Οι Πειρατές κάνουν ως νέο θέμα, την οικονομική πολιτική τους.
Ο Πρόεδρος Schloemer λέει:
Πάνω απ 'όλα, το κόμμα είναι για την αναπτυξιακή πολιτική.
Το Κόμμα των Πειρατών έχει επεκτείνει το πρόγραμμά για τις οικονομικές αρχές. Μια ολοκληρωμένη εφαρμογή για το οικονομικο σχέδιο μας,
περιήλθε στο συνέδριο του Μπόχουμ, απαιτείται φυσικά πλειοψηφία.
Στην ενιαία ψηφοφορία, έγιναν δεκτές πέντε από τα οκτώ μέρη της αίτησης.
Ο Schloemer καλεί το κόμμα του να είναι «η σοσιαλοφιλελεύθερη δύναμη, της Κοινωνίας της Πληροφορίας".
Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι η οικονομική πολιτική των πειρατών, κατευθύνονται από ελευθερία, διαφάνεια και ισότιμη συμμετοχή ».
Την ίδια στιγμή να βρεθούν οι Πειρατές, απέναντι από τις πολιτικές ιδέες των άλλων κομμάτων.
Οι πειρατές παρουσίασαν το αίτημά τους για ενα άνευ όρων βασικό εισόδημα για κάθε πωλητή..
Ο πολιτικός διευθυντής του Κόμμα των Πειρατών κύριος Ponader, είχε προηγουμένως επικρίνει την έλλειψη διαφάνειας των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.
«Επικρίνουμε την συνεχή πίεση χρόνου για της ευρωαποφάσεις», είπε.
Οι πολιτικοί έλαβαν την έκκληση, για καλύτερη εκπαίδευση των μελών και του κοινού, σχετικά με τα πραγματικά μέτρα για την κρίση.
Η συμμετοχή και η διαφάνεια ωμος ήταν ελλιπής. Όπως είπε ο Ponader: "Αν δεν έχω πρόσβαση σε ανώτερη γνώση με διαφάνεια,
τότε θα είμαι πολύ ηλίθιος για να αποφασίσω τελικά"
Κατά την έναρξη του Ομοσπονδιακού Συνεδρίου ο Πρόεδρος Bernd Schloemer είχε ζητήσει από το κόμμα να ενισχύσει το προφίλ της
ως κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα.
Οι πειρατές είναι «η σοσιαλοφιλελεύθερη δύναμη της κοινωνίας της πληροφορίας" και ότι θα πρέπει να το αποδείξουμε δυναμικά αλλα και διακριτικά.
«Ξεκινήσαμε να ξεσηκώνουμε ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα στη χώρα αυτή. Ας το κάνουμε λοιπόν!
" Είναι σημαντικό να φέρουμε μια διαφορετική κουλτούρα στα κοινοβούλια.
Μόνο οι πειρατές θα μπορέσουν να καταφέρουν ένα "νέο ξεκίνημα για τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα", δήλωσε ο Schloemer.
"Επίσης, έχω κάνει λάθη και θέλω να ζητήσω συγνώμη από εσάς, είπε. "Ακόμη και καλή πολιτική δεν είναι απαλλαγμένη από κρίσεις."
Αναφερόταν στις προσωπικές διαμάχες αλλα και στης κακές νέες δημοσκόπησης που από το 13% έφτασαν στο 5%.
Η Δήμαρχος του Bochum Scholz του SPD, γιουχαρίστηκε από τους πειρατές, όταν είπε στην ολιγόλεπτη ομιλία της "Αγαπητοί Εκρόσωποι", οι πειρατές αντίδρασαν επειδή στο κόμμα, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι, αλλά κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να ψηφίσει - αν έχει καταβάλει τη ετήσια συνδρομή του.
Μια λύση πρέπει να βρεθεί για το κόμμα στην προσπάθεια να είναι ποιο ενεργά τα μέλλη και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων μέσω του Διαδικτύου.