1. Οχι άλλη γκρίνια!

2. Στο Συνέδριο, μας χάρηκα, υπήρχε αξιοπρέπεια, νηφαλιότητα, φιλικό κλίμα, ευχάριστες συζητήσεις, χαρούμενες φάτσες, ήρεμοι άνθρωποι. Δεν έχω δει Συνέδριο "μικρού" κόμματος, αλλά σίγουρα καμιά σχέση με τα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έχουμε δει στην τηλεόραση.
3. Σχεδόν ήταν αυτό που είδαμε στο Offenbach, απλά σε μικρή κλίμακα http://is.gd/5P9WVr
4. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που του άρεσαν όλες οι αποφάσεις. Αλλά η συλλογική σοφία γενικά λειτούργησε.
Υπήρχαν και προτάσεις που σωστά φάγανε πολύ "κόκκινο" γιατί παρά τις καλές τους προθέσεις ανοίγανε απίστευτες κερκόπορτες.
Υπήρχε πρόταση που αν περνούσε θα επέτρεπε σε μια μικρή έξυπνα οργανωμένη ομάδα οπαδών του ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ να "καταλάβει" το κόμμα και να αλλάξει το καταστατικό σε ένα και μόνο άρθρο που θα λέει "Ο Αστέρας να ανέβει τώρα στην Super league"
Αυτό ήταν το δικό μου κριτήριο για πράσινη κάρτα. Η πρόταση να βελτιώνει την κατάσταση και να μην ανοίγει κερκόπορτες.
5. Καταλάβαμε ότι οι προτάσεις περνάνε καλύτερα σε μικρά κομμάτια. Παράγραφο-παράγραφο. Είναι πιο κατανοητό. Πολλά τέτοια πέρασαν.
6. Δεν είδα καμιά πρόταση να έχει καμιά ταμπέλα "Αυτή η πρόταση είναι αμεσοδημοκρατική και καλά θα κάνετε να την ψηφίσετε". Γιατί πρέπει πάντα οι αποφάσεις της πλειοψηφίας να ταιριάζουν με τις δικές μας; Χρειάζονται ζυμώσεις και χρειάζεται να καταλαβαίνουμε και τον τρόπο σκέψης του άλλου.
7. Νομίζω δεν άκουσα κάτι για το ΠΩΣ θα αναπτυχθούμε σε τοπικό επίπεδο, ΠΩΣ θα πάμε σε κάθε πόλη, ΠΩΣ θα γίνουμε τουλάχιστον 200 ενεργοί, ώστε να έχουμε οποιαδήποτε πιθανότητα να βγάλουμε κάποιους αιρετούς κάπου.
8. Δεν είναι κακό να κάνουμε κι άλλο Συνέδριο σε μερικούς μήνες, για να βελτιώσουμε κι άλλο τα πράγματα ή να διορθώσουμε λάθη ή να ενσωματώσουμε νέες ιδέες.
9. Η μόνη σταθερή αξία από τον Φεβρουάριο είναι το ψυχικά άρρωστο τρολ. Η ύπαρξη ψυχιάτρου στη νέα Δ.Ε. ελπίζω να βοηθήσει την κατάσταση. Εγραψα τη γνώμη μου σε άλλο thread
10. Αποψή μου είναι ότι είναι θετική η ύπαρξη του όρου για τα 2/3 επειδή εξασφαλίζει ότι μόνο ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ, ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ προτάσεις περνάνε.
Επίσης όταν ισχύει το 51-49 μπορεί να "κοπούμε στα δύο" Με το 67-33 τουλάχιστον αν κοπούμε κοβόμαστε σε ένα μεγάλο κι ένα μικρό κομμάτι.
11. Ξεχάσαμε ότι πριν φτάσουμε στο να αντιπαραβάλλουμε προτάσεις θα έπρεπε να έχουμε δουλέψει στη σύγκλισή τους. Το άρθρο 8 προβλέπει τις 20 μέρες για τις συζητήσεις ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ. Και τρέχαμε τελευταία στιγμή.
12. Αν κάποιος γράφτηκε μετά τις 23/10 και ψήφισε θα ήθελα να το ακούσω, γιατί δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.
13. Το 13 το κατήργησε το Ιερατείο γιατί θέλει να επαναφέρει τον Δωδεκαθεϊσμό