Εδω και καιρο περιερχομενος το forum μου εχει γεννηθει ενας προβληματισμος κατα ποσον ο χωρος αυτος ειναι ο πιο καταλληλος για να αναπτυξουμε πιο διεξοδικα και εξειδικευμενα καποιες κρισιμες πολιτικες και ιδεολογικες μας θεσεις.
π.χ. ειναι ασαφες να προσδιοριζομαστε "εκτος του αξονα αριστερα - δεξια" και να μην μπορουμε να το συγκεκριμενοποιησουμε με απλο / σαφη / κατανοητο τροπο. Το αναφερω ακριβως επειδη μου εχει επισημανθει σε συζητησεις...
Προτεινω λοιπον τη δημιουργια "χωρου" οπου τα μελη, με καποιες πιο ορισμενες διαδικασιες, μπορουν να αναπτυξουν τη συζητηση αυτη, ξεκινωντας απο το σωμα των κειμενων στα οποια εχουμε ηδη συμφωνησει / ΑΡΧΕΣ + ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
Πιστευω πως οσο πιο ξεκαθαρες γινουν οι θεσεις μας στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πολιτικο σκηνικο, με το οποιο διαφοροποιουμαστε σημαντικα, τοσο μεγαλυτερη απηχηση θα εχουν. Μια απο τις αφορμες που με προβληματισαν αρκετα ειναι η εν γενει απουσια των ηλικιων <25 ετων , που ειναι το φυσιολογικο target group των πειρατων [γενια του διαδικτυου κλπ...]
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩ
omissman έγραψε:
Πιστευω πως οσο πιο ξεκαθαρες γινουν οι θεσεις μας στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πολιτικο σκηνικο, με το οποιο διαφοροποιουμαστε σημαντικα, τοσο μεγαλυτερη απηχηση θα εχουν. Μια απο τις αφορμες που με προβληματισαν αρκετα ειναι η εν γενει απουσια των ηλικιων <25 ετων , που ειναι το φυσιολογικο target group των πειρατων [γενια του διαδικτυου κλπ...]
ΓΙΩΡΓΟΣ
και γιατί να έρθουν οι <25; Τους αφήσαμε χώρο; Τους αφήσαμε να πουν αυτοί την άποψη τους; Πέσαμε με τα μούτρα στις επιτροπές και πάμε να βρούμε λύση σε όλα. Ποιοι, εμείς το χάσαμε το λεωφορείο; 36χρονών Μ.Ο. ηλικίας και λέμε ότι είμαστε κόμμα νέων; 22 έπρεπε να είναι ο Μ.Ο.!!!
Δεν πρέπει οι θέσεις μας να γίνουν πιο ξεκάθαρες, πρέπει να τις αφήσουμε φλου, να έρθουν οι νέοι και να τις κάνουν αυτοί συγκεκριμένες. Οι αρχές μας είναι ήδη αρκετές, και παραπάνω από όσο χρειάζεται σε κάποια θέματα. Προτείνω να μην ασχοληθούμε παραπάνω με τις θέσεις μας ούτε με τις προγραμματικές επιτροπές ούτε με τη ταυτότητά μας... Να περάσουμε το μήνυμα ότι θέσαμε τη βάση, βάλαμε το θεμέλιο και περιμένουμε τους νέους να χτίσουν. Ας γίνει αυτό η ιδεολογική μας θέση και η καμπάνια μας. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική κρίση για προσωπικούς λόγους.
Το να φέρουμε νέους είναι απείρως πιο σημαντικό από το να κατέβουμε στις εκλογές. Με αυτό έπρεπε να ασχοληθούμε, όχι με επιτροπές και τις εκλογές.
Σαλπάραμε....αλλά αφήσαμε το πλήρωμα πίσω.
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
+1000 για την άποψη του Μανώλη !
Να θυμίσω όμως ότι υπήρξε μεγάλη πίεση τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική να διαμορφώσουμε θέσεις και οι Επιτροπές (βαρύτατα υπο-στελεχωμένες) ήταν απαίτηση Μελών, που υλοποιήθηκε.
Κι εγώ πιστεύω πως τώρα που είμαστε 100-150 ενεργοί πρέπει απλά να χτίσουμε τις υποδομές μας, να βάλουμε το πλαίσιο και να αφήσουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέλη να διαμορφώσουν πιο συγκεκριμένες θέσεις.
Ετσι θα απελευθερώσουμε και δυνάμεις για να ασχολούμαστε ΚΑΙ με την καθημερινότητα.
Με τόσες θέσεις όσες κι εμείς, οι Γερμανοί πήραν 8% !
Να θυμίσω όμως ότι υπήρξε μεγάλη πίεση τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική να διαμορφώσουμε θέσεις και οι Επιτροπές (βαρύτατα υπο-στελεχωμένες) ήταν απαίτηση Μελών, που υλοποιήθηκε.
Κι εγώ πιστεύω πως τώρα που είμαστε 100-150 ενεργοί πρέπει απλά να χτίσουμε τις υποδομές μας, να βάλουμε το πλαίσιο και να αφήσουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέλη να διαμορφώσουν πιο συγκεκριμένες θέσεις.
Ετσι θα απελευθερώσουμε και δυνάμεις για να ασχολούμαστε ΚΑΙ με την καθημερινότητα.
Με τόσες θέσεις όσες κι εμείς, οι Γερμανοί πήραν 8% !
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
Και όπως είχα πει προς το τέλος της διάσκεψης της Θεσσαλονίκης, πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους, κοντινούς και μακρινούς. Οι στόχοι όλοι πρέπει να είναι πρακτικοί και μετρήσιμοι. Για μένα η σύνταξη περαιτέρω ιδεολογικοπολιτικών θέσεων πέρα από τις αρχές μας είναι ανούσια. Στο τέλος θα καταντήσουμε να είμαστε ή αυτό που δεν θέλουμε (κλασσικό πολιτικό κόμμα) ή αιώνιο καφενείο. Δυστυχώς (και έχει ειπωθεί και αλλού) τείνουμε να γίνουμε κόμμα αγανακτισμένων όπου ο καθένας γκρινιάζει για τα προβλήματα του τομέα του.
Προσωπικά δε θέλω να ασχοληθώ με την κάθοδό μας στις εκλογές και για αυτό τον λόγο δεν συμμετέχω σε καμία από τις προγραμματικές επιτροπές. Με νοιάζει όμως οι επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος για αυτό θα ξεκινήσω ένα καινούριο thread όπου θα συζητήσουμε λίγα, απλά και υλοποιήσιμα πράγματα. Για να υπάρχουμε εδώ και αύριο.
Προσωπικά δε θέλω να ασχοληθώ με την κάθοδό μας στις εκλογές και για αυτό τον λόγο δεν συμμετέχω σε καμία από τις προγραμματικές επιτροπές. Με νοιάζει όμως οι επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος για αυτό θα ξεκινήσω ένα καινούριο thread όπου θα συζητήσουμε λίγα, απλά και υλοποιήσιμα πράγματα. Για να υπάρχουμε εδώ και αύριο.
-
Μανώλη διαφωνώ μαζί σου μόνο στο σκέλος των εκλογών. Η κάθοδος μας είναι απαίτηση του περίγυρου μας. Τουλάχιστον εγώ από αυτό βομβαρδίζομαι καθημερινά. Οι γνωστοί και φίλοι το ζητούν επίμονα. Ως εκ τούτου είπα κάποια στιγμή "ας κατέβουμε και χύμα" και λέγοντας χύμα εννοούσα χωρίς άλλες θέσεις και προτάσεις.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
baskin έγραψε:Μανώλη διαφωνώ μαζί σου μόνο στο σκέλος των εκλογών. Η κάθοδος μας είναι απαίτηση του περίγυρου μας. Τουλάχιστον εγώ από αυτό βομβαρδίζομαι καθημερινά. Οι γνωστοί και φίλοι το ζητούν επίμονα. Ως εκ τούτου είπα κάποια στιγμή "ας κατέβουμε και χύμα" και λέγοντας χύμα εννοούσα χωρίς άλλες θέσεις και προτάσεις.
Το ζητούν γιατί συμφωνούν με τις θέσεις μας, γιατί απλά διαφωνούν με όλους τους άλλους και είναι αγανακτισμένοι ή απλά έχεις μια άλφα δημοτικότητα και αν κατέβαινες και ως Κόμμα Χειμερινών Κολυμβητών πάλι θα σου ζητούσαν να συμμετέχεις στις εκλογές; Φαντάζομαι από τις συζητήσεις που έχεις κάνει, έχεις καταλάβει το λόγο. Θα ήθελα να τον μάθω αν γίνεται.
Όπως καταλαβαίνεις αυτό που θέλω να πω είναι αν τελικά ο αριθμός των ψήφων που θα πάρουμε θα οφείλετε στην ιδεολογία μας; Εγώ πιστεύω πως όχι. Για αυτό, ας μείνουμε μόνο στις αρχές μας, που στο κάτω κάτω είναι αρκετά προσδιορισμένες ώστε να μην χάσουμε την ευελιξία μας.
Και για να επιστρέψω στην αρχή της συζήτησης...
omissman έγραψε:Πιστευω πως οσο πιο ξεκαθαρες γινουν οι θεσεις μας στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πολιτικο σκηνικο, με το οποιο διαφοροποιουμαστε σημαντικα, τοσο μεγαλυτερη απηχηση θα εχουν
Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο να πάρουμε συγκεκριμένες θέσεις, ειδικά σε θέματα που δεν είμαστε ειδικοί όσο τα ενεργά μέλη είναι μόνο 150.
-
mankasp έγραψε:Το ζητούν γιατί συμφωνούν με τις θέσεις μας, γιατί απλά διαφωνούν με όλους τους άλλους και είναι αγανακτισμένοι ή απλά έχεις μια άλφα δημοτικότητα και αν κατέβαινες και ως Κόμμα Χειμερινών Κολυμβητών πάλι θα σου ζητούσαν να συμμετέχεις στις εκλογές; Φαντάζομαι από τις συζητήσεις που έχεις κάνει, έχεις καταλάβει το λόγο. Θα ήθελα να τον μάθω αν γίνεται.
Ναι Μανώλη, συμφωνούν με τις θέσεις μας. Κουβαλάνε πικρία από το υπάρχον σύστημα, αλλά τουλάχιστον αυτοί με τους οποίους μιλάω και συναναστρέφομαι δεν θέλουν να παραιτηθούν και θέλουν να πιστέψουν σε μία προσπάθεια. Τέλος μπορεί να ήμουν καλός γαμπρός πριν παντρευτώ, αλλά δεν έχω και πολύ δημοτικότητα (έχω εκφράσει δημοσίως την τάση μου να σφάξω πολύ κόσμο).
Όπως καταλαβαίνεις αυτό που θέλω να πω είναι αν τελικά ο αριθμός των ψήφων που θα πάρουμε θα οφείλετε στην ιδεολογία μας; Εγώ πιστεύω πως όχι. Για αυτό, ας μείνουμε μόνο στις αρχές μας, που στο κάτω κάτω είναι αρκετά προσδιορισμένες ώστε να μην χάσουμε την ευελιξία μας.
Ένα μέρος ναι θα οφείλεται στην ιδεολογία μας και αυτούς προσωπικά εγώ δεν θέλω να τους "κρεμάσω". Έχω την αίσθηση ότι θα τους αποθαρρύνουμε να συνεχίσουν. Από εκεί και μετά συμφωνώ με το πλαίσιο των γενικών αρχών και δεν έχω κάποιο άγχος εξειδίκευσης άμεσα.
Αν είχαμε ήδη κάνα χρόνο στην πλάτη μας, δεν θα συζητάγαμε για το αν κατεβαίνουμε ή όχι, απλά πέσαμε σε άσχημο καιρό. Πρόταση μου να καβαλήσουμε το κύμα και όχι να το αποφύγουμε. Τι σκατά Πειρατές είμαστε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Και οι Καταλανοί τα ίδια...
In Catalonia and Galicia, as well as most people in Spain (but not Partido Pirata itself, yet), we defend a pirate movement that looks like this:
#1: Defend freedoms and human/fundamental rights. (privacy, family model, and so on)
#2: Defend access to culture, knowledge and information. (copyright, patents, open government, transparency, citizen participation)
#3: Decide whatever else by liquid/direct democracy (e-voting: drugs was placed here to be lesser troublesome, economy, environment and so on)
Once we finally embrace European Fundamental Right's Declaration, we'll be adding some environmental topics included there.
Here you have a nice video about it: http://www.youtube.com/watch?v=lbIJv52vd4k
As opposed to PP-DE, who included social topics into its ideology, we keep them away from the ideology but present into the election program, by including petitions to make a referendum about these topics outside Uppsala's declaration. These referendum-petitions are moved from our e-democracy platform into the program.
I.e., we don't support public school but universal school, as we think everyone has right to culture, but we aren't who to tell you which is the best model to achieve so.
This way, we show our intention to work in hot non-Pirate issues by supporting people's participation and decision-making, whilst avoiding to add these "popular topics" into our ideology itself.
So, yes, somehow we're almost an anarchist/libertarian party, in the way Errico Malatesta thought in libertarism: there's no perfect model for everyone in this world, just let people organize however they want wherever they are.
We have a lot of variety in the Pirate Parties, but IMO it's worst what PP-SE does without embracing this people's participation than PP-DE for doing it in a way that I personally think its a bit mislead and could end-up into a new "typical" political colour that is incompatible with a majority of voters's personal options.
The way we keep it let us be still attractive for up to 95% of people, as confronting with PP-SE's option, which is a vital issue for a tiny fraction of the population (even worst now with the financial crisis), and PP-DE's way, which is "cool" but will end up scaring some liberals and conservatives and banning themselves for a 30-40% of population easily.
However, this is just a personal opinion.
In Catalonia and Galicia, as well as most people in Spain (but not Partido Pirata itself, yet), we defend a pirate movement that looks like this:
#1: Defend freedoms and human/fundamental rights. (privacy, family model, and so on)
#2: Defend access to culture, knowledge and information. (copyright, patents, open government, transparency, citizen participation)
#3: Decide whatever else by liquid/direct democracy (e-voting: drugs was placed here to be lesser troublesome, economy, environment and so on)
Once we finally embrace European Fundamental Right's Declaration, we'll be adding some environmental topics included there.
Here you have a nice video about it: http://www.youtube.com/watch?v=lbIJv52vd4k
As opposed to PP-DE, who included social topics into its ideology, we keep them away from the ideology but present into the election program, by including petitions to make a referendum about these topics outside Uppsala's declaration. These referendum-petitions are moved from our e-democracy platform into the program.
I.e., we don't support public school but universal school, as we think everyone has right to culture, but we aren't who to tell you which is the best model to achieve so.
This way, we show our intention to work in hot non-Pirate issues by supporting people's participation and decision-making, whilst avoiding to add these "popular topics" into our ideology itself.
So, yes, somehow we're almost an anarchist/libertarian party, in the way Errico Malatesta thought in libertarism: there's no perfect model for everyone in this world, just let people organize however they want wherever they are.
We have a lot of variety in the Pirate Parties, but IMO it's worst what PP-SE does without embracing this people's participation than PP-DE for doing it in a way that I personally think its a bit mislead and could end-up into a new "typical" political colour that is incompatible with a majority of voters's personal options.
The way we keep it let us be still attractive for up to 95% of people, as confronting with PP-SE's option, which is a vital issue for a tiny fraction of the population (even worst now with the financial crisis), and PP-DE's way, which is "cool" but will end up scaring some liberals and conservatives and banning themselves for a 30-40% of population easily.
However, this is just a personal opinion.
-
θα πω για μια τελευταία φορά την άποψη μου και μετά θα δεν θα ξαναγράψω μέχρι να δω κάποια συμμαντική αλλάγη για να μην τσατίζω και τους ανθρώπους που πραγματικά δουλεύουν και αφιερώνουν χρόνο, για κάτι που όμως εγώ δεν βλέπω να διαμορφώνετε ως κόμμα το πειρατών. Σέβομαι όμως όπως και να έχει την δουλειά τους.
Το κόμμα έχει την εξής ιδιομορφία, δεν έχει σαφή πολιτική ταυτότητα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι πειρατές εμφανίστηκαν για τα θέματα ψηφιακής ελευθερίας και ιδιοτικότητας και δευτερευόντως για το πως μπορεί να εφαρμοστεί μια ψηφιακή άμεση δημοκρατία.
Πώς μπορούμε όμως εμείς να μιλάμε για αυτά εν καιρό κρίσης!! ήμαστε τρελοί?! ο κόσμος πεινάει και εμάς μας νιάζουν αυτά?!
σορρυ αλλά αυτό είναι όλο το νόημα του πειρατικού κινήματος.
Αν επικεντροθούμε στην κρίση θα διαλυθούμε γιατί πολύ απλά δεν έχουμε σαφή πολιτική ταυτότητα.
Οι θέσεις μας είναι αρκετές, και είναι ώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτές. Δεν χρειάζομαστε επιτροπές για το περιβάλλον τον τουρισμό κλπ.. τι να τις κάνουμε άλλωστε όταν το νομοσχέδιο για τις τηλεποικοινωνίες είναι σχεδόν έτοιμο και εμείς δεν έχουμε παράγει τίποτα πάνω σε αυτό. Βρισκόμαστε ακριβώς στον τόπο και τον χρόνο που θέλουμε για να επιρεάσουμε για αυτό που δημιουργηθήκαμε και εμείς ασχολούμαστε με εκλογές που δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ψηφοδέλτιο.
Το κόμμα έχει την εξής ιδιομορφία, δεν έχει σαφή πολιτική ταυτότητα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι πειρατές εμφανίστηκαν για τα θέματα ψηφιακής ελευθερίας και ιδιοτικότητας και δευτερευόντως για το πως μπορεί να εφαρμοστεί μια ψηφιακή άμεση δημοκρατία.
Πώς μπορούμε όμως εμείς να μιλάμε για αυτά εν καιρό κρίσης!! ήμαστε τρελοί?! ο κόσμος πεινάει και εμάς μας νιάζουν αυτά?!
σορρυ αλλά αυτό είναι όλο το νόημα του πειρατικού κινήματος.
Αν επικεντροθούμε στην κρίση θα διαλυθούμε γιατί πολύ απλά δεν έχουμε σαφή πολιτική ταυτότητα.
Οι θέσεις μας είναι αρκετές, και είναι ώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτές. Δεν χρειάζομαστε επιτροπές για το περιβάλλον τον τουρισμό κλπ.. τι να τις κάνουμε άλλωστε όταν το νομοσχέδιο για τις τηλεποικοινωνίες είναι σχεδόν έτοιμο και εμείς δεν έχουμε παράγει τίποτα πάνω σε αυτό. Βρισκόμαστε ακριβώς στον τόπο και τον χρόνο που θέλουμε για να επιρεάσουμε για αυτό που δημιουργηθήκαμε και εμείς ασχολούμαστε με εκλογές που δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ψηφοδέλτιο.
-
Βασίλη,
Η Κρίση που ζούμε έχει θεμέλια. Δεν έπεσε από τον ουρανό.
Θεμέλιό της είναι η αδιαφάνεια.
Θεμέλιό της είναι ο μη διαχωρισμός των εξουσιών.
Θεμέλιό της είναι η ΜΗ ευθύνη Υπουργών.
Θεμέλιό της ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να αγνοεί τα πρόσωπα που τον εξέλεξαν.
Οι Αρχές μας είναι στο ΚΕΝΤΡΟ της ΔΟΜΙΚΗΣ λύσης της κρίσης κι ας μην λένε
"Θα χτυπήσω το μαγικό ραβδάκι και θα φάνε όλοι με χρυσά κουτάλια"
Η Κρίση που ζούμε έχει θεμέλια. Δεν έπεσε από τον ουρανό.
Θεμέλιό της είναι η αδιαφάνεια.
Θεμέλιό της είναι ο μη διαχωρισμός των εξουσιών.
Θεμέλιό της είναι η ΜΗ ευθύνη Υπουργών.
Θεμέλιό της ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να αγνοεί τα πρόσωπα που τον εξέλεξαν.
Οι Αρχές μας είναι στο ΚΕΝΤΡΟ της ΔΟΜΙΚΗΣ λύσης της κρίσης κι ας μην λένε
"Θα χτυπήσω το μαγικό ραβδάκι και θα φάνε όλοι με χρυσά κουτάλια"
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες