Ψηφιοποιούμε την υπογραφή μας!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kailor

Re: Ψηφιοποιούμε την υπογραφή μας!

Δημοσίευσηαπό kailor » 20 Οκτ 2012, 19:17

random έγραψε:
kailor έγραψε:Δηλαδή είναι έγκυρη μια αίτηση, μια καταγγελία, ή ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή σου ακόμα και εάν το στείλεις με fax (που όλοι καταλαβαίνουμε πολλές φορές σε τι χάλια εμφάνιση βγαίνει), και δεν είναι έγκυρο ηλεκτρονικά αφού έχει την υπογραφή σου???

Δεν υπάρχει εγκυρότητα στα φαξ.
Υπάρχει όμως υπόνοια-ένδειξη εγκυρότητας που δεν πηγάζει από την ψηφιοποιημένη υπογραφή, αλλά από το γεγονός ότι το τηλεφώνημα του fax από το οποίο έστειλες καταγράφεται ως κλήση στο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Και αν είναι το τηλέφωνο του γραφείου σου, ε τότε η ένδειξη γίνεται σχεδόν απόδειξη.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το mail. Δεν είναι έγκυρα , αλλά έχουν έδειξη εγκυρότητας που αποδικνύεται στα δικαστήρια με την παρουσίαση των αρχείων καταγραφής τους.

Σε κάθε περίπτωση γιαυτό ακριβώς το λόγο σοβαρά θέματα δεν υπογράφονται με ψηφιοποιημένες υπογραφές, ούτε στέλνονται με φαξ ή mail.
Από την άλλη ο νόμος θεωρεί απολύτως αξιόπιστες τις ψηφιακές υπογραφές.

ε ρε δικηγοράρα. Εδώ όμως σε πιάνω πολύ αδιάβαστο...

Γιατί τότε με το τελωνείο για να περάσει είπαν ότι μπορώ να υπογράψω και να το στείλω πίσω με φάξ.???

Γιατί τότε έγινε δεκτή μια καταγγελία για λαθροθηρία Ζαρκαδιού που έχω κάνει στην Εισαγγελεία και αναμένεται το δικαστήριο.???

Γιατί ο Δήμος Νότιου Πηλίου που μένω, που έκανα αίτημα για διόρθωση κύριων δρόμων και παραδρόμων μέσω email ενώ ξεκαθαρίζουν στο επίσημο site ότι γίνονται δεκτές οι αιτήσεις μόνο εφόσον βρεθώ αυτοπροσώπως και υπογράψω μπροστά σε υπάλληλο, έγινε και αυτή δεκτή και πήρα και απάντηση.???

Τόσα παραδείγματα έχω να σου δώσω επειδή πολύ συχνά την χρησιμοποιώ μέσω email για αιτήσεις, καταγγελίες, κλπ. Δηλαδή όλοι παρανομούμε και εγώ αλλά και το κράτος?????????????????????

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 20 Οκτ 2012, 19:29

Χρήστο, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, όλα όσα λες πως έγιναν δεκτά, τα τσέκαρες;
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 20 Οκτ 2012, 19:33

laskaris_vasilis έγραψε:Χρήστο, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, όλα όσα λες πως έγιναν δεκτά, τα τσέκαρες;

ναι, αφού σε όλα έγινε η δουλειά μου. και σε όλα είχα και επίσημες απαντήσεις.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 20 Οκτ 2012, 19:49

kailor έγραψε:
random έγραψε:
kailor έγραψε:Δηλαδή είναι έγκυρη μια αίτηση, μια καταγγελία, ή ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή σου ακόμα και εάν το στείλεις με fax (που όλοι καταλαβαίνουμε πολλές φορές σε τι χάλια εμφάνιση βγαίνει), και δεν είναι έγκυρο ηλεκτρονικά αφού έχει την υπογραφή σου???

Δεν υπάρχει εγκυρότητα στα φαξ.
Υπάρχει όμως υπόνοια-ένδειξη εγκυρότητας που δεν πηγάζει από την ψηφιοποιημένη υπογραφή, αλλά από το γεγονός ότι το τηλεφώνημα του fax από το οποίο έστειλες καταγράφεται ως κλήση στο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Και αν είναι το τηλέφωνο του γραφείου σου, ε τότε η ένδειξη γίνεται σχεδόν απόδειξη.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το mail. Δεν είναι έγκυρα , αλλά έχουν έδειξη εγκυρότητας που αποδικνύεται στα δικαστήρια με την παρουσίαση των αρχείων καταγραφής τους.

Σε κάθε περίπτωση γιαυτό ακριβώς το λόγο σοβαρά θέματα δεν υπογράφονται με ψηφιοποιημένες υπογραφές, ούτε στέλνονται με φαξ ή mail.
Από την άλλη ο νόμος θεωρεί απολύτως αξιόπιστες τις ψηφιακές υπογραφές.

ε ρε δικηγοράρα. Εδώ όμως σε πιάνω πολύ αδιάβαστο...

Γιατί τότε με το τελωνείο για να περάσει είπαν ότι μπορώ να υπογράψω και να το στείλω πίσω με φάξ.???

Γιατί τότε έγινε δεκτή μια καταγγελία για λαθροθηρία Ζαρκαδιού που έχω κάνει στην Εισαγγελεία και αναμένεται το δικαστήριο.???

Γιατί ο Δήμος Νότιου Πηλίου που μένω, που έκανα αίτημα για διόρθωση κύριων δρόμων και παραδρόμων μέσω email ενώ ξεκαθαρίζουν στο επίσημο site ότι γίνονται δεκτές οι αιτήσεις μόνο εφόσον βρεθώ αυτοπροσώπως και υπογράψω μπροστά σε υπάλληλο, έγινε και αυτή δεκτή και πήρα και απάντηση.???

Τόσα παραδείγματα έχω να σου δώσω επειδή πολύ συχνά την χρησιμοποιώ μέσω email για αιτήσεις, καταγγελίες, κλπ. Δηλαδή όλοι παρανομούμε και εγώ αλλά και το κράτος?????????????????????

Μα αυτό ακριβώς σου εξηγώ παραπάνω!!!!! :roll: :roll: :roll:

Αν υπάρχει αμφισβήτηση για την εγκυρότητα του φαξ ή του e-mail (γιατί εκεί είναι η εγκυρότητα και όχι στην ψηφιοποιημένη υπογραφή), πας στο δικαστήριο και εκεί, ανάλογα με τα αρχεία καταγραφής από τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και ανάλογα με το πόσοι μπαινοβγαίνουν στο γραφείο και χρησιμοποιούν το φαξ σου ή το laptop σου, το δικαστήριο θα βγάλει απόφαση, υπέρ σου ή εναντίον σου.

Αν λοιπόν θες να παίζεις με τις πιθανότητες μιας καταδικαστικής απόφασης σε βάρος σου, συνέχιζε να στέλνεις ανυπόγραφα φάξ και mail.
Αν θες να είσαι σίγουρος, καλύτερα να υπογράψεις με μελάνι, ή με ψηφιακή υπογραφή.

Τα θέματα που μας αναφέρεις πάντως (τελωνεία ή καταγγελία λαθροθηρίας ζαρκαδιού) δεν είναι τόσο σοβαρά αν αποδειχτεί ότι δεν τα έστειλες εσύ, οπότε το φαξ ή το mail είναι μια χαρά. Συμβόλαιο για αγοροπωλησία ακινήτου με mail ή με φαξ έχεις δεί ποτέ να γίνεται;

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 20 Οκτ 2012, 19:59

Ορίστε ένα παράδειγμα για να δείτε πώς γίνεται. Τα προσωπικά στοιχεία θα τα κρύψω:

Θα σας δώσω από τα πιο πρόσφατα πράγματα που γίναν, την αίτηση για την κατασκευή του δρόμου γύρω από το Χωριό μου.

Ο Δήμος Νότιου Πηλίου έχει σύστημα ηλεκτρονικό για παράπονα, εισηγήσεις, αιτήματα, κ.α.. έτσι απευθύνθηκα στην Τεχνική Υπηρεσία μίας και αρμόδια είναι αυτή.

http://www.dimosnotioupiliou.gr/e-services/technical-services-for-cit

Ορίστε τι γράφει η Σελίδα:

Για έκδοση εγγράφων από τη Τεχνική Υπηρεσία, παρακαλούμε, επιλέξτε από την παρακάτω λίστα την περίπτωση που σας ενδιαφέρει, ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε, και συμπληρώστε τις αντίστοιχες αιτήσεις. Τις αιτήσεις υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος είτε αυτοπροσώπως (με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου του) στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, είτε ηλεκτρονικώς και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης του Χρήστη, μέσω του κατάλληλου συνδέσμου του δικτυακού τόπου. Ευχαριστούμε.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ταχ. Δ/νση : 370 06 Αργαλαστή
Τμήμα : Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος
Πληροφορίες : Αθανάσιος Μπίτης, Ευστάθιος Ευαγγελόπουλος
Τηλέφωνο : 24230 55006
FAX : 24230 55006

Έπειτα πάμε στην κατηγορία Βλάβες Οδοστρώματος:

http://www.dimosnotioupiliou.gr/e-services/technical-services-for-cit/road-fault.html

Αυτό που αντικρύζει κανείς είναι το εξής:

Για την υποβολή παραπόνου για βλάβες οδοστρώματος απαιτείται:

Έντυπη αίτηση

Άρα αναγκαστικά έπρεπε να γίνει έντυπη αίτηση, και δεν έγινε ποτέ αυτοπροσώπος.

To email με την αίτηση που έστειλα:

Αίτημα προς Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νότιου Πηλίου

Chris Taklis (kailor)
Jul 14

Στο επισυναπτόμενο αρχείο υπάρχει αίτηση μου για επιδιόρθωση του δρόμου από Προμύρι εώς Κατηγιώργη, αλλά και επιδιόρθωση και ασφάλτωση των παραδρόμων και κάποιων περιοχών για τη μετάβαση στις παραλίες.

Παρακαλώ ενημερώστε με για την κατάσταση της αίτηση μου, (κατά προτίμηση ηλεκτρονική ενημέρωση).

Και η αίτηση ηλεκτρονική σαν attachment μέσω email.

Εικόνα

Η απάντηση μέσω email:

Athanasios Bitis athanasios.bitis@0596.syzefxis.gov.gr
Aug 3

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την απάντηση στην από 14/07/2012 αίτησή σας.

Αθανάσιος Μπίτης
Δήμος Νοτίου Πηλίου

Το pdf attachment που είχε:

Εικόνα

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 20 Οκτ 2012, 20:03

Η εγκυρότητα στα έγγραφα που αναφέρεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τα παρατάω, ότι κατάλαβες κατάλαβες.

αυρίο, αν έχω χρόνο και όρεξη, θα στο εξηγήσω.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 20 φορά/ες συνολικά

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 20 Οκτ 2012, 20:07

random έγραψε:ΑΧ ΑΧ ΑΧ!!!!

Η εγκυρότητα στα έγγραφα που αναφέρεις ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τα παρατάω, ότι κατάλαβες κατάλαβες.

άρα υπήρχει αποδοχή από την υπηρεσία, και έκαναν και τα στραβά μάτια, διότι δεν με είδαν ποτές αυτοπροσώπως.

Και για να ξέρεις για να είμαι πάντα έγκυρος πάντα μα πάντα ζητάω αριθμό πρωτοκόλλου, έτσι κανείς δεν μπορεί να μου πει τίποτα μετά.

Άρα είδες ένα μικρό παράδειγμα του ότι δουλεύει. Βεβαίως υπάρχουν και πολλοί φόβοι ότι θα μου κλέψουν την υπογραφή οπότε τον τελευταίο σχεδόν μήνα με το digisigner έχω βρει την ηρεμία μου. Διότι εκτός από την υπογραφή μου έχει και certificate που δηλώνει από ποιόν χρήστη έχει δημιουργηθεί με κλειδιά και με τα όλα του, + το ότι βάζει ημερομηνία και λογότυπο από πίσω οπότε ξέρω ότι είναι πιο ασφαλής πια η υπογραφή μου από πριν αλλά ακόμα υπάρχει φόβος για κλοπή υπογραφής.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 20 Οκτ 2012, 20:10

αφού ξέρεις λοιπόν τι είναι το πρωτόκολλο , τότε γιατί ρωτάς;

πάντα πρωτόκολλο, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 20 Οκτ 2012, 20:14

random έγραψε:αφού ξέρεις λοιπόν τι είναι το πρωτόκολλο , τότε γιατί ρωτάς;

πάντα πρωτόκολλο, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

εγώ ξέρω τι είναι το πρωτόκολλο. Αλλά όταν θές να κάνεις κάτι επίσημο. Χρειάζεται την υπογραφή σου σε διάφορα θέματα, αιτήσεις κλπ. Το thread αυτό το έγραψα για να δώσω στους συν-πειρατές μου να καταλάβουν πως ακόμα ευκολότερα θα κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη.

Υ.Γ. Με αυτό τον τρόπο επίσης το έχω χρησιμοποιήσει για να ανακτήσω τον λογαριασμό μου στο taxisnet επειδή ο μλκς ο λογιστής δεν μου έδινε τον κωδικό και βαριόμουνα να πάω αυτοπροσώπος να περιμένω με τις ώρες, αλλά και συμπλήρωση αίτησης με την eurobank.

Αυτό το σύστημα το χρησιμοποιώ σχεδόν 2 χρόνια. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε πρόβλημα και εύχομαι να μην υπάρξει στο μέλλον.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 20 Οκτ 2012, 20:27

kailor έγραψε:Τόσα παραδείγματα έχω να σου δώσω επειδή πολύ συχνά την χρησιμοποιώ μέσω email για αιτήσεις, καταγγελίες, κλπ. Δηλαδή όλοι παρανομούμε και εγώ αλλά και το κράτος?????????????????????

το θέμα δεν είναι αν το δεχονται επειδή το στέλνεις εσύ, αλλά οτι θα το δεχτούν και αν το στείλω εγώ με τα δικά σου στοιχεία και φυσικά με την δικιά σου υπογραφή. τώρα αν κάνω λάθος δοκίμασε την επόμενη φορά να στείλεις ένα έγγραφο αλλά χωρίς να ανακατευτείς εσύ βάλε έναν φίλο σου.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες