έκκληση στους συνέδρους! Ψηφίστε ηλεκτρονικά!!!
έκκληση στους συνέδρους! Ψηφίστε ηλεκτρονικά!!!
Έχει τεράστια σημασία σε ένα κόμμα άμεσης ηλεκτρονικής δημοκρατίας, να μην ακολουθήσει τον χειροκίνητο τρόπο στις ψηφοφορίες του συνεδρίου του. Αξιόλογη η δουλειά και η προσπάθεια του προεδρείου να οργανώσει τις ψηφοφορίες με ΜΗ ηλεκτρονικό τρόπο, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Γιαυτό κάνω έκκληση στους συνέδρους, να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στο συνέδριο, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (ή και αυτή, αν ολοκληρωθεί μέχρι το συνέδριο). Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο συνέδριο μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί με ένα (εκτός internet) access point, ένα τοπικό server και μερικά laptop. Φεύγοντας ο κάθε σύνεδρος θα μπορεί να πάρει με στικάκι όλη την βάση με τις ψηφοφορίες από τον server.
Αν δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα απλό καταστατικό, πως θα ψηφίζουμε νόμους αύριο; Εκπαίδευση χρειάζεται, και το συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "μαγιά" εκπαιδευμένων που να γνωρίζουν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Γιαυτό κάνω έκκληση στους συνέδρους, να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στο συνέδριο, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (ή και αυτή, αν ολοκληρωθεί μέχρι το συνέδριο). Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο συνέδριο μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί με ένα (εκτός internet) access point, ένα τοπικό server και μερικά laptop. Φεύγοντας ο κάθε σύνεδρος θα μπορεί να πάρει με στικάκι όλη την βάση με τις ψηφοφορίες από τον server.
Αν δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα απλό καταστατικό, πως θα ψηφίζουμε νόμους αύριο; Εκπαίδευση χρειάζεται, και το συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "μαγιά" εκπαιδευμένων που να γνωρίζουν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος random την 02 Νοέμ 2012, 00:34, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Re: έκκληση στους συνέδρους! Ψηφίστε ηλεκτρονικά!!!
βαρέθηκα σε κάθε post σου να διαβάζω για το pirategov... έλεος πια...
το καταλάβαμε ότι είσαι πολύ υπερήφανος. Φτάνει πιά.
Και εγώ θα ήθελα να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά αλλά αυτό έχει ξεκαθαριστεί ότι στο 1ο συνέδριο δεν θα γίνει....
Σταμάτα να σπαμάρεις.
το καταλάβαμε ότι είσαι πολύ υπερήφανος. Φτάνει πιά.
Και εγώ θα ήθελα να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά αλλά αυτό έχει ξεκαθαριστεί ότι στο 1ο συνέδριο δεν θα γίνει....
Σταμάτα να σπαμάρεις.
Δεν νομίζω να έχει ξεκαθαριστεί τίποτα στο συνέδριο.kailor έγραψε: Και εγώ θα ήθελα να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά αλλά αυτό έχει ξεκαθαριστεί ότι στο 1ο συνέδριο δεν θα γίνει....
Είναι στην βούληση των συνέδρων, ο τρόπος με τον οποίο θα ψηφίσουν, ηλεκτρονικά ή χειροκίνητα.
1ον) πρέπει να υπάρχει έτοιμη η πλατφόρμα ψήφισης ηλεκτρονικά, που δεν νομίζω ότι υπάρχει.random έγραψε:Δεν νομίζω να έχει ξεκαθαριστεί τίποτα στο συνέδριο.kailor έγραψε: Και εγώ θα ήθελα να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά αλλά αυτό έχει ξεκαθαριστεί ότι στο 1ο συνέδριο δεν θα γίνει....
Είναι στην βούληση των συνέδρων, ο τρόπος με τον οποίο θα ψηφίσουν, ηλεκτρονικά ή χειροκίνητα.
2ον) εαν θυμάμαι καλά δεν εγκρίνεται με το παρών καταστατικό (θες δεν θες αυτό ισχύει) η ψηφοφορία ηλεκτρονικά για το συνέδριο.
3ον) πως εμποδίζεις να μην μπώ να ψηφίσω και εγώ που δεν θα είμαι παρών στο συνέδριο?
Πλατφόρμες υπάρχουν τρεις, το drupal, το pirategov-wiki, και το liquid. Αρκεί να ετοιμαστουν για το συνέδριο, εισάγοντας τα δεδομένα των προτάσεων όπως διατυπώθηκαν από το προεδρείο. Το wiki το ετοίμασα, και ελπίζω να κάνουν το ίδιο και οι διαχειριστές του drupal και του liquid.kailor έγραψε: 1ον) πρέπει να υπάρχει έτοιμη η πλατφόρμα ψήφισης ηλεκτρονικά, που δεν νομίζω ότι υπάρχει.
Για χιλιοστή φορά σου επαναλαμβάνω ότι το παρών καταστατικό , σύμφωνα με το 13.1, δεν ισχύει κατά την διάρκεια του συνεδρίου.kailor έγραψε: 2ον) εαν θυμάμαι καλά δεν εγκρίνεται με το παρών καταστατικό (θες δεν θες αυτό ισχύει) η ψηφοφορία ηλεκτρονικά για το συνέδριο.
To αccess point θα εκπέμπει τοπικά μέσα στην αίθουσα, δεν θα είναι συνδεδεμένο ούτε με το internet ούτε με κανένα άλλο δίκτυο, και θα δωθούν κωδικοί σε κάθε σύνεδρο. Οι οποίοι μετά το πέρας της ψηφοφορίας θα πάρουν σε στικάκι όλη την βάση του σέρβερ, υπογεγραμμένη ψηφιακά από την εφορευτική, για να μπορεί ο καθένας να επαληθεύσει με την ησυχία του τα αποτελέσματα στο σπίτι του.kailor έγραψε: 3ον) πως εμποδίζεις να μην μπώ να ψηφίσω και εγώ που δεν θα είμαι παρών στο συνέδριο?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος random την 02 Νοέμ 2012, 01:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Για το liquid ναι... Αλλά πιστεύεις ότι οι άλλες πλατφόρμες είναι έτοιμες για τον κόσμο, + ότι θα πρέπει να δουν πως τις δουλεύουν τα μέλη εκείνη την στιγμή?random έγραψε:Πλατφόρμες υπάρχουν τρεις, το drupal και το pirategov-wiki, και το liquid. Αρκεί να ετοιμαστουν για το συνέδριο, εισάγοντας τα δεδομένα των προτάσεων όπως διατυπώθηκαν από το προεδρείο. Το wiki το ετοίμασα, και ελπίζω να κάνουν το ίδιο και οι διαχειριστές του drupal και του liquid.kailor έγραψε: 1ον) πρέπει να υπάρχει έτοιμη η πλατφόρμα ψήφισης ηλεκτρονικά, που δεν νομίζω ότι υπάρχει.
Υπάρχει ξεκάθαρο το άρθρο 8. Τώρα εάν δεν σου αρέσει δικό σου πρόβλημα.random έγραψε:Για χιλιοστή φορά σου επαναλαμβάνω ότι το παρών καταστατικό , σύμφωνα με το 13.1, δεν ισχύει κατά την διάρκεια του συνεδρίου.kailor έγραψε: 2ον) εαν θυμάμαι καλά δεν εγκρίνεται με το παρών καταστατικό (θες δεν θες αυτό ισχύει) η ψηφοφορία ηλεκτρονικά για το συνέδριο.
δηλαδή έτσι και μπει liquid, drupal ή οπουδήποτε αλλού, πως ακριβώς θα με εμποδίσει να μπω αφού εκείνη την στιγμή θα το πάρω χαμπάρι, διότι θα μεταδίδεται live όλη την μέρα το συνέδριο????random έγραψε:To αccess point θα εκπέμπει τοπικά μέσα στην αίθουσα, δεν θα είναι συνεδεδεμένο ούτε με το internet ούτε με κανένα άλλο δίκτυο.kailor έγραψε: 3ον) πως εμποδίζεις να μην μπώ να ψηφίσω και εγώ που δεν θα είμαι παρών στο συνέδριο?
Εκτός εάν μπουν σαν ομάδες και τοποθετήσουν μόνο συγκεκριμένα μέλη μέσα στην ομάδα που θα μπορεί να ψηφίζει στην συγκεκριμένη κατηγορία...
Το να μιλάς γενικά με θεωρίες ξέρει ο καθένας να το κάνει... πρέπει να δίνεις και ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα, του πως ακριβώς θα λειτουργήσει, πότε, γιατί, κ.α. Κατάλαβες???
kailor έγραψε:δηλαδή έτσι και μπει liquid, drupal ή οπουδήποτε αλλού, πως ακριβώς θα με εμποδίσει να μπω αφού εκείνη την στιγμή θα το πάρω χαμπάρι, διότι θα μεταδίδεται live όλη την μέρα το συνέδριο????random έγραψε:To αccess point θα εκπέμπει τοπικά μέσα στην αίθουσα, δεν θα είναι συνδεδεμένο ούτε με το internet ούτε με κανένα άλλο δίκτυο, και θα δωθούν κωδικοί σε κάθε σύνεδρο. Οι οποίοι μετά το πέρας της ψηφοφορίας θα πάρουν σε στικάκι όλη την βάση του σέρβερ, υπογεγραμμένη ψηφιακά από την εφορευτική, για να μπορεί ο καθένας να επαληθεύσει με την ησυχία του τα αποτελέσματα στο σπίτι του.kailor έγραψε: 3ον) πως εμποδίζεις να μην μπώ να ψηφίσω και εγώ που δεν θα είμαι παρών στο συνέδριο?
Εκτός εάν μπουν σαν ομάδες και τοποθετήσουν μόνο συγκεκριμένα μέλη μέσα στην ομάδα που θα μπορεί να ψηφίζει στην συγκεκριμένη κατηγορία...
Το να μιλάς γενικά με θεωρίες ξέρει ο καθένας να το κάνει... πρέπει να δίνεις και ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα, του πως ακριβώς θα λειτουργήσει, πότε, γιατί, κ.α. Κατάλαβες???
εντάξει, είσαι άσχετος από δίκτυα, το καταλάβαμε!!!!
Δεν είναι όλα τα δίκτυα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ούτε είναι όλα τα δίκτυα "το Internet". Για να σου δώσω με απλά λόγια να καταλάβεις τι εννοώ, βγάλε την πρίζα του τηλεφώνου από το dsl accesspoint σου. Αν δοκιμάσεις να συνδεθείς ασύρματα με το laptop σου, συνδέεσαι με το dsl access point του σπιτιού σου, και με τον server που ενδεχομένως έχεις συνδέσει στις ehternet θύρες του dsl accesspoint σου. Aλλά αν έχεις βγάλει την πρίζα του τηλεφώνου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μπει οποιοσδήποτε από το internet στο laptop σου ή στον server σου, και φυσικά και εσύ είναι αδύνατον να πας οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον server και το dsl accesspoint σου. Το dsl accesspoint σου τώρα, αυτό το χαζό πραγματάκι που έχεις, σηκώνει θεωρητικά καμιά 250αριά laptop να συνδεθούν με αυτό! Οπότε άνετα και πανεύκολα η υλοποίηση αυτού που λέω, η ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνεδρίου, μπορεί να γίνει και με την απλή υποδομή που έχεις στο σπίτι σου, και ακόμα και αν σου έχουν κόψει και το τηλέφωνο!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος random την 02 Νοέμ 2012, 01:25, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
έχεις δίκιο, είμαι άσχετος... Τελικά από το ΤΕΕ, που τελείωσα Υποστήριξη συστημάτων Η/Υ και Δικτύων δεν έμαθα τίποτα... φτου ρε γαμώτο.random έγραψε:kailor έγραψε:
εντάξει, είσαι άσχετος από δίκτυα, το καταλάβαμε!!!!![]()
![]()
Δεν είναι όλα τα δίκτυα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ούτε είναι όλα τα δίκτυα "το Internet". Για να σου δώσω με απλά λόγια να καταλάβεις τι εννοώ, βγάλε την πρίζα του τηλεφώνου από το dsl accesspoint σου. Αν δοκιμάσεις να συνδεθείς ασύρματα με το laptop σου, συνδέεσαι με το dsl access point του σπιτιού σου, και με τον server που ενδεχομένως έχεις συνδέσει στις ehternet θύρες του dsl accesspoint σου. Aλλά αν έχεις βγάλει την πρίζα του τηλεφώνου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μπει οποιοσδήποτε από το internet στο laptop σου ή στον server σου, και φυσικά και εσύ είναι αδύνατον να πας οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον server και το dsl accesspoint σου. Το dsl accesspoint σου τώρα, αυτό το χαζό πραγματάκι που έχεις, σηκώνει θεωρητικά 250 laptop να συνδεθούν με αυτό! Οπότε άνετα και πανεύκολα η υλοποίηση αυτού που λέω, η ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνεδρίου, μπορεί να γίνει και με την απλή υποδομή που έχεις στο σπίτι σου!
-
baskin
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Ο random έχει δίκιο, αλλά δεν είναι του παρόντος. Έχουμε θέματα να λύσουμε οι επώνυμοι...
Σου έχω πει ότι προτρέχεις (εδώ εγώ προτρέχω για κάποιους...).
Σου έχω πει ότι προτρέχεις (εδώ εγώ προτρέχω για κάποιους...).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
τι είδους θέματα, που να είναι πιο σημαντικά από αυτό; αν είναι θέμα ανωνυμίας της ψήφου, αυτό έχει λυθεί.baskin έγραψε: Έχουμε θέματα να λύσουμε οι επώνυμοι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος random την 02 Νοέμ 2012, 01:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.