Phoebus έγραψε:Οι αποφάσεις δυστυχώς πέρνονται μόνο απο τους παρόντες, δεν έχεις άδικο εκεί. Αλλά νομίζω είναι
κατι προσωρινό μέχρι να μπεί σε λειτουργία το liquid feedback η κάτι παρόμοιο... διάβασε και την δική μου πρόταση αν θες.
Έχεις παράδειγμα αυτού, πχ του 10% για να γίνει κάτι και μόνο κατα περίπτωση; Η απλά υποθέτεις;
Το 10% πρέπει να γίνει 0%. Δηλαδή για να προταθεί μια ψηφοφορία, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φραγμός, όλοι πρέπει να μπορούν να κάνουν προτάσεις προς ψήφιση, ακόμα και οι ανώνυμοι.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία, για να θεωρηθεί το αποτέλεσμά της έγκυρο και ότι μπορούμε να πάρουμε απόφαση.
Αυτό το ποσοστό δεν πρέπει να είναι ένα καρφωτό νούμερο, αλλά να ψηφίζεται μεσω μιας μόνιμης-διαρκούς ψηφοφορίας, μέχρι ότου η κοινότητα να καταλήγει-σταθεροποιήται στο σωστό νούμερο που της ταιριάζει.
Επίσης έχει προταθεί αν κάποιο μέλος είναι ανενεργό (για κάποιο χρονικό διάστημα που επίσης δεν θα είναι ένα αυθαίρετο νούμερο αλλά αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας) τότε οι ψήφοι του να διαγράφονται, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής στις ψηφοφορίες και διευκολύνοντας έτσι την λήψη αποφάσεων.