Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 04 Οκτ 2012, 20:25
Θα ήθελα να είχα περισσότερη πληροφόρηση από τον Χρήστο ή από όποιον άλλο γνωρίζει σχετικά, για το πώς έχει προκύψει αυτή η "H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (Παρίσι 1978)". Δηλαδή θέλω να ξέρω ποιοι την εξέδωσαν, ποιοι την προσυπέγραψαν και όλα τα σχετικά. Αν μου γνωστοποιηθούν όλα αυτά, τότε θα βοηθηθώ πολύ στο να αποφασίσω αν θα προτείνω την ενσωμάτωσή της στις αρχές των Πειρατών ή θα την θεωρήσω ένα ακόμη "προσκοπικό" κείμενο "ευχών".
Παρεπιμπτόντως θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι στο κτήμα μου εκτρέφω κουνέλια, κότες και ένα σκύλο.
Τα κουνέλια μου τα περιποιούμαι κανονικά (φαγητό, ύπνο και καλή υγεία) σε καθημερινή βάση και όταν έρθει "η ώρα τους" τα οδηγώ στην κατσαρόλα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν όλοι οι κονικλοπαραγωγοί και που δεν θέλω αυτή τη στιγμή να περιγράψω με περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους.
Ίδια περίπου είναι και η τύχη των πουλερικών μου όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο αναπαραγωγής τους ή όταν αποφασίσω να τον διακόψω ξαφνικά για κάποιο λόγο (π.χ. για κάποιο τσιμπούσι με φίλους).
Ο σκύλος μου είναι δώδεκα χρονών και περιμένω να πεθάνει από βαθειά γεράματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να τον πείσω να μου εξομολογηθεί αν πέρασε καλά κοντά μου όλο αυτόν τον καιρό ή ενοχλήθηκε καθόλου από το γεγονός ότι στο σπίτι μου εγώ είμουν συνέχεια το αφεντικό.
Όσο καιρό τα κάνω όλα αυτά έχω σκοτώσει, μέ όποιο τρόπο μου ήταν πρόσφορος, αμέτρητους ποντικούς, γιατί μου κάνουν ζημιές, κυνηγάω ανηλεώς τις κατσαρίδες γιατί τις φοβούνται όλοι εκτός από εμένα, κάθε βράδυ δολοφονώ όσα περισσότερα κουνούπια μπορώ και ... σταματάω εδώ γιατί θα σας σας κουράσω αν συνεχίσω να περιγράφω τα ... εγκλήματά μου απέναντι στο ζωικό βασίλειο.
Παρεπιμπτόντως να σημειώσω ότι είμαι και μανιώδης ψαράς και τώρα που έγινα συνταξιούχος θανατώνω πάρα πολλούς οργανισμούς του θαλλάσιου κόσμου (από δολώματα μέχρι ψάρια καθώς και πεταλίδες που λερώνουν τα ύφαλα της βάρκας μου και άλλα πολλά).
Γι' αυτό έχω πολλές επιφυλάξεις στο να προσυπογράψω αυτές τις διακυρήξεις, γιατί φοβάμαι ότι από κει που πιστεύω ότι είμαι ένας φιλήσυχος πολίτης, μπορεί ξαφνικά να φάω μέχρι και ισόβια.