυνομίας υπάρχουν ήδη σαν τμήματα στην ΕΛΑΣ.
Οπότε μάλλον θα μετατάξουμε αυτά τα τμήματα στο υπουργείο δικαιοσύνης από το δημοσίας τάξεως (ΠΡΟΠΟ στις μέρες μας)
Αλλάζοντας υπουργό δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στην λειτουργία των τμημάτων αυτών.
-
- Επικοινωνία:
Kotsos έγραψε:Παρόλο που βγαίνουμε εκτός θέματος σε δύο κράτη μόνο υπάρχει αστυνομικό σώμα υπαγόμενο στο υπουργείο δικαιοσύνης. Στην Πορτογαλία και στις ΗΠΑ. και στα δύο είναι forensic τμήματα. Δες τον σύνδεσμο της Wikipedia που σου παρέθεσα στο κουμπάσο.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαστική αστυνομία σε κανένα υπουργείο από όσο κοίταξα. Υπάρχει νόμος για την ίδρυσή της που δεν έχει όμως ενεργοποιηθεί ποτέ. Σε αυτό εγώ περιμένω να ακούσω από δικαστές και νομικούς. Το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί υπάρχει σχετικός νόμος και έχουν γίνει σχετικές παραινέσεις από το δικαστικό σώμα.
Δεν θα δεις δικαστική αστυνομία. Θα δείς το αντικείμενο της υπηρεσίας που προτείνεις. Και αυτό καλύπτεται πλήρως από τμήματα της ΕΛΑΣ.
Αυτό που προτείνουν οι δικαστικοί είναι να δημιουργηθεί μία νέα υπηρεσία και να πάρει τα αντικείμενα από τα τμήματα της ΕΛΑΣ.
Και διερωτώμαι όπως και ο φίλος παραπάνω, που θα βοηθήσει;
Η εμπείρια μου από αντίστοιχες αλλαγές λέει πουθενά αντίθετα θα δημιουργήσει περισότερα προβλήματα και θα πολλαπλασιάσει το κόστος.
Αυτό που προτείνουν οι δικαστικοί είναι να δημιουργηθεί μία νέα υπηρεσία και να πάρει τα αντικείμενα από τα τμήματα της ΕΛΑΣ.
Η εμπείρια μου από αντίστοιχες αλλαγές λέει πουθενά αντίθετα θα δημιουργήσει περισότερα προβλήματα και θα πολλαπλασιάσει το κόστος.
-
- Επικοινωνία:
Kotsos έγραψε:Δεν θα δεις δικαστική αστυνομία. Θα δείς το αντικείμενο της υπηρεσίας που προτείνεις. Και αυτό καλύπτεται πλήρως από τμήματα της ΕΛΑΣ.
Αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς δεν γνωρίζω τι ακριβώς ζητάνε και τι ακριβώς εννοούν. Φυσικά και αν μιλάμε για αλληλεπικαλυπτώμενα τμήματα δεν έχει νόημα.
Vassilis Perantzakis έγραψε:Kotsos έγραψε:Δεν θα δεις δικαστική αστυνομία. Θα δείς το αντικείμενο της υπηρεσίας που προτείνεις. Και αυτό καλύπτεται πλήρως από τμήματα της ΕΛΑΣ.
Αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς δεν γνωρίζω τι ακριβώς ζητάνε και τι ακριβώς εννοούν. Φυσικά και αν μιλάμε για αλληλεπικαλυπτώμενα τμήματα δεν έχει νόημα.
Συμφωνώ κ εγω με το Βασίλη ......αλλα δε το πιάνουμε απο την αρχή δηλαδή ποια είναι η ανάγκη για να δημιουργηθεί μια τέτοια υπηρεσία / σώμα στην Ελλάδα;
Σε άλλες χώρες τι ισχύει ( αναφέρθηκε παραπάνω ) αλλα ποια ηταν η ανάγκη που οδήγησε σε αυτό ; Εγώ με αυτό εχω κολήσει...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες