Μήνυμα προς την ΔΕ και την ΕΔ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Rainmaker

Μήνυμα προς την ΔΕ και την ΕΔ

Δημοσίευση από Rainmaker »

Μήνυμα προς την ΔΕ και την ΕΔ: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Σχόλια προς την ΔΕ: Με αρχές όπως η διαφάνεια και η άμεση δημοκρατία δεν νομίζω να πιστεύετε ότι τρόπος που πάρθηκε "πολυσυζητημένη" αποφάση σας τιμά, σε άλλα κόμματα που ο "αρχηγός" αποφασίζει και διατάζει σίγουρα δεν θα υπήρχε θέμα αλλά στην περίπτωση των πειρατών δεν ισχύει αυτό. Ως αντανακλαστικά για το συγκεκριμένο θέμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, τρεις μέρες; Τρεις μέρες για να βγείτε να πείτε το "αυτονόητο" κατά την γνώμη σας.
Του Στάθη την άποψη ακόμα το σύνολο των μελών δεν την έχει ακούσει θα περιμένει να αναρτηθεί η χθεσινή συνεδρίαση για να την μάθει.

Σχόλια προς την ΕΔ: από την στιγμή που εκλεγήκατε στην επιτροπή διαιτησίας η ιδιότητα μέλος του κόμματος περνάει σε δεύτερη μοίρα (το ίδιο ισχύει και για την ΔΕ) με πρώτη την ιδιότητα του μέλους της ΕΔ (έχετε δει πολλούς δικαστικούς να κάνουν την "ζωή τους" ή να συμπεριφέρονται όπως όλος ο κόσμος) και ως τέτοια πρέπει να συμπεριφέρεστε.

Σχόλια προς piratiko.org: Γενικά δεν πολυσυμμετέχεις στο φόρουμ αλλά όταν το κάνεις δείχνεις υπέρμαχος της άμεσης δημοκρατίας θα περίμενα από εσένα ως μέλος της ΔΕ κάθε πρότασή σου να ξεκινάει με την φράση "Το σώμα των μελών..." είπε, αποφάσισε, πρότεινε, πρέπει να ενημερωθεί, κλπ,... πράγμα που δεν το έκανες με το φλέγον θέμα και δυστυχώς και με πολλά ακόμη θέματα που έχουν παρουσιαστεί κατά το παρελθόν να μην ενημερώνεις για το τι έχεις σκοπό να κάνεις και να το δικαιολογείς πίσω από την ιδιότητά σου ως μέλος και ως ανεξάρτητη κινηση αλλά πρώτα απ όλα είσαι μέλος της ΔΕ και έχεις υποχρέωση να ενημερώνεις όλο το σώμα των μελών για το τι έχεις σκοπό να κάνεις ή το τι κάνεις.

Σχόλια προς ekfrasi: είναι αφελές να πιστεύεις ότι σε μια συζήτηση παρουσία 15 ατόμων να λες ότι είναι "Off the record" και με παρουσία τριών μελών της επιτροπής διαιτησίας που η ιδιότητά τους ως ΕΔ δεν μπορεί να διακοπεί ούτε στιγμή όπως φυσικά και η δικιά σας ιδιότητα ως ΔΕ. Ενώ το "αφελές" μπορεί και να είναι προτέρημα στην καθημερινή σου ζωή ως μέλος της ΔΕ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως προτέρημα.
Στα πόσα λάθη, πιστεύεις ότι θα πάψει το επιχείρημα "της εμπιστοσύνης" στο πρόσωπό σου (εννοώντας την καλή πρόθεση και το καθαρό πρόσωπο που δείχνεις να έχεις μέχρι τώρα και κρυβόμενη πίσω από αυτό για ενδεχόμενα λάθη)?

Σχόλια προς baskin: δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. είσαι μέλος της ΕΔ και ως τέτοιο πρέπει να συμπεριφέρεσε δεν μπορείς να σηκώνεις το "λάβαρο" της "επανάστασης" αυτό θα το κάνει ένα τρολλ ένα οποιοδήποτε μέλος όχι εσύ. Η ΕΔ είναι και δικαστές, εισαγγελείς (ανακριτικοί υπάλληλοι), διπλωμάτες και μέλη αλλά όλα αυτά προκειμένου να διεκπεραιώσει μια υπόθεση. Δεν βγαίνεις να ρωτάς και να ξαναρωτάς δημοσίως για υπόθεση η οποία έχει έρθει "στην δικαιοσύνη" του κόμματος. υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες που μπορείς να μάθεις αυτά που θες. Αν έκανες 2000 δημοσιεύσεις μέχρι τώρα, από τώρα που είσαι ΕΔ θα πρέπει να πέσεις στις 200 το πολύ για όλη την θητεία σου :) και φυσικά ο Μαριότι έκανε προσφυγή για το πρόσωπό σου αλλά δεν έκανε για τον σωστό λόγο (γι αυτό ο "παλιός" (Βασίλης Λασ.) έλεγε να του δωθεί δικηγόρος). Διαφάνεια δεν σημαίνει ότι βγάζεις έξω ότι αφορά την "δικογραφία" αλλά όταν τελειώσει το θέμα να δημοσιεύσεις όλα τα στοιχεία που στηρίχτηκες για να πάρεις την τελική απόφαση. Δεν κάνεις το δικαστήριο στο φόρουμ ούτε φυσικά κάνεις τον ανακριτικό υπάλληλο στο mumble σε μια υποτιθέμενη καφενειακή συζήτηση.

Σχόλια προς tsentseris: γίνεται ένας ψιλοχαμός τρεις μέρες στο φόρουμ και η μόνη δημοσίευσή σου αυτές τις τρεις μέρες είναι ένα +1 στον ΓΟΥΝΑΡΗ, που είναι η άποψή σου για το τι έγινε; γιατί αφήνεις να διαιωνίζεται μία κατάσταση; Ως μελος της ΔΕ δεν πρέπεις να αφήνεις μια αρωστημένη κατάσταση να διαιωνίζεται. Τα +1 αναφέρονται μόνο όταν έχεις να προσφέρεις κάτι στην συζήτηση τι πρόσφερες στην συγκεκριμένη συζήτηση ούτε τον κανόνα του φόρουμ δεν τήρησες.

Σχόλια προς SilindeElendil: καλά επέμενες να μην το συζητήσετε στο mumble αφού είδες οτι είναι αναπόφεκτη η συζήτηση έπρεπε να φύγεις (άποψή μου)
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Μήνυμα προς την ΔΕ και την ΕΔ

Δημοσίευση από Vassilis Perantzakis »

Τα σχόλιά σου δεκτά, αλλά μάλλον δεν ξέρεις πολλούς δικαστικούς!!! :D Αν συμπεριφερόμασταν σαν αυτούς θα περιμέναμε δωράκια από τους αντίδικους.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
Rainmaker

Vassilis Perantzakis έγραψε:Τα σχόλιά σου δεκτά, αλλά μάλλον δεν ξέρεις πολλούς δικαστικούς!!! :D Αν συμπεριφερόμασταν σαν αυτούς θα περιμέναμε δωράκια από τους αντίδικους.
τα δωράκια κανένα σύστημα δεν μπορεί να τ αντιμετωπίσει όλα επαφίονται στο ήθος αυτού που καλείται να πάρει την απόφαση.
Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Rainmaker έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Τα σχόλιά σου δεκτά, αλλά μάλλον δεν ξέρεις πολλούς δικαστικούς!!! :D Αν συμπεριφερόμασταν σαν αυτούς θα περιμέναμε δωράκια από τους αντίδικους.
τα δωράκια κανένα σύστημα δεν μπορεί να τ αντιμετωπίσει όλα επαφίονται στο ήθος αυτού που καλείται να πάρει την απόφαση.
Περιττό να πω ότι το ήθος αυτό το έχει ως άτομο και όχι ως δικαστής. Αν κάνουμε την αναλογία Πειρατών της ΕΔ με δικαστές, μάλλον έχουμε κάνει ήδη ένα βήμα (μικρό) προς ένα άλλο δικαστικό σύστημα. Αυτό είναι η εκλογή δικαστών. Το επόμενο βήμα είναι η διόρθωση που έχεις προτείνει και εσύ για το άρθρο 8.

Από κει και πέρα, δεν μπορώ να σταματήσω να συμπεριφέρομαι ως Βασίλης. Οπότε και να το ζητάς είναι άτοπο. Είμαι ο Βασίλης που είναι μέλος της ΕΔ και όχι το μέλος της ΕΔ που λέγεται Βασίλης.

Μάλιστα θα αντιστρέψω για λίγο την σύστασή σου και θα παρακαλέσω τα μέλη να μην μπερδεύουν τον Βασίλη με την ΕΔ, καθώς η ΕΔ δεν είναι μόνο ο Βασίλης.

Το να ζητάς μάλιστα από μέλος της ΕΔ να μην συμμετέχει είναι τελείως εκτός πνεύματος. Χρειαζόμαστε περισσότερη συμμετοχή, όχι λιγότερη. Αλλιώς αν υπάρχει τέτοια απόφαση των μελών ή απαίτηση από τα μέλη, εγώ δεν έχω λόγο να παραμείνω στην ΕΔ. Θέλω να συμμετέχω και όχι να κάνω τον δικαστή σε αστείες αντιπαραθέσεις θιγμένων μωρών...
Rainmaker

Vassilis Perantzakis έγραψε: Περιττό να πω ότι το ήθος αυτό το έχει ως άτομο και όχι ως δικαστής. .
...τα ίδια λέμε (εννοούμαι)!
Vassilis Perantzakis έγραψε:Από κει και πέρα, δεν μπορώ να σταματήσω να συμπεριφέρομαι ως Βασίλης. Οπότε και να το ζητάς είναι άτοπο. Είμαι ο Βασίλης που είναι μέλος της ΕΔ και όχι το μέλος της ΕΔ που λέγεται Βασίλης.
Δεν ζητάω να σταματήσεις να είσαι μέλος αλλά όταν θα προκύπτει "θέμα" για οποιαδήποτε αναφορά (παρουσία σου) επι του θέματος δεν θα μπορείς να επικαλεστείς την ιδιότητα του απλού μέλους.
Ας πάρουμε μία άλλη περίπτωση υπάρχει κατά την γνώμη σου (ως μέλος της ΕΔ) κάποιο "θεμα" δεν ξεκινάς "επανάσταση" [άλλο το να συζητάς θέματα που κινούνται στα όρια της νομιμότητας (κλπ) και προσπαθείς να λυσεις τις απορίες σου ή να παρουσιάζεις κάποιες πολιτικές απόψεις σου] για το θέμα κινείς θεσμικά την διαδικασία, θα υπήρχε λογική να το κάνεις (όπως αντιλαμβάνομαι τώρα και θα πρέπει να προβλεφθεί αν τυχον αλλάξει το 8 και πάει η απόφαση στο σώμα των μελών) αν κυνηγούσες της ψηφους των μελών προκειμένου να περάσει ή όχι η απόφαση.
Vassilis Perantzakis έγραψε:Μάλιστα θα αντιστρέψω για λίγο την σύστασή σου και θα παρακαλέσω τα μέλη να μην μπερδεύουν τον Βασίλη με την ΕΔ, καθώς η ΕΔ δεν είναι μόνο ο Βασίλης.
για θέμα που πηγαίνει στη ΔΕ ο Βασίλης ταυτίζεται με την ΔΕ και είσαι μόνο η ΔΕ (η οποία δεν είναι δικαστής μόνο, είναι και φίλος και συνπειρατής και ανακριτής και διπλομάτης και τα πάντα αλλά μόνο για αυτό το θέμα και στόχος πάντα να μένουν ικανοποιημένες όλες οι πλευρές)
Vassilis Perantzakis έγραψε:Το να ζητάς μάλιστα από μέλος της ΕΔ να μην συμμετέχει είναι τελείως εκτός πνεύματος. Χρειαζόμαστε περισσότερη συμμετοχή, όχι λιγότερη. Αλλιώς αν υπάρχει τέτοια απόφαση των μελών ή απαίτηση από τα μέλη, εγώ δεν έχω λόγο να παραμείνω στην ΕΔ. Θέλω να συμμετέχω και όχι να κάνω τον δικαστή σε αστείες αντιπαραθέσεις θιγμένων μωρών...
συγνώμη! αλλα δε ζητάω, απλά ας μην έφευγε αλλά θα ήταν ποιο φρόνιμο να μην συμμετέχει στη συζήτηση για το φλέγων θέμα και δεν έχει σχέση αυτό με τη συμμετοχή,
μην αρχίσουμε να βαφτίζουμε όλα τα θέματα συμμετοχή ;)
Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Rainmaker έγραψε: συγνώμη! αλλα δε ζητάω, απλά ας μην έφευγε αλλά θα ήταν ποιο φρόνιμο να μην συμμετέχει στη συζήτηση για το φλέγων θέμα και δεν έχει σχέση αυτό με τη συμμετοχή,
μην αρχίσουμε να βαφτίζουμε όλα τα θέματα συμμετοχή ;)
Εδώ πιστεύω βρίσκεται το ζουμί της παρεξήγησης.

Τα φλέγοντα θέματα είναι αυτά στα οποία πρέπει να λέμε την γνώμη μας. Αν δεν θέλουμε να ακούγεται η γνώμη ενός μέλους της ΕΔ, αλλά μόνο να αποφασίζει σύμφωνα με αυτή την γνώμη (γιατί αυτή θα έχει) τότε μάλλον θεωρούμε ότι το να λέμε την γνώμη μας επηρεάζει τους άλλους αρνητικά. Αρνούμαι να θεωρήσω τους πειρατές τόσο ευάλωτους σε επηρεασμό. Επίσης δεν είμαστε παιδάκια να παίζουμε μυστικά παιχνιδάκια.

Μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα και αυτομάτως μέλος της ΔΕ επιτίθεται σε μέλος της ΕΔ ώστε να τον βγάλει εκτός από το... σοβαρό θέμα με δικαιολογία την προσωπική διαφωνία τους και ταυτόχρονα θέτει θέμα αδιαφάνειας της ΕΔ που έκανε... ανοιχτή συνάντηση για αυτό το σοβαρό θέμα πολιτικής απόφασης χωρίς να ρωτηθεί κανένας; Είμαστε σοβαροί; Μπερδεύουμε δύο διαφορετικά πράγματα και προκαλούμε απίστευτες δυσλειτουργίες; Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά δεν ξέρουμε και τι έχει γίνει ακόμα. Και όμως, υπάρχουν άτομα που πετάνε δεξιά και αριστερά ειρωνικά σχόλια γιατί η ΕΔ δεν έβγαλε απόφαση σε λιγότερο από 24 ώρες, είτε σε αυτό το θέμα, είτε στο θέμα με προσωπικές διαφορές μελών.

(Εδώ θα βγω λίγο offtopic, ζητάω συγνώμη)
Στο τέλος, ενώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο καταστατικό, τα μισά μέλη θέλουν η ΕΔ να μην αποφασίζει αλλά μόνο να προτείνει (το καταστατικό λέει απόφαση) και οι άλλοι μισοί θέλουν να αποφασίζει τα πάντα χωρίς να ζητάει επικύρωση από το σώμα μελών (γιατί το καταστατικό δεν το προβλέπει).

Ο μόνος τρόπος που βλέπω εγώ να λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να αλλάξει το καταστατικό άμεσα είναι να δέχονται όλοι τις αποφάσεις τις ΕΔ ως επείγουσες και να ζητάμε ως ΕΔ στην απόφαση την επικύρωση από το σώμα για όσα προβλέπονται από το καταστατικό ή την ενεργοποίηση του 6.2 για όσα δεν προβλέπονται.
Rainmaker

Vassilis Perantzakis έγραψε:
Τα φλέγοντα θέματα είναι αυτά στα οποία πρέπει να λέμε την γνώμη μας. Αν δεν θέλουμε να ακούγεται η γνώμη ενός μέλους της ΕΔ, αλλά μόνο να αποφασίζει σύμφωνα με αυτή την γνώμη (γιατί αυτή θα έχει) τότε μάλλον θεωρούμε ότι το να λέμε την γνώμη μας επηρεάζει τους άλλους αρνητικά. Αρνούμαι να θεωρήσω τους πειρατές τόσο ευάλωτους σε επηρεασμό. Επίσης δεν είμαστε παιδάκια να παίζουμε μυστικά παιχνιδάκια.
Την γνώμη σου μπορείς να την λες σε πρώτο χρόνο μόνο μέσα στην ΕΔ, σε δεύτερο χρόνο όταν θα έχει λήξει το θέμα μπορείς να πεις ότι θέλεις και μάλιστα θα έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξία αυτά που θα έχεις να πεις και συγχρόνως θα λείπει και "το εν θερμώ".
Vassilis Perantzakis έγραψε:Μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα και αυτομάτως μέλος της ΔΕ επιτίθεται σε μέλος της ΕΔ ώστε να τον βγάλει εκτός από το... σοβαρό θέμα με δικαιολογία την προσωπική διαφωνία τους και ταυτόχρονα θέτει θέμα αδιαφάνειας της ΕΔ που έκανε... ανοιχτή συνάντηση για αυτό το σοβαρό θέμα πολιτικής απόφασης χωρίς να ρωτηθεί κανένας; Είμαστε σοβαροί; Μπερδεύουμε δύο διαφορετικά πράγματα και προκαλούμε απίστευτες δυσλειτουργίες; Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά δεν ξέρουμε και τι έχει γίνει ακόμα. Και όμως, υπάρχουν άτομα που πετάνε δεξιά και αριστερά ειρωνικά σχόλια γιατί η ΕΔ δεν έβγαλε απόφαση σε λιγότερο από 24 ώρες, είτε σε αυτό το θέμα, είτε στο θέμα με προσωπικές διαφορές μελών.
σ ' αυτό το θέμα και οι δύο πλευρές δεν το χειριστήκαν καλά, αλλά κατα την γνώμη μου μεγαλύτερο σφάλμα (αλλά όχι με μεγάλη διαφορά) ρίχνω στο μέλος της ΔΕ όσο για το μέλος της ΕΔ αναφέρθηκα παραπάνω.
Vassilis Perantzakis έγραψε: (Εδώ θα βγω λίγο offtopic, ζητάω συγνώμη)
Στο τέλος, ενώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο καταστατικό, τα μισά μέλη θέλουν η ΕΔ να μην αποφασίζει αλλά μόνο να προτείνει (το καταστατικό λέει απόφαση) και οι άλλοι μισοί θέλουν να αποφασίζει τα πάντα χωρίς να ζητάει επικύρωση από το σώμα μελών (γιατί το καταστατικό δεν το προβλέπει).

Ο μόνος τρόπος που βλέπω εγώ να λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να αλλάξει το καταστατικό άμεσα είναι να δέχονται όλοι τις αποφάσεις τις ΕΔ ως επείγουσες και να ζητάμε ως ΕΔ στην απόφαση την επικύρωση από το σώμα για όσα προβλέπονται από το καταστατικό ή την ενεργοποίηση του 6.2 για όσα δεν προβλέπονται.
Εδώ μπορώ να πω ότι την άποψή μου για το ποιοι πρέπει να παιρνουν την απόφαση για θέματα της ΕΔ νομίζω οτι την έχουν μάθει όλοι (φυσικά το σώμα των μελών) αλλά από την στιγμή που ψηφίστηκε αυτό το άρθρο η ΕΔ είναι υποχρεωμένη να πάρει απόφαση και για θέματα που δεν υπάγονται στο καταστατικό να πηγαίνει στο σώμα των μελών.
Οι ενστάσεις επι των αποφάσεων δεν προβλέπονται από το καταστατικό οπότε οποιοδήποτε μέλος μπορεί να καταθέσει ένσταση επί της απόφασης και να πάει σε ψηφοφορία στο σώμα των μελών αφού δεν το προβλέπει το καταστατικό (όσο θυμάμαι).
Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Rainmaker έγραψε:
Την γνώμη σου μπορείς να την λες σε πρώτο χρόνο μόνο μέσα στην ΕΔ, σε δεύτερο χρόνο όταν θα έχει λήξει το θέμα μπορείς να πεις ότι θέλεις και μάλιστα θα έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξία αυτά που θα έχεις να πεις και συγχρόνως θα λείπει και "το εν θερμώ".
Διαφωνώ κάθετα. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό που λες ούτε ως κανόνας, ούτε ως προαπαιτούμενο. Την γνώμη μου την λέω πάντα όταν έχω διαμορφώσει γνώμη. Αποφεύγω να λέω κάτι εν θερμώ γενικά αλλά σε κάθε περίπτωση η ευθύνη της γνώμης μου είναι αποκλειστικά δική μου.
Rainmaker έγραψε:
σ ' αυτό το θέμα και οι δύο πλευρές δεν το χειριστήκαν καλά, αλλά κατα την γνώμη μου μεγαλύτερο σφάλμα (αλλά όχι με μεγάλη διαφορά) ρίχνω στο μέλος της ΔΕ όσο για το μέλος της ΕΔ αναφέρθηκα παραπάνω.
Υπάρχει μόνο μία πλευρά εδώ. Η ΔΕ που έβγαλε μια απόφαση.
Rainmaker έγραψε: Εδώ μπορώ να πω ότι την άποψή μου για το ποιοι πρέπει να παιρνουν την απόφαση για θέματα της ΕΔ νομίζω οτι την έχουν μάθει όλοι (φυσικά το σώμα των μελών) αλλά από την στιγμή που ψηφίστηκε αυτό το άρθρο η ΕΔ είναι υποχρεωμένη να πάρει απόφαση και για θέματα που δεν υπάγονται στο καταστατικό να πηγαίνει στο σώμα των μελών.
Οι ενστάσεις επι των αποφάσεων δεν προβλέπονται από το καταστατικό οπότε οποιοδήποτε μέλος μπορεί να καταθέσει ένσταση επί της απόφασης και να πάει σε ψηφοφορία στο σώμα των μελών αφού δεν το προβλέπει το καταστατικό (όσο θυμάμαι).
Δυστυχώς το άρθρο 8 έχει ως αντίβαρο μόνο την πρόβλεψη του 6.2 για την συμμετοχή του σώματος μελών στις αποφάσεις της ΕΔ. Στην ουσία δίνει απόλυτη εξουσία!!!
Rainmaker

Rainmaker έγραψε:
Υπάρχει μόνο μία πλευρά εδώ. Η ΔΕ που έβγαλε μια απόφαση.
εγώ μιλάω για την αίτηση εξαίρεσης μέλους της ΕΔ και την συμπεριφορά πριν την αίτηση του μέλους της ΕΔ.
Rainmaker έγραψε: Εδώ μπορώ να πω ότι την άποψή μου για το ποιοι πρέπει να παιρνουν την απόφαση για θέματα της ΕΔ νομίζω οτι την έχουν μάθει όλοι (φυσικά το σώμα των μελών) αλλά από την στιγμή που ψηφίστηκε αυτό το άρθρο η ΕΔ είναι υποχρεωμένη να πάρει απόφαση και για θέματα που δεν υπάγονται στο καταστατικό να πηγαίνει στο σώμα των μελών.
Δυστυχώς το άρθρο 8 έχει ως αντίβαρο μόνο την πρόβλεψη του 6.2 για την συμμετοχή του σώματος μελών στις αποφάσεις της ΕΔ. Στην ουσία δίνει απόλυτη εξουσία!!!
απόλυτη εξουσία στις αποφάσεις
όχι όμως στις ενστάσεις επί των αποφάσεων όπου δεν προβλέπεται τίποτα αν μπορούν να υπάρξουν ενστάσεις ή όχι κλπ (εδώ νομίζω είναι θέμα ερμηνείας) σκέψου το ως: σε θέμα που βγαλατε απόφαση προέκυψαν στοιχεία δεν πρέπει να έχει δικαίωμα ένστασης επί της απόφασης ο θιγόμενος?
Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Rainmaker έγραψε: εγώ μιλάω για την αίτηση εξαίρεσης μέλους της ΕΔ.
Που ακολούθησε την αντίδραση του μέλους αυτού για την απόφαση της ΔΕ. Στην ουσία έκανε αίτηση εξαίρεσης μέλος της ΔΕ για πολιτική αντίρρηση μέλους της ΕΔ! Παλαιοκομματική κωλυσιεργία το λέω αυτό.
Rainmaker έγραψε: απόλυτη εξουσία στις αποφάσεις
όχι όμως στις ενστάσεις επί των αποφάσεων όπου δεν προβλέπεται τίποτα αν μπορούν να υπάρξουν ενστάσεις ή όχι κλπ (εδώ νομίζω είναι θέμα ερμηνείας) σκέψου το ως: σε θέμα που βγαλατε απόφαση προέκυψαν στοιχεία δεν πρέπει να έχει δικαίωμα ένστασης επί της απόφασης ο θιγόμενος?
Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν ενστάσεις, και για να πάνε στο σώμα μελών το 6.2 το ορίζει. Αλλά είναι για θέματα που δεν αναφέρονται ρητά στο καταστατικό. Οπότε στα υπόλοιπα (που αναφέρονται στο 8.3) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή δυνατότητα, δυστυχώς! Βέβαια επειδή είμαστε Πειρατές, μπορούμε να το λύσουμε, απλά συμπεριλαμβάνοντας στην απόφαση της ΕΔ την δυνατότητα να ζητήσει κάποιος ψηφοφορία για την επικύρωσή της.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”