Όχι στα οράματα των νεκρών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
manos_

Re: Όχι στα οράματα των νεκρών

Δημοσίευσηαπό manos_ » 14 Ιούλ 2012, 20:36

Εικόνα, φυτεύεις time bombs.

Δεν μπορείς να καταργήσεις τη βαρύτητα επειδή πέθανε ο Νεύτωνας.
Την χρησιμοποιεί ο κόσμος κάθε μέρα. Πρέπει να βρεθεί κάτι καλύτερο,
στηριγμένο σε νέα επιχειρήματα, σε ΣΥΖΗΤΗΣΗ, για να αλλάξει ο νόμος της.

Γελάς στην παραλία με το λάπτοπ και σε σπρώχνει ο κολλητός σου
να πεις κι άλλη βλακεία, πχ να κλείσει το κόμμα και να ξανανοίξει
για να μην πληρώσει τους πιστωτές του.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως είσαι άχρηστος για την προσπάθεια εδώ.
Κάνεις ότι κάνεις για να τρολάρεις και να γκρεμίσεις την προσπάθεια,
αν δεν γίνουν όλα όπως τα θες εσύ. Δεν έχεις θέση εδώ.
Δεν δέχεσαι τις αρχές των παιδιών, δεν δέχεσαι την προσπάθεια,
το όραμά τους, τη δομή που διάλεξαν να ξεκινήσουν, τίποτα.
Να πας στον αγύριστο.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 20:43

manos_ έγραψε:Δεν μπορείς να καταργήσεις τη βαρύτητα επειδή πέθανε ο Νεύτωνας.

τελείως άσχετο! ο νεύτωνας ανακάλυψε την βαρύτητα, δεν την αποφάσισε!
αν την αποφάσιζε, τότε βεβαίως και θα μπορούσαμε να την καταργήσουμε επειδή πέθανε.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 14 Ιούλ 2012, 20:50

Η χρήση της δικής του ερμηνείας, καθημερινά, είναι που την ισχυροποιεί.
Αυτό είχε να δώσει στην ανθρωπότητα. Τιμώρησέ τον που πέθανε.

Φύγε, "πολιτικό" ζώον, φύγε από δω. Ουστ
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 20:55

manos_ έγραψε:Η χρήση της δικής του ερμηνείας, καθημερινά, είναι που την ισχυροποιεί.
Αυτό είχε να δώσει στην ανθρωπότητα. Τιμώρησέ τον που πέθανε.

Την ερμηνεία του νεύτωνα την ισχυροποιεί το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν-ψηφίζουν νεύτωνα. Η δικία του όμως προσωπική πίστη-ψήφος ακυρώθηκε, με το θάνατό του. Και σε λίγο θα ακυρωθεί και η πίστη αυτών που υποστηρίζουν τον νεύτωνα, αλλά αυτό καλύτερα να πάμε σε κάποιο φόρουμ φυσικής να το συζητήσουμε.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 14 Ιούλ 2012, 20:58

Όταν βγει ένα paper, ισχύει μέχρι να το αντικρούσει κάποιο άλλο.
Δεν το ψηφίζει κανείς. Το citation δεν είναι ψήφος.

Η δουλειά σου είναι να σπέρνεις τη διχόνοια και το κακό, σε περιόδους μη ευστάθειας.
Να πας στον αγύριστο.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 21:28

manos_ έγραψε:Όταν βγει ένα paper, ισχύει μέχρι να το αντικρούσει κάποιο άλλο.
Δεν το ψηφίζει κανείς. Το citation δεν είναι ψήφος.

και τι σχέση έχει το paper και η επιστημονική μέθοδος με την δημοκρατία;
κουλουβάχατα τα έχεις στο μυαλό σου.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 14 Ιούλ 2012, 21:31

(πολιτικό) ζώον, να σε ταϊσω θέλω. γαρίδες τρως;

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 23:23

ergoil έγραψε:μερικά υπονούμενα (αλλά αυτονόητα) πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις, γιατί είσαι καινούργιος.
Βασικά, είναι η 2η ή η 3η φορά που το λες αυτό. Πραγματικά απορώ αν ειλικρινά πιστεύεις ότι:
α. γεννήθηκα χθες, κι όχι πριν 3 δεκαετίες, όταν το "κομπιούτερ" ήταν de facto το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
β. το forum δεν είναι ανοιχτό χωρίς registration.
γ. έχει οποιαδήποτε μειωτική ισχύ στα επιχειρήματα που σου προβάλλω.

"Καινούριος" δεν είμαι, να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό. Καινούρια πράγματα ακούω καθημερινά - μόνο ο κουφός κι ο κολλημένος δεν ακούνε. Όσο το σκέφτομαι, όμως, πραγματικά... διακηρύσσεις απόλυτη ισότητα γνώμης των πάντων... αλλά η δικιά μου "δε μετράει" γιατί στη δική σου νόηση είμαι "καινούριος"; Κι εσύ τί είσαι; "Πάλιουρας"; Εξαιρετική αντιμετώπιση επιφυλάσσεις στους πολίτες, βλέπω, την κατανοείς τη δημοκρατία πλήρως. Και μιας και μίλησα για πολίτες... είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης:
ergoil έγραψε:Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.
Αφού δεν το έχει αποφασίσει καμία πλειοψηφία, ούτε καν κάποια αντιπροσωπευτική μειοψηφία, πως θα "πάρεις" το ρίσκο εσύ εν ονόματι όλων, με το έτσι θέλω; Η Αλίκη Δικτάτωρ 2012; :lol:
(και το κορυφαίο όλων, νομίζω, είναι ότι δεν τους δίνεις καν τη δυνατότητα να επιστρέψουν σε άλλη μορφή πολιτεύματος μετά το "ρίσκο" σου, βάσει του "μόνου δόγματος" της Δημοκρατίας που είχες αναφέρει σε άλλο thread; Ωραίο ρίσκο! Να βρεις και σλόγκαν. Το "ή εγώ ή το ιππικό" είναι κατοχυρωμένο, όμως.)

PS: manos_, τρώω εγώ γαρίδες, κερνάς; 8-)
PPS: μήπως να γυρίσουμε στο αρχικό θέμα, όμως, πριν κατέλθουν οι Ολύμπιοι και οι μυστικιστικές τελετές του Άλφα του Κενταύρου;
ergoil έγραψε:Το ιερατείο αντεπιτιθεται.
θέλει να ορίσει οράματα, και να δεσμεύσει τις επόμενες πειρατικές γενιές στην τήρηση αυτών των οραμάτων.
Πως ακριβώς θα τις "δεσμεύσει" και για ποιο λόγο θεωρείς ότι οι "επόμενες γενιές" θα είναι ανίκανες να χρησιμοποιήσουν τα θεσμοθετημένα όργανα ώστε να το αλλάξουν, εάν η αλλαγή του αποτελεί επιταγή των ερχόμενων χρόνων;
ergoil έγραψε:Οι πειρατές δεν πρέπει να δεχτούν τετελεσμένα κείμενα, ως οράματα.
Ολόκληρο το καταστατικό είναι "τετελεσμένο κείμενο". Το ίδιο και το Σύνταγμα. Και το πολίτευμα, μέσα του. Και τα 3 μπορούν να αλλάξουν. Εκτός βέβαια αν θέλεις να είναι... εσαεί ψηφοφορία και αυτά;

Τα υπόλοιπα θα αφήσω κριτικούς ποίησης και λογοτεχνίας να τα κρίνουν, γιατί μόνο πολιτικές/ιδεολογικές τοποθετήσεις δεν είναι. Οράματα, νεκροί, ιερατεία, το μαντείο των Δελφών, γόρδιοι δεσμοί, μέλανες ζωμοί, μηδέν άγαν, άνδρα μοι ένεππε μούσα πολύτροπον, πράσσειν άλογα και πράσινα άλογα μαζί, αχταρμάς, ασ'το, έληξε το γιαούρτι, πέτα το.
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 23:27

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:μερικά υπονούμενα (αλλά αυτονόητα) πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις, γιατί είσαι καινούργιος.
Βασικά, είναι η 2η ή η 3η φορά που το λες αυτό. Πραγματικά απορώ αν ειλικρινά πιστεύεις ότι:
α. γεννήθηκα χθες, κι όχι πριν 3 δεκαετίες, όταν το "κομπιούτερ" ήταν de facto το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

"Καινούριος" δεν είμαι, να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό. Καινούρια πράγματα ακούω καθημερινά - μόνο ο κουφός κι ο κολλημένος δεν ακούνε. Όσο το σκέφτομαι, όμως, πραγματικά... διακηρύσσεις απόλυτη ισότητα γνώμης των πάντων... αλλά η δικιά μου "δε μετράει" γιατί στη δική σου νόηση είμαι "καινούριος"; Κι εσύ τί είσαι; "Πάλιουρας"; Εξαιρετική αντιμετώπιση επιφυλάσσεις στους πολίτες, βλέπω, την κατανοείς τη δημοκρατία πλήρως. Και μιας και μίλησα για πολίτες... είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης:
ergoil έγραψε:Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.
Αφού δεν το έχει αποφασίσει καμία πλειοψηφία, ούτε καν κάποια αντιπροσωπευτική μειοψηφία, πως θα "πάρεις" το ρίσκο εσύ εν ονόματι όλων, με το έτσι θέλω; Η Αλίκη Δικτάτωρ 2012; :lol:

απορώ πως συμπεράινεις αυτά που λες, από αυτά που είπα εγώ.

Το καινούργιος σημαίνει ότι δεν έχεις παρακολουθήσει διάφορες συζητήσεις εδώ στο φόρουμ, έτσι ώστε σε πρώτη φάση το αυτονόητο υπονούμενο "(πειρατής) δήμαρχος" και "αντιπροσωπευτικό αξίωμα (ως πειρατής)" είναι φυσιολογικό που δεν το κατάλαβες. Το ότι δεν κατάλαβες την "γλώσσα" που μιλάμε εδώ είναι απολύτως φυσιολογικό. Το πρόβλημα με σένα είναι ότι ενω δεν το κατάλαβες, και ενώ στο επισήμανα, το ξαναδιέγραψες πάλι, για να συνεχίσεις την παπαρολογία σου.

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ.

ergoil έγραψε:
SNM έγραψε:

Εσείς εδώ όμως κάνετε το εξής, μιλάτε για άμεση δημοκρατία αλλά δεν παίρνετε το ρίσκο. Αυτό με τσαντίζει σε σας, γιαυτό σας λέω κερατάδες.

Εδώ εσύ, στο ίδιο post μέσα μας λες ότι θα εκτελούσες την ιδέα σου μόνο και μόνο επειδή κατέχεις μια προσωποπαγή θέση, χωρίς να στη ζητήσει καμιά πλειοψηφία πρώτα... εξ'ονόματος όλων. :lol:

μερικά υπονούμενα (αλλά αυτονόητα) πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις, γιατί είσαι καινούργιος.

εννοώ :
Δεν είμαι πειρατής δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα ως πειρατής, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.

Υποστηρίζω την πρόταση οι πειρατές αντιπρόσωποι να υπακούουν σαν ρομπότ σε ότι ακριβώς τους λέει η ψηφιακή άμεση δημοκρατία.

Αυτό το ρισκο, οι πειρατές αντιπρόσωποι που είναι στο τιμόνι του κόμματος σήμερα, η ΔΕ δηλαδή, δεν το παίρνουν, ούτε καν για το ελάχιστο πεδίο δράσης που είναι το ίδιο το κόμμα εσωτερικά. Παρόλο που τουλάχιστον για τα εσωκομματικά ρητά αυτό ορίζει το καταστατικό.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 23:52

ergoil έγραψε:απορώ πως συμπεράινεις αυτά που λες, από αυτά που είπα εγώ.
Κάπως έτσι. ^

ergoil έγραψε:το καινούργιος σημαίνει ότι δεν έχεις παρακολουθήσει διάφορες συζητήσεις εδώ στο φόρουμ
SNM έγραψε:Βασικά, είναι η 2η ή η 3η φορά που το λες αυτό. Πραγματικά απορώ αν ειλικρινά πιστεύεις ότι:

ergoil έγραψε:το αυτονόητο υπονούμενο "πειρατής δήμαρχος" και "αντιπροσωπευτικό αξίωμα ως πειρατής" δεν το κατάλαβες. Το ότι δεν το κατάλαβες είναι απολύτως φυσιολογικό. Το πρόβλημα με σένα είναι ότι ενω δεν το κατάλαβες, και ενώ στο επισήμανα, το ξαναδιέγραψες πάλι, για να συνεχίσεις την παπαρολογία σου.
SNM έγραψε:είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης:
Ο λόγος που το διέγραψα ήταν σαφέστατος:
SNM έγραψε:είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης
επειδή η "επεξήγησή σου" δεν είχε καμία απολύτως επίδραση στο δια ταύτα.

Chain-quotes, βλέπεις, ξέρω να γράφω κι εγώ σε bbcode - όσο απαντάς ερωτήσεις με ίξεις-αφίξεις μη-απαντήσεις, τόσο θα ξαναβλέπεις τις ερωτήσεις (και τόσο θα ενισχύεις την πιθανότητα ότι το κάνεις επίτηδες επειδή δεν έχεις απαντήσεις). Επίσης, δεν αγγίζεις καν τα δύο ερωτήματα πάνω στο αρχικό σου post. Γιατί;

Εγώ πάντως το δέχομαι ότι θεωρείς τις αυτονόητες διαπιστώσεις μου "παπαρολογίες". Με μεγάλη χαρά μάλιστα, αν κρίνω απ'το είδος των επιχειρημάτων που δίνεις εσύ. Και χαίρομαι επίσης που με κάθε ευκαιρία δείχνεις τι θα μας περίμενε, τους διαφωνούντες, αν ποτέ επερχόταν η Εδέμ σου. Αν πέφτει τόση υποτίμηση ("καινούριοι", "αδιάβαστοι", "ολιγαρχικοί", και μέσες άκρες "κακόβουλοι" και "συνομώτες") για μια διαφωνία σ'ένα forum κόμματος του οποίου δεν είσαι καν μέλος και δεν πρεσβεύει καν τις απόψεις σου (και είσαι και όσο πιο μειοψηφία γίνεται)... φαντάσου με πλειοψηφία! ;)
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες