ergoil έγραψε:μερικά υπονούμενα (αλλά αυτονόητα) πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις, γιατί είσαι καινούργιος.
Βασικά, είναι η 2η ή η 3η φορά που το λες αυτό. Πραγματικά απορώ αν ειλικρινά πιστεύεις ότι:
α. γεννήθηκα χθες, κι όχι πριν 3 δεκαετίες, όταν το "κομπιούτερ" ήταν de facto το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
β. το forum δεν είναι ανοιχτό χωρίς registration.
γ. έχει οποιαδήποτε μειωτική ισχύ στα επιχειρήματα που σου προβάλλω.
"Καινούριος" δεν είμαι, να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό. Καινούρια πράγματα ακούω καθημερινά - μόνο ο κουφός κι ο κολλημένος δεν ακούνε. Όσο το σκέφτομαι, όμως, πραγματικά... διακηρύσσεις απόλυτη ισότητα γνώμης των πάντων... αλλά η δικιά μου "δε μετράει" γιατί στη δική σου νόηση είμαι "καινούριος"; Κι εσύ τί είσαι; "Πάλιουρας"; Εξαιρετική αντιμετώπιση επιφυλάσσεις στους πολίτες, βλέπω, την κατανοείς τη δημοκρατία πλήρως. Και μιας και μίλησα για πολίτες... είτε "πειρατής" κοτσάρεις μπροστά απ'το Δήμαρχος, είτε "Αϊ Βασίλης", δεν αλλάζει το περιεχόμενο της διαπίστωσης:
ergoil έγραψε:Δεν είμαι δήμαρχος για να πάρω το ρίσκο στον δήμο μου. Αν ήμουν, αν είχα οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό αξίωμα, να εισαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνα το ρίσκο.
Αφού δεν το έχει αποφασίσει καμία πλειοψηφία, ούτε καν κάποια αντιπροσωπευτική μειοψηφία, πως θα "πάρεις" το ρίσκο εσύ εν ονόματι όλων, με το έτσι θέλω; Η Αλίκη Δικτάτωρ 2012;

(και το κορυφαίο όλων, νομίζω, είναι ότι δεν τους δίνεις καν τη δυνατότητα να επιστρέψουν σε άλλη μορφή πολιτεύματος μετά το "ρίσκο" σου, βάσει του "μόνου δόγματος" της Δημοκρατίας που είχες αναφέρει σε άλλο thread; Ωραίο ρίσκο! Να βρεις και σλόγκαν. Το "ή εγώ ή το ιππικό" είναι κατοχυρωμένο, όμως.)
PS: manos_, τρώω εγώ γαρίδες, κερνάς;

PPS: μήπως να γυρίσουμε στο αρχικό θέμα, όμως, πριν κατέλθουν οι Ολύμπιοι και οι μυστικιστικές τελετές του Άλφα του Κενταύρου;
ergoil έγραψε:Το ιερατείο αντεπιτιθεται.
θέλει να ορίσει οράματα, και να δεσμεύσει τις επόμενες πειρατικές γενιές στην τήρηση αυτών των οραμάτων.
Πως ακριβώς θα τις "δεσμεύσει" και για ποιο λόγο θεωρείς ότι οι "επόμενες γενιές" θα είναι ανίκανες να χρησιμοποιήσουν τα θεσμοθετημένα όργανα ώστε να το αλλάξουν, εάν η αλλαγή του αποτελεί επιταγή των ερχόμενων χρόνων;
ergoil έγραψε:Οι πειρατές δεν πρέπει να δεχτούν τετελεσμένα κείμενα, ως οράματα.
Ολόκληρο το καταστατικό είναι "τετελεσμένο κείμενο". Το ίδιο και το Σύνταγμα. Και το πολίτευμα, μέσα του. Και τα 3 μπορούν να αλλάξουν. Εκτός βέβαια αν θέλεις να είναι... εσαεί ψηφοφορία και αυτά;
Τα υπόλοιπα θα αφήσω κριτικούς ποίησης και λογοτεχνίας να τα κρίνουν, γιατί μόνο πολιτικές/ιδεολογικές τοποθετήσεις δεν είναι. Οράματα, νεκροί, ιερατεία, το μαντείο των Δελφών, γόρδιοι δεσμοί, μέλανες ζωμοί, μηδέν άγαν, άνδρα μοι ένεππε μούσα πολύτροπον, πράσσειν άλογα και πράσινα άλογα μαζί, αχταρμάς, ασ'το, έληξε το γιαούρτι, πέτα το.
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.