Τωρα φταιω εγω που θα γραψω οτι ο ergoil γραφει ...αρες μαρες κουκουναρες ;;;"Τα οράματα δεν πρέπει να ορίζονται από ιερατεία, αλλά πρέπει να αποτελούν τον μέσο όρο, την συνισταμένη των οραμάτων όλων των πολιτών. Τα οράματα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεσμεύουν τις επόμενες γενιές, αλλά να αναθεωρούνται αυτόματα με το που αποχωρούν αυτοί που τα οραματίστηκαν, ή με το που αλλάζει ο συσχετισμός και οι υποστηρικτές του οράματος γίνονται μειοψηφία."
και θα καθομαστε μεσα εδω να χανουμε το χρονο μας για να σχολιαζουμε τις απιθανες αοριστολογιες και τα υπερβατικα ευχολογια του καθε πικραμμενου ;;;
Παρεμπιπτόντως, σχετικα με το ηλεκτρονικο νομισμα, που θα το "εκδιδουν" υποθετω ανεξαρτητες οργανωσεις πολιτων ουδεμια σχεσιν εχουσες με κρατη, τραπεζες κλπ τερατα, τι διαφορα εχει απο το συγχρονο ηλεκτρονικο/πλαστικο χρημα ; ποσο μεγαλος θα ειναι ο κινδυνος να ελεγχεται "ηλεκτρονικα" η οικονομικη κινηση καθε πολιτη ; ποσο ευκολο θα ειναι σε ομαδες hightech-τρομοκρατων να διαλυουν το συμπαν οποτε γουσταρουν ;;; κλπ, κλπ, κλπ...
Στην ιδανικη κοινωνια που ... ονειρεύεται να φτασει ο ergoil ειχε προσπαθησει και ο Πολ Ποτ ! Αλλα ...δεν προλαβε! Του ξεφυγαν 3 εκατομμυρια Καμποτζιανων , προλαβε να εξοντωσει μονο 1,7 εκ. Αν ειχε λιγο χρονο ακομη θα τα ειχε καταφερει να φτιαξει την Τελεια Κοινωνια με τις Τελειες Αρχες χωρις Πολιτες !!!
Ο Τελειος Παραλογισμος των ταχα μου δηθεν "ονειροπολων" και "ιδεολογων" παλαιας κοπης , οι οποιοι αδυνατωντας με το μικρο τους μυαλουδακι να κατανοησουν την απεραντη πολυπλοκοτητα των ανθρωπινων κοινωνιων και των Ανθρωπων σαν ειδος, επιχειρουν να τα χωρεσουν ολα σε μικρα μαυρα κουτακια "καθαρα" και ασπιλα, με ιδεοληπτικες ετικεττες.
Γι' αυτο το μονο που προκαλουν οταν τυχει και εξασφαλισουν την εξουσια - παραπλανωντας τα πληθη - ειναι σφαγες και κτηνωδιες με "ιδεολογικο" επιχρισμα. Ο Τρομος και η Φρικη ειναι τα ακριβη τους συνωνυμα. Τα Κρεματορια, τα Γκουλαγκ και οι Ορυζωνες της Σιωπης ειναι τα μεσα τους για να "επιτυχουν" το μετασχηματισμο της παληας "διεφθαρμενης" κοινωνιας στην Νεα Ταξη Πραγματων , την "καθαρη" και ευτακτη, αυτη που δεν θα εχει τραπεζες, κυβερνησεις και αλλα θηρια...Θα εχει ομως δεσμοφυλακες !
Γι' αυτο ακριβως εγω οταν ακουω "ιδεολογους" και λοιπους οραματιστες που δεν μου εξηγουν ΚΑΤΑΛΕΠΤΩΣ το ΠΩΣ (που δεν το θεωρω καθολου δευτερευον) θα επιτυχουν να φτασει ολοκληρη η κοινωνια - οχι οι πιστοι τους και μονο - στον ιδεατο σκοπο, τους θεωρω στην καλυτερη περιπτωση αφελεις τσαρλατανους, στη χειροτερη επικινδυνους απατεωνες με εγκληματικες τασεις ...