random έγραψε:kailor έγραψε:Δηλαδή είναι έγκυρη μια αίτηση, μια καταγγελία, ή ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή σου ακόμα και εάν το στείλεις με fax (που όλοι καταλαβαίνουμε πολλές φορές σε τι χάλια εμφάνιση βγαίνει), και δεν είναι έγκυρο ηλεκτρονικά αφού έχει την υπογραφή σου???
Δεν υπάρχει εγκυρότητα στα φαξ.
Υπάρχει όμως υπόνοια-ένδειξη εγκυρότητας που δεν πηγάζει από την ψηφιοποιημένη υπογραφή, αλλά από το γεγονός ότι το τηλεφώνημα του fax από το οποίο έστειλες καταγράφεται ως κλήση στο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Και αν είναι το τηλέφωνο του γραφείου σου, ε τότε η ένδειξη γίνεται σχεδόν απόδειξη.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το mail. Δεν είναι έγκυρα , αλλά έχουν έδειξη εγκυρότητας που αποδικνύεται στα δικαστήρια με την παρουσίαση των αρχείων καταγραφής τους.
Σε κάθε περίπτωση γιαυτό ακριβώς το λόγο σοβαρά θέματα δεν υπογράφονται με ψηφιοποιημένες υπογραφές, ούτε στέλνονται με φαξ ή mail.
Από την άλλη ο νόμος θεωρεί απολύτως αξιόπιστες τις ψηφιακές υπογραφές.
ε ρε δικηγοράρα. Εδώ όμως σε πιάνω πολύ αδιάβαστο...
Γιατί τότε με το τελωνείο για να περάσει είπαν ότι μπορώ να υπογράψω και να το στείλω πίσω με φάξ.???
Γιατί τότε έγινε δεκτή μια καταγγελία για λαθροθηρία Ζαρκαδιού που έχω κάνει στην Εισαγγελεία και αναμένεται το δικαστήριο.???
Γιατί ο Δήμος Νότιου Πηλίου που μένω, που έκανα αίτημα για διόρθωση κύριων δρόμων και παραδρόμων μέσω email ενώ ξεκαθαρίζουν στο επίσημο site ότι γίνονται δεκτές οι αιτήσεις μόνο εφόσον βρεθώ αυτοπροσώπως και υπογράψω μπροστά σε υπάλληλο, έγινε και αυτή δεκτή και πήρα και απάντηση.???
Τόσα παραδείγματα έχω να σου δώσω επειδή πολύ συχνά την χρησιμοποιώ μέσω email για αιτήσεις, καταγγελίες, κλπ. Δηλαδή όλοι παρανομούμε και εγώ αλλά και το κράτος?????????????????????