Όχι στα οράματα των νεκρών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Όχι στα οράματα των νεκρών

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 12:39

manos_ έγραψε:Έχεις σαπουνάδες στα μάτια και δε βλέπεις ότι βαθμολογούνται οι προτάσεις του καθενός με βάση την καθολική σε όλες τις ομάδες, το δυνατόν, αποδοχή.

Για να τελειώνει το αστείο, δεν απαντάω σε τίποτα πια, παρά μόνο σε απάντηση που αναφέρεται σε κομμάτι του paper. Ξεστραβώσου πρώτα, και τα ξαναλέμε.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 14 φορά/ες συνολικά

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 14 Ιούλ 2012, 12:40

Το αστείο θα τελειώσει όταν σκουπίσεις και τα νερά. Στάζεις και σου θολώνουν τα μάτια.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 15:19

Και για να επανέρθουμε στο θέμα μας. Το θέμα μας είναι, όχι στα οράματα των νεκρών!

Και επειδή αν κάτι δεν είναι ξενόφερτο, δεν του δίνουμε σημασία, να τονίσουμε εδώ ότι το σύστημα των νεκρών δεν το βρίσκουμε μόνο στην πρόταση Iam.

Παρόμοιο σύστημα ισχύει και στην εκδοχή της ζωντανής δημοκρατίας του liquidizer. Και μάλιστα ακόμα ποιό αυστηρό, αφού σε αντίθεση με την πρόταση Ιam που πεθαίνεις αν περάσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά ανασταίνεσαι σε όλη σου την δύναμη με το που θα ξαναδώσεις το ελάχιστο σημείο ζωής , στο liquidizer αν δεν εμφανίζεσαι τακτικά, η ψήφος σου χάνει την αξία της (απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό κατά την γνώμη μου)

The voting system of the Liquidizer is based on limited overall, such that participation on each query must be well balanced. The maximal weight which can be used to support (or reject) a proposition is 1. If a user supports multiple propositions, the voting weight on each proposition is reduced. To optimize voting influence, you need to log in at regular intervals and pay close attention to what propositions you support. The total voting weight also decreases over time when you do not log into the system, such that the influence slackers and dead accounts is diminished.

Βλέπουμε επίσης ότι η μέθοδος εξαγωγής αποτελεσμάτων στις ψηφοφορίες του liquidizer δεν είναι το 50%+1 ή η μέθοδος schulze. Tο ιερατείο του liquidizer επέβαλε για όλες τις ψηφοφορίες ως μέθοδο εξαγωγής αποτελεσμάτων, μια παραλλαγή της γνωστής μέθοδου του μέσου όρου.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 14 φορά/ες συνολικά

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 14 Ιούλ 2012, 15:39

Είπαμε, μάστερ, πως δεν είναι λάθος να λαμβάνουμε υπόψη ότι πάλιωσε ένα θέμα και να το συζητάμε.
Κι ας είναι στην παράμετρο της παλαιότητας και η αποχώρηση όσων έφερναν επιχειρήματα ή ψήφιζαν.
Όμως:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΩΣ ΜΗΧΑΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Κατάπιε το. Στεγνά.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 15:51

manos_ έγραψε:ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΩΣ ΜΗΧΑΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Το liquidizer.org και η πρόταση Iam πάντως αυτό ακριβώς κάνουν. Ακυρώνουν τους νεκρούς (ο καθένας με τον τρόπο του) καθώς και τις αποφάσεις που προκύπτουν από αυτούς, χωρίς περαιτέρω μπουρδοσυζητήσεις.

Παρακαλώ μην μας την εμφανίζεις σε δόσεις την δικιά σου πρόταση-θολούρα, λίγη-λίγη σε κάθε θρεντ. Αυτό λέγεται σπαμ. Να κάτσεις να γράψεις την πρότασή σου κάποια στιγμή ολοκληρωμένα και να την δημοσιεύσεις κάπου, να έχουμε αναφορά και να γελάσουμε συνολικά με τις ασυναρτησίες σου, να το φχαριστηθούμε μια και καλή.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 16:11

ergoil έγραψε:Και για να επανέρθουμε στο θέμα μας.

σου*.
Δεν είναι θέμα των υπολοίπων, όπως βλέπεις(;).

ergoil έγραψε:Και επειδή αν κάτι δεν είναι ξενόφερτο, δεν του δίνουμε σημασία

Σ'αυτή τη χώρα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει - αν το κάνουν οι κουτόφραγκοι "δεν ξέρουν να ζούνε". Κι ό,τι περνάμε, το περνάμε με πολύ πρόχειρο και επιδερμικό clopypaste.

To optimize voting influence, you need to log in at regular intervals and pay close attention to what propositions you support. The total voting weight also decreases over time when you do not log into the system, such that the influence slackers and dead accounts is diminished.

Δεν ξέρω, πραγματικά πιστεύεις ότι κάποιος είναι τόσο μύωπας να μη μπορεί να διακρίνει μια τόσο βασική διαφορά; Άλλο το να έχει μειωμένη βαρύτητα η επόμενη ψήφος σου (που κι αυτό γκρίζα ζώνη είναι, εξηγώ παρακάτω) κι άλλο το να πιάνεις και να διαγράφεις ειλημμένες αποφάσεις. Πως την οραματίζεσαι τη ζωή; Ξυπνάς το πρωί και περνάς όλη μέρα ελέγχοντας μην τυχόν κι έχει αλλάξει κάτι το οποίο θεωρούσες δεδομένο και παρανομήσεις; Και όταν έχεις κάνει κάποια εργασία, έχεις αφιερώσει κόπο, χρόνο, ιδέες, μόχθο, ιδία εργασία για κάτι που έχει εγκριθεί αλλά που μπορεί αύριο να αλλάξει επειδή... 5,10,15.000 που το υπερψήφισαν, σταμάτησαν να ψηφίζουν; Νιώθεις τι λες;

Όσο για το γιατί δεν είναι απολύτως ορθή αυτή η μέθοδος της μειωμένης βαρύτητας: Επειδή παρεμποδίζει την αυτοδιάθεση. Γιατί, ενώ ενθαρρύνει συμμετοχή και αποθαρρύνει απάθεια, απ'την άλλη τι γίνεται όταν επί μακράν δεν υπάρχει θέμα σημαντικό για σένα και μια μέρα σ'ένα θέμα "ύψιστης σημασίας" βρίσκεις ότι έχεις "μειωμένη άποψη"; Ποιος κρίνει τί είναι σημαντικό για τον καθένα; Ο "πατερούλης" με τη μορφή του όχλου; Το σύστημά αυτό δεν έχει απλά ηθικές και πρακτικές "τρύπες". Δίχτυ αμπάλωτο είναι. Κι επειδή οι άνθρωποι πάντα θα προσπαθούν να επιβληθούν και να "χρησιμοποιήσουν" τους θεσμούς κατά το συμφέρον τους, είναι θέμα χρόνου μέχρι να το πράξουν, και εσύ τους δίνεις uzi.

Σε απλά ελληνικά:
- Γιατί η πλειοψηφία είναι πιο πιθανό να κάνει λάθος;
Άγνοια, παραπληροφόρηση, παραπλάνηση, συναίσθημα, δε νοιάζεται.
- Γιατί η μειοψηφία κάνει λάθος;
(Όταν δε μιλάμε για κάποια "γραφική" μειοψηφία, αλλά για μια "ελίτ") δεν κάνει "λάθος". Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Επιδιώκει τα συμφέροντά της, και το κυριότερο συμφέρον της είναι να διατηρηθεί σε θέση ισχύος.
- Πως το αντιμετωπίζεις εσύ;
Περισσότερη (έως άπειρη) δύναμη στην πλειοψηφία, την οποία η μειοψηφία μια χαρά θα ελέγχει, όπως πάντα.
- Τί σου λέω εγώ;
Θεσμική και πρακτική προστασία από κακόβουλη χρήση εξουσίας, εξασφάλιση βασικών δικαιωμάτων πάνω από κάθε περιστασιακό νομοθέτημα του εκάστοτε "ισχυρού" (ναι, συμπεριλαμβανόμενης και της ιδανικής σου "πλειοψηφίας"), ορθή, ορθολογική και δεοντολογική διαχείριση.

Αυτό που βλέπεις σήμερα δεν είναι "κοινοβουλευτική δημοκρατία", θέατρο σκιών είναι. Δεοντολογία μηδέν, ευθύνη μηδέν, συνέπειες μηδέν, αποτελεσματικότητα μηδέν, νομοφάνεια στο full. Είναι σα να βάζεις "Messi, Van Persie σέντερ μπακ και Puyol μπροστά" και μετά να βγάζεις το συμπέρασμα ότι "δεν ξέρουν μπάλα. Άσε, ξέρω εγώ τη λύση. Θα σας φέρω τον Πίου."

Το liquidizer.org και η πρόταση Iam πάντως αυτό ακριβώς κάνουν. Ακυρώνουν τους νεκρούς (ο καθένας με τον τρόπο του) χωρίς μπουρδοσυζητήσεις..

Έχω την εντύπωση ότι αναλώνεσαι σε μπουρδοσυζητήσεις ακριβώς για να "περάσεις" την εντύπωση ότι δε χρειάζονται, τελικά. Και πολύ μου άρεσαν τα περί spam. Είναι ξεκάθαρο ότι για σένα κάθε αντεπιχείρημα ακούγεται σαν spam, επειδή σε εμποδίζει να καταλήξεις στην άποψή σου, όμως δυστυχώς αυτό ονομάζεται δημοκρατία - λόγος και αντίλογος, επιχείρημα και αντεπιχείρημα. Το ξερό και άγονο "έλα να τις μετρήσουμε (τις ψήφους)" είναι νοοτροπία Γυμνασίου και αν.

Και η δημοκρατία δεν είναι εφαρμόσιμη στα πάντα. Είτε σ'αρέσει είτε όχι, σε κάποιες πτυχές έχεις αυταρχισμό. Αν εγώ θα χρεωθώ να χτίσω ένα μπακάλικο και προσλάβω εσένα για το ταμείο, είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι θα ψηφίζουμε για το ποια εφημερίδα θα μπει πάνω πάνω στη στοίβα - αυτή που λέω εγώ θα μπει κι αν σ'αρέσει. Δεν υφίσταται "δημοκρατία" εκεί, μόνο ανθρώπινα δικαιώματα που θα με εμποδίσουν να "αποφασίσω" μόνος μου ότι θα δουλεύεις 19 ώρες τη μέρα. Στο στρατό δε θα ψηφίσουν 20.000 άντρες για το ποια επίθεση θα κάνουν. Ο στρατηγός θα το πει. Στη Barcelona δε θα ψηφίσουν οι παίκτες τι σύστημα θα παίξουν. Ο προπονητής θα το πει. Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της δημοκρατίας είναι η απαξίωσή της, όταν την εφαρμόζουμε με λάθος τρόπο σε λάθος περιστάσεις. Κι αυτό το "άμα δεν ψηφίσεις επί χ χρόνο, η ψήφος σου πριν πέντε χρόνια ακυρώνεται" είναι εξαναγκασμός και καταπίεση, διόλου "δημοκρατικές" ποιότητες.

Χρειάζεται λύση στην αδιαφορία; Φυσικά. Είναι αυτή; Όχι. Αν ο πολίτης αισθάνεται ότι κάνει τη διαφορά, θα συμμετέχει πιο πολύ. Κι αν ο πολίτης αποκτήσει σοβαρή παιδεία και δυνατότητα κριτικής σκέψης (και όχι να παπαγαλίζουν και να υιοθετούν δογματικά "χριστέ μου και παναγιά μου, αφαιρούν γράμματα απ'το αλφάβητο" επειδή τα'γραψε κάποιος), κι η ίδια η δημοκρατία θα αρχίσει να λειτουργεί πιο ορθολογικά, χωρίς να χρειαστεί να καταλήξει σε ίξεις αφίξεις αποφάσεις "χρονοδιαγραμμάτων" και... χρονομερισμάτων (που έχω την εντύπωση ότι θα ήταν πολύ πιο ταιριαστός όρος για το εν λόγω παραμυθάκι, παρεμπιπτόντως).

Αυτά. Πα να φτιάξω καφέ. Γκο αχέντ, μέικ μάι ντέι. 8-)
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 16:15

SNM έγραψε:
To optimize voting influence, you need to log in at regular intervals and pay close attention to what propositions you support. The total voting weight also decreases over time when you do not log into the system, such that the influence slackers and dead accounts is diminished.

Δεν ξέρω, πραγματικά πιστεύεις ότι κάποιος είναι τόσο μύωπας να μη μπορεί να διακρίνει μια τόσο βασική διαφορά; Άλλο το να έχει μειωμένη βαρύτητα η επόμενη ψήφος σου (που κι αυτό γκρίζα ζώνη είναι, εξηγώ παρακάτω) κι άλλο το να πιάνεις και να διαγράφεις ειλημμένες αποφάσεις.

Ρε φίλε έχεις αρχίσει και με κουράζεις! Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις στο liquidizer, αφού οι ψηφοφορίες εκεί δεν λήγουν ποτέ. Ούφ πια με τους αδιάβαστους, βαρέθηκα! Διάβασε για τις ψηφοφορίες που δεν λήγουν ποτέ, καθώς και για το ιστορικό των ειλημμένων αποφάσεων και την χρονικά μεταβαλλόμενη νομιμότητα του συστήματος Iam, εδώ.

Σε όλα τα υπόλοιπα που λες, απλά διαφωνώ 100%. Καραχήν δημοκρατία δεν είναι ο λόγος-αντίλογος, αυτό ονομάζεται ελευθερία λόγου. Δημοκρατία είναι η ψήφος. Επίσης παίζεις με τις λέξεις, αυταρχικοί μπορούν να θεωρηθούν ο εργοδότης, ο προπονητής ή ο στρατηγός. Όμως όχι, η δημοκρατία δεν είναι αυταρχική, είναι αντι-αυταρχική. Τέλος η δημοκρατία εφαρμόζεται πάντα και σε κάθε περίπτωση, αρκεί να ξέρεις πως.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 17:00

ergoil έγραψε:Ούφ πια με τους αδιάβαστους, βαρέθηκα! Διάβασε για τις ψηφοφορίες που δεν λήγουν ποτέ, καθώς και για το ιστορικό των ειλημμένων αποφάσεων και την χρονικά μεταβαλλόμενη νομιμότητα του συστήματος Iam, εδώ.
Μόνο και μόνο επειδή καταφεύγεις σε κάποιον χαρακτηρισμό, δεν εξασφαλίζει και την αλήθεια του. Έχει την πλάκα του πάντως, να με αποκαλείς "αδιάβαστο" και να με στέλνεις δεύτερη φορά σε μια σελίδα που ήδη έχω διαβάσει και σου έχω απορρίψει. "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, κι όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι αδαής κι αδιάβαστος", ωραίο δόγμα. Γι'αυτό θέλεις τόσο να εγκαταλειφθεί η επιχειρηματολογία, επειδή δεν έχεις βάσιμα επιχειρήματα;

ergoil έγραψε:Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις στο liquidizer, αφού οι ψηφοφορίες εκεί δεν λήγουν ποτέ.

Το οποίο οδηγεί σε 2 βασικά ερωτήματα που ακόμα δε μου έχεις απαντήσει:
SNM έγραψε:Πως την οραματίζεσαι τη ζωή; Ξυπνάς το πρωί και περνάς όλη μέρα ελέγχοντας μην τυχόν κι έχει αλλάξει κάτι το οποίο θεωρούσες δεδομένο και παρανομήσεις; Και όταν έχεις κάνει κάποια εργασία, έχεις αφιερώσει κόπο, χρόνο, ιδέες, μόχθο, ιδία εργασία για κάτι που έχει εγκριθεί αλλά που μπορεί αύριο να αλλάξει επειδή... 5,10,15.000 που το υπερψήφισαν, σταμάτησαν να ψηφίζουν;
SNM έγραψε:Να πω και το αυτονόητο ότι μιλάμε για "εθνική απομόνωση" με κάτι τόσο ρευστό; Τι διμερή συμφωνία μπορεί να έχεις με οποιονδήποτε άλλο, αν η δικιά σου άποψη μπορεί να αλλάζει καθημερινά;

Τέλος,
ergoil έγραψε:Παίζεις με τις λέξεις, αυταρχικοί μπορούν να θεωρηθούν ο εργοδότης, ο προπονητής ή ο στρατηγός. Όμως όχι, η δημοκρατία δεν είναι αυταρχική, είναι αντι-αυταρχική.

Εγώ παίζω με τις λέξεις, ή εσύ που δεν κατάλαβες καν τί διάβασες εκεί; :lol: Που είπα εγώ ότι η δημοκρατία είναι αυταρχική; Εγώ είπα ότι δεν είναι εφαρμόσιμη στα πάντα, σε κάποιες πτυχές έχεις αυταρχισμό αντί για δημοκρατία. Κι επειδή το "αυταρχισμός" είναι ολίγον διαστρεβλωμένο, πες το "ιεραρχία". Και η δήθεν "δημοκρατία" που παρουσιάζεις εσύ, ακριβώς γι'αυτό δεν είναι δημοκρατία, επειδή σφύζει από αυταρχισμό. Ας μην αντιστρέφουμε ρόλους τώρα (κλέφτες, νοικοκύρηδες, φωνές, κτλ), δε λέει.

ergoil έγραψε:Καραχήν δημοκρατία δεν είναι ο λόγος-αντίλογος, αυτό ονομάζεται ελευθερία λόγου.
Κάποιο λάθος κάνεις. Ελευθερία λόγου είναι ότι μπορώ να εκφέρω την άποψή μου χωρίς να διώκομαι γι'αυτό. Ο λόγος-αντίλογος ως διαδικασία συζήτησης και συμμετοχικής απόφασης είναι δημοκρατία. Η επιχειρηματολογία είναι εκ των ουκ άνευ για τη δημοκρατία, τουλάχιστον την ορθολογική. Για παρανοϊκές διαστρεβλώσεις δε θα πάρω κι όρκο, κυρίως γιατί δε με απασχολούν. :)
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 17:03

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:Ρε φίλε έχεις αρχίσει και με κουράζεις! Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις στο liquidizer, αφού οι ψηφοφορίες εκεί δεν λήγουν ποτέ. Ούφ πια με τους αδιάβαστους, βαρέθηκα! Διάβασε για τις ψηφοφορίες που δεν λήγουν ποτέ, καθώς και για το ιστορικό των ειλημμένων αποφάσεων και την χρονικά μεταβαλλόμενη νομιμότητα του συστήματος Iam, εδώ.
Μόνο και μόνο επειδή καταφεύγεις σε κάποιον χαρακτηρισμό, δεν εξασφαλίζει και την αλήθεια του. Έχει την πλάκα του πάντως, να με αποκαλείς "αδιάβαστο" και να με στέλνεις δεύτερη φορά σε μια σελίδα που ήδη έχω διαβάσει και σου έχω απορρίψει. "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, κι όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι αδαής κι αδιάβαστος", ωραίο δόγμα. Γι'αυτό θέλεις τόσο να εγκαταλειφθεί η επιχειρηματολογία, επειδή δεν έχεις βάσιμα επιχειρήματα;

εκτός από αδιάβαστος είσαι και πονηρός, κόβεις και ράβεις κείμενα για να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Είναι σαφέστατο ότι εννοώ αδιάβαστος σε σχέση με το λικουιντιζερ.

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις στο liquidizer, αφού οι ψηφοφορίες εκεί δεν λήγουν ποτέ.

Το οποίο οδηγεί σε 2 βασικά ερωτήματα που ακόμα δε μου έχεις απαντήσει:

Να ρωτήσεις τον κατασκευαστή του liquidizer να σου απαντήσει αυτός για την βλακεία που έφτιαξε.
Εγώ ευχαρίστως να σου απαντήσω σε ότι ερώτημα θέλεις, που αφορά την πρόταση Iam .

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 14 Ιούλ 2012, 17:10

Ρε ergoil ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιός ο λόγος οι ψηφοφορίες να είναι συνέχεια ανοιχτές ...

Δηλαδή μερικά ερωτήματα για να δεις πόσο μεγάλο λάθος κάνεις.

1) Η πλατεία θα είναι στρόγγυλη, τετράγωνη, ή ρόμβος?
2) Θα έχουμε ανοιχτά τα σύνορα ή όχι?
3) Άμα δούμε εχθρικό αεροπλάνο, το πυροβολούμε ή όχι?

και άλλες τέτοιες ερωτήσεις.......

Εσύ τελικά έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου να μας καταστρέψεις και σαν κράτος και σαν δημοκρατία και να μας καταστρέψεις και οικονομικά.

Πολύ ωραίος δημοκράτης είσαι. έχει κάνει και άλλον η μάνα σου τέτοιον.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες