iznogood wrote:

myself

Re: Αρχές του ΚΠΕ και ιερατεία περι σχολίων του myself.

Δημοσίευσηαπό myself » 13 Μάιος 2012, 15:57

Phoebus έγραψε:Οι αποφάσεις δυστυχώς πέρνονται μόνο απο τους παρόντες, δεν έχεις άδικο εκεί. Αλλά νομίζω είναι
κατι προσωρινό μέχρι να μπεί σε λειτουργία το liquid feedback η κάτι παρόμοιο... διάβασε και την δική μου πρόταση αν θες.

Έχεις παράδειγμα αυτού, πχ του 10% για να γίνει κάτι και μόνο κατα περίπτωση; Η απλά υποθέτεις;

Το 10% πρέπει να γίνει 0%. Δηλαδή για να προταθεί μια ψηφοφορία, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φραγμός, όλοι πρέπει να μπορούν να κάνουν προτάσεις προς ψήφιση, ακόμα και οι ανώνυμοι.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία, για να θεωρηθεί το αποτέλεσμά της έγκυρο και ότι μπορούμε να πάρουμε απόφαση.
Αυτό το ποσοστό δεν πρέπει να είναι ένα καρφωτό νούμερο, αλλά να ψηφίζεται μεσω μιας μόνιμης-διαρκούς ψηφοφορίας, μέχρι ότου η κοινότητα να καταλήγει-σταθεροποιήται στο σωστό νούμερο που της ταιριάζει.

Επίσης έχει προταθεί αν κάποιο μέλος είναι ανενεργό (για κάποιο χρονικό διάστημα που επίσης δεν θα είναι ένα αυθαίρετο νούμερο αλλά αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας) τότε οι ψήφοι του να διαγράφονται, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής στις ψηφοφορίες και διευκολύνοντας έτσι την λήψη αποφάσεων.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 13 Μάιος 2012, 16:12

άλλη δουλειά δεν έχω θα ασχολούμε με το κοντό και το μακρύ... σου (ψηφοφοριες ανωνύμων για ότι τους κατέβει και 100 ψηφοφορίες την ημέρα γιατί κατι μπούφοι ανώνυμοι δεν έχουν δουλειά και θα δίνουν δουλειά σε μας για να ψηφίζουμε)

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 13 Μάιος 2012, 16:16

Rainmaker έγραψε:άλλη δουλειά δεν έχω θα ασχολούμε με το κοντό και το μακρύ... σου (ψηφοφοριες ανωνύμων για ότι τους κατέβει και 100 ψηφοφορίες την ημέρα γιατί κατι μπούφοι ανώνυμοι δεν έχουν δουλειά και θα δίνουν δουλειά σε μας για να ψηφίζουμε)

αγνοείς ένα πολύ σημαντικό παράγοντα, και γιαυτό σου προκαλείται η σύγχυση.
είναι φυσικό να τον αγνοείς, αφου αυτό εδώ το φόρουμ δεν παρέχει τέτοιες ευκολίες (τυχαίο; δεν νομίζω!)

Ο παράγοντας αυτός ονομάζεται φιλτράρισμα.

Σε άλλα μέρη όμως, το φιλτράρισμα είναι πάγια δυνατότητα αλλά και τακτική, ο κόσμος έχει μάθει να το χρησιμοποιεί.

Στον άπειρο αριθμό των προτάσεων προς ψηφοφορία, αν δεν έχεις την δικιά μου αντοχή και κουράζεσαι να τις διαβάζεις όλες, μπορείς να φιλτράρεις και να διαβάζεις μόνο των επωνύμων, ή μόνο όσες έχουν ποσοστό συμμετοχής πάνω από κάποιον αριθμό που εσύ θέτεις.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και myself, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 13 Μάιος 2012, 16:23

myself έγραψε:
Rainmaker έγραψε:άλλη δουλειά δεν έχω θα ασχολούμε με το κοντό και το μακρύ... σου (ψηφοφοριες ανωνύμων για ότι τους κατέβει και 100 ψηφοφορίες την ημέρα γιατί κατι μπούφοι ανώνυμοι δεν έχουν δουλειά και θα δίνουν δουλειά σε μας για να ψηφίζουμε)

είναι φυσικό να τον αγνοείς, αφου αυτό εδώ το φόρουμ δεν παρέχει τέτοιες ευκολίες.

Σε άλλα μέρη όμως, το φιτλράρισμα είναι πάγια δυνατότητα αλλά και τακτική, ο κόσμος έχει μάθει να το χρησιμοποιεί.

Στον άπειρο αριθμό των προτάσεων προς ψηφοφορία, αν κουράζεσαι μπορείς να φιτλράρεις μόνο των επωνύμων, ή μόνο όσες έχουν ποσοστό συμμετοχής πάνω από κάποιον αριθμό που εσύ θέτεις.

άμα θες να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με την χώρα πρέπει να μελετάς και να συμμετέχεις σ' όλες τις ψηφοφορίες αλλιώς στο τέλος θα περιφρονηθούνε (οι ψηφοφορίες) όπως η συμμετοχή στις εκλογές που είχε 35% αποχή.

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 13 Μάιος 2012, 16:27

Rainmaker έγραψε:
myself έγραψε:

είναι φυσικό να τον αγνοείς, αφου αυτό εδώ το φόρουμ δεν παρέχει τέτοιες ευκολίες.

Σε άλλα μέρη όμως, το φιτλράρισμα είναι πάγια δυνατότητα αλλά και τακτική, ο κόσμος έχει μάθει να το χρησιμοποιεί.

Στον άπειρο αριθμό των προτάσεων προς ψηφοφορία, αν κουράζεσαι μπορείς να φιτλράρεις μόνο των επωνύμων, ή μόνο όσες έχουν ποσοστό συμμετοχής πάνω από κάποιον αριθμό που εσύ θέτεις.

άμα θες να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με την χώρα πρέπει να μελετάς και να συμμετέχεις σ' όλες τις ψηφοφορίες αλλιώς στο τέλος θα περιφρονηθούνε (οι ψηφοφορίες) όπως η συμμετοχή στις εκλογές που είχε 35% αποχή.

όπως είπα παραπάνω, πριν παρθεί μια οποιαδήποτε απόφαση από μια ψηφοφορία, πρέπει προηγουμένως να έχει οριστεί το ελάχιστο πσοοστό συμμετοχής σε μια ψηφοφορία, πάνω από το οποίο νομιμοποιούμαστε να εξάγουμε αποτέλεσμα από την ψηφοφορία και να πάρουμε απόφαση.

Η υπεύθυνη αλλά και ξεκούραστη συντηρητική στάση που αναζητάς, ισοδυναμεί με το να μπαίνεις να ψηφίζεις σε κάθε ψηφοφορία, λίγο πριν αυτή πιάσει το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για να θεωρείται απόφαση. Και ισοδυναμεί με το να ψηφίσεις για το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής σε ψηφοφορία ένα αρκούντως μεγάλο νούμερο.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και myself, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 13 Μάιος 2012, 16:33

συγνώμη το ελάχιστο ποσοστό θα φυτρώσει εμείς δεν το δημιουργούμε τι ειναι αυτά που λες? :shock:

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 13 Μάιος 2012, 16:36

Rainmaker έγραψε:συγνώμη το ελάχιστο ποσοστό θα φυτρώσει εμείς δεν το δημιουργούμε τι ειναι αυτά που λες? :shock:

όχι δεν φυτρώνει, εμείς το δημιουργούμε με ψηφοφορία.
Εσύ που θες συντήρηση, να ψηφίσεις μεγάλο νούμερο.
Εγώ που θέλω αλλαγές, θα ψηφίσω μικρό.

Η δημοκρατία και όχι κάποιο ιερατείο πρέπει να αποφασίσει ποιό είναι το σωστό νούμερο (το σωστό ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής σε μια ψηφοφορία για να θεωρείται έγκυρη) το οποίο θα ταιριάζει στην κοινότητά μας.
Η δημοκρατία επίσης πρέπει να αποφασίσει αν πρέπει αυτό το νούμερο να είναι ίδιο για όλες τις ψηφοφορίες, ή αν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις (και ποιές).
Τελευταία επεξεργασία από 2 και myself, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 13 Μάιος 2012, 16:40

myself έγραψε:
Rainmaker έγραψε:συγνώμη το ελάχιστο ποσοστό θα φυτρώσει εμείς δεν το δημιουργούμε τι ειναι αυτά που λες? :shock:

μια ψηφοφορία χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσοστό για να έρθει στο σώμα των μελών δεν μπορεί να κατεβάζεις θέμα ψηφοφορίας και να μην συμφωνεί ούτε πχ ο κολητός σου πρέπει πρώτα να πείσεις κάποιους για το δίκαιο του αιτήματος και να κατεβεί κατα αυτόν τον τρόπο θεσπίστηκε το 10% τώρα άμα το θεωρείς λάθος ή είσαι σε λάθος κόμμα ή προσπάθησε να το αλλάξεις με τους κανόνες που έχει δημιουργήσει το ΄΄ιερατείο΄΄.

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 13 Μάιος 2012, 16:43

Rainmaker έγραψε:
myself έγραψε:

μια ψηφοφορία χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσοστό για να έρθει στο σώμα των μελών δεν μπορεί να κατεβάζεις θέμα ψηφοφορίας και να μην συμφωνεί ούτε πχ ο κολητός σου πρέπει πρώτα να πείσεις κάποιους για το δίκαιο του αιτήματος και να κατεβεί κατα αυτόν τον τρόπο θεσπίστηκε το 10% τώρα άμα το θεωρείς λάθος ή είσαι σε λάθος κόμμα ή προσπάθησε να το αλλάξεις με τους κανόνες που έχει δημιουργήσει το ΄΄ιερατείο΄΄.

Όχι, μια ψηφοφορία δεν χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσοστό για να έρθει στο σώμα των μελών προς ψήφιση, γιαυτό υπάρχουν και τα φίλτρα.
Μια ψηφοφορία χρειάζεται όμως ένα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής ψηφοφόρων, για να θεωρηθεί έγκυρη και ότι μπορούμε να εξάγουμε από αυτήν απόφαση. Ελάχιστο ποσοστό που το ιερατείο αρνήται μεθοδευμένα να θέσει, έστω και ως καρφωτό νούμερο.

Το ότι δεν συμφωνεί ούτε ο κολητός μου με την πρόταση που θα κάνω, σημαίνει είτε ότι θα την αγνοήσουν την πρόταση μου μέσω του κατάλληλου φιλτραρίσματος, είτε ότι θα ψηφίσουν αρκετοί όχι, και θα παρθεί η απόφαση ότι δεν την θέλουν την ηλίθια την πρόταση.

Βλέπω ότι δεν θές να ακούσεις αυτά που λέω, και επανέρχεσε σε λύσεις τύπου ιερατείου.
Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, το ιερατείο σε έχει κλείσει σε μια γυάλα, την γυάλα του καταστατικού, και ο μόνος τρόπος για να βγεις είναι να την σπάσεις.

Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 13 Μάιος 2012, 17:36

Εαν με το 'ιερατείο' - καραμέλα εννοείς την αρχική ομάδα... δεν καταλαβαίνω. Έχουν βάλει τόση προσπάθεια οικειοθελώς για να υπάρχει το ΚΠΕ και στην Ελλάδα. Δεν λέω, να έχεις την γνώμη σου και επιχειρηματολογία αν και δεν είναι ξεκάθαρη μέχρι τώρα. Μπερδεμένα τα λες. Όπως και νά χει, βάλε την προσπάθεια σου σε κάτι που να αποδίδει.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες