Εκκλησία - Κράτος
Εκκλησία - Κράτος
Καλησπέρα. Τί έγινε, σας ήρθε το σχετικό ερωτηματολόγιο από την ένωση αθέων; Ποιες είναι οι θέσεις σας στο συγκεκριμένο θέμα;
Re: Εκκλησία - Κράτος
Για τι πράγμα μιλάς????
και οι θέσεις μας για ποιό συγκεκριμένο θέμα???
και οι θέσεις μας για ποιό συγκεκριμένο θέμα???
-
anestis
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Ναι, η συζήτηση έγινε εδώ, δεν προχώρησε...
http://www.pirateparty.gr/forum/viewtop ... t=10#p8168
Δεν έχω άλλη απάντηση πέρα από αυτά που ήδη γράφτηκαν (3 από τα κόμματα Πειρατών το έχουν)
εμείς χρειαζόμαστε χρόνο, δεν βγαίνει μέχρι τις εκλογές με τίποτα...
http://www.pirateparty.gr/forum/viewtop ... t=10#p8168
Δεν έχω άλλη απάντηση πέρα από αυτά που ήδη γράφτηκαν (3 από τα κόμματα Πειρατών το έχουν)
εμείς χρειαζόμαστε χρόνο, δεν βγαίνει μέχρι τις εκλογές με τίποτα...
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Δεν προλαβαίνουμε με τίποτα μέχρι τις εκλογές, αλλά πρέπει να συζητηθεί νομίζω. Όχι για να δοθεί απάντηση στο ερωτηματολόγιο. Για να διαμορφώσουμε θέση.
Εγώ λέω πάντως να προλάβετε. Δεν θέλει πολύ κόπο. Μπορείται άνετα να συμφωνήσετε σε όλες τις προτάσεις. Είναι θέματα, τα οποία έχουν ψαχτεί πολύ από τα μέλη μας που ασχολούνται με τα νομικά και δεν πρόκειται για τίποτα χριστιανοταλιμπάν που θέλουν να κάνουν νόμο τη φαντασίωσή τους. Εδώ μιλάμε για υποθέσεις κοινής λογικής, που αφορούν ένα κράτος κοσμικό και όχι θεοκρατίας και σκοταδισμού. Προσπαθούμε να εδραιώσουμε την κοινή λογική και οποιαδήποτε βοήθεια στον σκοπό αυτό (που θα έπρεπε να αφορά όλους μας και όχι μόνο τους πιο προβληματισμένους από εμάς), είναι χρήσιμη. Ανέστη, θα συμφωνείς προφανώς ότι δεν πρόκειται για μπαρμπούτσαλα που κατά καιρούς λένε οι ''κυνηγοί, φυσιολάτρες, Ηρακλειδείς, φιλόζωοι κλπ''.
Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια και κάντε τις διαδικασίες που πρέπει, ώστε να έχετε μια απάντηση πριν τις εκλογές. Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί και σε άλλα ΜΜΕ, αλλά και σε δημοσιογράφους προσωπικά. Και, πιστέψτε με, θα θέλατε πολύ να είστε μαζί με τα κόμματα που προτείνουν πλήρη διαχωρισμό.
Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια και κάντε τις διαδικασίες που πρέπει, ώστε να έχετε μια απάντηση πριν τις εκλογές. Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί και σε άλλα ΜΜΕ, αλλά και σε δημοσιογράφους προσωπικά. Και, πιστέψτε με, θα θέλατε πολύ να είστε μαζί με τα κόμματα που προτείνουν πλήρη διαχωρισμό.
-
anestis
Ελπίζω να είναι φανερό ότι αυτό που έγραψα δεν αξιολογεί το περιεχόμενο (προσωπικά δήλωσα ότι συμφωνώ με τον διαχωρισμό εκκ-κρ, αν και ίσως θα αντιπρότεινα άλλες απαντήσεις/διατυπώσεις για καποια από τα ερωτήματα), αλλά τις προτεραιότητες μας και την αντίδρασή μας σε "ομάδες πίεσης".
Είναι φανερό ότι δεν είμαστε Καμμένοι/ΛΑΟΣ/(ΝΔ πρόσφατα) που καπηλεύονται "την Παναγιά"(sic), αλλά δεν υιοθετούμε με συνοπτικές διαδικασίες την ατζέντα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ "ομάδας πίεσης". Εδώ δεν συμφωνούμε στο να ζητήσουμε "να σπάσει" το Δουβλίνο για τους μετανάστες!
Είναι φανερό ότι δεν είμαστε Καμμένοι/ΛΑΟΣ/(ΝΔ πρόσφατα) που καπηλεύονται "την Παναγιά"(sic), αλλά δεν υιοθετούμε με συνοπτικές διαδικασίες την ατζέντα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ "ομάδας πίεσης". Εδώ δεν συμφωνούμε στο να ζητήσουμε "να σπάσει" το Δουβλίνο για τους μετανάστες!
Kostis έγραψε:δεν πρόκειται για μπαρμπούτσαλα που κατά καιρούς λένε οι ''κυνηγοί, φυσιολάτρες, Ηρακλειδείς, φιλόζωοι κλπ''.
αντι για σημωστε θα ηθελα να δω " ας σηκωσουμε ολοι μαζι τα μανικια"Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια και κάντε τις διαδικασίες που πρέπει, ώστε να έχετε μια απάντηση πριν τις εκλογές. Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί και σε άλλα ΜΜΕ, αλλά και σε δημοσιογράφους προσωπικά. Και, πιστέψτε με, θα θέλατε πολύ να είστε μαζί με τα κόμματα που προτείνουν πλήρη διαχωρισμό.
φιλικα πάντα (και πάντα καλοπροαίρετα)
άγγελος
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
anestis
Αγγελε προφανώς δεν είναι μέλος, γι αυτό το λέει, σωστά εκφράζεται...
+1anestis έγραψε:Ελπίζω να είναι φανερό ότι αυτό που έγραψα δεν αξιολογεί το περιεχόμενο (προσωπικά δήλωσα ότι συμφωνώ με τον διαχωρισμό εκκ-κρ, αν και ίσως θα αντιπρότεινα άλλες απαντήσεις/διατυπώσεις για καποια από τα ερωτήματα), αλλά τις προτεραιότητες μας και την αντίδρασή μας σε "ομάδες πίεσης".
Για την ακρίβεια, δεν συμφωνούμε στο αν θα πρέπει να συζητήσουμε για το αν θα πρέπει να αλλάξει η συμφωνία του Δουβλίνου.anestis έγραψε: Είναι φανερό ότι δεν είμαστε Καμμένοι/ΛΑΟΣ/(ΝΔ πρόσφατα) που καπηλεύονται "την Παναγιά"(sic), αλλά δεν υιοθετούμε με συνοπτικές διαδικασίες την ατζέντα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ "ομάδας πίεσης". Εδώ δεν συμφωνούμε στο να ζητήσουμε "να σπάσει" το Δουβλίνο για τους μετανάστες!
Όσον αφορά τον διαχωρισμό Κράτους -- Εκκλησίας (χωρίς εξέταση των επιμέρους λεπτομερειών), απλώς ως αρχή, θα μπορούσε να στηθεί μια μη-δεσμευτική ψηφοφορία, ώστε να δούμε κατά που γέρνει η βάρκα. Έτσι κι αλλιώς, εάν είναι να υιοθετηθεί ως αρχή του κόμματος, δεν θα συμπεριλαμβάνει όλες τις νομικές λεπτομέρειες. Θα είναι απλώς μια γενική αρχή.
Σόρρυ, αλλά το ερωτηματολόγιο είναι κάτι άλλο εντελώς. Απαιτεί να δώσουμε γνώμη για θέματα που σίγουρα έχουν και νομικές προεκτάσεις, και ως κόμμα δεν μπορούμε να το κάνουμε εύκολα αυτό, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τί συνεπάγεται τί. Ταπεινή μου άποψη.
(Για το Δουβλίνο, δεν στήνουμε ένα ειδικό νήμα μπας και καταφέρουμε να το συζητήσουμε σοβαρά;)
Άγγελε έχω σηκώσει από καιρό τα μανίκια και σας δίνουμε τώρα, μαζί με άλλα άτομα, το βήμα να προωθήσετε τις θέσεις σας.
Άντε, να σας βοηθήσω λίγο, σχετικά με το πρόγραμμά σας. Εμένα το κόμμα μου είναι η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Ένας από τους λόγους που την επέλεξα είναι γιατί έχει καθαρές και συγκεκριμένες θέσεις για τα πάντα και βασίζεται στην ιδεολογία του φιλελευθερισμού, που με καλύπτει απόλυτα. Πηγένετε λοιπόν στο πρόγραμμά της και δείτε τις προτάσεις της για το διαχωρισμό. Ύστερα βάλτε τις σε ψηφοφορία, αν αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργείτε, και υιοθετήστε τις. Δεν είναι κακό. Και η Ντόρα έχει αντιγράψει από εμάς για το σύστημα της εκπαίδευσης.
Άντε, να σας βοηθήσω λίγο, σχετικά με το πρόγραμμά σας. Εμένα το κόμμα μου είναι η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Ένας από τους λόγους που την επέλεξα είναι γιατί έχει καθαρές και συγκεκριμένες θέσεις για τα πάντα και βασίζεται στην ιδεολογία του φιλελευθερισμού, που με καλύπτει απόλυτα. Πηγένετε λοιπόν στο πρόγραμμά της και δείτε τις προτάσεις της για το διαχωρισμό. Ύστερα βάλτε τις σε ψηφοφορία, αν αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργείτε, και υιοθετήστε τις. Δεν είναι κακό. Και η Ντόρα έχει αντιγράψει από εμάς για το σύστημα της εκπαίδευσης.