Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Δράση - Υπολογιστές αναδιαμόρφωση και χάρισμα σε σχολεία

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 19 Σεπ 2012, 16:13

kailor έγραψε:
Τι είναι το project raspberry pi?

Εκπαιδευτικός υπολογιστής σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και κόστος 35 Ευρώ.

Θα κοιτάξω να δω τι μπορώ να φέρω και από το γραφείο. Μπορεί να βρω μέχρι και οθόνες.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 19 Σεπ 2012, 16:26

Θα προσπαθήσω να μαζεψω και εγώ Θεσσαλονικη πράγματα (ήδη έχω κάποια που περιφέρονται στο σπίτι)
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Zekvyrin

Δημοσίευσηαπό Zekvyrin » 19 Σεπ 2012, 17:22

Vassilis Perantzakis έγραψε:
Zekvyrin έγραψε:Επίσης να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να βάζαμε κάποιο OpenSource λειτουργικό (και για να εισάγουμε και άλλο κόσμο στην έννοια του Open Source). Υπάρχουν αρκετές διανομές που είναι απο λίγο έως πάρα πολύ ελάφριές (χωρίς να έχω δοκιμάσει και με επιφύλαξη, έχω ακούσει για τo Puppy Linux πχ, ως πάρα πολύ ελαφρύ για πραγματικά πολύ παλιά μηχανήματα).

Σίγουρα μιλάμε για Linux περιβάλλον καθώς δεν μπορούμε να τους δώσουμε και άδειες Windows. Υπάρχει και η έκδοση edubuntu ειδικά για την εκπαίδευση.

Νομίζω ότι είναι με Unity γραφικό περιβάλλον, το οποίο είναι σχετικά "βαρύ" -απ'όσο ξέρω γιατί δεν μου άρεσε να το χρησιμοποιώ-.. Σε μερικά παλιά pc ίσως δεν θα παίζει ή θα έχει προβλήματα. Ίσως κάνει όμως κάποια παλιότερη... Anyway, much later ;)

-mesitiko- έγραψε:Συμφωνώ,να κάνουμε μια ανακοίνωση προς τους πολίτες να "μας φέρουν" ότι έχουν που δεν χρειάζονται,δεν δουλεύει,δεν χρησιμοποιείτε,να το "φτιάχνουμε"και να προωθείται σε σχολεία της επιλογής τους (ή δική μας).

Η προσθήκη η δική μου στην πρόταση είναι να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να προβάλουν την πρωτοβουλία μας,αν έχουμε την δυνατότητα ας κάνουμε και ένα διαφημιστικό βιντεάκι να το παίζουν (επιβάλλεται από το νόμο-υποχρεώνονται καλύτερα-να διαθέτουν ΔΩΡΕΑΝ διαφημιστικό χρόνο σε κοινωνικές δράσεις π.χ κάπνισμα,AIDS,ανακύκλωση,χαμόγελο του παιδιού,AMBER ALERT,καθαρισμό ακτών,κ.α.) ή να το φτιάξουμε με την βοήθειά τους (επικίνδυνο να καπηλευτούν την ιδέα)Προσοχή στις δημοσιεύσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα προτού κατοχυρώσουμε την ιδέα

Καλή Ιδέα, + ότι μπορούμε να ζητήσουμε (μέσω του βίντεο) και άλλους εθελοντές. Πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν και άλλοι που να θέλουν να βοηθήσουν.

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 19 Σεπ 2012, 22:01

Απορία γιατί δεν έχω καθόλου σχέση με το χώρο: Ξέρετε κάποιο σχολείο που να έχει καθηγητή και να λείπουν H/Y ώστε να έχει αποδέκτη αυτή η δράση;

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 19 Σεπ 2012, 22:14

Μπορείς να τα χαρίσεις σε δήμους και να πηγαίνω και να πηγαίνουν κι άλλοι
να κάνουμε σε παιδιά και όσους μεγάλους επιθυμούν,
μαθήματα ενεργού συμμετοχής στη Βικιπαίδεια.

Βασικό είναι πως λόγω κινήτρου οι μεγάλοι θα γίνονται, επιπλέον, ψηφιακά εγγράμματοι.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 19 Σεπ 2012, 22:49

dizzyk έγραψε:Απορία γιατί δεν έχω καθόλου σχέση με το χώρο: Ξέρετε κάποιο σχολείο που να έχει καθηγητή και να λείπουν H/Y ώστε να έχει αποδέκτη αυτή η δράση;

Υπάρχουν πολλά σχολεία, που δεν έχουν υπολογιστές!

Μη βλέπεις μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν είναι η Ελλάδα μόνο αυτές οι 2 πόλεις.

Επίσης σε δήμους, και χωριά μπορούμε να μαζέψουμε υπολογιστές και να τα χαρίσουμε στο Δήμο και να φτιάξουν ένα δημόσιο ίντερνετ καφέ, ή να προστεθούν στην βιβλίοθήκη του εκάστοτε δήμου, και πολλά άλλα μπορούμε να σκεφτούμε εκτός από τα σχολεία.

Άμα σκεφτείς πόσους καλούς υπολογιστές πετάμε ετησίως μόνο και μόνο επειδή παλιώσανε και μερικούς από τους κατεστραμένους που πετάνε συνήθως ή δεν είναι καθόλου χαλασμένοι είτε είναι ένα μέρος όπως κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο, και έτσι παίρνοντας από τον ένα υπολογιστή και βάζωντας στους άλλους θα κάνουμε δυνατότερους υπολογιστές και πολλοί λιγότεροι θα καταλήξουν στις χωματερές.

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 20 Σεπ 2012, 02:59

Συμφωνώ με τη γενική ιδέα, ξαναλέω ότι δεν έχω επαφή με το τι συμβαίνει σε σχολεία (ούτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη ούτε αλλού), αλλά συνήθως το πρόβλημα με τέτοιες δωρεές είναι το προσωπικό που τις χειρίζεται και όχι το υλικό. Είχα την αόριστη και γενική αίσθηση (από τα δικά μου χρόνια σε γυμνάσιο/λύκειο :P) ότι πλέον τα περισσότερα σχολεία έχουν "εργαστήριο PC" αλλά όχι άνθρωπο να τα στελεχώσει.

Η ανακύκλωση συσκευών ξέρετε τι τα κάνει;

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 20 Σεπ 2012, 10:01

Μπορεί να γίνει η διανομή στα σχολεία μέσω του irecycle: http://www.irecycle.gr/index.html
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 20 Σεπ 2012, 10:57

Τα σχολεία δεν είναι τόσο ο στόχος όσο οι δήμοι και οι ενεργοί πολίτες
που τρέχουν στους δήμους για δωρεάν χορό, θέατρο, ζωγραφική, μουσική κλπ.

Και δεν αρκεί να μαζευτεί το σιδερικό, να φτιασιδωθεί και να μοιραστεί.
Αυτός που θέλει να παράγει αξία τρέχει και κάνει μαθήματα κιόλας
στους ψηφιακά αναλφάβητους. Ξεκινάς από τα απλά, με μηχανές αναζήτησης πχ και καταλήγεις
να υποστηρίζεις σε τακτική βάση αξιόλογες ενασχολήσεις που παράγουν αξία επίσης.

Κι αν το κάνεις αυτό, έχεις αναγνώριση κι από τις κοινότητες (πχ Βικιπαίδεια) τις οποίες βοηθάς.
Και είσαι στα μέσα και στα έξω του δήμου και σε επαφή με τον κόσμο.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 20 Σεπ 2012, 14:20

Πολύ ρομαντικό όλο αυτό, μου θυμίζει εκστρατεία του ΣΚΑΙ ......
Μήπως να σκεφτόμασταν κάτι πιό προχωρημένο από το να δώσουμε ανασκευασμένα παλιά pc στα παιδιά μας? και πόσα θα μαζέψουμε δηλαδή? 10 όλα κι όλα? έχετε καταλάβει ότι τα ενεργά Μέλη είμαστε καμμιά δεκαπενταριά? με τι θα πρωτοασχοληθούμε?
Εναλλακτική ιδέα : Συγκρότηση εκπαιδευτικής ομάδος για παρουσιάσεις, μαθήματα, διαλέξεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων. Το πρόβλημα είναι η Ταμπέλα κόμμα Πειρατών , πως μπορούμε να πάμε σαν μέλη του κόμματος να κάνουμε ενημέρωση σε δημοτικό σχολείο για τους κινδύνους του φατσοβιβλίου?
Ολοι ξέρουν οτί το ΠΑΜΕ είναι παρακλάδι του ΚΚΕ , τις δράσεις όμως τις ανακοινώνει και αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ και όχι το ΚΚΕ έτσι λοιπόν και τις αντιδράσεις τις τρώει το ΠΑΜΕ.
Οπότε να φτιάξουμε μία ομάδα π.χ. ¨Η Ανταρκτική¨ όπου θα υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία, και αυτή η ομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει δήμους και σχολικές διευθύνσεις να απορροφήσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ γιά να προμηθευτούν καινούργια pc?
Φυσικά διαρκής πρόταση γιά ανακατασκευή μηχανημάτων μέσω της παραπάνω ομάδας θα παίζει συνέχεια, απλά δεν θα είναι ο αυτοσκοπός.
Τι λέτε?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες