Μήπως είναι πειρατής και δεν το ξέρει ?

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
Rainmaker

Re: Μήπως είναι πειρατής και δεν το ξέρει ?

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Οκτ 2012, 11:44

plessas έγραψε:
Rainmaker έγραψε:νομίζω οτι δημιουργήθηκε για να αναδείξει την διαφθορά με πραγματικές ιστορίες.

Κανένας όμως δεν μπορεί να αποδείξει αν είναι πραγματικές οι ιστορίες.

φυσικά και όχι αλλά νομίζω οτι η πραγματικότητα μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ την φαντασία ;) :D :D

omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό omissman » 24 Οκτ 2012, 12:26

Δλδ για να καταλαβω τωρα, αντι να λεμε και μπραβο στο Σπινελλη που εκανε αυτο που εκανε - και σε διαβεβαιω Βασιλη δεν ειναι και λιγο να ξεκινησεις μια καταγραφη των καταγγελιων [δεν απαγορευονται οι επωνυμες] - ετσι ωστε να "μετρηθει" επι τελους εστω και με αυτο τον τροπο καποιο μεγεθος διαφθορας , αντι να λεμε συνεχως τις ιδιες παπαρες, το θεωρουμε ασημαντο ;;;
Το ερωτημα που με απασχολει ειναι γιατι δεν το καναμε εμεις , τοσο καιρο που τρωγομαστε με τα "εσωτερικα" μας αντι να κανουμε ΨΗΦΙΑΚΕΣ κινησεις με σημασια !

και για να μη ξεχνιομαστε : δεν λειπουν τα εργαλεια για να νικηθει η διαφθορα, δεν ειναι "εργαλειακο" το ζητημα ειναι βαθυτατα ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Η πολιτικη βουληση λειπει και ο Σπινελλης το λεει ξεκαθαρα σε ολες τις ομιλιες του [εχω παρακολουθησει μια δημοσια].
Οποτε μη βαυκαλιζομαστε οτι με ενα "καλυτερο" προγραμμα θα πιασουμε τη διαφθορα !
Στη Αμερικη π.χ. γιατι δεν την πιανουν ;;;
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 24 Οκτ 2012, 12:37

omissman έγραψε:Δλδ για να καταλαβω τωρα, αντι να λεμε και μπραβο στο Σπινελλη που εκανε αυτο που εκανε - και σε διαβεβαιω Βασιλη δεν ειναι και λιγο να ξεκινησεις μια καταγραφη των καταγγελιων [δεν απαγορευονται οι επωνυμες] - ετσι ωστε να "μετρηθει" επι τελους εστω και με αυτο τον τροπο καποιο μεγεθος διαφθορας , αντι να λεμε συνεχως τις ιδιες παπαρες, το θεωρουμε ασημαντο ;;;
Το ερωτημα που με απασχολει ειναι γιατι δεν το καναμε εμεις , τοσο καιρο που τρωγομαστε με τα "εσωτερικα" μας αντι να κανουμε ΨΗΦΙΑΚΕΣ κινησεις με σημασια !

και για να μη ξεχνιομαστε : δεν λειπουν τα εργαλεια για να νικηθει η διαφθορα, δεν ειναι "εργαλειακο" το ζητημα ειναι βαθυτατα ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Η πολιτικη βουληση λειπει και ο Σπινελλης το λεει ξεκαθαρα σε ολες τις ομιλιες του [εχω παρακολουθησει μια δημοσια].
Οποτε μη βαυκαλιζομαστε οτι με ενα "καλυτερο" προγραμμα θα πιασουμε τη διαφθορα !

Γεια στο στόμα σου Γιώργο.
Ιδιαίτερα το ερώτημα "γιατί δεν το κάναμε εμείς" με πρόλαβε στο τσακ. Γιατί απ' ότι βλέπω η όλη τεχνογνωσία μας στην πληροφορική εξαντλείται στο πως θα καταφέρουμε να μιλάμε, να αποφασίζουμε και να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Τα λέω βέβαια όλα αυτά με κάποια επιφύλαξη, γιατί εγώ δυστυχώς δεν είμαι από αυτούς που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα τέτοιο έργο, αφού οι γνώσεις μου περί πληροφορικής περιορίζονται στη γραφιστική και "ολίγη" από διαδίκτυο, άμα το αποφασίσουμε πάντως να βάλουμε μπροστά κάτι τέτοιο, όπως και μια πρόταση για ίδρυση "Πειρατικού Γραφείου Εύρεσης Εργασίας" που έχω ήδη καταθέσει για το συνέδριο, μπορώ να ... κουβαλάω τους καφέδες. :lol:

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Οκτ 2012, 12:45

Μιχάλης Μαντάς έγραψε: Γιατί απ' ότι βλέπω η όλη τεχνογνωσία μας στην πληροφορική εξαντλείται στο πως θα καταφέρουμε να μιλάμε, να αποφασίζουμε και να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά.

απο την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί (και νομοθετικά) όλα αυτά που λες, πως να συνεχίσουμε παρακάτω? κάτσε να το ολοκληρώσουμε ...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Οκτ 2012, 12:54

omissman έγραψε:Δλδ για να καταλαβω τωρα, αντι να λεμε και μπραβο στο Σπινελλη που εκανε αυτο που εκανε - και σε διαβεβαιω Βασιλη δεν ειναι και λιγο να ξεκινησεις μια καταγραφη των καταγγελιων [δεν απαγορευονται οι επωνυμες] - ετσι ωστε να "μετρηθει" επι τελους εστω και με αυτο τον τροπο καποιο μεγεθος διαφθορας , αντι να λεμε συνεχως τις ιδιες παπαρες, το θεωρουμε ασημαντο ;;;

Γιώργο, εγώ του λέω μπράβο του Σπινέλλη για άλλα πράγματα πολύ σημαντικότερα αυτού του site.

Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να προτείνουμε αντίστοιχες θεσμικές κινήσεις γιατί όπως λες και εσύ, το ζήτημα είναι πολιτικό. Λείπει η πολιτική βούληση. Δεν θα την επιβάλουμε στους άλλους, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε ότι την έχουμε εμείς με συγκεκριμένες προτάσεις και πρόγραμμα που έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και έτοιμη τεχνική πρόταση. Μπορούμε; Εδώ μας θέλω...

Σίγουρα δεν περιμένω να πιάσουμε όλη την διαφθορά. Αλλά περιμένω να προσπαθήσουμε να την μειώσουμε τόσο ώστε να μπορεί η χώρα να συνέλθει...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 24 Οκτ 2012, 13:24

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Γεια στο στόμα σου Γιώργο.
Ιδιαίτερα το ερώτημα "γιατί δεν το κάναμε εμείς" με πρόλαβε στο τσακ. Γιατί απ' ότι βλέπω η όλη τεχνογνωσία μας στην πληροφορική εξαντλείται στο πως θα καταφέρουμε να μιλάμε, να αποφασίζουμε και να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Τα λέω βέβαια όλα αυτά με κάποια επιφύλαξη, γιατί εγώ δυστυχώς δεν είμαι από αυτούς που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα τέτοιο έργο, αφού οι γνώσεις μου περί πληροφορικής περιορίζονται στη γραφιστική και "ολίγη" από διαδίκτυο, άμα το αποφασίσουμε πάντως να βάλουμε μπροστά κάτι τέτοιο, όπως και μια πρόταση για ίδρυση "Πειρατικού Γραφείου Εύρεσης Εργασίας" που έχω ήδη καταθέσει για το συνέδριο, μπορώ να ... κουβαλάω τους καφέδες. :lol:

Μία σημαντική παράμετρος για το ότι δεν είναι εύκολο να κάνουμε τέτοιες κινήσεις είναι το άψυχο (χρήματα) και έμψυχο (άνθρωποι) υλικό.

Ο server μας είναι τίγκα. Μεγαλύτερος κοστίζει περισσότερο (για να σηκώσει και άλλα πράγματα). Είμαστε 5 άνθρωποι στην IT με βασικούς 3 (δύο πολύ καλοί και ενεργοί λάκισαν εξαιτίας του τεχνοφοβισμού και της αδράνειας των μελών να αγκαλιάσουν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ψηφιακές πρωτοβουλίες).

Ακόμη συζητάμε θεωρητικά για το liquid αντί να το αξιολογούμε εν χρήση (η μεγάλη πλειοψηφία, γιατί κάποιοι πραγματικά άρχισαν να ΠΑΙΖΟΥΝ μετά την δική μου επιμονή να το κάνουν). Ακόμη κάποιοι θεωρούν ότι το forum είναι δύσκολο (και θέλουν να κάνουν πολιτική τρομάρα τους), ακόμη κάποιοι πιστεύουν ότι η ΙΤ αποφασίζει και διατάζει (π.χ. με το Κουμπάσο το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν - έχω βαρεθεί να το λέω, μέχρι και χθες κατηγορήθηκα ότι το έβαλα με το έτσι θέλω).

Όταν λοιπόν οι πρωτοβουλίες για ένα ψηφιακό κόμμα, που αποφασίστηκαν δημοκρατικά από 5-10 ανθρώπους για να ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ στα μέλη, βρίσκουν τέτοιες αντιστάσεις (με προφάσεις και δικαιολογίες όπως η δυσκολία και με απαξίωση χωρίς καμία αντιπρόταση - δεν έχει πει ποτέ κανένας "βάλτε αυτό"), αυτό δείχνει ότι τα μέλη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Όταν άνθρωποι που έφαγαν πάνω από δύο μήνες για να στήσουν μία ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πάνε σπίτι τους (γιατί δεν έχουν όλοι το στομάχι του βαλτού - μαντρόσκυλου), απηυδισμένοι από την συμπεριφορά μιας μερίδας αγανακτισμένων - καταγγελιομάχων, καταλαβαίνεις πολύ καλά Μιχάλη γιατί δεν το κάναμε.

Γιατί (και θα μιλήσω για μένα), δεν θα κάτσω Μιχάλη να προσθέσω άλλες 5 ώρες την ημέρα στην συντήρηση, μελέτη, δοκιμή, αναβάθμιση των συστημάτων που τρέχουν (και άλλων 10 που μελετάω) για μια δουλειά που θα απαξιωθεί από τα ίδια τα μέλη. Γιατί όταν βλέπω στο FACEBOOK να γράφονται συνεχώς ειρωνικές ατάκες για τους ελιτιστές ITήδες και για τις αποτυχημένες πλατφόρμες που είναι ΔΥΣΚΟΛΕΣ (δύσκολο το forum και το wiki που έχουν εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως...), χάνω κάθε ενδιαφέρον και με το ζόρι κρατιέμαι κιόλας.

Και μία πρόταση. Αντί να είστε (κάποιοι) κάθε βράδυ στο mumble και στο Facebook, κάντε το μέρα παρά μέρα. Την μία μέρα μπείτε και συμμετέχετε στο forum...

Ο νοών νοείτω... (and let the flames begin...)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 24 Οκτ 2012, 13:54

baskin έγραψε:Μία σημαντική παράμετρος για το ότι δεν είναι εύκολο να κάνουμε τέτοιες κινήσεις είναι το άψυχο (χρήματα) και έμψυχο (άνθρωποι) υλικό.
Ο server μας είναι τίγκα. Μεγαλύτερος κοστίζει περισσότερο (για να σηκώσει και άλλα πράγματα). Είμαστε 5 άνθρωποι στην IT με βασικούς 3 (δύο πολύ καλοί και ενεργοί λάκισαν εξαιτίας του τεχνοφοβισμού και της αδράνειας των μελών να αγκαλιάσουν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ψηφιακές πρωτοβουλίες).
... καταλαβαίνεις πολύ καλά Μιχάλη γιατί δεν το κάναμε.
Γιατί (και θα μιλήσω για μένα), δεν θα κάτσω Μιχάλη να προσθέσω άλλες 5 ώρες την ημέρα στην συντήρηση, μελέτη, δοκιμή, αναβάθμιση των συστημάτων που τρέχουν ...

Τα περισσότερα από αυτά που λες δεν τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, όμως μετά από 5 μήνες ... θητείας στο πειρατικό, έχω αρχίσει κάτι να ... ανθίζομαι. Για την ώρα προσπαθώ να γνωριστώ με όσους περισσότερους μπορώ και αναμένω με πολύ ενδιαφέρον το Συνέδριο για να μπορέσω να βρεθώ λίγο πιο μέσα στα Ελληνικά Πειρατικά πράγματα τα οποία μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι με ενδιαφέρουν και θα το προσπαθήσω με τον τρόπο μου και τις δυνατότητές μου όσο μπορώ.
Για την ώρα λοιπόν τίποτα περισσότερο δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτά που μου λες. Ραντεβού στο Συνέδριο ...
Ως τότε θα ήθελα να σου διευκρινήσω ότι σέβομαι απεριόριστα την όποια εθελοντική προσφορά, έστω και του ενός δευτερολέπτου. Ουδέποτε θα απαιτήσω κάτι από εθελοντή και πολύ δύσκολα θα μπω στη διαδικασία να κριτικάρω την προσφορά του κι αν ποτέ με ... συλλάβεις να το κάνω σε παρακαλώ να με ... επαναφέρεις στην τάξη.
Υ.Γ.: Εγώ πάντως FB δεν έχω και στο muble δεν έχω μάθει ακόμη να μπαίνω.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Οκτ 2012, 13:55

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Υ.Γ.: Εγώ πάντως FB δεν έχω και στο muble δεν έχω μάθει ακόμη να μπαίνω.

στο λικουιντ έχεις μπει?

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 24 Οκτ 2012, 14:12

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Τα περισσότερα από αυτά που λες δεν τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, όμως μετά από 5 μήνες ... θητείας στο πειρατικό, έχω αρχίσει κάτι να ... ανθίζομαι. Για την ώρα προσπαθώ να γνωριστώ με όσους περισσότερους μπορώ και αναμένω με πολύ ενδιαφέρον το Συνέδριο για να μπορέσω να βρεθώ λίγο πιο μέσα στα Ελληνικά Πειρατικά πράγματα τα οποία μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι με ενδιαφέρουν και θα το προσπαθήσω με τον τρόπο μου και τις δυνατότητές μου όσο μπορώ.
Για την ώρα λοιπόν τίποτα περισσότερο δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτά που μου λες. Ραντεβού στο Συνέδριο ...
Ως τότε θα ήθελα να σου διευκρινήσω ότι σέβομαι απεριόριστα την όποια εθελοντική προσφορά, έστω και του ενός δευτερολέπτου. Ουδέποτε θα απαιτήσω κάτι από εθελοντή και πολύ δύσκολα θα μπω στη διαδικασία να κριτικάρω την προσφορά του κι αν ποτέ με ... συλλάβεις να το κάνω σε παρακαλώ να με ... επαναφέρεις στην τάξη.
Υ.Γ.: Εγώ πάντως FB δεν έχω και στο muble δεν έχω μάθει ακόμη να μπαίνω.

Είσαι εδώ όμως ενεργός.

Το πόσο προσφέρει ο καθένας (και το που) δεν έχει καμία σημασία (δεν υπάρχει προσφερόμετρο). Το θέμα είναι η διάθεση. Όταν η καρδιά ενός ΨΗΦΙΑΚΟΥ κόμματος είναι το forum και ακούς απόψεις περί δυσκολίας και χάβρας και κλπ κλπ ή αυτοί που τα λένε δεν έχουν καταλάβει τι είναι ΨΗΦΙΑΚΟ κόμμα ή κάτι άλλο παίζει.

Και αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε τεχνικοί. Χρειάζονται και περισσότεροι τεχνικοί και χρήματα, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΤΕΣ με διάθεση για μάθηση και πειραματισμό. Όταν λοιπόν απαξιώνετε η χρήση και το μόνο που κάνουν κάποιοι είναι ένα διαδικτυακό καφενείο και αυτοί οι κάποιοι εκνευρίζονται και φωνάζουν ότι "είμαστε άφαντοι σαν κόμμα", εγώ απαντάω ότι ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΦΑΝΤΟΙ, γιατί κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, γράφουν πράγματα που μένουν και ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ τους τρόπους συνεργασίας του μέλλοντος...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Οκτ 2012, 14:17

Μήπως στο συνέδριο να έχουμε και μάθημα για τα εργαλεία μας; Ή έστω μία γρήγορη αναφορά.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες