Τι κομμα θελουμε? Οργανωτικά παντα ;)

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
hrsfpgyjrnptrd

Τι κομμα θελουμε? Οργανωτικά παντα ;)

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 11 Οκτ 2012, 14:52

Παρατηρώ καιρό τωρα οτι υπάρχει μια ασάφεια για το τι κόμμα θέλουμε?

Μια και το συνεδρίο έρχεται καλο ειναι να ανοίξουμε μια κουβέντα για αυτο αντι να πηγαινουμε γυρω-γυρω.

Εχω δει ατομα να οραματίζονται το κόμμα σαν κλασική κομματική πυραμίδα, αλλους σαν επιχείριση με τμήματα και αρμοδιότητες και άλλους σαν κάτι πιο αμεσο και (πολυ) λιγότερο δομημένο.

Ποια ειναι η δική μου άποψη?
  • Για εμενα το κόμμα πρέπει να εχει τα λιγότερα δυνατά όργανα/τμήματα/υπεύθυνους και να είναι κατά το δυνατό αμεσο.
  • Είμαι υπέρ των ανακοινώσεων από όποια μέλη θέλουν, με την υπογραφή τους πάντα, και με την αναγνώριση οτι πάντα κάποιος μπορεί να τους την πέσει γιατί διαφωνεί, λεκτικά ή μέσω της επιτροπής διαιτησίας.
  • Είμαι υπερ μιας ΔΕ που δεν κάνει και πολλά εκτός απο το να επικυρώνει την θέληση του σώματος και να διεκπεραιώνει τα γραφειοκρατικά.
  • Είμαι υπέρ πολλών εργαλείων που χρησιμοποιούνται από πολλές ομάδες και παράγουν πολλά αποτελέσματα, με σκοπό να προωθηθούν σε ενα σύστημα για τελικές αποφάσεις, αν αφορούν ολο το κόμμα.
  • Είμαι υπέρ του μη διαχωρισμού ανάμεσα σε ομάδες/επιτροπές/γραφεία και οτι άλλο. Ολα είναι ομάδες μελών που εχουν κοινούς σκοπούς/ενδιαφέροντα και αυτό μου αρκεί.
  • Είμαι υπέρ του δικαιώματος όλων των μελών να φτιάχνουν (και να ενημερώνουν) ομάδες για να καλύψουν ανάγκες που βλέπουν. και να τις διαλύουν το ίδιο απλά.
  • Είμαι υπέρ τις δυνατότητας κάθε ομάδα να εχει τον δικο της κανονισμό λειτουργίας, χωρίς να πρέπει αυτός να περιγράφεται σε κάποια πέτρα.
    Κοινώς θέλω ενα κόμμα με πολύ λίγες καλά ορισμένες διαδικασίες για τα σημαντικά θέματα και άπειρο χώρο για την λειτουργία μελών του.
  • Κυρίως θέλω ενα κόμμα που να ψηφίζω και να ενημερώνομαι διαρκώς. Απο την Ίδρυση μας έχουμε ψηφίσει για 4 θέματα. 2 φορές για το αν θα κατέβουμε σε εκλογές, μια για το αν θα βγει μια ανακοίνωση και άλλη μια για το αν θα πάμε σε ένα (ο θεός να το κάνει) στρογγυλό τραπέζι με τους οικολόγους. Οχι και πολυ καλο σκορ δεν νομίζετε?

Οργανωτικά πάντα ;)

ΥΓ. Δεν ειναι οργανωτικό το θεμα αλλά συνδέεται με αυτο. Μήπως να μειώναμε το πλήθος των θεμάτων που εχουμε άποψη και θέσεις μεχρι να εχουμε αρκετούς ανθρώπους που να ειναι γνώστες του καθε θέματος ώστε να πλακώνονται μεταξύ τους και οι υπόλοιποι να ενημερωνόμαστε μεσα απο τις διαμάχες τους και να διαμορφώνουμε σιγά σιγά θέσεις?

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Τι κομμα θελουμε? Οργανωτικά παντα ;)

Δημοσίευσηαπό baskin » 11 Οκτ 2012, 14:57

Με έχεις καλύψει, αλλά θα κατηγορηθείς και εσύ (δες άλλο thread) για "ελληνικά", "φοιτητικά" και άλλες τέτοιες "παρωχημένες" μπούρδες.

Ακούς εκεί να θέλεις να ψηφίζεις συνέχεια...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 11 Οκτ 2012, 15:04

Το θεμα δεν ειναι αν θα κατηγορηθεις, αλλα αν κατηγορηθεις ΔΙΚΑΙΑ.

Στο κειμενο σου υπαρχουν πολλες (λογικές) αντιφασεις.

Αν ημουν καθηγητης στην εκθεση, θα σε βαθμολογουσα πολυ αρνητικα και θα ειχα πολλη δουλεια για να ανεβεις επιπεδο.

Αντι μαθηματος, σε προκαλω να εντοπισεις τις λογικες αυτες αντιφασεις.

Hint: αν εχεις αμφιβολιες για το που χωλαινει η τοποθετηση σου, δες το Wiki των Αμερικανων Πειρατων και χρησιμοποιησε τη λογικη.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 11 Οκτ 2012, 15:09

δεν ξερω πως το σκέφτονται άλλοι αλλά εγώ θέλω ένα πειρατικό κόμμα με μια ΔΕ να κάνει τα άκρως απραίτητα και κυρίως τα γραφειοκρατικά θέματα, με ελάχιστα τμήματα όπως είπες αλλα πολύ πιο ελεύθερης λειτουργίας. όπως βασικά είναι τώρα. με επιτροπές που συμμετέχουν όσοι θέλουν και αυτοοργανώνονται (πάντα με την τελική έγριση του σώματος των μελών σε όλα τα θέματα που αποφασίζουν), και πάντα σε ότι γίνεται να υπάρχει η τελική ψηφοφορία των μελών. αλλά αυτο φίλε μου απαιτεί συνηδητοποιημένα μέλη που μπαίνουν καθημερινά ενημερώνονται και είναι πάντα σε ετοιμότητα. γιατι απο ότι κρίνω απο το liquid 30-40 άτομα είναι ενεργοί. κι αυτό ειναι το μόνο πρόβλημα μας.

υ.γ. για να σου ΄δωσω να καταλάβεις εγώ θα ήθελα καθολική συμετοχή των μελών στο συνέδριο, αλλά δεν πιστεύω να έρθει ούτε το 1/3 αυτών. έτσι δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε άμμεση δηοκρατία χωρις προσωπική συμμετοχή...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 11 Οκτ 2012, 15:12

chprokop έγραψε:Το θεμα δεν ειναι αν θα κατηγορηθεις, αλλα αν κατηγορηθεις ΔΙΚΑΙΑ.

Αν ημουν καθηγητης στην εκθεση, θα σε βαθμολογουσα πολυ αρνητικα και θα ειχα πολλη δουλεια για να ανεβεις επιπεδο.

Hint: αν εχεις αμφιβολιες για το που χωλαινει η τοποθετηση σου, δες το Wiki των Αμερικανων Πειρατων και χρησιμοποιησε τη λογικη.

Δεν είσαι καθηγητής, και δεν το βαθμολογείς.
Αν θέλεις να πεις κάτι, πες το, και βάλε τα references που θες να μιλήσουμε. Όχι για να συμφωνήσουμε αλλά απλά για να μιλήσουμε.
Το "τράβα ψάξε και μετά έλα να μου πεις" δεν είναι μορφή διαλόγου.

Την διάθεσή να κάνεις μάθημα (ως αυταπόδεικτα καλύτερος) θα πιεστώ και θα την αφήσω ασχολίαστη.

agelos έγραψε:υ.γ. για να σου ΄δωσω να καταλάβεις εγώ θα ήθελα καθολική συμετοχή των μελών στο συνέδριο, αλλά δεν πιστεύω να έρθει ούτε το 1/3 αυτών. έτσι δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε άμμεση δηοκρατία χωρις προσωπική συμμετοχή...

Και εγω εχω ενα πρόβλημα αν είμαστε 40 άτομα στο συνέδριο αν ηθικά (γιατι νομικά ξεκαθαρίστηκε) θα δικαιούμαστε να λάβουμε αποφάσεις εκ μέρους όλων των μελών.
Η αν το συνέδριο εχει νοημα οταν εχει αυτη την συμμετοχή.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 11 Οκτ 2012, 15:22

headofthebored έγραψε:Ποια ειναι η δική μου άποψη?
  • Για εμενα το κόμμα πρέπει να εχει τα λιγότερα δυνατά όργανα/τμήματα/υπεύθυνους και να είναι κατά το δυνατό αμεσο.
  • Είμαι υπέρ των ανακοινώσεων από όποια μέλη θέλουν, με την υπογραφή τους πάντα, και με την αναγνώριση οτι πάντα κάποιος μπορεί να τους την πέσει γιατί διαφωνεί, λεκτικά ή μέσω της επιτροπής διαιτησίας.
  • Είμαι υπερ μιας ΔΕ που δεν κάνει και πολλά εκτός απο το να επικυρώνει την θέληση του σώματος και να διεκπεραιώνει τα γραφειοκρατικά.
  • Είμαι υπέρ πολλών εργαλείων που χρησιμοποιούνται από πολλές ομάδες και παράγουν πολλά αποτελέσματα, με σκοπό να προωθηθούν σε ενα σύστημα για τελικές αποφάσεις, αν αφορούν ολο το κόμμα.
  • Είμαι υπέρ του μη διαχωρισμού ανάμεσα σε ομάδες/επιτροπές/γραφεία και οτι άλλο. Ολα είναι ομάδες μελών που εχουν κοινούς σκοπούς/ενδιαφέροντα και αυτό μου αρκεί.
  • Είμαι υπέρ του δικαιώματος όλων των μελών να φτιάχνουν (και να ενημερώνουν) ομάδες για να καλύψουν ανάγκες που βλέπουν. και να τις διαλύουν το ίδιο απλά.
  • Είμαι υπέρ τις δυνατότητας κάθε ομάδα να εχει τον δικο της κανονισμό λειτουργίας, χωρίς να πρέπει αυτός να περιγράφεται σε κάποια πέτρα.
    Κοινώς θέλω ενα κόμμα με πολύ λίγες καλά ορισμένες διαδικασίες για τα σημαντικά θέματα και άπειρο χώρο για την λειτουργία μελών του.
  • Κυρίως θέλω ενα κόμμα που να ψηφίζω και να ενημερώνομαι διαρκώς. Απο την Ίδρυση μας έχουμε ψηφίσει για 4 θέματα. 2 φορές για το αν θα κατέβουμε σε εκλογές, μια για το αν θα βγει μια ανακοίνωση και άλλη μια για το αν θα πάμε σε ένα (ο θεός να το κάνει) στρογγυλό τραπέζι με τους οικολόγους. Οχι και πολυ καλο σκορ δεν νομίζετε?

σχεδόν με όλα που λές είμαι και εγώ υπέρ...

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 11 Οκτ 2012, 15:34

headofthebored έγραψε:
chprokop έγραψε:Το θεμα δεν ειναι αν θα κατηγορηθεις, αλλα αν κατηγορηθεις ΔΙΚΑΙΑ.

Δεν είσαι καθηγητής, και δεν το βαθμολογείς.
Αν θέλεις να πεις κάτι, πες το, και βάλε τα references που θες να μιλήσουμε. Όχι για να συμφωνήσουμε αλλά απλά για να μιλήσουμε.
Το "τράβα ψάξε και μετά έλα να μου πεις" δεν είναι μορφή διαλόγου.

Την διάθεσή να κάνεις μάθημα (ως αυταπόδεικτα καλύτερος) θα πιεστώ και θα την αφήσω ασχολίαστη.

agelos έγραψε:υ.γ. για να σου ΄δωσω να καταλάβεις εγώ θα ήθελα καθολική συμετοχή των μελών στο συνέδριο, αλλά δεν πιστεύω να έρθει ούτε το 1/3 αυτών. έτσι δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε άμμεση δηοκρατία χωρις προσωπική συμμετοχή...

Και εγω εχω ενα πρόβλημα αν είμαστε 40 άτομα στο συνέδριο αν ηθικά (γιατι νομικά ξεκαθαρίστηκε) θα δικαιούμαστε να λάβουμε αποφάσεις εκ μέρους όλων των μελών.
Η αν το συνέδριο εχει νοημα οταν εχει αυτη την συμμετοχή.

Δεν με "πιανεις", αλλα δεν πειραζει... Ο εχων ωτα ακουειν ακουετω...

Να επισημανω μονο οτι οι "αποριες" σου έχουν λυθει εδω και αιωνες και ειναι κριμα να ανακαλυπτουμε ξανα τον τροχο.
Επιπλέον, οταν εχουμε ξεκαθαρα δει οτι αυτα που λεμε δεν "περπατανε", προχωραμε και εξελισσομαστε, δεν λεμε δογματικα πρεπει να κανετε αυτα και αυτα,
αλλιως δεν υπαρχει διεξοδος. Αυτο λεγεται ολοκληρωτισμός και συνανταται ολοενα και πιο συχνα.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 11 Οκτ 2012, 15:57

@kailor @angelos @baskin και όποιος άλλος

μπορούμε να δούμε που συμφωνούμε και αν τα βρούμε να δημιουργήσουμε ενα κείμενο με το τι θέλουμε? Και αν θέλουμε ισως μικρές προτάσεις επι του καταστατικού που να διασφαλίζουν κάποια από αυτά?

@baskin
Δεν με νοιαζει να κατηγορηθώ, με νοιάζει τωρα που έρχεται συνέδριο να ξερω που θέλουμε να πάμε το κόμμα.
Και να το συζητήσουμε. Δεν εχω προσωπικά με κανένα, και ούτε θα αποκτήσω. Πολιτικη κουβεντα κανουμε :)

@chprokop

δεν θα μας πεις την γνώμη σου αντι να πετάς την μπάλα στην εξέδρα?
Πες μας τι θα ήθελες εσυ.
Μπορεί ο κόσμος να συμφωνεί μαζι σου, διάολε και εγω μπορεί να συμφωνώ μαζι σου και να μην το ξερω!
Δεν θα το μάθουμε ποτε αν δεν κάνουμε τις δικες σου σκέψεις ακριβώς οπως τις έκανες εσυ, με τις δικές σου γνώσεις και εμπειρίες, και δεν ακολουθήσουμε τα στοιχεία που μας αφήνεις?

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 11 Οκτ 2012, 16:16

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 11 Οκτ 2012, 16:23

chprokop εγώ πάντως τον headofthebord τον κατάλαβα μια χαρά και συμφωνώ με τη λογική του, το τι θες να πεις εσύ από την άλλη δεν το πιάνω, στην έκθεση ποτέ δεν πήρα πάνω από 13 και στα αρχαία είχα 3 όποτε αυτό με τα αυτιά δεν το καταλαβαίνω καθόλου.

Τέλος πάντων, για μένα η ουσία είναι πως αν το μοντέλο που προσπαθούμε να κάνουμε δεν είναι αποδοτικό δε φταίει το μοντέλο, φταίει το πως για να λειτουργήσει χρειάζεται περισσότερη συμμετοχή από περισσότερα άτομα αντί να περιμένουμε όλα να τα κάνουν 5-10 άτομα. Οκ, ναι η απόδοση θα ανέβει αν δώσουμε σε 5-10 άτομα περισσότερη εξουσία αλλά είναι αυτό που θέλουμε;
https://twitter.com/e_kastrinakis

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες