Τζιχάντ
-
Μιχάλης Μαντάς
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Τζιχάντ
Θα ήθελα τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν ως προς το επίκαιρο θέμα των ημερών που φέρει τον τίτλο "Τζιχάντ".
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που με προβληματίζει ως ερώτημα και θα ήθελα να έχω την άποψη και άλλων, είναι το εάν και κατά πόσον νομιμοποιούνται (μέσω του διεθνούς δικαίου φυσικά) τα οποιαδήποτε κράτη, κοινωνίες, συνασπισμοί, συμμαχίες ή όπως αλλιώς αποκαλούνται, να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών - κοινωνιών - συνασπισμών κ.λ.π.
Σαν επικουρικό ερώτημα θα ήθελα να θέσω το εξής:
Αν στο δικό μας κράτος - κοινωνία ή όπως αλλιώς θέλετε να το προσδιορίσετε, συνέβαινε αυτό, δηλαδή μια επέμβαση εξωτερικού παράγοντα του ίδιου τύπου που συμβαίνει στα αραβικά εν γένει κράτη, ποια θα θεωρούσατε ως πρέπουσα αντίδραση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που με προβληματίζει ως ερώτημα και θα ήθελα να έχω την άποψη και άλλων, είναι το εάν και κατά πόσον νομιμοποιούνται (μέσω του διεθνούς δικαίου φυσικά) τα οποιαδήποτε κράτη, κοινωνίες, συνασπισμοί, συμμαχίες ή όπως αλλιώς αποκαλούνται, να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών - κοινωνιών - συνασπισμών κ.λ.π.
Σαν επικουρικό ερώτημα θα ήθελα να θέσω το εξής:
Αν στο δικό μας κράτος - κοινωνία ή όπως αλλιώς θέλετε να το προσδιορίσετε, συνέβαινε αυτό, δηλαδή μια επέμβαση εξωτερικού παράγοντα του ίδιου τύπου που συμβαίνει στα αραβικά εν γένει κράτη, ποια θα θεωρούσατε ως πρέπουσα αντίδραση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
-
Κομπειλάδας
- Επικοινωνία:
Re: Τζιχάντ
Τρία γράμματα: Ο.Η.Ε.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) είναι ένας διεθνής οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των κρατών του κόσμου με σκοπό τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική ισότητα. Πρόδρομός του θεωρείται η Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) που αποτέλεσε απαίτηση των Εθνών για τη διεθνή ειρήνη μετά από τις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδρύθηκε το 1945 από τις χώρες που νίκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά είχε 51 μέλη. Μετά την προσχώρηση του νεότερου κράτους, του Νοτίου Σουδάν το 2011, ο Ο.Η.Ε. αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα έθνη.
(nothing more, nothing less, nothing else)
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) είναι ένας διεθνής οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των κρατών του κόσμου με σκοπό τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική ισότητα. Πρόδρομός του θεωρείται η Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) που αποτέλεσε απαίτηση των Εθνών για τη διεθνή ειρήνη μετά από τις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδρύθηκε το 1945 από τις χώρες που νίκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά είχε 51 μέλη. Μετά την προσχώρηση του νεότερου κράτους, του Νοτίου Σουδάν το 2011, ο Ο.Η.Ε. αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα έθνη.
здравствуйте
-
Μιχάλης Μαντάς
Κομπειλάδας έγραψε:Τρία γράμματα: Ο.Η.Ε.
Δε μου λες ρε Κομπειλάδα, είσαι εδώ για να μας διδάξεις ιστορία; Τι στο καλό απάντηση είναι αυτή.
Αν δηλαδή σου πω ότι κατουριέμαι, θα μου δείξεις την τουαλέτα;
-
Κομπειλάδας
- Επικοινωνία:
Δεν κατάλαβα;
Ρώτησες: "Θα ήθελα τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν..." και αυτή είναι η δική μου τοποθέτηση, τα μεγάλα προβλήματα κρατών μπορούν να λυθούν/αντιμετωπιστούν μόνο από μεγάλους διακρατικούς οργανισμούς και αυτό δεν είναι μάθημα ιστορίας αλλά "πάθημα" ιστορίας που δεν έχουμε μάθει.
Εγώ μπορεί να λέω (πχ.) να μπούμε στα Σκόπια και να μην αφήσουμε ρουθούνι και εσύ να λες να παραδώσουμε την Μακεδονία να γίνει επαρχία τους. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος νοιάζεται.... Ποιος μπορεί να κάνει αυτά που λέμε, ούτε εγώ ούτε εσύ, από μόνοι μας... Οπότε "μια τρύπα στο νερό" στο τι θα πούμε.
Και αν μου πεις ότι κατουριέσαι δεν πρόκειται να σου δείξω τίποτα, αν με ρωτήσεις τι να κάνεις, τότε θα σου δείξω την τουαλέτα (αν υπάρχει) αλλιώς πάνω σου ή στους θάμνους....
Ρώτησες: "Θα ήθελα τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν..." και αυτή είναι η δική μου τοποθέτηση, τα μεγάλα προβλήματα κρατών μπορούν να λυθούν/αντιμετωπιστούν μόνο από μεγάλους διακρατικούς οργανισμούς και αυτό δεν είναι μάθημα ιστορίας αλλά "πάθημα" ιστορίας που δεν έχουμε μάθει.
Εγώ μπορεί να λέω (πχ.) να μπούμε στα Σκόπια και να μην αφήσουμε ρουθούνι και εσύ να λες να παραδώσουμε την Μακεδονία να γίνει επαρχία τους. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος νοιάζεται.... Ποιος μπορεί να κάνει αυτά που λέμε, ούτε εγώ ούτε εσύ, από μόνοι μας... Οπότε "μια τρύπα στο νερό" στο τι θα πούμε.
Και αν μου πεις ότι κατουριέσαι δεν πρόκειται να σου δείξω τίποτα, αν με ρωτήσεις τι να κάνεις, τότε θα σου δείξω την τουαλέτα (αν υπάρχει) αλλιώς πάνω σου ή στους θάμνους....
здравствуйте
-
Μιχάλης Μαντάς
Κομπειλάδας έγραψε:Δεν κατάλαβα;
Φχαριστώ πολύ. Μου αρκεί!
Δεν θα πάρω άλλο ... Κομπειλάδα για σήμερα!
-
laskaris_vasilis
Καλά βρε Μιχάλη, περιμένεις, μεταξύ "τυρού και αχλαδιού" να έχεις απάντηση στο ερώτημά σου;
Τι θέλεις να ακούσεις;
Πως οι μεν ή οι δε έχουν δίκιο;
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δίκιο!
.............
Δίκιο θα έχουμε, όλοι εμείς, ανεξάρτητα των πεποιθήσεών μας, όταν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί.
Να το πω αλλιώς:
Θέλεις να πεις τι;
Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει το τι "παίζεται".
Ειλικρινά, προσπαθώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου!
Τι θέλεις να ακούσεις;
Πως οι μεν ή οι δε έχουν δίκιο;
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δίκιο!
.............
Δίκιο θα έχουμε, όλοι εμείς, ανεξάρτητα των πεποιθήσεών μας, όταν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί.
Να το πω αλλιώς:
Θέλεις να πεις τι;
Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει το τι "παίζεται".
Ειλικρινά, προσπαθώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
Μιχάλης Μαντάς
laskaris_vasilis έγραψε:Καλά βρε Μιχάλη, περιμένεις, μεταξύ "τυρού και αχλαδιού" να έχεις απάντηση στο ερώτημά σου;
Τι θέλεις να ακούσεις;
Αν ήταν να απαντήσω μόνος μου στο ερώτημά μου, δεν θα το υπέβαλα καθόλου Βασίλη.
Το δικό σου συλλογισμό θέλω να ακούσω; Το δικό μου τον ξέρω!
-
baskin
Αν ο κόσμος ήταν μια γιγαντιαία παρτούζα, όλα αυτά θα ήταν περιττά... (αυτό είναι πολιτική τοποθέτηση).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Petros
baskin έγραψε:Αν ο κόσμος ήταν μια γιγαντιαία παρτούζα, όλα αυτά θα ήταν περιττά... (αυτό είναι πολιτική τοποθέτηση).
ο κόσμος είναι ένα γιγαντιαίο μπουρδέλο, οι νταβατζήδες επιβιώνουν και όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουν
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
Κομπειλάδας
- Επικοινωνία: