Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Γεια στο στόμα σου Γιώργο.
Ιδιαίτερα το ερώτημα "γιατί δεν το κάναμε εμείς" με πρόλαβε στο τσακ. Γιατί απ' ότι βλέπω η όλη τεχνογνωσία μας στην πληροφορική εξαντλείται στο πως θα καταφέρουμε να μιλάμε, να αποφασίζουμε και να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Τα λέω βέβαια όλα αυτά με κάποια επιφύλαξη, γιατί εγώ δυστυχώς δεν είμαι από αυτούς που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα τέτοιο έργο, αφού οι γνώσεις μου περί πληροφορικής περιορίζονται στη γραφιστική και "ολίγη" από διαδίκτυο, άμα το αποφασίσουμε πάντως να βάλουμε μπροστά κάτι τέτοιο, όπως και μια πρόταση για ίδρυση "Πειρατικού Γραφείου Εύρεσης Εργασίας" που έχω ήδη καταθέσει για το συνέδριο, μπορώ να ... κουβαλάω τους καφέδες.

Μία σημαντική παράμετρος για το ότι δεν είναι εύκολο να κάνουμε τέτοιες κινήσεις είναι
το άψυχο (χρήματα) και έμψυχο (άνθρωποι) υλικό.
Ο server μας είναι
τίγκα. Μεγαλύτερος κοστίζει περισσότερο (για να σηκώσει και άλλα πράγματα). Είμαστε 5 άνθρωποι στην IT με βασικούς 3 (δύο πολύ καλοί και ενεργοί λάκισαν εξαιτίας του τεχνοφοβισμού και της αδράνειας των μελών να αγκαλιάσουν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ψηφιακές πρωτοβουλίες).
Ακόμη συζητάμε θεωρητικά για το liquid αντί να το αξιολογούμε εν χρήση (η μεγάλη πλειοψηφία, γιατί κάποιοι πραγματικά άρχισαν να ΠΑΙΖΟΥΝ μετά την δική μου επιμονή να το κάνουν). Ακόμη κάποιοι θεωρούν ότι
το forum είναι δύσκολο (και θέλουν να κάνουν πολιτική τρομάρα τους), ακόμη κάποιοι πιστεύουν ότι η ΙΤ αποφασίζει και διατάζει (π.χ. με το Κουμπάσο το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν - έχω βαρεθεί να το λέω, μέχρι και χθες κατηγορήθηκα ότι το έβαλα με το έτσι θέλω).
Όταν λοιπόν οι πρωτοβουλίες για ένα ψηφιακό κόμμα, που
αποφασίστηκαν δημοκρατικά από 5-10 ανθρώπους για να ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ στα μέλη, βρίσκουν τέτοιες αντιστάσεις (με προφάσεις και δικαιολογίες όπως η δυσκολία και με απαξίωση χωρίς καμία αντιπρόταση - δεν έχει πει ποτέ κανένας "βάλτε αυτό"), αυτό δείχνει ότι τα μέλη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Όταν άνθρωποι που έφαγαν πάνω από δύο μήνες για να στήσουν μία ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πάνε σπίτι τους (γιατί δεν έχουν όλοι το στομάχι του
βαλτού - μαντρόσκυλου), απηυδισμένοι από την συμπεριφορά μιας μερίδας
αγανακτισμένων - καταγγελιομάχων, καταλαβαίνεις πολύ καλά Μιχάλη γιατί δεν το κάναμε.
Γιατί (και θα μιλήσω για μένα), δεν θα κάτσω Μιχάλη να προσθέσω άλλες 5 ώρες την ημέρα στην συντήρηση, μελέτη, δοκιμή, αναβάθμιση των συστημάτων που τρέχουν (και άλλων 10 που μελετάω) για μια δουλειά που θα απαξιωθεί από τα ίδια τα μέλη. Γιατί όταν βλέπω στο FACEBOOK να γράφονται συνεχώς ειρωνικές ατάκες για τους ελιτιστές ITήδες και για τις αποτυχημένες πλατφόρμες που είναι ΔΥΣΚΟΛΕΣ (δύσκολο το forum και το wiki που έχουν εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως...), χάνω κάθε ενδιαφέρον και με το ζόρι κρατιέμαι κιόλας.
Και μία πρόταση. Αντί να είστε (κάποιοι) κάθε βράδυ στο mumble και στο Facebook, κάντε το μέρα παρά μέρα. Την μία μέρα μπείτε και συμμετέχετε στο forum...
Ο νοών νοείτω... (and let the flames begin...)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...